17. januar 2010

Ingen religiøs diskriminering

Den 17. januar var der i TV2 Nyhederne kl. 19 et indslag om en tidligere medarbejder i Kristelig Fagbevægelse. Hun mener, hun er blevet religiøst diskrimineret på grund af Kristelig Fagbevægelses kristne livs- og menneskesyn.

Kristelig Fagbevægelses administrerende direktør Jesper Wengel er overrasket over sagen:

- Vi har et værdigrundlag med rødder i det kristne livs- og menneskesyn. Det står vi ved og er helt åbne omkring, og alle ansatte behandles på lige vilkår uanset livssyn, siger Jesper Wengel.

Den tidligere medarbejder har været ansat i otte år og været intern tillidsrepræsentant i Kristelig Fagbevægelses LandsSamarbejdsUdvalg. Efter længere tids sygdom blev hun sagt op, og nu mener hun, det skyldes, at hun ikke var med til at holde andagt eller bede fadervor til de morgensamlinger, der var i hendes afdeling.

- Det er en naturlig del af vores virksomhedskultur at have morgensamlinger, hvor vi beder Fadervor og på skift deler nogle tanker til dagen og livet med hinanden - det, som mange kalder at holde en andagt. Men det er frivilligt, om man vil holde en andagt, ligesom det er frivilligt, om man ønsker at være med til morgensamlingerne, siger Jesper Wengel.

19 kommentarer:

18. januar 2010 kl. 14.41 Anonym

Hvad så med den seneste reklame for Krifa, den er næsten i samme bolgade.

Krifa gør i den grad grin med de mennesker som kæmpe med vægten. Den overvægtige mister sit job pga. vægten. Krifa burde jo hjælpe ham med at tabe sig, så han kunne beholde sit job.

18. januar 2010 kl. 16.04 Hans Kargaard Thomsen

Hej Anonym

Tak for dit input. Vi har selv diskuteret spørgsmålet, da vi lavede reklamen. Vi synes ikke, at vi diskriminerer overvægtige, fordi manden i reklamen netop får hjælp til at finde et nyt job, som han bliver glad for.

Det er forskelligt, hvad folk har brug, og i filmen var det, hvad piloten Martin havde brug for.

I forhold til overvægtige ledige har vi gennemført nogle projekter under navnet "Job og Fitness" i samarbejde med et fitnesscenter. Det kører i dag videre i et af vores datterselskaber som tilbud til ledige. Den hjælp passer så til nogle andre.

Vi hjælper vores ledige kunder med udgangspunkt i de ressourcer, de har.

Med venlig hilsen
Hans

19. januar 2010 kl. 14.03 Anonym

Sikke en omgang dobbeltmoral, Når medlemmer fra Krifa føler sig diskrimineret på arbejdspladsen, grundet (ifølge dem selv) at de er medlem af Krifa. Råber Krifa straks op – Fagforenings diskrimination -. Men går det samme gør sig gældende hos Krifa selv. Er det hele pludselig en stor misforståelses, Chikane m.m

19. januar 2010 kl. 16.07 Stine Gregersen Søndergaard

Jeg undrer mig…
Jeg har været ansat i Krifa i 2 ½ år. Jeg har aldrig oplevet, at det, at jeg ikke selv holder andagter eller går i kirke hver søndag har haft negativ betydning for min karriere i Krifa. Tværtimod er jeg med i den gruppe, der skal formulere Krifas kommende strategiske mål.

19. januar 2010 kl. 21.30 Nuriye Akar

Jeg er selv blevet ansat hos Krifa for 4 måneder siden og har et andet baggrund og et andet religion, så det forekommer mig meget underligt at krifa bliver beskyldt for diskrimination! Krifa lever fuldt ud op til værdierne og som medarbejder hos krifa tager jeg afstand fra al den snak om at krifa er diskriminerende, Krifa er den bedste arbejdsplads og den bedste Fagbevægelse jeg personligt har været ved og vil holde fast ved!

20. januar 2010 kl. 08.00 Ivana Kulic

Jeg har været ansat i Krifa siden november 2007, og er også af anden etnisk baggrund end dansk. Jeg går ikke i kirke hver søndag, og min religion har aldrig haft en betydning for min karrierer i Krifa. Krifa er den bedste arbejdsplads jeg har haft, med de bedste kollegaer i hele verden, der accepterer personer som de er uanset religiøs baggrund.

20. januar 2010 kl. 08.02 Anonym

Ja nu er KriFa jo altså ikke en fagforening, men en forretning. Og lad så alt den snak om diskrimination eller ej ligge, indtil der er faldet en afgørelse i sagen. Der er vel - til trods for Krifas kamp mod den danske model, og Pia K´s forskruede hjerne - stadig såden i Danmark, at man er uskyldig indtil man er dømt..

20. januar 2010 kl. 09.29 Benny Klarholt

Hej anonym. Jeg forstår at Krifa ikke er din fagforening. Tankevækkende er det også, at det vi gør - og måden vi opfatter verden på - stammer fra os selv. Kritik - mobning - diskrimination - vrede osv. handler på den måde ofte om, hvordan vi har det med os selv, når vi møder andre. Det er altså ikke altid de andre, der er forkert på den, men os der har svært ved at indgå ligeværdigt i en relation. Og så er angreb det bedste forsvar. Respekt, ærlighed og ansvarlighed indgår i krifas værdisæt - derfor står vi åbent ved vore holdninger. Det undrer mig at du vælger at være anonym.

20. januar 2010 kl. 10.02 Susanne Markmann

Min karriere i Krifa startede i 2002, først som vikar, siden som fastansat. Allerede i 2004 kom jeg til skade, hvilket resulterede i, at jeg ikke mere var i stand til at bestride et fuldtidsjob. Efter en arbejdsprøvning (på min arbejdsplads) blev jeg ansat i fleksjob og jeg stortrives stadig med mit arbejde.

Jeg er som medlem af den danske folkekirke kristen, men tilhører ikke nogen menighed, lige som jeg heller ikke frekventerer kirken jævnligt.
Hvis der skulle være nogen diskrimination i Krifa, ville jeg nok være et oplagt mål for dette, men jeg er aldrig blevet mødt med andet end respekt, som det menneske jeg er.

Hvad morgenandagten angår, så nyder jeg den. Det er en dejlig måde at starte dagen på, og giver mig en indre ro.

Jeg må da lige tilføje, at jeg både ved ansættelsssamtalen og senere på min arbejdsplads, flere gange blev gjort opmærksom på, at andagten var ganske frivillig.

20. januar 2010 kl. 11.02 Anonym

Det er pudsigt at man igår i Fyns Stiftstidende kunne læse om endnu en medarbejder der er blevet diskrimineret.
Flere kommer sikkert til

20. januar 2010 kl. 14.00 Benny Klarholt

Ja - det er glædeligt, at vi her i landet kan tænke, tro og ikke mindst udtale os som vi vil. Jvnfr. værdigrundlaget i krifa om ærlighed og ikke mindst respekt, så er det endda muligt at gøre mellem kolleger og i forhold til ledere. Tankevækkende at det skulle være mere interessant, at gøre i avisen i stedet for i direkte tale. I mange tilfælde findes årsagen til diskrimination også i det mennesker, der føler sig diskrimineret. Det betyder ikke at de bærer skylden for diskrimination, men har muligheden for at bringe det i kontakt med kolleger.

Sandheden har ofte flere sider og pressens perspektivering indeholder ikke altid hele sandheden, men den vinkel der sælger.

20. januar 2010 kl. 14.54 Anonym

det er korrekt en sag har flere sider, spændende hvad retten siger i en sådan sag.

20. januar 2010 kl. 20.12 Anonym

Kære Benny!

Hvorfor besvarer du mit indlæg i flertal? Såfremt du mener, at jeg skulle have karaktertræk som i dine citater fra div. psykologiske lærebøger, kan du fint dusse mig. Mener du derimod "Vi", altså "os", dig og mig helt bogstavligt, så bør du ikke indlade dig på en diskussion om, hvorvidt jeg ligeværdigt kan indgå i en relation med dig. Thi det ville synes meningsløst set i relation til resten af dine Citater!

Antager jeg derimod at din flertalsform er en konfliktsky dusform så er du da virkelig en kapacitet de kristne købmænd må være ualmindeligt stolte af. Så skarp at du ud fra fire linjer kan tolke min personlighed. Det er genialt, og har sikker krævet mere end et 14 dages kursus hos en gestaltterapeut.

Nu prøvede jeg jo faktisk - som det sig hører og bør - at være solidarisk med krifa og nedtone alle beskyldninger, og se! Det har alle andre end du forstået. I hvert fald er der ikke kommet nye indlæg der dømmer krifa siden.

at du ikke forholder dig til mine provokative bemærkninger, ud over at citere er skuffende, men også forventeligt.

Hvad angår min anonymitet er det jo netop en gestus overfor krifa, der jo - Ja altså lige bortset fra i perfide reklamekampagner er fuldstændig anonyme i forhold til det danske arbejdsmarked. Var det ikke respekt og ærlighed der bl. a. stod i værdigrundlaget? ansvarlighed må være en trykfejl, for et brud på det andet bud er det vel næppe.

Kære Benny! Hold nu op med den selvopofrende og offerdyrkende attitude, og forhold dig dog objektivt/fagligt frem for personligt/. til mit og andres indlæg.

21. januar 2010 kl. 11.12 Anonym

Hej alle.
Jeg har været medlem af Krifa i mange år har aldrig mødt forskelsbehandling. Men, at man bliver fyret fra jobbet pga. sygdom, er jo ikke morsom for den, det går ud over. Den frustration har hun valgt skal gå ud over Krifa. Hun har været ansat i 8 år. Hvorfor har hun ikke givet udtryk for problemet tidligere? Hun har vel også selv valgt at blive tillidsrepræsentant, med Krifas accept? Så helt ude i kulden har hun da næppe været..... Krifa går frem, som aldrig før fortsat held og lykke fremover Krifa. Danmarks bedste fagforening!

22. januar 2010 kl. 21.15 Anonym

jeg har arbejdet sammen med den pågældende, og jeg synes det er meget tankevækkende, at hun ALDRIG har nævnt overfor sine kolleger, at hun har følt sig tvunget til noget, som åbenbart har ligget så langt væk fra hendes holdninger. Det virker også en anelse underligt på mig, at hun ikke har brugt sine muligheder som tillidsmand til at gøre opmærksom på, at der tilsyneladende er nogle, der har følt sig tvunget til andagt.
Jeg er ked af at sige det, men for mig virker det som om, at der var noget der skulle "hævnes", men beskyldningerne er helt forkerte. Og det tror jeg faktisk godt hun ved.
Trist for hun var en sød kollega.

23. januar 2010 kl. 17.34 Anonym

Til Anonym
Tror du taler mod bedre vidende.
Dine konklusioner må stå for egen regning.

31. januar 2010 kl. 11.21 Toke Marrtens

Vedr. indlæg til Benny af 20.01.10. Er det manglende svar mon et udtryk for, at "tavshed er gul(d)" ;-)

1. februar 2010 kl. 11.54 Benny Klarholt

Hej Toke
Tak for din ros i form af anerkendelse af mine ord som citater fra en psykologibog. De kan altså ikke være helt ved siden af.

Om de "rammer" dig - eller du har en holdning til dem, ligger i sagens natur hos dig at vurdere.

Jeg har forholdt mig til sagen - forsøgt at se og forholde mig til, hvad der får en tidligere kollega til, på nuværende tidspunkt at anlægge en sag som ovenstående. Når du vælger at skrive som anonym, så har du samme navn som andre, og jeg har ikke bevidst kommenteret spor på det jeg senere har fundet ud af er dit indlæg.
Dit indlæg har jeg ikke i sinde at kommentere på. Min natur er ikke at "dutte" mennesker, og jeg kender dig ikke så af den grund har jeg ikke forudsætninger for at forholde mig til dig. Jeg har med mit navn stået ved mine synspunkter og betragter med dette indlæg min medvirken som afsluttet.

2. februar 2010 kl. 10.10 Toke

Hej Benny!

Ja mine indlæg kan jo læses som en vis herre læser biblen, men tro mig, det var ingen ros!

Ros skal du til gengæld ha´ for Dit fine arbejde med at sammenligne ip adresser, samt - trods alt - at give lyd på mine indlæg, for svar kan vi vist godt blive enige om, at det ikke er. Men fred være med det. Jeg anerkender naturligvis, at du betragter din medvirken som afsluttet. Det bekræfter mig jo også bare i, at for Krifa er tavshed gul(d) specielt i de situationer, hvor I ikke er i stand til - med æren i behold - at retfærdiggøre jeres bevægelse som et seriøst alternativ.

Skriv kommentar

Skriv ikke som anonym! Vælg "Navn/webside". Webside er valgfri.