4. januar 2008

Nytårsforsætter

Så gik året, og min absolutte allerbedste måned på året er forsvundet. December i sin helhed og julen i særdeleshed er min favorittid på året. Nu skal vi igen i gang med den travle januar og alle nytårsforsætterne, som så ofte bliver til nytårsfortsætter.

Anders Fogh Rasmussen sagde engang, at der er ingen grund til at vente til nytår med at føre gode ideer ud i livet. På netop dette punkt må jeg erklære mig 100% enig med statsministeren.

Faktisk er nytårsforsætter ikke noget jeg gør ret meget i. I hvert fald ikke de, som indbefatter obligatoriske slankekure, nye løbesko, rygestop og andet, som man så let kører sur i i løbet af få uger eller få dage. Så hellere en plan over hvad jeg ønsker at bidrage med og til i 2008. Hvad jeg ønsker at være med til at præge, og hvor jeg ønsker at sætte mit fingeraftryk. Men også hvem jeg ønsker at være noget for i det nye år. Jeg er ikke færdig med min plan endnu, men 2008 er jo også lige begyndt.

En enkelt ting
Et enkelt forsæt har jeg dog. Det er blevet en fast tradition, at jeg hvert nytår beslutter mig for 2 ting, som jeg i løbet af året skal vænne mig til at spise - og helst komme til at kunne lide. Jeg fortæller dog ikke, hvilke ting der er på min 2008-liste. Den holder jeg helt for mig selv.


Hvordan bliver mon 2008
Midt i alle nytårstalerne kan jeg ikke undlade at tænke på, hvordan alle politikernes nytårsplaner og ønsker for 2008 får betydning for danskerne og vores arbejde. Det giver anledning til en del spørgsmål.  • Bliver det nye år et år med store reformer?

  • Hvilken betydning får eventuelle skattelettelser for arbejdsmarkedet?

  • Får vi strejke til foråret? Hvem bliver hårdest ramt af strejken? Og hvor længe kan vi holde til det?

  • Slår vi igen rekord i lave ledighedstal, eller vender situationen?

  • Kan vi finde kvalificeret arbejdskraft til vores ledige jobs?

  • Skal vi løse flere opgaver hurtigere? Og hvilken betydning får det for danskernes sygefravær?

Vi hører fra mange sider, at der vil blive strejke i foråret. De offentlig ansatte vil have mere i løn, og får de ikke det, så strejker de. Personligt forstår jeg dem godt. Nogle af dem har et stort ansvar, og det belønnes ikke nok. Dog synes jeg, det er forkert at strejke. Når der strejkes, kan det ikke undgås, at uskyldige bliver gidsler i opgøret... Danskerne er på mange måder moderne mennesker, men netop her vælger vi at gøre brug af utidssvarende metoder. Det må kunne lade sig gøre at finde frem til en løsning uden brug af strejkevåbnet. Hvis det står til mig, bør vi finde nye forhandlingsmetoder - gerne i år.Jeg har ikke svaret på alle spørgsmålene. De fleste får jeg nok besvaret i løbet af året. En ting er sikkert, der bliver ikke tale om status quo, forandringerne er kommet for at blive.

Skriv kommentar

Skriv ikke som anonym! Vælg "Navn/webside". Webside er valgfri.