11. oktober 2007

Nørrebro Bryghus - Tilstande, der minder om gamle Sovjet

I de seneste måneder har jeg måttet knibe mig selv i armen flere gange. Sover jeg? Skriver vi 1907 eller 2007? Har vi fået tilstande, der minder om gamle Sovjet, eller hvad sker der lige?

Årsagen til disse mareridt har været 3F's blokade mod bl.a. Nørrebro Bryghus. Kan det virkelig være rigtigt, at det i Dagens Danmark anno 2007 er tilladt at blokere en virksomhed og true den på sin eksistens, bare fordi man mener at have monopol på at lave overenskomster. Det er simpelthen en tænkemåde, som burde ligge i ruiner ligesom Berlin-muren.

Kan det virkelig være rigtigt, at man mod medarbejdernes ønske på en virksomhed kan kræve, at de skal have andre løn- og ansættelsesvilkår, når de er fuldt ud tilfredse med de eksisterende?

Kan det virkelig være rigtigt, at man kan ødelægge en virksomhed, hvor en anden fagforening har en lovlig overenskomst, som både lønmodtagere og virksomhed er tilfreds med?

Ja, det er åbenbart rigtigt, for det er det, der er ved at ske på Nørrebro og flere andre steder i dagens Danmark.

Det må og skal stoppes, og det glæder mig derfor, at det ser ud til, at der nu er et politisk flertal, der vil stoppe det. Og imens det flertal bruger sin magt, vil jeg gerne sige til 3F: Kære kollegaer stop den hetz mod Kristelig Fagbevægelse og koncentrer jer om alle de virksomheder, der ikke er overenskomstdækket, i stedet for at gå efter Kristelig Fagbevægelse. Gå efter bolden og ikke manden!

12 kommentarer:

12. oktober 2007 kl. 10.04 Anonym

Nej der er ikke tale om gamle sovjet tilstande. Det er tale om er, at 3F bruger lovlige midler til at sikre medarbejderne de bedst mulige forhold, hvad angår løn, barsel, løn under sygdom, pension mm.
Og 3F kører på ingen måde Bryghuset i ruin. Vi har her at gøre med en virksomhed, der har kørt med underskud de sidste 2 år. Det har 3F intet at gøre med!

12. oktober 2007 kl. 13.18 Anonym

Jeg synes kort og godt at det er grotesk, det der foregår fra 3F's side.
De gør det kun værre for sig selv, og opildner endnu flere til at vælge 3F fra, og gå over til, f.eks. Kristlig fagf.

Mvh
Karsten

12. oktober 2007 kl. 16.31 Anonym

Det er rystende at se hvordan 3F opfører sig. De oplever åbenbart dem selv som værende hævet over gældende lovgivning på området, eftersom de ikke accepterer den fra EF domstolens side afsagte dom om organisations frihed. Deres fysiske blokade af NB krænker mig dybt, og sætter i den grad i perspektiv hvor hvor panisk og dybt utroværdigt 3F agerer - jeg håber inderligt, at denne blokade vil være deres definitive svane sang.

13. oktober 2007 kl. 19.00 Anonym

Hvorvidt Bryghuset har kørt med underskud i de sidste 2 år eller ej, så retter en blokade absolut IKKE op på det, og det gør bestemt heller ikke arbejdsmiljøet bedre for de ansatte. Så længe de ansatte er tilfredse og det hele er lovligt, så burde 3F koncentrere sig om deres egne medlemmer og overenskomster...misundelighed er en grim ting!!!

15. oktober 2007 kl. 13.21 Søren Fibiger Olesen

Kære Trine Hansen
Du har ret i at en blokade, fagretlig forstand, er et lovligt middel til at opnå en overenskomst. Det der er grotesk og urimeligt er, at den ret også gælder hvor der i forvejen er en overenskomst. Det skal ændres og jeg glæder mig derfor over, at der nu er politiske vilje og flertal, til en sådan ændring.

16. oktober 2007 kl. 12.28 Anonym

Kære Søren

Det med politisk flertal er for lovindgriben i den danske model er vel så som så. Beskæftigelsesministeren var selv fremme i Lorry og sige, at han på ingen måde følte sig til skyndet til at lave et indgreb. I Danmark klarer arbejdsmarkedets parter selv den slags og det vil vi fortsætte med.
Men perspektivet er da skræmmende. Hvad nu hvis en virksomhed lavede en overenskomst med en timeløn på 40 kr med en til lejligheden oprettet arbejdsgiverforening? Så vil vi jo for alvor blive oversvømmet af østarbejdere, der helt lovligt bliver lønnet til sulteløn. Det kan vel ikke være Kristeligs holdning?

17. oktober 2007 kl. 13.35 Søren Fibiger Olesen

Kære Trine Hansen
Mit udgangspunkt er, at man skal respektere de aftaler som to lovlige parter indgår. En tredje part skal ikke blande sig i det. Grundlæggende er det et spørgsmål, om de frie kræfters spil, eller monopol. Her tror jeg på de frie kræfter.
I praksis er dit eksempel utopi. Hvis det går som jeg forventer at vi får ændret blokaderetten, så den ikke kan anvendes, hvor der i forvejen er en overenskomst, så kan man jo sagtens lovgivningsmæssigt regulere det, så f.eks. utopiske udenlandske overenskomst , der giver 40 kr. i timen, bliver en umulighed.

Til sidst lige en kommentar til den anonyme, som håber dette er 3F´s endeligt. Det håber jeg bestemt ikke. Der er brug for konkurrence, og dermed flere spillere på markedet. Det er til gavn for den danske lønmodtager, så jeg deler ikke dit håb.

Med venlig hilsen
Søren Fibiger Olesen

17. oktober 2007 kl. 20.35 Anonym

Analyse: Selvom Nørrebro Bryghus har en aftale med Kristelig Fagforening, har 3F ret til at rejse krav om en overenskomst. Det har Arbejdsretten fastslået flere gange.

Imorgen bliver det endeligt fastslået af arbejdsretten.

17. oktober 2007 kl. 22.49 Anonym

Denne konflikt viser tydeligt, at 3F ikke intereserer sig for ordnede forhold i restaurant brancen, gjorde de det ville de forfølge de 75-80% af restauranter i København, som ikke har nogen overenskomst, og ikke Nørrebro Bryghus som har indgået en fuld lovlig overenskomst.

Denne konflikt ser jeg udelukkende som en reaktion på at 3F, ikke har udviklet sig i takt med samfundet, så de idag taber medlemmer til bl.a. Krifa.

Et lovindgreb ser jeg som en uheldig udvikling....

Kære "Poul Erik Skov Christensen" det er ingen skam at fejle, hvis man indrømmer sine fejl og får dem ændret.

Jeg ser frem til at vi der elsker en god øl igen kan komme på Ryesgade uden at vi skal igennem 3F
s gule æresport.

22. oktober 2007 kl. 13.26 Anonym

3F jeg håber inderligt i fortsætter kampen mod de virksomhedder som laver "falske" overenskomster.
En "fagforening" som krifa der også har sin egen arbejdsgiverforening og laver overenskomster med sig selv kan vi jo ikke bruge til noget.
Ideen er ginial, for så skal man forhandel med sig selv og det jo dejligt, men det kommer på ingen måde arbejdstageren til gode. Det eneste det gør er at ødelægge den danske model og trykke løn og vilkår for alle andre indne for branchen.

Den laveste fællesnævner bliver som ofte udgangspunktet til andre overenskomster. Så hvis 3F bare kigger den anden vej og lader Krifa lave dårlige "overenskomster", bliver disse udgangspunktet for fremtidige overenskomster, også for 3F.
Denne sag handler ikke kun om nørrebro bryghus, men om alle fremtidige overenskomter på området. Så 3F bliv endelig ved med at forsvarer den danske model som er så respekteret verden over.

13. november 2007 kl. 04.29 Anonym

Trine Hansen: Hvis du ikke er tilfreds med din løn og du mener du er mere værd, så skift dog job. Og hvis du ikke er mere værd i timeløn, tja... hvorfor hulen skulle man som arbejdsgiver så betale overpris for en uduelig medarbejder?
Hvis en polak er tilfreds med 40kr, så lad ham dog arbejde for det. Jeg er sikker på at når han på et tidspunkt har mestret dansk og er blevet erfaren i sit job, så vil han også skifte til en stilling der giver mere, eller chefen vil sætte lønnen op hvis han mener han er det mere værd.
Jeg synes det er totalt uacceptabelt at man absolut skal rotte sig sammen for at få en løn til halv-uduelige medarbejdere. Det er ikke 3. klasse i skolegården mere.

4. januar 2008 kl. 21.28 Anonym

jeg græmmes over jeres(3f) opførsel oven for nørrebro's bryghus . at i ikke skammer jer , i ødelægger konkurrencen på de fagforenings politiske områder i danmark. og det er synd for folk i danmark.
At i udøver berufsverbot i danmark lige som de gjorde i BRD i 70 og 80 erne , er forkasteligt .
hvorfor lytter i ikke til borgerne og virksomhederne i danmark. flertal vil sige "leve den offentlige konkurrence" . butikker og virksomheder konkurrerer dagligt på kvalitet og priser . hvorfor ikke tage kampen og og kæmp på fair vis.
personligt mener jeg ikke at i kan ramme den samme kvalitet som de ukorrente fagforeninger efter jeres mening kan.
i er blevet for store, og magtsyge
er det det danmark i ønsker, at vi skal have hvor alle virksomheder skal have et skilt stående foran deres domicil. hvor der står . " vi har overenskomst med 3F , og hvis du står som medlem andre steder kan virksomheden ikke bruge dig "
det burde være frivilligt i danmark hvilken fagforening man vil stå i og hvem man vil tegne overenskomst med.
det skal dertil siges at 3F's overenskomster ikke altid er de bedste . personligt har jeg kendskabe til at på den virksomhed hvor jeg er ansat har den nyeste overenskomst med 3F kommet med forringelser for medarbejderne, jeg oplever dagligt at 3F medlemmer generer eller bagtaler ikke 3F godkendte fagforenings medlemmer. og jeg har i et tilfælde måtte give tillidsmanden en kraftig påtale samt true med at fyre en medarbejder pga situationen. og det kan ikke være korrect i danmark når vi nu skriver 2008 . jeg græmmes når jeg tager kontakt til den lokale 3F formand og formanden åbenlyst støtter mobning af ikke 3F medlemmer. det syntes jeg ikke kan være korrect.
enkelte medarbejdere fortæller mig at de er nægtet job pga de ikke står i 3F, men hvis de skiftede med det samme ville de få jobbet . ( med henblik på en eu dom , er det ikke lovligt at udføre berufsverbot.)

jeg kan kun opfordrer jer til at at overveje situationen nøje, og inviterer fx krifa eller fagforeningen danmark m.fl til et møde hvor i kan samle det bedste fra begge verdner. til gavn for alle . i kan lære noget af dem og omvendt er jeg sikker på. for danmark er ikke så lille at der ikke er plads til alle.
jeg håber inderligt at dommen fra arbejdsretten bliver anket til den europædiske menneskeretsdomstol. da jeg mener at der strider i mod menneskerettighederne at diskriminere folk eller virksomheder pga deres politiske holdning.

denne mail
repræsenterer egne holdninger og ikke den virksomhed jeg er ansat i.

mvh
en Lager og produktionschef i en
mellemstor virksomhed i danmark

Skriv kommentar

Skriv ikke som anonym! Vælg "Navn/webside". Webside er valgfri.