3. november 2009

Overenskomstforhandlinger i krisetid

Overenskomstforhandlingerne mellem Kristelig Fagforening og Kristelig Arbejdsgiverforening er færdige.

Forhandlingerne har været yderst intense. Tonen har til tider været barsk, men ærligheden stor. Vi har ikke fået alt, hvad vi ønskede, men vi synes, at vi kan være tilfredse med resultatet.

Tilfredsstillende resultat
Med et samlet resultat på 8 % i stigning på lønninger og pension over tre år kan vi samlet set være tilfredse med resultatet midt i en krisetid.

Særligt på barselsområdet kommer der gode forbedringer med forlængelse af forældreorloven med fuld løn uden lønmaksimum fra 6 uger til 12 uger! Dermed har vi en af de bedste overenskomster på barselsområdet i forhold til de overenskomster, vi plejer at sammenligne med.

Løft til ligestilling
Forhandlingsresultatet indebærer også forbedringer af pensionsforholdene for kvinderne i den del af orloven, der foregår på dagpenge. Disse tiltag er vi meget tilfredse med, da det er et væsentligt skridt i retning af mere ligestilling mellem kønnene på arbejdsmarkedet.

Overenskomsten skal nu til afstemning blandt medarbejderne på virksomhederne. Overenskomsten træder i kraft den 1/3-2010.

Af Per Dyrholm, arbejdsmarkedskonsulent, Kristelig Fagbevægelse

3 kommentarer:

4. november 2009 kl. 12.47 Jesper

Og på

http://avisen.dk/otte-procent-loenstigning-til-gul-fagforening_117094.aspx

Kan man så læse at "arbejdsmarkedsekspert" Flemming Ipsen ikke mener det får nogen som helst betydning for de øvrige forhandlinger på arbejdsmarkedet, hvad han sikkert har ret i, men så kan man måske i det mindste slippe for at hører på al den ævl om at de gule fagforeninger jo bare kopierer LOs overenskomster, og at LOs medlemsnedgang og de gules vækst, svækker den danske model.

7. april 2010 kl. 12.55 Anonym

Hvordan faen kan i kalde det for en overenskomstforhandling???
I er jo én og samme organisation.
Hvad får i tiden til at gå med?... spille kort?

7. april 2010 kl. 12.56 Anonym

... og hvad ville i gøre, hvis i ikke kunne blive enige om??? Strejke... nåeh nej, det kan i jo ikke!

Skriv kommentar

Skriv ikke som anonym! Vælg "Navn/webside". Webside er valgfri.