2. august 2007

Pippis logik - om glæden ved at holde ferie

"Hvor er det dejligt at være hjemme igen", sukkede min søn på 3½ år, da vi efter tre ugers campingferie var kommet hjem. "Var det ikke også dejligt at være på ferie?", spurgte jeg ham, dog med risikoen for at han skulle svare nej. Men der kom lynhurtigt et "jo" tilbage, hvorefter han fortsatte med at lege med sine legoklodser.


Som sagt har vi lige haft tre ugers ferie. I år skulle vi bare hjemmefra. Sidste år havde vi en sommerferie med nogle dage i København, en tur i Legoland og Djurs sommerland, og så ellers bare alt for mange dage derhjemme, efter vores mening. Vi syntes ligesom ikke, at vi havde haft ferie, sådan rigtigt. Så i foråret købte vi os en campingvogn, for så kunne vi jo bare tage lige derhen, hvor vi ville og i lige så lang tid, som vi ville.

"Hvor skal I så hen?", spurgte mine kolleger mig. "Vi skal et sted hen, hvor der er 25 grader", var mit svar. Men eftersom det danske sommervejr ikke bød på mere end 17 grader og regnvejr, stoppede vi de tre børn ind i bilen, og så kørte vi ellers afsted. Og vi nåede længere end til Tønder, som faktisk stod på listen over ok-steder at holde ferie. For med tre børn på bagsæddet, hvor den mindste kun er et år, var det ikke til at vide, hvor langt vi ville nå, før skrig og skrål ville gøre ferien knap så hyggelig. Men med en tissepause i Vejle og nogle flere undervejs, nåede vi såmænd helt til Italien, hvor vi fik nogle gode uger sammen.

Nu skal denne blog ikke udvikle sig til en aften med lysbilleder fra min ferie i Italien. Men det, jeg sådan set gerne vil sige noget om, er glæden ved at kunne holde ferie. Og så er det underordnet, hvor man holder den, bare man laver noget andet, end det man plejer.

Min store helt Pippi Langstrømpe har en god pointe, når hun beklager sig til Tommy og Annika over, at de jo både kan holde juleferie, påskeferie og sommerferie, bare fordi de går i skole. Mens hun jo slet ingen ferie får, fordi hun ikke går i skole. Og når man sidder tilbage på sit arbejde, og første dag efter ferien spørger sig selv, hvorfor er det lige, at jeg sidder her, når jeg hellere vil ligge på stranden i Italien og få sol på maven? Så er svaret i følge Pippis logik, at det jo netop er, for at man kan holde ferie igen.

Min søns glæde over at være hjemme igen, deler jeg såmænd også. Især efter at græsplænen er blevet slået, og tre ugers vasketøj har været i maskinen.

2 kommentarer:

2. august 2007 kl. 22.00 Anonym

Det var da en ualminelig trist indstiling til arbejdslivet, at man skal gå på arbejde for at kunne holde ferie.

Man skal da gå på arbejde fordi det giver ny energi og udfordringer!

3. august 2007 kl. 11.19 Anonym

"Man skal da gå på arbejde fordi det giver ny energi og udfordringer!

Det må da være den privilegeredes udsagn! De fleste steder i verden arbejder man for at få mad, betale huslejen, forsørge børnene osv. Globalt set handler arbejde primært om overlevelse.

I Danmark er vi så privilegerede, at mange også kan få et job, der giver energi og udfordringer. Men mon de fleste ikke ville vælge at stoppe med at arbejde eller vælge et helt andet arbejde, hvis de havde penge nok til ikke at arbejde et minut mere i deres liv.

Susan

Skriv kommentar

Skriv ikke som anonym! Vælg "Navn/webside". Webside er valgfri.