22. februar 2010

4 tips til sund økonomi - som ledig!

Som ledig kan det være en udfordring at få økonomien til at hænge sammen. Her får du 4 gode tips til, hvordan du skal håndtere din økonomi ved en fyring.

Hvis du får lyst til mere inspiration, kan gratis komme på kursus i sund økonomi (gælder alle kunder i Kristelig Fagbevægelse).

Tip #1 - Start med at få overblik over din daglige økonomi
Hvad har du brugt dine penge på? Og hvordan ser dine udgifter ud for det kommende år. Find dine besparelser ved at overveje hver eneste post grundigt - vær realistisk. Når du har justeret budgettet kan du se på dit nye rådighedsbeløb, om du har fundet nok besparelser eller om du skal finde flere.

Tip #2 - Skru ned på fornøjelserne og nyt tøj
Har du ikke fundet nok besparelser i de faste udgifter, må du spare på dit forbrug. Det kan være rigtig svært, men start med at finde ud af, hvor meget du reelt bruger på nyt tøj og fornøjelser. Skriv ned hvad du køber, så kan du lettere være konkret, når du skal definere, hvad du vil skære ned på.

Tip #3 - Få sparring i din bank
Hvis du ikke har kunnet spare nok på faste omkostninger, og dit rådighedsbeløb bliver for lille, så har du brug for at lave en aftale med din bank om evt. ydelseshensættelse eller en kredit. Det virker mere seriøst, hvis du kan fortælle banken, at du har lavet en konkret plan for dine besparelser – men har brug for lidt ekstra for at få det til at løbe rundt. Det kunne fx være ved en midlertidig nedsættelse på billånet for at få råd til de basale ting.

Tip #4 - Juster din forskudsopgørelse hos Skat
Sidste skridt er at få justeret din forskudsopgørelse hos Skat. Ved en fyring er der ofte store ændringer i din lønindtægt, kørselsfradrag og måske har du lavet ændringer, der også påvirker dine renter. Der er jo ingen grund til at betale for meget i skat.

Når du er økonomisk ovenpå kan du nemmere fokusere på det, der er vigtigt – nemlig at finde et nyt job.

God arbejdslyst

Af Søren Meldgaard, uvildig økonomisk rådgiver, Uvildige.dk


1 kommentarer:

3. marts 2010 kl. 15.27 Jakob

Fikst at slutte en artikel til ledige med: "God arbejdslyst"...

Skriv kommentar

Skriv ikke som anonym! Vælg "Navn/webside". Webside er valgfri.