12. februar 2010

Folk er trætte af 3F´s trusler og blokader

Det er ynkeligt at se, hvordan 3F endnu engang spænder ben for sig selv. Og de opnår kun én ting med deres metoder. Folk gider dem ikke og melder sig ud.

Prøv og tjek facebook gruppen: "Støt Conrad Cafe i kampen mod 3F".

Blokaden mod Conrad Café er nyt eksempel på 3F´s forfejlede magt demonstrationer.

Arbejdsgiveren ønsker ikke at samarbejde med 3F. De ansatte ønsker ikke at samarbejde med 3F. Alligevel forsøger de at tvinge deres overenskomst igennem.

I Kristelig Fagbevægelse synes vi, at det er vigtigt at alle virksomheder har en overenskomst. - også Conrad Café. Lønmodtagere skal have ordnede løn- og ansættelsesforhold.

Ønsker Conrad Café en overenskomst med en fagforening der ikke bruger tvang og blokade, så er vi parate i Kristelig Fagbevægelse.

Af Rolf Weber, politisk konsulent, Kristelig Fagbevægelse

27 kommentarer:

12. februar 2010 kl. 17.03 Anonym

Hvorfor skulle man ikke kunne blokere en virksomhed, nogle virksomheder blokerer også for tidligere ansatte kan få et nyt job.

13. februar 2010 kl. 05.31 Anonym

Det er på tide at vi får en lov mod fagforeninger, således at fagforeninger bliver totalt forbudt ved lov. Denne lov SKAL naturligvis også gælde KRIFA.

Alle aftaler på arbejdsmarked skal - KUN - kunne indgås mellem den enkelte medarbejder og dennes arbejdsgiver. Altså ingen kollektive aftaler

Alle overenskomster skal gøres ugyldige, væk med ferieloven, sygedagpengeloven, ingen oversenkomst fastsat mindsteløn ovs.

staten skal blande ikke på nogen måde blande sig i arbejdsmarkedsforhold.

Det er til at brække sig over at høre hvordan den danske arbejder klager over en sund konkurrence, fra flittige arbejdere fra østeuropa. Hvad er problemet i at de med stor glæde vil arbejde til en lavere løn, end grådige arbedjere fra Danmark.

Det er også til at bræke sig over at høre at KRIFA ønsker en lønmodtagerlov. Det er sku ikke meget bedere end 3F.

Hvorfor vil KRIFA være med til at forme og bestemme hvorledes mine arbejdsforhold er. Jeg har bla. ikke brug for barsel, barns første sygedag, tvungen pension, ATP m.m.

Jeg vil bare havde min løn og selv bestemme hvad mine penge skal bruges til.

13. februar 2010 kl. 20.29 Anonym

Ja hvad skulle vi gøre uden KRIFA eller hmm hvad skulle KRIFA gøre uden de etablerede fagforeninger, ja så havde de ikke været her......

14. februar 2010 kl. 08.47 HP

Jamen lad os bare nedlægge fagforeningerne, de gør jo ingen gavn alligevel!!! Udover at hjælpe de laveste i vores samfund.
Det er mig bekendt vores fagforbund der sikrer, at vi har ordnede
løn og arbejdsvilkår.
Det ville se skidt ud for lønmodtagerne, hvis ikke fagforeningerne var her til at kæmpe for vores rettigheder og mindstelønnen.

Jeg har heller ikke brug for barsel eller barnets første sygedag, men jeg er glad for, at mine kolleger kan få det når der er brug for det.

Det drejer sig jo ikke bare om hvad du og jeg har brug for, men hvad alle er bedst tjent med.

Hans-Peter Jørgensen

15. februar 2010 kl. 10.50 Anonym

"Alle overenskomster skal gøres ugyldige, væk med ferieloven, sygedagpengeloven, ingen oversenkomst fastsat mindsteløn ovs.
Hvorfor vil KRIFA være med til at forme og bestemme hvorledes mine arbejdsforhold er. Jeg har bla. ikke brug for barsel, barns første sygedag, tvungen pension, ATP m.m.

Jeg vil bare havde min løn og selv bestemme hvad mine penge skal bruges til."

Hvor er det sørgeligt, at der åbenbart findes mennesker, der har glemt historieundervisningen, og iøvrigt er så egoistiske, at man er ligeglad med sine medmennesker og deres forhold på arbejdsmarkedet.

Jeg kunne jo ønske vedkommende, der har skrevet det indlæg, tillykke med at være så dygtig til at kunne indgå aftaler med arbejdsgivere. Lur mig, om ikke vedkommende er én af den slags mennesker, der, når det går galt, stiller sig op på åben skærm og ytre sin harme over, at man skal have været medlem af en a-kasse i mindst ét år for at være berettiget til dagpenge....
Hvordan med sygdom? selv du vil jo kunne komme i den situation, at du havde brug for, at der var nogen der kunne tale din sag...?!?
Jeg finder det rystende, at man helt seriøst mener at det er op til den enkelte selv at sikre ordnede arbejdsvilkår.
Jeg kan kun opfordre til, at du melder dig helt ud af det danske samfund; glemmer alt om rentefradrag, sygehusene, ferie og weekendfri og så finder du et land, hvor egoister kan boltre sig uhæmmet og dyrke hinandens fortrinligheder...... øv øv

15. februar 2010 kl. 13.58 Anonym

Hvor er det opløftende at læse om solidaritet på KRIFA,S hjemmeside og vigtigheden af overenskomster og såkaldte ordnede forhold på arbejdspladsen, alt i mens at man lader andre kæmpe kampen for disse for goder.

Hvor må det dog være dejligt at kunne nyde

5 Feriefridage, så blev kæmpet hjem af LO-fagbevægensen ved strejken i 1998 fuldt gennemført efter OK 2000

Kun at skulle arbejde 37 om ugen nedsættelsen 40 timers ugen kom i 1973 efter en strejke – nedsættelsen af arbejdstiden til 39 Timer kom 1985 efter en strejke – Nedsættelsen af tiden til 37 kom i 1987 .

Havde 5 ugers ferie - i 1971 kom den 4 ferieuge – i 1979 kom den 5 ferieuge -

Løn under sygdom – de første 2 ugers løn under sygdom kom i 1991

Pension de første arbejdsmarkedspensioner for alm. Arbejdere kom i 1991 og blev startet op i 1993.

Barns første sygedag - kom – 1981 –

Barselsorlov i industrien kom i 1995

Kvinder på barselsdagpenge får udlignet en del af deres pensionsefterslæb, der opstår fordi der ikke indbetales til deres pensionsordning, mens de får barselsdagpenge - kom – 2007 –

Men hvad det må være en god følelses, at kunne nyde at de goder andre skaffer hjem. Alt i mens at man selv er modstander at strejker, og glædeligt arbejdere videre under disse strejker. Hvad kan man sige KRIFA medlemmer er intet enden en end folk nasserøve. Man vil godt nyde, men vil intet yde.

15. februar 2010 kl. 15.21 A.C.

Hmm....
Flot opremsning af de gode initiativer der er taget i velfærdens navn. Tænk sig engang, alt dette var ikke opnået, hvis det ikke havde været for den faglige kamp, der blev indledt i slutningen af 1800-tallet. For slet ikke at tale om ligestillingen, mænd og kvinder imellem.

Om hvorvidt Krifa´s medlemmer bare er nasserøve.... Tjo, det kan man vel godt betragte dem som, set i lyset af at 3F under ingen omstændigheder tør lade andre faglige organisationer indgå overenskomster mellem arbejdsgivere og arbejdstagere. Så derfor bliver det måske til lidt nasseri, men der er i blandt medlemmerne opbakning til det system, som jo netop er kendetegnet ved den dansk 3-partsmodel. Og som jeg kan fornemme i andre tråde her på siden, er der en vis utilfredshed med de danske lønninger. Derfor ville der jo være super, hvis Krifa ikke kan forhandle så gode aftaler hjem. På den måde vil vi så opleve en lønnedgang og en forringelse af vilkårne på arbejdsmarkedet, hvilket jo falder i fin tråd med den kritiske skribents holdninger. Vedkommende burde jo så indmelde sig i Krifa og så hjælpe til....

Man kunne jo prøve at forestille sig, hvordan verden ville se ud, hvis det ikke havde været for den faglige kamp. Så ville vi formodentlig stadig rende rundt i laser og pjalter, og kun en brøkdel af befolkningen ville være tilpas velbeslået til at kunne erhverve fast ejendom, biler, tage på ferie, og andre ting som gør livet lidt mere behageligt.

Der bliver tidligere i tråden nævnt noget om grådige danskere og flittige østeuropæere. Der må man jo vende blikket mod de forhold, som de flittige østeuropæere kommer fra. For det første er deres arbejdsvilkår væsentlig ringere end vores, hvorfor de gerne vil yde en indsats; dernæst er deres lønforhold mildest talt elendige i forhold til det, som de kan tjene her i landet. At de ikke har behov for at se deres familie på samme måde som vi danskere, må stå for indlæggets forfatters egen regning. De er mennesker ligesom os andre, og ville hellere end gerne være hjemme.

16. februar 2010 kl. 00.02 Leif

Til den Anonyme :'Det er på tide at vi får en lov mod fagforeninger, således at fagforeninger bliver totalt forbudt ved lov. Denne lov SKAL naturligvis også gælde KRIFA.'

Hvad vil du så gøre den dag du bliver arbejdsløs ? Klare dig selv ? Helt i orden med mig.
Fagforeninger skal ikke have for meget magt, men de er sgu gode at have ???
Du er fandme YNKELIG ?

16. februar 2010 kl. 14.18 Anonym

Man kan sq da ikke være ved sine fulde fem og sige, at fagforeninger skal være forbudt ved lov. Men jeg mener jo også selv, at der er forskel på fagforbundende i dag og for 50 år siden. Fagforeningerne dengang skabte fundamentet for de vilkår, vi har idag, mens forbundende idag gør ikke og kan ikke gøre en skid. Jeg har lige meldt mig ud, for gider ikke at have skyklapper på længere.

16. februar 2010 kl. 14.30 Anonym

Jeg ved heller ikke hvad vi skal med a-kasser....når man er ledig bliver man bare kaldt til de samme møder, som man kommer til ved jobcenteret...Jeg synes det er at træde på folk der ligger ned i forvejen ... og hvad drejer mødet sig så om : Udfylde CV på jobnet, som INGEN læser andet end medarbejderne ved jobnet...
Jeg ved godt dette ikke er emnet , men trængte til at komme af med gallen efter et møde hos jobnet og et hos krifa inden for en uge med samme dagsorden.....

16. februar 2010 kl. 15.53 Anonym

vorfor mener jeg at fagforeninger skal være forbudt ved lov.

For det første findes der stadig fagforeningstvang i Danmark

Husker stadig KRIFA rolle omkring organisering ar frisørerne

3F rolle omkring blokade af Nørrebro bryghus

Uden fagforeninger ingen tvang.

Overenskomster er et indgreb i den personlige frihed til selv at forhandle løn og arbejdsforhold –

Der er for mig ingen forskel, om jeg skal betale til en bestemt fagforening, eller jeg er tvunget til at benytte et bestemt pensionsselskab. Sparre op til pension, måske vil jeg hellere betale af på i gæld i min ejerbolig. KRIFA har bla. Aftaler med Danica Pension.

Hvis der var et frit marked uden indblanding fra fagforeninger, ville den enkelte medarbejder være i stand til at forhandle sig frem til de løn og arbejdsforhold som passer netop den lige denne medarbejders ønsker. Alt peger på at vi om nogle år kommer til at mangle hænder på arbejdsmarked, så det betyder blot at medarbejderens muligheder for bedre løn m.m. bliver bedre.

Jeg finder at det er rigtigt sundt for konkurrencen, at der er blevet åbnet op for at flittige og dygtige medarbejder fra. Bla. Polen kan arbejde i Danmark. Og hvis vi kræver den mindsteløn m.m. bliver resultatet blot at arbejdspladser flytter til udlandet (se blot på slagterrierne).

Men hvis medlemmerne i KRIFA meder, at fagforeninger er vigtige for at sikre gode løn og ansættelsesforhold. Skulle de måske overveje at melde sig ind i et LO forbund – Da det er LO fagbevægelsen som gennem strejker, blokader og faglige sammenhold har sikret disse løn og ansættelses forhold. KRIFA at aldrig opnået en skid, hvis man læser deres - såkaldte overenskomster – vil man kunne se at der blot er en billig kopi af de overenskomster som LO fagbevægelsen har forhandler hjem. Bla. Har man sjovt nok FerieFridage i disse såkaldte overenskomster. Som blev opnået ved storkonflikten i 1998, altså ved hjælp at strejker, om KRIFA er modstader af. Det er sku til at brække sig over en KRIFA på Deres hjemmeside skriver – En Strejke nærmer sig, Medlemmer af Kristelig Fagbevægelse skal ikke strejke, da de jo ikke er med i en LO-fagforening -. Man vil godt nyde af goderne men man vil ikke være med til at kæmpe for dem. Nej så hellere gå på arbejde, og lade de andre tage kampen. KRIFA’s medlemmer er ikke andet end en flok nasserøve.

KRIFA tordner mod tvang, men hos KRIFA selv er der morgenbøns tvang.

16. februar 2010 kl. 16.04 Anonym

Konflikt mod Vejle-café slut
Efter to ugers konflikt mod café Conrad i Vejle overbeviste 3F's regnestykker de unge. Den socialdemokratiske ejer har nu skrevet under på en overenskomst.

Af Karin Ravn, Fagbladet 3f, karin.ravn@3f.dk, Foto:

Efter to ugers konflikt har Café Conrad i Vejle tirsdag formiddag skrevet under på overenskomst med 3F.

3F mødtes mandag aften med flere af caféens ansatte. Dem er der cirka 60 af, og ud over en fast stab på en halv snes er de fleste unge løs- og deltidsarbejdere.

- Et af argumenterne mod at tegne overenskomst har været, at de unge hellere vil have penge i lommen end bruge dem på pension, forklarer Henning L. Troelsen. Han er formand for 3F Privat Service, Hotel og Restauration i Vejle.

- Men faktisk viser vores regnestykker, at de fleste vil få lidt mere udbetalt, selv om de også med den nye overenskomst får pensionsordning. Og det var med til at overbevise dem.

Pensionsordningen indfases nu via en lokalaftale over tre år.

Politisk pres på ejer
Café Conrad ejes af Martin Sikær Kristensen, der er socialdemokratisk medlem af byrådet i Vejle.

- Der er ingen tvivl om, at der lokalt har været et stærkt politisk pres på ejeren. Og det er godt, overenskomsten blev underskrevet, inden grøfterne blev for dybe mellem caféen og 3F Vejle, siger Henning L. Troelsen.

3F lavede i oktober sidste år en aftale med caféen om, at der skulle være indgået overenskomst senest 1. februar. Parterne var enige om indholdet, men pludselig nægtede Martin Sikær Kristensen at skrive under. Personalet var ikke interesseret, forklarede han.

Trælse 14 dage
Caféejer Martin Sikær Kristensen synes, det har været 14 trælse dage, fordi situationen også er kommet til at handle om meget andet end overenskomst.

- Men heldigvis fik vi en god dialog i går. Og jeg tror, 3F skal lære, at unge i dag vil tages med råd. Blokaden var i hvert fald med til at skabe meget mistillid blandt mine ansatte

16. februar 2010 kl. 16.08 A.C.

Jeg kan fuldt ud godt forstå folk, der er ved at være trætte af at blive jaget rundt i manegen af henholdsvis a-kasse og jobcenter. Jeg har selv haft lidt kedelige oplevelser med de kurser, som a-kassen har afholdt. For mit eget vedkommende kom jeg først efter knap 5 måneders ledighed på et kursus hos "anden aktør" og så skete der noget. Min erfaring er, at det afhænger utroligt meget af den konsulent, som står for kursusafviklingen. Omvendt er det jo også ens eget ansvar om man vil lære noget. Jeg troede ellers også at jeg vidste alt om jobsøgning, men på det kursus fik jeg åbnet øjnene op for, at der findes andre veje at gå. Det er vigtigt at forstå, at det hverken er a-kassens eller jobcenterets ansvar at skaffe én et job, men derimod at vejlede og rådgive om søgemuligheder samt sikre en fyldestgørende kompetencebeskrivelser. Men jeg er enig i, at det så halter en hel del på disse områder....

Det er rigtigt, at fagforeninger kun er en skygge af sig selv, set i forhold til de historiske begivenheder. Det forklarer nok nogle af de desperate forsøg som eksempelvis 3F søsætter for tiden. Som arbejdsmarkedet er skruet sammen idag, er det kun nuancer der bliver justeret, hvorfor fagforeningernes kampe virker mindre interessante, og kan forklarer medlemsflugt og ligegyldighed fra medlemmerne.

Personligt, er mit medlemsskab af en fagforening forbundet direkte med muligheden for juridisk bistand i tilfælde af uoverensstemmelser på min arbejdsplads. Jeg hælder selv til, at man, på diplomatisk vis, selv taler med arbejdspladsen og får løst eventuelle problemer, inden de udvikler sig til juridiske slagsmål.

18. februar 2010 kl. 04.29 L. F.

Jeg var medlem af 3F i ca 2 år for nogle år tilbage fordi min daværende arbejdsplads krævede det. Jeg var temmeligt utilfreds med medlemsskabet, bl.a. fordi det var dyrere end andre fagforeninger, men først og fremmest pga den ringe service og behandling jeg fik mens jeg var medlem. Jeg blev fyret i en nedskæringsrunde og i den efterfølgende tid når jeg skulle tale med dem fik jeg altid en eller anden snerpet person i røret som behandlede mig som skidt.
Jeg fik nok og skiftede til Krifa og har været der siden. Det der betyder noget for mig er at jeg føler jeg bliver hørt og taget alvorligt når jeg har brug for hjælp og vejledning, og der gør krifa virkeligt et godt stykke arbejde.

Jeg læste nogle beretninger om hvordan folk som får arbejde forskellige steder stadig bliver tvunget ind i bestemte fagforeninger selv om det er forbudt ved lov og faktisk er en overtrædelse af menneskerettighederne, og her har 3F været en af de fagforeninger der er blevet nævnt mest.

Det kan gøre mig ret vred at en så stor fagforening skal tvinge folk ind som medlemmer for at få tingene til at løbe rundt.
Jeg ved ikke hvad jeg skal gøre hvis jeg får arbejde et sted som kræver jeg skifter. I disse krisetider er man nødt til bare at tage hvad man kan få men kan det virkeligt passe at jeg skal betale 2-300kr mere om måneden i kontingent bare for at få lov til at arbejde??

19. februar 2010 kl. 08.15 Anonym

PB
Selvfølgelig skal fagforeningerne forbydes ved lov. Nu skal de svageste på arbejdsmarkedet bare kules ned. Sig mig lige en gang, har du , som er anonym ikke lært en skid af historien. Det har da været en kamp at nå den status vi har i dag.
Peter Bertelsen

19. februar 2010 kl. 10.17 A. C.

Til PB

Der er jo nogen, som tror at arbejdsmarkedet ville være som det er i dag, uden de faglige kampe. Disse mennesker, "den anonyme" inklusiv, tror derfor at de ville være i stand til at kunne forhandle sig frem til attraktive løn- og arbejdsvilkår i et arbejdsmarked uden overenskomster og tydeligt beskrevne vilkår. Disse mennesker må leve i en lille lukket verden med en naiv tro på egne evner og på en, i mine øjne ikke-eksisterende, velvilje hos arbejdsgivere.
Den anonyme har travlt med at kalde medlemmer af eksempelvis Krifa for nasserøve. Men vedkommendes egen tilgang til arbejdsmarkedet er jo endnu mere nasse-agtigt, da vedkommende, som du selv nævner, tager udgangspunkt i en allerede opnået status på baggrund af fagforeningernes kampe.
Et samfund uden regler og regulering af arbejdsmarkedet, vil for mig at se ikke være noget attraktivt alternativ, da det så vil være laveste fællesnævner der vil bestemme niveauet i vores velfærdssamfund. En arbejdsgiver, der er blottet for moral og ikke er bevidst om virksomhedens sociale ansvar, er en farlig modstander, da det vil føre til lønpres og en endnu større skævvridning af samfundet.
At tro, at et samfund, der bygger på devicen "enhver er sin egen lykkes smed" er et godt samfund, er nok lidt af en vildfarelse. Der er jo masser af eksempler fra andre lande i verden, der med stor tydelighed viser, at det netop ikke er lykken.
En konsekvens af et samfund uden overenskomster og anden regulering af arbejdsmarkedet vil være, at vi vil se nogle få men meget rige mennesker, og et utal af mennesker der lever under kummerlige forhold. Og som tidligere nævnt, er det ikke individualisternes fortjenste, at vi i dag har et samfund med en høj grad af velfærd, hvor der bliver taget hånd om de svagere grupper i samfundet.

19. februar 2010 kl. 17.32 AB

Til dig, der vil have fagforeninger forbudt ved lov - jeg kan godt forstå, du vil være anonym. Din mentale tilstand BURDE forbydes ved lov.

20. februar 2010 kl. 12.37 Anonym

Det er nu ret morsomt at man på KRIFA’S Blog skal læge om vigtigheden af fagforeninger og hvorledes disse har medvirket til at vi i dag er såkaldte ordnet løn & arbejdsforhold.

KRIFA har på intet tidspunkt i historien har nogen indflydelses på denne udvikling. De resultater om at opnået ved fagbevægelsens såkaldte faglige kamp, kan kun tilskrives LO fagbevægelsen.

Det må være dejligt nemt at kunne gå på arbejde under en evt. konflikt være modstander at denne konflikt og bagefter nyde godt at de opnået resultater.

På min arbejdsplads har vi ingen overenskomst. Løn & ansættelsesforhold forhandles mellem den enkelte medarbejder og ledelsen. Det resultere i at de dygtige og flittige medarbejdere kan forhandle sig til en højere løn, end de medarbejdere som ofte er syge op til en weekend, ikke påtager sig overarbejde m.m.

Problemet med overenskomster at er de f.eks. fastsætter en mindsteløn, hvilket betyder at en virksomhed ikke har mulighed for at ansætte en medarbejdere hvis kvalifikationer er er de bedste og betale denne en mindre løn end de øvrige medarbejdere.

Dette resultere bare i at man så ikke ansætter på pågældende medarbejdere, med derimod ansætter en Polak til jobbet. Den pågældende kan så i stedet for leve at overførelsesindkomster.

Et andet problem er at danske virksomheder ikke kan konkurrere med udlandet, da timelønner for høj i Danmark. Virksomhederne flytter så bare produktionen til udlandet (Bare se på slagterrierne).

Endvidere kan man jo ofte læse og se i TV hvorledes medarbejdere som ikke er medlem af den rigtige fagforening foldes udenfor fællesskabet, får ikke del i lokale lønforhandlinger m.m.

Ved et totalt forbud mod fagforeninger ville disse problemer forsvinde.

20. februar 2010 kl. 15.50 Erik Søndergaard

Fagforeninger har sikkert gjort en del godt i gamle dage ved at sikre de svageste mod ublu udnyttelse, men de har i det seneste halve århundrede skudt sig selv og lønmodtagerne grundigt i foden ved at få jobbet lønningerne (og dermed inflationen) op i et leje, hvor vi slet ikke kan konkurrere med udlandet og deres lønninger. Og det bliver næsten umuligt at omgøre det; ingen vil frivilligt gå ned i købekraft, så det bliver en slem samfundsomvæltning, der om føje år bliver nødvendig.
En del af inflationen, må det indrømmes, skyldes dog også at kvinderne kom ud og fik lønarbejde, således at priserne kunne sættes efter en familie, hvor begge tjener penge.
Det bliver lige så svært at omgøre ;-)

21. februar 2010 kl. 10.10 Anonym

I bund og grund, synes jeg godt om fagforeningerne, men de er sgu´ begyndt at blande sig for meget.
Hvis hverken ejeren af cafeen eller de ansatte har noget problem med ikke at have en overenskomst med blåt stempel, så lad dem dog. Jeg har været ansat på flere arbejdspladser som ikke havde en overenskomst med det store forkromede blå fagforenings stempel, og det fungerede sgu´ alligevel! Man skal ikke glemme at de fleste arbejdsgivere og arbejdstagere godt kan finde løsninger uden at "den store stygge fagforening" skal have det på papir.
Jeg synes fagforeningerne skal vælge deres kampe med meget større omhu, for ellers risikerer de at tabe deres medlemmer i kampen. Jeg vil i hvertfald melde mig ud af min fagforening lige på stedet hvis de går ind i mine sager uden at jeg har bedt dem om det!

21. februar 2010 kl. 19.32 KR

Husk nu at overenskomsterne på det private marked er minimallønsoverenskomster, det vil sige at det er ikke en påtvungen løn, blot et sted at starte forhandlingerne fra, i stedet for at starte fra 0,- på de arbejdspladser hvor man 'selv har klaret forhandlingerne uden fagforeningernes indblenden' lugter aftalerne mistænkeligt ofte af de samme goder som overenskomsterne giver - lige bortset fra at arbejdsgiverne snyder lidt på vægten, de kan nemlig sagtens finde ud af at læse 'det med småt'

22. februar 2010 kl. 08.58 Ane Kirkensgaard Due

En blokade er et indgreb i ejendomsretten, og ejendomsretten er en af menneskerettighederne. Blokadevagterne er altså at regne for forbrydere.
I tilfældet 'blokade' fx ef Conrads Cafe, er der tale om at ikke blot ejernes ejendomsret, men også medarbejdernes ret til selv at bestemme foreningstilhør bliver overtrådt.
Jeg synes det er utroligt at fagforeningerne har fået lov til at udøve denne form for mafiøs virksomhed så længe i vores land.
I sær er det utroligt at danske journalister - som jo ellers er ret skrappe til at fokusere på overgreb mod frihedsrettighederne - ikke for længst har fundet ud af hvad der er ret og hvad der er uret i denne sag.
Men på den anden side: når man tænker på hvor længe Politiken, Danmarks Radio og mange andre medier, var om at stille sig på Jyllandspostens side i sagen om muhammed-tegninegrne, er det måske ikke så overraskende alligevel. Vi lever jo i et socialistisk land.

22. februar 2010 kl. 09.45 Anonym

Til Ane Kirkensgaard Due

Næsten enig, for unfdå en hver form overgreb mod frihedsrettighederne. Skal disse naturligvis også forbydes, da det ellers bliver flertallet på arbejdspladsen som bestemmer over den enkelte og dermed begår overgreb mod frihedsrettighederne.

Mht. til blokader mod virksomheder, skal politiet naturligvis slå hådrd ned på disse forbrydere, give dem en røvfuld så de ikke længere husker at de kommer fra en LO fagforening.

7. juli 2010 kl. 09.44 Anonym

Hvis alle ved hvad en overenskomst betyder for ens retsstilling i tilfælde af en konflikt ville alle bakke mere op omkring fagforeningerne. Man har nemlig ikke noget krav som udgangspunkt uden.
Overenskomster er ikke kun for de dårligst stillede, men for alle. Disse specificerer løn,ferie,opsigelse osv. så der retsligt er sikret en aftale.
Jeg mener ikke man skulle kunne have et momsnr. uden en overenskomst overhovedet. Den dag man som arbejdstager løber ind i en konflikt med en arbejdsgiver ville man ønske det var sådan, det er sikkert.
Blokade er et middel mod arbejdsgivere der ved hvor godt han er stillet uden en overenskomst, det skal man lige huske.
Jeg ville ønske at folk var klar over hvad det betyder ikke at have en overenskomst. Man tager heller ikke et lån uden at være sikker på hvad renten bliver i låneperioden...vel. Starter du på 6% og pludselig skal betale 22% er det godt at have papir på aftalen, det samme gælder for ens løn og ansættelsesvilkår.

11. januar 2011 kl. 15.01 Mia Mandal

Sikken en gang bræk!! Der er godt nok mange herinde der ikke har prøvet at blive kneppet gang på gang af DANSK INDUSTRI og LO og CO.... I ved ikke hvad i taler om... Det hele er blevet en stor penge maskine og for dem der tror at fagforeningerne er til for de svage i dette land-Vågn dog op,mand!!
Frit fagforeningsvalg HA HA What a joke! Har endnu engang tabt mine opsparet pensions penge til DI ved tvangsoverføresle,selvom firmaet vi arbejder i lukker om 2 måneder tvinger de os ind i Indusriens pension for at hive ca 10.000 ud af hver af os og så kan vi flytte restene tilbage til vores gamle pension når de 2 måneder er gået!! Flot! og fagforeningerene er så dem der fik startet hele sagen,flot!! Vi har haft brug for fagforenings backup 5 gange nu- og gæt, ikke en' gang er de trådt frem.
Dansk Metal gå hjem!!!

16. marts 2012 kl. 21.01 Anonym

lige et par spørgsmål..
Hvor mange fagforeninger kan lave overenskomst.. ved at de GULE ikke kan, det er der lov for...
Hvad sker der når de etablerede fagforeninger ikke længere er repræsentative..ja kig 100 km mod syd..Germany.. de kæmper for at få en lovmæssig mindste løn på 8 euro -ca 60 kr i timen.. eller bedre endnu, Hamburg, der får service fagende ca 2-3 euro -30-45 kr pr. time...En ting er sikkert at hvis vi blir ved med at tro på plagiat-fagforeningerne er en billig løsning i længden, så får vi de samme tilstande som vores kære kollegaer mod syd, men det blir det ikke kun 37 timers arbejdsuge, hvis vi skal betale vores regninger = dårlig løsning...
Personlig tror jeg problemmet ligger i at vi desværre ikke har tid, til at sætte os selv ind i tingende omkring vores arbejdsliv. Om vi kalder det fagforening,-idrætsforening eller bankoforening er lige meget, det drejer sig om os selv og det fællesskab vi har skabt og ikke bare at det er`De Røde`. Hvorfor alt det bøvl, lad os få dialogen tilbage og begynde på noget konstuktivt, der findes trods alt stadig seriøse arbejdsgivere der er klar over alvoren og konsekvenserne, hvis vi ikke kan forhandle overenskomster mere,det kaldes `Den Danske Model`og hele verdenen misunder os for det... lad os kører useriøse fagforeninger og arbejdsgivere ud på et sidespor, de skaber kun utrygheder,og interne uenigheder, mens de tjener fedt på det..
Er vi tvivl så kig på New Zeeland, de var engang et velfungerende samfund og blandt de 5 mest velhavende lande. Desværre blev deres fagforeninger kørt i sænk på bare 10 år, af pengegriske arbejdsgivere og politikere.. nu ligger de som nr. 75.. Det ønsker vi ikke i Danmark.. eller hvad !!! STØT OP OMKRING VORES OVERENSKOMSTer,- eneste mulighed for et godt og velfungerende samfund... eller i det mindste, tænk over det.!!!
DAXX

26. marts 2012 kl. 11.52 Anonym

Endelig fik vi fagforeningsfrihed i DK. Nu mangler vi bare aftalefriheden. Her er det vigtigt at slutte op om de tiltag der gøres her. Men hold jer langt væk fra www.fagforeningsfup.dk der blot har til hensigt at skade alternative faglige tiltag.

Skriv kommentar

Skriv ikke som anonym! Vælg "Navn/webside". Webside er valgfri.