7. april 2010

Selvmotivering

Ledige ønsker kurser i selvmotivering - og ikke i at skrive ansøgninger.

Vi kan skrive ansøgninger, men vi har brug for kurser i, hvordan vi kan blive ved at motivere os selv til at søge job, når vi hele tiden får afslag. Sådan svarer ledige i en undersøgelse, Kristelig Fagbevægelse har lavet blandt sine ledige kunder. 25 procent foretrækker kurser i selvmotivering, mens kun 6 procent foretrækker kurser i at skrive ansøgninger og cv. 659 ledige var med i undersøgelsen, og 162 svarede.

Individuelt tilpassede tilbud
- Det betyder ikke, at vi holder op med at undervise vores ledige i at skrive ansøgninger og et cv. Det er trods alt et basalt håndværk i jobsøgning. Men vi vil prioritere undervisning i selvmotivering højt. Samtidig vil vi sammensætte forskellige undervisningsforløb og lade vores kunder vælge det, der passer bedst til deres situation og behov, siger Kristelig Fagbevægelses arbejdsmarkedschef Hans Jørgen Andersen.

Stress og netværk
Desuden viser Kristelig Fagbevægelses undersøgelse, at ledige også hellere vil lære noget om stress og netværk end om at skrive ansøgninger. 16 procent ønsker kurser i stress og 11 procent i netværk mod de 6 procent, der helst vil undervises i at skrive ansøgninger.

Af Politisk Sekretariat, Kristelig Fagbevægelse

7 kommentarer:

7. april 2010 kl. 13.19 Anonym

Ku' ikke være mere enig. Selvmotivering og iværksætning.

7. april 2010 kl. 18.04 Bodil Damkjær

Mangler du inspiration til at starte et netværk selv læs her, hvordan det kan gøres http://www.kommunikationsforum.dk/bodil-damkjaer/blog/behov-for-netvaerk-start-et-selv

8. april 2010 kl. 14.38 Anonym

Man bliver da helt sikkert mere stresset af at være ledig end af at have et travlt job...Det er ihvertfald hvad jeg oplever lige nu.

Hver dag når posten kommer ryster man af skræk over hvad enten a-kassen eller jobcenteret nu har fundet på af latterlige kurser, man nu sammen med andre umotiverede deltagere skal deltage i:-(

9. april 2010 kl. 03.50 Anonym

Det er ikke så mange svar, der der danner grundlag, for undersøgelse, men hvis svarene var noget som blev taget til efterretning og indført hvor muligt, så ville det være yderst relevante tiltag. Kunne evt. oprette kort kursus med ansøgning og CV skrivning, så kunne de som havde behov, tilmelde sig.
Man burde også se på adgang til mest nødvendige og relevante kurser og gøre så det var nemt for alle interesserede at tilmelde sig uden omkostninger, kunne evt. lave en kursus pakke i samarbejde med industri og erherv, som indholdt de mest relevante kurser, for at opnå beskæftigelse, kunne løbende tilpasses, på bagrund af evaluering med relevante parter.
Kursus eksempeler: PC-kørekort, Div.-Lean, Pro-E og SAP.

20. april 2010 kl. 17.40 Anonym

Stress og netværk
Desuden viser Kristelig Fagbevægelses undersøgelse, at ledige også hellere vil lære noget om stress og netværk end om at skrive ansøgninger. 16 procent ønsker kurser i stress og 11 procent i netværk mod de 6 procent, der helst vil undervises i at skrive ansøgninger.

Hvornår starter det kursus eller er det som med vejret alle snakker men ingen gør noget.
Citat: jamen Hans chr. så gør dog noget.

21. april 2010 kl. 11.02 Susanne Skjoldborg

Prøv hypnose, jeg kan varmt anbefale det til få nye vaner

18. august 2010 kl. 18.34 Anne-Marie Madsen

Wauuuu vidunderligt at det bliver synligt at arbejdsløshed er andet end cv og ansøgninger.

Jeg har gennem min erfaringer, igen og igen måtte trækker mig op, fordi jeg ingen forståelse blev mødt med ... alle havde fokus på cv opstillinge og at skrive det mest indbydende cv.

Om jeg nu havde sendt ansøgninger, opfordret og uopfordret... og inden i var jeg ved at gå i opløsning.

Angsten for at blive vuderet som ikke, ståen til rådighed for arbejdsmarket, gjorde mig tavs.

Jeg er og var egnet og til rådighed for arbejdsmarket. Det eneste der var frustrende var; uanset hvomange gang jeg omskrev mit cv, uanset hvormange gang jeg lærte og skrive ansøgninger.... skete der ingen ændringer i min job situation.... Der kom ingen indkaldelse til samtaler, eller ansættelser - det som er mit største ønsker...

Så at få et off. rum til at mødes, lære at tage personligheden ud af arbejsløsheden.

Lære at vi er mange der ønsker vores jobsituation ændret.

Lære at håndtere de følelser, som er en del af arbejdsløsheden

wauuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu Det er virkelig en medmenneskelig håndsrækning til mennesker der oplever arbejdsløshed.. at blive mødt og at det kan gøres synligt at der er en skjult, ja måske enda tabubelagt faktore i arbejdsløsheden.

Det glæder mig at små step er ved at blive taget til forandring

TAK TAK TAK :o)

mange hilsner fra Anne-Marie

Skriv kommentar

Skriv ikke som anonym! Vælg "Navn/webside". Webside er valgfri.