26. september 2007

Af en tilfreds pendler

Danskerne vil spare tid
I 2006 kørte en gennemsnitsdansker 17,6 km for at komme på arbejde. Tallet er stigende, dog mest i Nordjylland og på Fyn. Antallet af pendlere er steget med 42 % de seneste 25 år. Vi er generelt enige om, at vi helst vil kunne komme på arbejde inden for ½ time. Antallet af km er ligegyldigt. Det er tiden der tæller.

Jeg har valgt at køre længere
De sidste 11 år har jeg haft 17 km til mit arbejde. Det tog mig ca. 20 minutter at komme derhen. For 3 måneder siden flyttede jeg med familien, så jeg nu har 48 km til arbejde. Det tager 30-35 minutter. Forskellen er motorvejen.
Folk omkring os - her i byen - tror ikke, vi er rigtig kloge. De forstår ikke, at vi har valgt at flytte længere væk fra vores arbejde, for hvor er fordelen? De kender jo ikke hele historien og alle de overvejelser, vi har været igennem.

Mormor inden for rækkevidde
Vi er ikke flyttet for at bo tættere på vores job. Vi er ikke flyttet, fordi vi kunne få et meget billigere hus ved at flytte længere væk. Vi er flyttet, fordi vi endelig har fundet et hus som svarede til vores behov. Fordi vi her har fundet en skole, som vi mener vil være god for vores børn, og som bonus har vi nu mormor inden for rækkevidde.
Faktisk er det ikke så ligetil i min alder at indrømme, at livet er lidt lettere, når jeg bor tæt på min mor og far. Men sådan er det faktisk. Når nu min mand og jeg begge arbejder fuldtid, og min mand i perioder rejser en del, kan det være lidt af et puslespil at få vores 3 drenges program til at gå op med vores eget. Det er ikke fordi, vi er involveret i ret meget ud over vores arbejde, men alligevel gav det af og til problemer.
Vi bor nu 3 km fra mine forældre, og mormor henter gerne - af eget valg - den yngste i børnehaven en gang om ugen. Hvem af dem, der hygger sig mest, kan jeg ikke sige, men det er synligt for enhver, at de nyder det begge to, og det er til stor hjælp for os andre. Det giver præcis den luft, som vi af og til har manglet.

Kvalitetstid med mig selv
Tiden i bilen - som faktisk ikke er ret meget længere end tidligere - bruger jeg de fleste dage på at blive klar. Jeg forbereder og planlægger min dag, når jeg kører på arbejde, og når jeg kører hjem afslutter jeg dagens arbejde eller planægger aftensmaden eller andre praktiske ting, så jeg er klar, når jeg kommer hjem. Men det ville være forkert ikke at indrømme, at jeg nogle dage blot fyrer op for musikken på min favoritradiokanal, som jeg vist ikke deler med ret mange andre, hvis man skal tro det, man hører! Men er det spild af tid? For mig er det kvalitetstid med mig selv!!

Skriv kommentar

Skriv ikke som anonym! Vælg "Navn/webside". Webside er valgfri.