9. marts 2009

Kristelig Fagbevægelse fejrer 110 år

10. marts 2009 fylder Kristelig Fagbevægelse 110 år og kan se tilbage på 110 år som en unik aktør på det danske arbejdsmarked.

Frihed, forhandling og dialog
Kristelig Fagbevægelse bliver stiftet som et modstykke til de socialistiske fagbevægelser og stod lige fra starten for det samme som i dag: Retten til frit at vælge fagforening, fri af partipolitiske bindinger og ingen støtte til nogen partier, nej til klassekampens destruktive strejke- og lockoutvåben og ja til at skabe resultater gennem forhandling og dialog.

Kampen for fagforeningsfrihed på det danske arbejdsmarked kulminerede med en sejr over eksklusivaftalerne ved Menneskeretsdomstolen i Strasbourg i 2006.

Personlig service
Kristelig Fagbevægelse tænker ikke på sine medlemmer som en masse - som arbejderklassen, men har det menneskesyn, at alle mennesker er unikke. De skal derfor have personlig service med udgangspunkt i deres individuelle ønsker og behov.

I toppen af dansk fagbevægelse
Kristelig Fagbevægelse har haft sin største vækst de seneste 30 år og nærmer sig i dag 200.000 kunder. Det placerer Kristelig Fagbevægelse i toppen af dansk fagbevægelse. Kristelig A-kasse er landets fjerdestørste a-kasse, Kristelig Fagforening den femtestørste fagforening.

Skriv kommentar

Skriv ikke som anonym! Vælg "Navn/webside". Webside er valgfri.