12. september 2007

Hvor fedt er det lige at være ansat i Kristelig Fagbevægelse?

Da jeg havde været ansat i Kristelig Fagbevægelse i et par uger, spurgte en af mine venner:
- Hva' så, er dine nye kollegaer normale mennesker?
- Nej, nej, slet ikke - det er derfor jeg passer så godt ind!

Værdien frihed
Nogle måneder inden havde jeg sendt en ansøgning. Det var der selvfølgelig flere grunde til, men den vigtigste grund var værdien frihed. Frihed betyder meget for mig, og jeg opfattede Kristelig Fagbevægelse som den fagforening, der stærkest havde arbejdet for frit valg af fagforening.

Jeg havde længe ment, at det skulle være en grundliggende ret for alle lønmodtagere, og at der skulle være helt fri konkurrence, hvor alle fagforeninger måtte sørge for at få medlemmer ved hjælp af argumenter i stedet for tvang. Det mål ville jeg gerne være med til at nå.

Nytænkende
Til jobsamtalen fik jeg en aha-oplevelse. Kristelig Fagbevægelse virkede nytænkende og fremme i skoene. Dengang havde organisationen lige skåret hele sin regionsstruktur væk og opbygget et call-center, så medlemmerne kunne ringe på alle hverdage mellem 8 og 22. Det syntes jeg var både modigt og en god ekstra valgfrihed til medlemmerne. Den dynamik kunne jeg godt se mig selv i.

Værdier
Kort efter ansættelsen kom den anden aha-oplevelse. Jeg blev introduceret til alle Kristelig Fagbevægelses værdier. Foruden frihed er det ærlighed, respekt og ansvar. I hverdagen oplevede jeg det slå igennem i en tillidskultur. Det var ikke, fordi jeg havde oplevet nogen særlig mistillidskultur på min tidligere arbejdsplads, men jeg oplevede det alligevel som et skifte.

Der var stor respekt for hinandens faglighed. Der var stor åbenhed og tendens til at søge sparring hos hinanden. Når der skete fejl eller ting, der ikke lykkedes, var der et stort fokus på at få rettet tingene op ved fælles hjælp og lære af fejlen i stedet for at flytte aben rundt og placere skyld. Og så kunne man have tillid til, at folk faktisk havde de motiver, som de gav udtryk for. Den tillidskultur kunne jeg også se mig selv i.

Så nej, mine kollegaer er ikke helt normale. Det er derfor de er mine kollegaer.

Skriv kommentar

Skriv ikke som anonym! Vælg "Navn/webside". Webside er valgfri.