30. juli 2010

Hver anden tænker på sit arbejde i ferien

Må man tænke på sit arbejde her i ferien? Næsten halvdelen af os gør det i hvert fald.

En undersøgelse, Kristelig Fagbevægelse har lavet blandt sine medlemmer, viser, at 47 procent tænker på deres arbejde i ferien i meget høj grad, høj grad eller nogen grad.

Vi har kun ét liv
For mig understreger det, at vi er én person og kun har ét liv. Det ville være kunstigt at skulle være én person på arbejde og en anden derhjemme og i fritiden. Vi kan ikke dele vores liv op, så vi helt adskiller arbejde og fritid. Det kan vi ikke engang i ferien og langt mindre i hverdagen.

Plads til både arbejde og fritid
Det er ikke en løsning på for meget arbejde at forsøge at leve livet i ferierne og fritiden. Det vigtige for at fungere i både fritiden og på arbejde er, at arbejds-, familie- og fritidslivet kan leve side om side.

De forhold, vi arbejder under, skal give plads til både arbejde, familie og fritid. Men vi skal også selv være bevidste om at prioritere, så vi får arbejde og fritid mikset i det forhold til hinanden, som vi hver især ønsker.


Søren Fibiger Olesen, landsformand for Kristelig Fagbevægelse

1 kommentarer:

15. august 2010 kl. 23.03 //Mich

Det er en god tanke, gid der var nogle flere arbejdsgivere der læste her, og lærte af det...
De fleste steder jeg har været, ser arbejdsgiveren helst at der er fokus på dit arbejde... og så må det andet vente til du har fri...
Og for os som så "stritter lidt imod", og sætter familie højere end jobbet, og sætter pris på den relative lille fritid vi har.. ja så skal man lige være sikker på hvilken vej man peger med "pikkene", da der oftest bliver "gryntet" lidt af os..
Og det selvom vi lægger os godt i "selen" når vi er på vores job !!

Skriv kommentar

Skriv ikke som anonym! Vælg "Navn/webside". Webside er valgfri.