7. juli 2010

Flugt fra LO til Kristelig Fagbevægelse

Kristelig Fagbevægelses har fået mere end dobbelt så mange medlemmer fra andre a-kasser i juni end i maj. Mange af dem fra LO.

I maj var Kristelig Fagbevægelses bytteforhold mellem andre a-kasser på 211, i juni var den 492 (med bytteforholdet menes forskellen mellem antal til- og fraflyttere, altså nettofremgangen).

Tredoblet tilgang fra 3F
Fra 3F er bytteforholdet til Kristelig Fagbevægelse mere end tredoblet fra maj til juni (i antal personer fra 26 i maj til 93 i juni). Fra TIB er bytteforholdet mere end fordoblet (i antal personer fra 22 i maj til 59 i juni).

Flest fra HK
Men det er HK, der afleverer flest medlemmer til Kristelig Fagbevægelse. I årets første seks måneder er bytteforholdet på i alt 437 personer i Kristelig Fagbevægelses favør. Også i forhold til HK har juni været den bedste måned med et bytteforhold på 167.

Flere succes-forklaringer
Kristelig Fagbevægelses landsformand Søren Fibiger Olesen mener, der er flere forklaringer på bevægelsen fra LO til Kristelig Fagbevægelse:
- LO giver partistøtte; det gør vi ikke. LO binder sig til bestemte politiske partier på venstrefløjen; vi er politiske, men ikke partipolitiske. LO er så dyre, at det kun er en del af kontingentet til dem, der kan trækkes fra i skat, når det fremover højst er 3.000 kroner om året, der er fradragsberettiget. Vores fagforeningskontingent er lavt - 155 kroner om måneden - så det hele stadig kan trækkes fra i skat, siger Søren Fibiger Olesen.

95 procent anbefaler Kristelig Fagbevægelse
Samtidig oplyser han, at Kristelig Fagbevægelse har været bevidst om, at mange LO-medlemmer netop nu ser sig om efter andre fagforeninger:

- I den seneste tid har vi i høj grad gjort os synlige i markedet med reklamer og en intensiv salgsindsats. Nogle af budskaberne har været vores effektive juridiske kompetence og høje personlige service, som gør, at 95 procent af vores nuværende medlemmer vil anbefale os til andre, siger Søren Fibiger Olesen.

7 kommentarer:

7. juli 2010 kl. 18.33 Henrik Jacobsen

På et tidspunkt overhaler Krifa LO i medlemstal, men jeg tvivler desværre på at LO tager Krifa alvorligt før det sker.

8. juli 2010 kl. 05.38 Henrik

Det tror jeg desværre aldrig LO gør. Dertil er de for selvfede og arrogante. Sålænge de mener, at medlemmerne er til for dem og ikke omvendt, vil medlemmerne stille og roligt sive fra dem og over i de uafhængige fagforeninger og a-kasser.

8. juli 2010 kl. 09.37 Anne

Hvor er det bare godt. Det glæder mit hjerte rigtig meget som tidligere ansat i Krifa. Og I har ret: Der ydes ikke særlig meget service fra det LO forbund jeg pt er medlem af. Overvejer at vende tilbage............

10. juli 2010 kl. 11.44 Jens

Flot at Krifa er gået hen og blevet dk's 3rd største fagforening. Jeg meldte mig ind pga det billige kontingent og i protest min slumrende LO fagforening. LO forbundene har virkelig sovet i timen. Til gengæld synes jeg det er specielt at den 3rd største fagforening ikke har nogen overenskomst af betydning, man forbyder medl. at bruge deres strejkeret og hvad har religion med arb. markedet at gøre? Her I Århus har man placeret sin afd ude på Lars Tyndskids mark, med mega dårlig offentlig transport til stedet. Så nogle gange passer prisen med det man får.

12. juli 2010 kl. 09.12 Anonym

@Jens:
Nu har Krifa aldrig hævdet at være den 3. største fagforening... De er den 3. største a-kasse, og som alle ved (!?) er der jo forskel på de to begreber. Og med busforbindelse hver halve time, så kunne Lars Tyndskid da have haft større problemer.

12. juli 2010 kl. 09.13 Anonym

bjk

12. juli 2010 kl. 10.52 Sandy Ditlef

Hos KRIFA møder vi kompetente sagsbehandlere, der straks tager hånd om sagen og udfører en proffessionel sagsbehandling. Det er valuta for kontingentet! Og tryghed i en svær situation.
Sandy Ditlef

Skriv kommentar

Skriv ikke som anonym! Vælg "Navn/webside". Webside er valgfri.