18. marts 2010

Fik job via Twitter

Twitter jobsøgningJan Skinnerup er gæst på bloggen. Han fortæller, hvordan han fik job - via Twitter!

Efter at have gået ledig i et år var jeg efterhånden ved at være træt af situationen og det noget sløje jobmarked. Så fik jeg den idé at prøve at udnytte mit online netværk for at se, om det kunne give noget. Så jeg smed et tweet ud til mine followers på Twitter. Her skrev jeg, at hvis nogen manglede en sysadmin/infrastrukturmand, så hørte jeg meget gerne fra dem.

I mit tweet var der naturligvis et link til min LinkedIn profil. På den måde ville folk have mit online cv og muligheden for at kontakte mig, hvis de kendte nogen, der kendte nogen… der kendte nogen.

Job tweet

Retweets til 3.000 mennesker
Efter godt to timer var mit tweet blevet retweetet af en del af dem, som følger mig. Det betød, at hvor mit oprindelige tweet ramte omkring 70 personer, så havde det med retweets ramt over 3.000 mennesker. Det er edermame effektiv udbredelse af budskabet. Det ville alligevel tage mig noget længere tid at sende 3.000 uopfordrede ansøgninger.

Senere torsdag aften kom der svar fra en person langt ude i netværket. Han gjorde mig opmærksom på en stilling hos et lille konsulentfirma inde i Århus, jeg ellers aldrig havde hørt om. Jeg sendte straks en ansøgning og blev allerede samme aften kaldt til samtale et par dage senere.

Twitter gav job på 1½ uge
Nu, efter halvanden uge har jeg underskrevet en kontrakt og præcis to uger efter jeg udsendte mit tweet, starter jeg i nyt job. Det kan man vist godt kalde twitter power, eller social media power.

Mange opfatter stadig deres online aktiviteter og de sociale medier som plat tidsfordriv. Men hvis du er synlig på den rigtige måde, så er det en oplagt mulighed for at skabe sig en karriere og få job. Endnu er det ikke særlig udbredt i Danmark, men det er helt sikkert noget der kommer. Det lykkedes i hvert fald for mig.

Af Jan Skinnerup, systemkonsulent, Jan-Skinnerup.dk

7 kommentarer:

22. marts 2010 kl. 08.27 Anne Schmidt

God ide og godt gået. Når man er jobsøger hænger man ofte med "skuffen" for til sidst at tænke: Mig er der ingen der har brug for - og, når man først er der - tja - så er der ikke ret lang vej helt ned i kulkælderen.

Det må være dejligt for en jobsøger at have venner og kærester, som ser de positive egenskaber man har og hjælper en med at finde dem frem igen - man har nemlig meget mere at byde på end man lige selv går og tror.

Venligst og med ønsket om en god dag.

Anne

22. marts 2010 kl. 08.33 Unknown

Hej Jan
Godt gået:-) bare jeg havde et netværk jeg kunne bruge, men jeg må forsætte med at sende ansøgninger selvom det er ved at virke meningsløst....

22. marts 2010 kl. 12.57 Helle F.

Hej dig uden netværk
Hvad man ikke har, kan man skaffe sig. Start med det første skridt. Opret en profil på facebook og/eller linkedin. Find nogle interessegrupper - f.eks. på Facebbok og meld din ind i dem.

Vi har alle magten til at skabe en ny virkelig med vores bevidsthed. Det starter altid med bare EEN tanke!

Tænk over det og bryd det meningsløse

Med de bedste ønsker for vind i sejlene til dig!

Helle

22. marts 2010 kl. 16.20 Trine

Super inspirerende idé, og jeg har lige tilladt mig at se, om jeg kan gentage succesen :)
Jeg har netop sendt følgende tweet af sted: "Kender du en, der har brug for en dygtig kommunikationsmedarbejder i Jylland, hører jeg gerne fra dig! http://bit.ly/tjblink - RT gerne :)"

Så krydser jeg fingre for, at jeg er lige så heldig som Jan!

23. marts 2010 kl. 20.55 verner

Hej
Mange Tak for tippet ...Nu forsøger jeg også med et twit.
Spændende at se hvad der sker :-)
"Kender du en, der har brug for en erfaren elektronik hardware udvikler, hører jeg gerne fra dig! http://tiny.cc/3s8vm - RT gerne :)"

25. marts 2010 kl. 14.27 Jan Skinnerup

Kanon at se, at der er andre der kan bruge min historie til noget :-)

Der var også en gang hvor jeg tænkte: "Jeg har ikke noget netværk... de få mennesker jeg kender har jeg da allerede fuldt overblik over."

Men så fik jeg mig oprettet på LinkedIn og Facebook, og så blev jeg pludselig meget klogere. Det viste sig at jeg i virkeligheden kendte langt flere mennesker, end jeg lige havde regnet med.

Med hensyn til at bruge netværket - og specielt twitter, så skal man helst have opsparet noget good will hos dem, der følger en. Så hvis ikke man er i gang, så kom det nu. Det kan plante et frø til om 6 måneder.
(Ja, jeg ved godt, at man som arbejdsløs helst skal have job i morgen... men nogle gange er man nødt til at tænke på den længere bane).

16. maj 2010 kl. 23.27 Morten Heesch

Rigtigt godt at det kan lykkes at bruge sit netværk.
I samme boldgade er vi nogle der er gået igang med Powerjobsøgerne, hvor vi proaktivt forsøger at skaffe jobs til hinanden og os selv, se mere på www.powerjobsøgerne.dk, Facebook eller LinkedIn.

Skriv kommentar

Skriv ikke som anonym! Vælg "Navn/webside". Webside er valgfri.