14. januar 2010

Kreativ jobsøgning i sne

En kreativ tekstforfatter så muligheder i sneen og skrev en utraditionel ansøgning på 10 x 15 meter.I en tid, hvor der er mange ansøgere til de ledige stillinger er man nødt til at prøve mange forskellige ting af, når man søger job.

Kent's idé med at skrive ansøgningen i sneen, er et supergodt eksempel på, hvor enkelt det egentlig kan være at skille sig ud. Da han havde skrevet ansøgningen færdig, kom firmaets kreative direktør ned og inviterede ham op til en kop kaffe. De ansatte på kontoret rejste sig og klappede, da han trådte ind ad døren ...

Generelt er der tre gode råd til, hvordan jobsøgning skal gribes an i en tid, hvor der er mange ansøgere:
  1. Søg uopfordret og find stillingen FØR den bliver slået op. Så undgår du konkurrencen med de mange hundrede andre. Det er kun halvdelen af alle job, der bliver slået op, så der er rigtig mange job at søge uopfordret - ca. 400.000 om året!
  2. Brug dit netværk aktivt. De kan hjælpe dig med at finde stillingerne, før de bliver slået op OG lægge et godt ord ind for dig. Så er du allerede meget tættere på jobbet
  3. Hvis du søger via traditionelle jobopslag, så vær kreativ og vent ikke til tæt på ansøgningsfristen. Det ses tit, at jobbet bliver besat før ansøgningsfristen udløber.

Af Henri H Brorson, uddannelseskonsulent i Kristelig Fagbevægelse

6 kommentarer:

20. januar 2010 kl. 11.11 Anonym

genial ide jeg håber virkelig han fik jobbet

20. januar 2010 kl. 13.49 Anonym

Energisk fyr.
Lige nu er der store muligheder indenfor snerydning. (håber han fik jobbet.:-)

21. januar 2010 kl. 19.41 Anonym

Arbejdsgverne må da stå i kø, om ikke andet så for at lære den kreative og ihærdige snerydder nærmere at kende. Han kunne sikkert være et godt bud som kreativ inspirator for andre jobsøgende.

1. februar 2010 kl. 23.14 Anonym

Ej hvor godt... Vildt imponerende..
Fik han mon et job?!

6. februar 2010 kl. 10.05 Anonym

Jeg har hørt at han ikke har fået jobbet. Så mon ikke vi snart får en ny genial ansøgning at se. Nu burde en smart virksomhed lave noget sammen med ham. Det vil give medieomtale.

20. februar 2010 kl. 22.35 Anonym

hvis han havde tisset sin ansøgning i sneen, havde havde nok fået en plads i Guiness rekordbog for manden med den største blære - hehe!
Det siger bare at det er fuldstændig lige meget hvad du gør. Du skal være vanvittig heldig at gøre det "rigtige" på rette tidspunkt! Jeg har været på jobsøgningskurser og der er ifølge div. aktører flere forkromede måder at skrive et CV på. Intet er rigtigt og intet er forkert – det afspejler bare dit temperement og hvem du er som menneske...
jeg skal tisse og skynder mig lige for mit drømmejob har ikke skrabet al sneen væk endnu – ellers prøver jeg med en: nej, det vil jeg ikke sige, men skriver igen nr de hopper på den!

Skriv kommentar

Skriv ikke som anonym! Vælg "Navn/webside". Webside er valgfri.