18. juli 2007

Kvindelig direktør og familielivOfte har jeg fået spørgsmålet: Hvordan kombinerer du som kvinde drømme om familieliv og karriere? Jeg ved ikke, om man stiller det samme spørgsmål til mænd?

For at bestride en direktørstilling kræver det, at ægtefællen bakker op. Jeg har lange arbejdsdage og mange udedage. Altså er vi nødt til at være enige om, at jeg har et direktørjob. Men min mand er sognepræst og har også et krævende job! Så jeg er glad for, jeg ikke har små børn længere, da det ville være svært for mig, som mit liv ser ud lige nu. I min situation er det vigtigt at prioritere. Fx er jeg benhård i prioriteringen af bestyrelsesposter og lignende.

Har du tømt skraldespanden, skat?
Det er nødvendigt at tale om forventninger med sin ægtefælle, så skuffelserne over hinandens indsats i hjemmet bliver så minimale som muligt. Det er vigtigt at vide, hvem der har ansvar for de daglige gøremål. Hvem har ansvaret for mad, økonomi, hus, have, kontakt til familie og venner osv.?

Vi har indrettet det sådan, at jeg aldrig laver mad i det daglige. Vi betaler os fra al rengøring og vinduespudsning. Opgaverne i haven har vi fordelt. Jeg passer blomsterne, og min mand slår græs og passer buskene.

Venner og familie skal i kalenderen
Familie og venner prioriterer vi højt. Jeg vil ikke miste familie og venner pga. mit job. Derfor holder vi ofte ferie med vores børn og børnebørn. Vi har traditioner i årets løb, hvor vi mødes med børnene. Vi har også mange kalenderaftaler med venner, som bor længere væk. Hvis ikke vi har aftalerne i kalenderen, kan der ofte komme noget i vejen, så vi ikke lige får inviteret familie og venner, eller vi får ikke inviteret os sig selv på besøg.

Lav noget sammen
Det er også vigtigt, at man i ægteskabet har noget, som man er fælles om. Min mand og jeg holder foredrag sammen rundt om i hele landet. Derved får vi mange timer i bilen, hvor der er god tid til at tale om ægteskab, interesser og bare hyggesnakke. Vi udvikler os også sammen, da vi forbereder foredragene i fællesskab.

Et plus med gode medarbejdere
At være direktør betyder, at der konstant er noget at tage stilling til, og at der konstant kommer noget ind fra sidelinien, som ikke er planlagt. Man kan planlægge meget, men ikke alt. Jeg er privilegeret, for jeg har en meget dygtig adm. direktør, og vi arbejder virkelig godt sammen. Jeg har nogle meget dygtige medarbejdere, som kender mig så godt, at de kan give input og hjælpe mig. Vi har i Kristelig Fagbevægelse mange dygtige ledere og medarbejdere, som gør et fantastisk arbejde. Det gør det meget nemmere at være direktør.

1 kommentarer:

20. juli 2007 kl. 10.43 Anette Broberg

det lyder da dejligt. Kan jeg ikke også blive direktør?

Skriv kommentar

Skriv ikke som anonym! Vælg "Navn/webside". Webside er valgfri.