27. april 2010

Har du mødt et magtmenneske?

Et magtmenneske har en udtalt ligegyldighed over for andres følelser. Han eller hun har ingen skyldfølelse og bortforklarer altid fejl.

Et magtmenneske er en person, der ikke mærker, at han gør andre ondt. Sådan hørte jeg læge Thomas Teglgård definere et magtmenneske ved Kristelig Fagbevægelses kunde arrangementer i Skjern og Mejrup i sidste uge. Han fortsatte med at sige, at et magtmenneske har en udtalt ligegyldighed over for andres følelser. De har ingen skyldfølelse og bortforklarer altid fejl.

Mødet med et magtmenneske
Kristelig Fagbevægelse har i år sat fokus på mobning. Flere af vores kunder oplever mobning som et stigende problem. Og det sker ofte i mødet med magtmennesker.

Alle formidler ondskab
De fleste tilhørerer var enige i, at magtmennesker er onde mennesker. Men der gik et sus gennem forsamlingen, da Thomas Teglgård sagde, at ondskab er noget vi alle formidler. Det kommer også fra mig selv!
Problemstillingen er sådan set ikke, at vi gør noget ondt, men det handler om, hvad vi gør ved det. Er vi ligeglade, er der noget galt.

Hvad gør du?
Hvad gør du som ansat, hvis du har en kollega eller en chef, der er et magtmenneske?
- Hvis du vælger at tage kampen op, skal du være meget stærk
- Har du ikke den styrke, det kræver, så forsøg at finde et andet job
- Tag aldrig kampen op alene - find en kollega, der bakker dig op
- Sørg for at notere alt hvad der bliver sagt og gjort i samværet med magtmennesket.

Er du et magtmenneske?
Mod slutningen af arrangementet sagde Thomas Teglgård, at hvis nogle i løbet af aftenen skulle være blevet i tvivl om, de var magtmennesker, skulle vi stille os selv spørgsmålet. Er det en sorg for os, når vi gør andre mennesker fortræd? Er det tilfældet, er vi ikke magtmennesker

Af Rolf Weber, politisk konsulent, Kristelig Fagbevægelse

6 kommentarer:

28. april 2010 kl. 10.11 Gorden Shumway

Ja nu tror jeg at vi næsten alle har oplevet disse mennesker, da de alt for ofte ender i chefstolen, grundet at det ikke går dem på, hvis Deres beslutninger skulle ødelægge andre mennesker. De arbejdere kun på at opnå de bedste resultater for dem selv og tager med stor glæde æren for andres resultater.

29. april 2010 kl. 19.22 Anonym

Jeg vil gerne skrive en kort kommentar, da jeg selv i øjeblikket er havnet på en arbejdsplads, hvor min kollega er et magtmenneske. Forleden dag fik han skruet op på varmen af 30 liter mælk, som jeg skulle lave sovs af, og mælken brændt, og jeg blev lavet til grin og blev smedt ud af køkkenet og sendt til at passe kassen. Han prøver at få stillingen som souschef, som er ledig i øjeblikket, og jer er den eneste faglært i køkkenet som stå i vejen. Mon det er vejen til souschef stillingen?

1. maj 2010 kl. 16.38 Anonym

Jeg er i gang med at skrive en opgave om magtmennesker.. Findes der statistikker omkring hvor stort et problem magtmennesker er på arbejdsmarkedet? og hvilke konsekvenser de bringer?

2. maj 2010 kl. 20.20 Rolf Weber

Kære anonym
Jeg kender ikke til nogle statestikker om hvor stort et problem magtmennesker er på arbejdsmarkedet.
Du skulle prøve at kontakte læge Thomas Teglgård. Han ved alt om magtmennesker. Det må kunne lade sig gøre, at goggle ham eller at finde ham på Krak.

3. maj 2010 kl. 11.01 Anonym

Er lige nu sygemeldt pga flere magtmennesker som holder sammen på en virksomhed hvor der ikke er nogen der gør noget ved problemet selvom jeg har gjort dem opmærksomme med det.

24. maj 2012 kl. 00.09 Anonym

Min sagsbehandler ødelagde mit liv. Hun mobbede mig og forsøgte at overtage mit liv, så jeg blev nødt til at flygte fra min lejlighed. Det var Brønderslev Kommune, og der er magtmisbrug ud over alle grænser. Jeg ved, at de tager hævn, hvis de læser dette, men jeg håber, at der er nogen, der snart reagerer, så Danmark igen bliver et land, du kan være i.

Skriv kommentar

Skriv ikke som anonym! Vælg "Navn/webside". Webside er valgfri.