22. december 2009

En rigtig jul

Lige nu er mange af os i gang med at gøre de sidste juleindkøb. På trods af et helt år med krisestemning er der ikke noget der tyder på, at forbruget er mindsket dette år.

Fladskærme rives ned af hylderne som aldrig før. Mad og drikke konsumeres i enorme mængder. Jeg skriver ikke dette her for at moralisere. Jeg er selv en del af gamet.

WOW
Men jeg fik alligevel sat tingene lidt i perspektiv, da jeg i sidste uge deltog i WOW´s bestyrelsesmøde i Wien. WOW er en sammenslutning af kristelige faglige organisationer
fra hele verden. En gang om året mødes repræsentanter fra hvert kontingent for at diskutere lønmodtagerforhold.

En af deltagerne Maritza fra Venezuela kunne fortælle, at julefreden havde svært ved at sænke sig over mange af hendes medlemmer. Nogle af hendes medlemmer bor i byer hvor der er vand 6 timer en gang om ugen. Andre er faglige aktive med livet som indsats. 100vis af fagforeningsfolk myrdes hvert år i Syd-Amerika.

Hvad har vi gang i?
Så er det lige man tænker - hvad er det vi har gang i her i Danmark? Er vi så optaget af juleluksus og juleoverforbrug at vi glemmer, at der er rigtig mange mennesker i denne
verden, der oplever julen på en helt anden måde.

Hvad handler julen om?
Når jeg tænker over, hvad julen handler om - et Jesu barn der blev født af fattige forældre i fattige omgivelser, som måske også kun havde adgang til vand få timer om ugen og som kæmpede for sin sag med livet som indsats - hvad er så den største hindring for at forstå julens budskab?

Er det mit julegaveræs og den megen mad? Eller er det mangel på vand og frihedskampen?
Det tror jeg, at jeg vil tænke lidt mere over, mens jeg gør de sidste juleindkøb og sætter mig til det næste veldækkede bord.

Af Rolf Weber, politisk konsulent, Kristelig Fagbevægelse

Skriv kommentar

Skriv ikke som anonym! Vælg "Navn/webside". Webside er valgfri.