7. maj 2010

Væk med bøvlet

Beskæftigelsesminister Inger Støjberg opfordrer alle til at komme med input til, hvordan regler for ledige kan forenkles. Målet er mindre bøvl.

Hvis du er eller har været uden arbejde, kender du det måske: Bureaukratiske regler og sagsgange, der gør vejen til det næste job mere bøvlet. Måske oplever du, at du løber spidsrod mellem jobcenter og a-kasse. Eller at rådighedsreglerne i din situation ikke giver mening. Eller noget helt andet!!

Ministerens projekt
Det er i beskæftigelsesministeriet, at reglerne for ledige bliver lavet. Beskæftigelsesminister Inger Støjberg har sat sig for at komme unødvendige regler og arbejdsgange til livs. Vejen til jobbet skal gøres mindre bøvlet. Hun har kaldt projektet: Væk med bøvlet, Inger.

Input fra alle
Ministeren beder om hjælp til dette. Hun opfordrer alle til at komme med ideer til, hvordan vi får smidigere regler og arbejdsgange. Og det er rigtig godt – for det er alle os, som reglerne berører, der ved, hvad det handler om.
Fra Kristelig Fagbevægelse sender vi vores input. Og vi vil meget gerne invitere dig til at gøre
det samme.

Skriv dit forslag inden 1. juni på vækmedbøvletinger.dk, så ryger det direkte til ministeren. Du må også gerne skrive til os på pol.sekr.@krifa.dk, så tager vi dine input med til ministerens
bord.

Af Gitte Krogh Nørgaard, Politisk konsulent, Krifa

3 kommentarer:

8. maj 2010 kl. 19.38 Pia Larsen

Hej

Jeg er 58 år og har været medlem af fagforening siden 1992
Nu er jeg så havnet i den situation at jeg har været syg 1 år
og bliver så rask meldt pr. 29/4 -2010. Jeg melder mig så ledig
og bliver ringet op af kristelig fagforening der fortæller mig
at jeg ikke er dagpengeberretiget pga. at min mand ( som jeg kun har været gift med i 2 år ) vi har været sammen i 22 år. er selvstændig, og jeg vil tilføje at jeg har arbejdet for ham fra 2003 til jeg blev syg. Men jeg vil ikke arbejde for ham igen da det belaster vores forhold. Jeg har ikke lavet nogen pensions opsparing da jeg hele tiden har regnet med efterløn. Så nu er jeg spændt på om det så også vil være umuligt at få efterløn pga. at jeg er gift. Jeg kan måske også få et andet problem vedr. min efterløn da jeg måske pga. alder nu 58 år ikke kan få et varigt job. Så jeg må sige fuld tilfredshed eller man har spilt sine i penge igennem mange år- Jeg føler virkelig at man er total til grin. Med venlig hilsen Pia Larsen

11. maj 2010 kl. 11.42 Eva Jensen

Jeg synes ikke at det er ok at jeg som arbejdsløs skal vente op til 3-4 uger på at komme til en samtale på fagforeningen. Den samtale har jeg brug for fra dag 1.
Samtalen viser sig at være et 2dags kursus i hvordan jeg skriver en cv og ansøgning. Jeg har i det sidste ½ år brugt rigtig meget tid på at forbedre både ansøgning og cv og har et grundlægende og særdeles kompetencegivende kursus fra tidligere . Dette 2 dagskursus er ok for dem der har brug for dette.
Jeg føler i den grad at mine kompetence bliver nedgjordt og at jeg bliver gjordt til et nr der intet kan.

Jeg er 55 år og vil og skal arbejde til jeg er 65 og har indtil flere uddannelse. Arbejdsløs siden 01.05.10 og jobsøgende ca et års tid.

21. maj 2010 kl. 13.50 Tom Christensen

Skandale i Århus Byråd og Jobcenter Århus for kassetænkning!

Rådmand for Sociale forhold og Beskæftigelse Hans Halvorsen, mener ikke der er behov for en særlig indsats for arbejdsledige seniorerne i Århus. Jobcenter Århus er af samme mening.

I den aktuelle periode med stigende ledighed, er stigningen heldigvis ikke gået specielt ud over seniorerne. Det er derimod særligt de unge der nu er hårdt ramt, udtaler Rådmand Hans Halvorsen.

Pga. den store succes som Viborg kommune havde med en jobmesse for seniorer, foreslog jeg Rådmanden og Jobcenter Århus om de ikke ville afholde en sådan messe for seniorerne i Århus.

Svaret var NEJ. Fokus skal være på de unge.

Kassetænkning er når Rådmanden og Jobcentret hellere vil koncentrere sin indsats mod de unge i alderen 16-29 år, fremfor at hjælpe de andre grupper af arbejdsledige.

Hvorfor?.

Fordi der er refusionspenge at hente i disse grupper fra staten til kommunen.

Ikke nok med, at virksomhederne betragter seniorerne som ”Nittere, Dovne, Uduelige og hellere vil på efterløn”, men at vi også skal betragtes sådan af Århus Byråd, Rådmanden og Jobcenter Århus, det er og bliver en skandale over for de arbejdsledige seniorer.

Læs mine indlæg:

”Skandale: Skjult erhvervsstøtte til store virksomheder af VKO!”http://avisen.dk/blogs/pavilion/skandale-skjult-erhvervsstoette-til-store-virksomhede_26122.aspx

”Sig nej til et formidlet arbejde fra Jobcentret og kom på kontanthjælp!”http://avisen.dk/blogs/pavilion/sig-nej-til-et-formidlet-arbejde-fra-jobcentret-og-ko_26121.aspx

”Frivilligt arbejde kan være en fælde!”
http://avisen.dk/blogs/pavilion/frivilligt-arbejde-kan-vaere-en-faelde_26083.aspx


Med venlig hilsen
Tom Christensen
Århus

Skriv kommentar

Skriv ikke som anonym! Vælg "Navn/webside". Webside er valgfri.