5. maj 2010

Angiver du snyd?

Whistle blowing på arbejdspladsen handler om at angive uregelmæssigheder, som man ser ens kollegaer eller chefer gøre.

Måske har du oplevet, at der snydes med regnskaberne, at der bliver taget beslutninger der ikke hænger sammen med virksomhedens værdier, at der bliver stjålet fra kontoret eller noget helt fjerde! Har du så nogen steder at gå hen? – Og uden risiko for at blive kaldt en sladrehank?

Ordninger for whistle blowing
For tiden går debatten meget om særlige ordninger, der gør det muligt at angive din kollega eller din chef, hvis de gør noget, din samvittighed ikke kan bære. Disse ordninger er nemlig i vækst i Danmark. Ordninger etableres primært for at sikre virksomhedernes omdømme. De skal sørge for, at ulovligheder og brud på virksomhedsprocedurer tages i opløbet, altså før de udvikler sig til katastrofer for arbejdspladsen.

Din mening
Men hvad synes du egentligt om at have muligheden for at angive noget og nogen? Er det godt eller skidt for dig? Din kollega? Jeres arbejdsmiljø? For samfundet? Eller hvad synes du egentligt?

Af Krista Blaabjerg Ebsen, Politisk konsulent, Krifa

2 kommentarer:

5. maj 2010 kl. 18.18 Gordon Shumway

Tja naturligvis er det moralsk i orden at angive hvis der forekommer snyd og uregelmæssigheder på en arbejdsplads – Hvis alle gjorde dette ville der ikke være noget problem.

Men jeg er ret sikker på at hvis man optræder som whistleblower, vil alle sige at det var det rigtige at gøre – MEN det vil med stor sandsynlighed skade dine muligheder hvis du på et tidspunkt gerne vil havde en andet arbejde

Jeg er ret sikker på at langt de fleste arbejdsgivere til se dette som om at du har optrådt til skade for virksomheden og vil derfor ikke ansætte dig – arbejdsgiver for naturligvis sige at dette naturligvis ikke er tilfældet og at de er rigtig galde for at whistlebloweren stod frem – På samme som når en politiker siger – jeg er rigtig glad for at du stille dette spørgsmål.

Hvor opretter nogle virksomheder så whistleblower ordninger – Ja det ser godt ud

7. maj 2010 kl. 10.44 Krista Ebsen Blaabjerg

Jeg tror du har meget ret i din kommentar - det kan let give bagslag for den samvittighedsfulde medarbejder, der 'råber op'... Jeg er meget optaget af, hvordan man kan ændre kulturen omkring whistle blowing, så det ikke bliver karriere-dræbende at åbne munden...

Skriv kommentar

Skriv ikke som anonym! Vælg "Navn/webside". Webside er valgfri.