5. november 2009

Jobsøgning - Annoncerede min kæreste på Facebook

Jobsøgning FacebookJacob Bøtters fra Wemind er gæst på bloggen. Han fortæller, hvordan han skaffede sin kæreste et job - ved at indrykke hende i en annonce på Facebook!

Min kæreste var nyuddannet kandidat i kommunikation og havde skrevet et utal af jobansøgning uden at få noget ud af det. Hun hang lidt med hovedet, så jeg udfordrede hende til et væddemål: "Jeg vil vædde 1.000 kr. på at jeg kan skaffe dig et job i løbet af 14 dage!"

Først troede hun, at jeg allerede havde fundet en stilling via mit netværk, og at jeg bare ville stikke de 1.000 kr. i lommen og tage i byen med vennerne. Det lykkedes dog at overbevise hende om, at det ikke var tilfældet, hvorefter hun lettere undrende accepterede væddemålet.

Kontaktet af 30 arbejdsgivere!
Min plan var at indrykke hende i en annonce på Facebook! De små reklamer, der vises ude i siden af skærmen, når man er på Facebook, kan målrettes både efter geografi og søgeord, så jeg gjorde mig nogle overvejelser over hvilken type person, der kunne finde på at ansætte hende. Derefter gik jeg ind og købte reklamer for 1.000 kr., målrettet netop denne profil.

Da pengene slap op, var min kæreste blevet vist 1,3 mio. gange, og hun havde fået 30 mails fra interesserede arbejdsgivere! Jeg vandt væddemålet og fik en glad kæreste med fast arbejde :-)

Af Jacob Bøtter, partner, Wemind.dk

11 kommentarer:

9. november 2009 kl. 13.06 Anonym

Jeg er meget overrasket. Det var en meget smart måde at søge arbejde på. Jeg har selv benyttet mg af mit CV på jobnet, men i de fem år, mit CV har været åbent for arbejdsgivere, har der været 58 der har set mit CV, men ingen henvendelser.
Så det var enfin ide, at bruge Facebook.

Hilsen Flemming

20. november 2009 kl. 21.21 Anette Tvedergaard Madsen

Dejlig solstråle historie! Tak for den og tillykke til din kæreste. :-)

6. januar 2010 kl. 10.42 Anonym

Det forstår jeg ikke helt. Er det ikke krifa's opgage som fagforening at hjælpe deres medlemmer i job, så man ikke skal ud og bruge 1000 vis af kroner på annoncer osv.?

7. januar 2010 kl. 11.39 Anonym

Det burde det da være jo, vil jeg da også mene??

7. januar 2010 kl. 12.58 Rolf Weber

Selvfølgelig er Krifa behjælpelig med at finde et job, men det øger jo bare mulighederne, hvis man også selv gør en indsats

Rolf Weber
Krifa

10. januar 2010 kl. 23.55 Anonym

Ja, man kan altså ikke som nyuddannet sætte sin lid til at ens fagforening finder et arbejde til en....

15. januar 2010 kl. 20.34 Anonym

tak for kaffe

20. januar 2010 kl. 07.14 Anonym

Jeg synes ikke man kan klandre sin fagforening for, at man er uden arbejde!

28. januar 2010 kl. 13.18 Anonym

Hehe, Man skal selv finde et arbejde, det er ikke fageningens ansvar. Det er ens eget ansvar (-: Fagforeningen har tilbyder hjælp, vejledning etc. men ansvar for det...nej det har de ikke.

29. august 2012 kl. 15.50 Anonym

Kunne du præcisere lidt nærmere, hvordan krifa
Er behjælpelig med at finde job?
Det foregår vist kun på alle de ubrugelige møder vi indkaldes til?
Måske krifa skulle bruge ovenstående eks. Som et middel til at få løst arbejdsløsheden på. Det er jo ikke fordi i mangler penge vel?

29. august 2012 kl. 18.20 Anonym

Vi skulle tilbage til det ældgamle system, hvor man gik til fagforeningen, når man blev ledig. De kiggede i deres kartotek om der var en virksomhed , som manglede folk der matchede med den lediges kompetencer og så blev man sendt til virksomheden samme dag til en samtale! Det var sku tider!!!

Skriv kommentar

Skriv ikke som anonym! Vælg "Navn/webside". Webside er valgfri.