30. december 2009

Konservative vil forbyde fagforeningsdiskriminering

De konservative vil gøre det ulovligt at diskriminere på grund af fagforeningsforhold.

De konservative foreslår, at forskelsbehandlingsloven skal forbyde diskriminering på grund af fagforeningsforhold. Ligesom den nu forbyder at diskriminere på grund alder, race, religion, politisk overbevisning mv.

Det fremgår af Jyllands-Posten 30. december 2009, hvor de konservatives arbejdsmarkedsordfører Knud Kristensen siger om baggrunden for forslaget:
- Der skal være frihed på det danske arbejdsmarked, så den enkelte har frihed til at organisere sig, som han eller hun vil. Det eneste, vi nu mangler i forskelsbehandlingsloven, er frihed til at vælge organisering.

Følger Institut for Menneskerettigheder
Kristelig Fagbevægelse glæder sig over forslaget, fordi det kan gøre noget ved det fagforeningspres, man udsættes for på arbejde.

Som det er nu, må ansættelser og afskedigelser ikke være påvirket af, om en lønmodtager er medlem eller ikke medlem af en bestemt fagforening. Men der er ikke nogen lov mod at diskriminere på grund af fagforeningsforhold i hverdagen under ansættelsen.

Også Institut for Menneskerettigheder har anbefalet politikerne at lade forskelsbehandlingsloven omfatte fagforeningsdiskriminering, sådan som netop de konservative nu foreslår.

LO er imod
LO går ifølge Jyllands-Postens artikel imod en lov, der forbyder at diskriminere på grund af fagforeningsforhold.

Advokat og leder af LO's arbejdsretsafdeling Leo Lybæk Hansen siger til avisen:
- Det vil fuldstændigt gribe ind i den aftalefrihed, der er mellem arbejdsgivere og lønmodtagere, hvis man overhovedet ikke må tage hensyn til fagforeningsforhold.

5 kommentarer:

30. december 2009 kl. 17.18 Anonym

Jeg hørte en dag i morgen TV, hvor der var HR-leder der fortalte om at det er ikke populært at ansætte seniorer, det kunne man høre imellem linierne at han fraråder at ansætte seniorer på arbejdsmarkedet.

30. december 2009 kl. 21.19 Michael Larsen

I, den kristelige fagforening er ikke andet en snyltere. I sælger jeres fagforening som en billig fagforening uden binding til noget politisk parti. Undskyld mig skulle I ikke fremhæve jeres faglige arbejde? Det er den ydelse jeg gerne ville vide noget om - I er og bliver en falsk varebetegnelse som snylter på andre overenskomster.
Du får det du betaler for - intet.
Michael

31. december 2009 kl. 10.13 Helena Gade

Det kunne være et EU-retligt problem hvis man stilles ringere end dem, der er medlem af den "rigtige" fagforening?

2. januar 2010 kl. 03.33 Den Liberale

Stort tillykke til krifa, nu mangler vi bare et totalt forbud mod fagforeninger & overenskomster, således at fagforeninger i fremtiden IKKE skal besteme over den enkelte medarbejder. Løn, ferie m.m. skal udelukket være en forhold mellem arbejdsgiveren og den enkelte medarbejder.

Folketinget skal straks ovhæve alle love som på den ene alle anden måde regulere arbejdssmarket. Sygedagpengeloven, ferieloven, ATP-loven, arbejdstidsregler m.m.


Lad os få et en totalt frit og liberalt arbejdsmarked og et farvel til både LO fagbevægelsen & De "gule" fagforeninger. Jeres eneste formål et at lokke pegne ud af den enkelte medarbejder med løfter om guld og grønne skove.

4. januar 2010 kl. 14.11 Anonym

Hvad er det lige de såkaldte "rigtige" fagforeninger tilbyder, som Krifa ikke gør? Mere i dagpenge? Bedre juridisk hjælp? Hurtigere i andet job? Nej. Det tror jeg ikke.

Men de tilbyder til gengæld med glæde at tage lidt flere af jeres surt tjente skejsere til en god omgang rødvinsfest med kollegerne fra Administrationen. Men hey, hvad folk bruger deres penge på er vel deres sag? Eller?

Skriv kommentar

Skriv ikke som anonym! Vælg "Navn/webside". Webside er valgfri.