23. juni 2010

Vis de offentligt ansatte respekt

Vi lever i en tid, hvor det er mere populært at finde fejl end løsninger, at kritisere og være i sin egen lille skyttegrav.
Det franske fodboldlandshold er et godt eksempel på, hvordan det går, når der fokuseres mere på fejl end løsninger. Holdet er delt i flere smågrupper og er ved at gå i opløsning. Resultaterne forsvinder i intern strid.

De ansatte ønsker at tage ansvar
Sådan må det ikke gå i det danske samfund. Hvis vi fælles tager ansvar frem for at kritisere, kan vi i Danmark udvikle os langt bedre og stærkere. Vi må op af skyttegravene og være i konstruktiv dialog også der hvor der er forskellige holdninger.

Alt for mange ledelseslag
Den offentlige sektor bliver i denne tid udskældt af stort set alle. Gør de offentligt ansatte det da ikke godt nok? Jo, bestemt. Den enkelte går på arbejde og ønsker at gøre sit bedste. Men når offentligt ansatte selv fortæller, at der ofte er fire ledelseslag over dem, forsvinder meget i de mange ledelseslag og de ansatte på gulvet mister motivationen.

Det offentlige lønsystem
De offentligt ansatte har også et lønsystem med Ny Løn, hvor der ikke gives klar information om tidspunkter for, hvornår der er lønindstillinger. En ny undersøgelse viser, at 40% af de offentligt ansatte mener, at der ikke gives klare informationer om tidspunkter for lønindstillinger. Der er også 40 % af de offentlig ansatte, der synes, at det lønsystem de aflønnes efter, ikke motiverer dem til at gøre en ekstra indsats.
De offentlig ansatte fortjener det bedre.

Erik Bertelsen, politisk konsulent, Kristelig Fagbevægelse

2 kommentarer:

3. juli 2010 kl. 13.07 Per Strandrider Sørensen

Som uddannet cand. mag. i historie og samfundsfag, og kommende off. ansat pr 01.08 er det uendeligt svært for mig at se, at off. ansatte skulle have det synderligt dårligt. Er man først i systemet er man praktisk talt garanteret livstidsansættelse og dermed en uvurderlig jobsikkerhed tvivlsomme evt. kompetencer til trods. Dertil kommer fine pensionsordninger som sædvanligvis underbetones fordi "Det kan jeg jo ikke bruge til noget lige nu". Skulle man alligevel føle trang til at lukke galde ud, kan det passende gøres imod et system som har overflødiggjort mange stillinger i den private sektor for i stedet at lade det off. tage monopollignende ret på disse.

Jeg har ikke én kontakt i den off. sektor (sygeplejersker, adjunkter og lægesekretærer), som ikke begræder den afslappede holdning de som nyuddannede møder hos deres kollegaer, og som betyder, at der spildes ressourcer på personer som aldrig ville kunne begå sig i den konkurrenceprægede private sektor. Ethvert forsøg på, ikke at se den off. sektor som opmagasinering af tvivlsomme kompetencer må ses som en virkelighedsflugt og et forsvar for en velfærdsstat hvis primære opgave er at gavne sit eget bureaukrati. Brugtes der lige så mange ressourcer på at udføre en helhjertet indsats, som der bruges på at klynke, ville der for alvor være grund til optimisme. Hvordan det i praksis skal foregå når 40 procent af befolkningen holder live i 60 procent gennem omfordelinger og dermed indtager rollerne som moderne heloter er imidlertid svært at se.

"En ny undersøgelse viser, at 40% af de offentligt ansatte mener, at der ikke gives klare informationer om tidspunkter for lønindstillinger. Der er også 40 % af de offentlig ansatte, der synes, at det lønsystem de aflønnes efter, ikke motiverer dem til at gøre en ekstra indsats." Jamen Gud fader bevares; off. ansatte mener og synes. Ville det ikke være rationelt at se på facts i stedet for hvad den største vælgergruppe 'mener og synes'?

Heldigvis er det muligt at finde beskæftigelse udenfor landets grænser hvis man har ulejliget sig med at tage andet end en pseudouddannelse og dermed officielt er et rigt svin. Det kunne være spændende at se, hvordan 100 procent off. ansatte ville holde galskaben i gang uden svinene i den private sektor til at holde r**** oppe på dem

4. juli 2010 kl. 04.35 Anders Sommer

Fyr alle offentligt ansatte, og lad dem genansøge deres stillinger, hvorefter de ansættes på samme vilkår som i det private erhvervsliv. Der kunne spares mange milliarder, hvis vi fik højnet arbejdsmoralen og effektiviseret arbejdsgangene i den offentlige sektor.

Jeg var i forbindelse med mit arbejde sendt ud i en kommunal forvaltning og det var simpelthen rystende og harmdirrende så lade, uansvarlige, ligeglade og luddovne de var.

Fra de kom dryssende ved halv ni tiden og deres formiddagspause lavede de intet, de sad og drak kaffe og hyggesnakkede. Efter formiddagspausen lavede tog de et par sager. Frokostpausen som var normeret til 30 min. tog vel 45 min til næsten en time. Herefter tog de et par sager mere og ved to - tre tiden dryssede halvdelen af dem af fordi deres børn pludseligt var blevet syge eller de pludseligt var kommet i tanke om at de ventede en håndværker de skulle instruere og alle mulige andre dårlige undskyldninger. Resten af flokken stod med overtøj på fra ca. kvart i fire og ventede kun på at klokken slog fire så de kunne spæne ud af døren og skynde sig hjem og holde fri.
5 minutter over fire var der kun cheferne tilbage og bygningen var tom og tavs som en grav.

Men høje lønninger og fyrstelige pensioner det skal disse "ihærdige" mennesker da have.....ellers strejker de og kalder VKO for grimme ting og beskylder statsministeren for at drikke fadøl i arbejdstiden.

De burde fyres hele bundtet.

Skriv kommentar

Skriv ikke som anonym! Vælg "Navn/webside". Webside er valgfri.