18. juni 2009

Unge mærker krisen

- - Unge, ubekymrede og uovervindelige - sådan har de unge været i mange år og med god grund. Deres største problem har ikke været, om de kunne finde arbejde, men nærmere hvilket arbejde de skulle vælge. I løbet af et splitsekund er bøtten vendt, og de unge er i den grad blevet sorteper i finanskrisen, siger Kristelig Fagbevægelses uddannelseskonsulent Henri Hummelmose, der til daglig arbejder målrettet på at nedsætte ledigheden blandt fagbevægelsens kunder.

Stadig mange muligheder
Trods finanskrisen mener Henri Hummelmose, at langt de fleste unge har et højt drive og gode drømme. Han fremhæver, at de har gavn af at få karriererådgivning, der kan hjælpe dem til at finde rodfæste og lægge en strategi. En samtale med en professionel konsulent, der ved noget om arbejdsmarkedet og ikke ser faglige begrænsninger, hjælper de unge med at se muligheder og sparre på de ideer, de allerede har.

Uddannelse kan give job
- Det er også vigtigt, at de unge tænker over, hvordan de bliver attraktive på arbejdsmarkedet, siger virksomhedskonsulent Bente Dahl fra Kristelig Fagbevægelse. Hun er heller ikke i tvivl om, at mere uddannelse er nøgleordet bag:

- Vi vil altid opfordre de unge til at uddanne sig for at stå bedre rustet på arbejdsmarkedet i fremtiden, hvor flere ufaglærte job forsvinder.

Unge i a-kasse og fagforening
Hun ser også en stigende tendens til, at unge melder sig ind i fagforeningen og a-kassen for at være bedre sikret. Og netop en fagforening og a-kasse kan være afgørende, når det gælder om at komme hurtigt tilbage i arbejde.For Bente Dahl er det vigtigt at påpege, at fagforeningen også kan bruges til råd og vejledning, før det går galt.

- Når jeg møder de unge, oplever jeg, at mange af dem tror, at fagforeningen kun er der, når det er gået galt, siger Bente Dahl og afslutter: Men det er det ikke, hos os har vi stor fokus på også at hjælpe, mens man er i et job. FaktaIfølge Danmarks Statistik er arbejdsløsheden blandt de 16-24-årige mere end fordoblet inden for det seneste år. Det betyder, at tallet er steget fra under 10.000 til over 20.000 arbejdsløse i den aldersgruppe.

Skriv kommentar

Skriv ikke som anonym! Vælg "Navn/webside". Webside er valgfri.