4. marts 2008

Tænk positivt!

Det er en dejlig fornemmelse, når noget falder i hak. Den der vidunderlige følelse af, at tingene går op i en højere enhed. Sådan har jeg det bl.a. med mit nye arbejde her hos Kristelig Fagbevægelse. Hvad jeg ønskede, fik jeg. Jeg har arbejdsmæssigt prøvet mangt og meget, og med efterhånden 24 års erhvervserfaring i bagagen har jeg et rimeligt sammenligningsgrundlag. Jeg havde en rigtig god fornemmelse i maven efter min jobsamtale og var slet ikke i tvivl om, at det var både et job, en chef og organisation for mig.

Nu er jeg ikke født under en speciel heldig stjerne, og jeg er ikke født med en sølvske i munden. Jeg er opvokset med, at ingenting kommer af sig selv, og at man skal arbejde hårdt her i livet. Faktisk har jeg haft en meget negativ indstilling til livet med hjemmefra. Det fandt jeg ud af ret sent i livet.

Jeg har altid været en glad og positiv pige, - troede jeg. Men efter at have gennemlevet flere svære ting i mit liv, måtte der ske en ændring. På et tidpunkt blev alle sten vendt og mit liv taget op til revision. Jeg opdagede, hvor besværligt jeg egentligt syntes, livet var. Jeg var meget negativ, og ingenting gik, som jeg ville. - Vejret var dårligt, hunden uopdragen, arbejdet for stressende, børnene for krævende, økonomien for elendig og manden for meget væk……

På det tidspunkt i mit liv, hvor jeg havde allermest brug for det, mødte jeg mennesker, som fik mig til at se verden og ikke mindst mig selv med nye øjne. Det var ikke en let opgave at vende alle de negative stemmer, som i årevis havde kørt i mit hoved, til positive udsagn. Det har været en sej proces, som nu har varet 5 år, og som jeg arbejder med hver eneste dag.

Men de ting jeg ønsker mig, er nu faktisk begyndt at vise sig i mit liv. Mine unger er fantastiske og velfungerende. Jeg har et dejligt hus, som jeg selv har bygget. Min privatøkonomi er god, og jeg mangler ikke noget. Jobbet er godt. Selv vejret er altid godt. Nu vil den meget nøgterne person begynde at finde ydre grunde til, at mit liv har taget en positiv drejning. Men jeg er ikke i tvivl om, at grunden skal findes i mit ændrede tankemønster.

Er det mon så let? Er det blot en tanke, der adskiller det gode liv fra det dårlige liv?? Det tror jeg på. Og jeg vil opfordre hele verden til at tænke positivt. Ryd ud i de gamle, støvede negative tankegange. Tænk positivt. Tænk stort. Ønsk og drøm vilde drømme. Vær taknemmelig. Lev i nuet og påskøn de små ting.

Jeg har et godt liv. Jeg har et godt arbejde. Jeg har en god chef og nogle formidable kolleger. Dans med livet og drop bekymringerne - de bliver alligevel sjældent til noget.

1 kommentarer:

6. marts 2008 kl. 09.14 Anonym

Kære Vibeke
- En helt fantastisk og personlig kommentar til (arbejds)livet fra én der ved, hvad hun taler om!

Personligt er jeg 99% enig i det du skriver. - Langt hen ad vejen er det personlig udvikling og indstilling, der fører os hen hvor vi er i livet.

Mange vil dog opleve fra tid til anden, at livet er så barskt, at selv de bedste intentioner om at være positiv ikke er nok, til at løfte én op over ulukker, kriser mv., der opleves i nuet! Det har jeg selv prøvet. Til gengæld har det ikke taget fat i mig for altid, da jeg har passet og plejet den positive drifkfrat SAMTIDIG med, at jeg har anerkendt og accepteret at livet af og til er urimeligt tungt at danse med.

Mange af os har - på trods af alt det der kunne være bedre - en fornuftig opvækst med os, som gør, at vi ikke hænger fast i negative tankemønstre hele live. Men vi må aldrig se ned på og glemme dem, som virkelig har oplevet dybe, umenneskelige svigt helt fra barns ben. Og derfor ikke har den samme styrke med sig i dåbsgave til at bryde negative tanker og livsmønstre. Her er værktøjskassen tom for duelige værktøjer, når krisen kradser det mindste. Og her har vi som samfund, regering, fagforening osv. et ansvar.

Vi har i sidste ende ansvar for vores eget liv, og det skal vi stå ved. Men vi mennesker har nu engang også 'hinandens liv i vores hænder', som Løgstrup så sandt har sagt!

Krista E. Blaabjerg
politisk konsulent

Skriv kommentar

Skriv ikke som anonym! Vælg "Navn/webside". Webside er valgfri.