22. marts 2010

3 tips til din jobansøgning

I SkatePro fik vi 300 ansøgere til et lagerjob på deltid. Vi sorterede 80% fra i første grovsortering. Hvordan ville du være kommet øverst i bunken hos os?

Det virkede helt uoverskueligt for os at skulle læse 300 ansøgninger, men vi gjorde det! Vi ville ikke gå glip af den mest kvalificerede medarbejder til stillingen.

Det viste sig dog hurtigt, at mange ansøgere kunne sorteres fra, fordi de ikke have gjort sige umage. Nogle havde ikke vedlagt et CV, sendte standardansøgninger eller lagde vægt på helt uvæsentlig ting. Andre havde kun skrevet et par linjer uden at fortælle ret meget andet end, at de da nok godt kunne være interesserede i jobbet - hvis vi spurgte dem pænt!

Tip #1 - Vedhæft dit CV
Dem, der ikke havde vedhæftet CV kom ikke til samtale, og fik slet ikke chancen for et job hos os.

Tip #2 - Skriv målrettet
Standardansøgninger virker ikke! Vi vil se, at du har gidet bruge tid og energi på at søge netop det job, vi har slået op. Læg vægt på de kompetencer du har, der gør, at du er den bedst egnede kandidat til præcis dét job.

Tip #3 - Andre øjne
Få en anden til at læse din ansøgning inden du sender den. Det kan være en god ven, der er journalist, uddannet i kommunikation, selv er arbejdsgiver og vant til at få ansøgninger, eller bare er god til at formulere sig. Alternativt kan du naturligvis også kontakte dit lokale jobcenter eller din fagforening.

Disse 3 helt basale retningslinjer afgjorde, hvilke 20% ansøgere vi gik videre med.

Held og lykke med din jobsøgning!

Af: Jakob Høy Biegel, direktør, SkatePro.dk

8 kommentarer:

23. marts 2010 kl. 09.36 Danuta Vestergaard

Det er ikke noget nyhed over den information

23. marts 2010 kl. 11.05 Stig Hvidt-Pedersen

Ingen nyhed i ovenstående, men jeg undre mig over hvordan I kan se at tip #3 er opfyldt? Får i ansøgninger med påskriften " Gemmemlæst af NN"?

30. marts 2010 kl. 16.07 Jobigen

Hej Jakob

Det er en sej indstilling at have som arbejdsgiver at gennemlæse alle 300 ansøgninger og ikke bare sige stop når du fandt en kvalificeret.

/Joigen

4. august 2012 kl. 22.07 Rasmus Andersen

Man har slet ikke tid til at se 300 igennem. Derfor er det meget let bare at smide de ansøgninger ud som har fejl eller mangler cv osv.

15. marts 2013 kl. 15.33 Anonym

På min arbejdsplads har vi endnu engang afsluttet et stillingsopslag. Og hvor kan jeg dog genkende Skatepro's erfaringer. Der modtages ansøgninger stilet til en anden virksomhed, ansøgninger hvor det klart fremgår at ansøger ikke engang har LÆST stillingsopslag, og da slet ikke hjemmesiden der henvises til - så der er brugt en standardansøgning som retter sig mod en helt anden type job. Vi modtager ansøgninger der blot er videresendt fra jobnet.dk, vi modtager ansøgninger fra ansøgere der ikke kan dansk - hvordan vil man kommunikere med (for min arbejdsplads' vedkommende) multihandicappede børn når man ikke kan dansk? Vi modtager ansøgninger på papir og e-mail selvom vi i stillingsopslaget beder om at jobbet søges via et link til e-rekrutteringsskema. Dette er blot nogle af de eksempler vi ser, og så tager det bestemt ikke lang tid at "læse" (screene) ansøgningerne, selvom der er mange.

Men den største undren vi sidder tilbage med er, hvor er alle AKUT-ansøgerne til det ufaglærte job vi har haft opslået? Er alle kommet i arbejde?

30. august 2013 kl. 20.11 Mette - Ejendomsmægler

På min arbejdsplads har vi også lige afsluttet et stillingsopslag.
Vi har få rigtig mange ansøgninger. Men igen som har de kvalifikationer vi har søgt efter. Så det var være spild af tid for os og alle dem som har skrevet ansøgningerne.

18. november 2013 kl. 23.28 Allan Ertman

Det er klart, at virksomheder modtager ansøgninger, hver eneste dag og kan ikke overskue dem alle. Jeg tror også at jeg ville grovsortere de værste fra.
Men som arbejdstager er det heller ikke sjovt at skrive 100 ansøgninger hvor, hver enkelt skal være målrettet mod en specifik stilling, derfor kan man nemt have lyst til at sende en standardansøgning.

15. oktober 2014 kl. 14.36 Peter H.Jepsen - Ejendomsmægler i København

Jeg har fået mange ansøger som slet ikke har den uddannelse som er krævet til arbejde. Det er bare en af de ting nogle ansøger mangler for at kunne søge stilligen.
Der er også man som søger uden at have kørekort. Hvilket ikke hjælper ret meget, når jobbet kræver et kørekort.

Skriv kommentar

Skriv ikke som anonym! Vælg "Navn/webside". Webside er valgfri.