7. december 2009

Kom styrket ud af ledigheden

Hvordan tackler jeg ledigheden, så jeg kommer styrket ud af den?

Se dig selv dybt i øjnene og stil de rigtige spørgsmål. F.eks.:
- Er det realistisk at tro, at du kan komme tilbage til et lignende job?
- Hvad skal der til, for at du vender tilbage til et job, som du er glad for?
- Hvad gør dig glad?
- Hvad betyder mest: Løn, fleksibilitet, arbejdstider eller andet?

Ved at bruge tiden som ledig som en uventet lejlighed til at prøve af, om du er det rigtige sted her i livet, øger du chancen for, at du kommer styrket ud ledigheden.

Energi
Bagefter er det tid til at handle. Det er ikke svært at give den gas nogle dage. Men det er vildt svært at holde dampen oppe i en længere periode. Faktisk er det så svært, at langt de fleste løfter foden fra jobsøgnings-speederen lige så stille.

Når man har været ledig i et stykke tid, søger man stadig job; det skal man jo, ellers får man ikke dagpenge. Men man gør ikke så meget ud af ansøgningen som tidligere. Gassen er gået af ballonen.

Her er kunsten at blive ved at prøve nye veje i jobsøgningen. Et højt energiniveau, når du søger job, er helt afgørende for succes! Så er den rigtige kurs sat, og du kan komme styrket ud af ledigheden

3 gode råd til jobsøgning
  1. Bliv afklaret om, hvad du er god til, og hvad du har lyst til. Måske kan du skifte branche
  2. Brug dit netværk. De fleste job bliver besat via nogen, der kender nogen.
  3. Hold et højt energiniveau, så du hele tiden har gang i mange jobsøgningsting.


Af Henri H Brorson, uddannelseskonsulent i Kristelig Fagbevægelse

4 kommentarer:

16. december 2009 kl. 10.12 Anonym

bavl

16. december 2009 kl. 14.23 Anonym

Ja "talk is cheap" håbløst ukonkret og ukonstruktivt.
Jeg vil udfordre Henri H. Brorson til at lade som om han er arbejdsløs og så her på hjemmesiden offentligøre hvilke job han har søgt, hvordan han har udfærdiget sine ansøgninger i forhold til jobannoncen og hvilken succes han har haft. Venlig hilsen et medlem af Krifa.

17. december 2009 kl. 12.49 Anonym

Hej med jer. Tak for jeres ærlige kommentarer. I har helt ret. Det er meget lettere at stå på sidelinjen og tale og give råd end være midt i det!

Alligevel synes jeg ikke, at det er ukonkret og slet ikke ukonstruktivt. Hensigten er netop at pege fremad - altså være konstruktiv. Lidt ukonkret bliver det jo, når man skal henvende sig til alle på én gang. I som læsere har et oversættelsesarbejde i forhold til at bruge det på sin egen situation.

Udfordringen om at "lege" arbejdsløs vil jeg gerne tage op. Jeg har været det og kender derfor godt til, hvor svært det er. Da jeg var færdig på mit studie (teologi) var jeg ledige i ½ år mens jeg søgte job som præst i folkekirken.

Min erfaring med det er, at da jeg søgte de job, som jeg på forhånd gerne ville have og troede jeg havde en chance for at få, så kom jeg til samtale ca. 50 % af gangene. I løbet af de første 3 måneder som ledig blev det til ca. 5 samtaler.

Som tiden gik blev jeg dog mere desperat og begyndte at søge mere bredt - uden mere held. Succesraten i forhold til samtaler faldt. Det tror jeg skyldes to ting: 1. jeg var ikke den oplagte profil, de var ude efter. 2. jeg investerede ikke nok i ansøgningen. Med andre ord ... De gennemskuede mig.

Blev jeg ledig i dag, så ville jeg koncentrere mig meget mere om uopfordrede ansøgninger. Der sker ca. 800.000 gange om året, at folk forlader deres stilling og typisk efterlader sig en tom stol. Men det er kun ½-delen af disse job, der bliver slået op. Uopfordrede ansøgninger altså ikke én nål i en høststak. Der er ca. 400.000 nåle i den høststak ... og hvem har ikke lyst til at springe køen over?

30. december 2009 kl. 14.22 Anonym

Det viser igen hvor enormt vigtigt det er, at være medlem af en god A-kasse. Særligt under krise tider går folk på r***n når de mister job. Få en fagforening og A-kasse imens i kan. Det er det bedste man kan gøre, hvilket mange unge glemmer nu til dags - desværre! Jeg fandt selv en billig A-kasse mens jeg var under uddannelse, og nok har jeg "spyttet" penge til den, uden at have haft brug for den endnu. Men jeg ved, at hvis jeg bliver arbejdsløs en dag, så har jeg støtte indtil jeg finder noget nyt.

Jeg benyttede mig af TjekAkasse.dk, da jeg ville melde mig ind i en A-kasse, her er et godt overblik og beskrivende tekst over billig a kasser. Så det er bare, at se hvad der passer en bedst :-)

Skriv kommentar

Skriv ikke som anonym! Vælg "Navn/webside". Webside er valgfri.