14. september 2009

Mobbet på drømmejobbet

Chefen kunne få de mest vanvittige vredesanfald og eksplodere over de mindste ting.

Det var rædselsfuldt, for det var ellers mit drømmejob. Jeg ordnede alle papirerne for 130 ansatte i et firma, der hyrede tyske håndværkere til Danmark. Der var stor udskiftning på kontoret, for folk ville ikke finde sig i at blive behandlet sådan. Men jeg blev, for jeg følte ansvar for håndværkerne.

Det værste var, at chefen ville have mig til at snyde håndværkerne for tillæg og for feriepenge osv. Men jeg stod fast og ville ikke bøje reglerne. Jeg fik ikke de informationer, jeg havde brug for, og alle gik og vogtede på hinanden. Så blev min bedste kollega på kontoret pludselig forflyttet, og teamet var ødelagt. Jeg havde kronisk ondt i maven, var aldrig glad, kunne ikke sove. Jeg kastede op og tabte mig, men jeg kunne ikke selv se, hvor galt det var. Til sidst fik min mig til at gå til lægen, jeg og blev sygemeldt. En måned efter blev jeg fyret.

Heldigvis fik jeg rigtig god hjælp både af min læge og af Kristelig Fagforening, og nu kan jeg begynde at se fremad.

Det er vigtigt, at man føler efter, hvor ens grænser går, hvis man bliver mobbet. Faktisk skal man tage sit gode tøj og gå første gang, ens grænser bliver overskredet – ligesom voldsramte kvinder.

Af Lotte Kristiansen, Munkebo

Skriv kommentar

Skriv ikke som anonym! Vælg "Navn/webside". Webside er valgfri.