5. juli 2010

Offentlig ansatte vil selv forhandle

De offentlig ansatte ønsker selv at forhandle deres egen løn. En tredjedel af de offentlig ansatte ønsker direkte lønforhandling, frem for det nuværende indviklede Ny Løn-system.

Så klart er budskabet fra offentligt ansatte i en markedsundersøgelse, Kristelig Fagbevægelse har fået lavet her i foråret.

Lønsystemet skal fornys
Når den personlige løn skal forhandles, er den pågældende person i dag slet ikke involveret. Løn er en ydelse for en personlig indsats, men vedkommende er slet ikke med i forhandlingerne. Her er det tillidsrepræsentanten eller en fagforening, der bestemmer. Hvorfor er det så ikke den pågældende selv der er med i forhandlingerne? Og hvorfor har offentlige ledere ikke et ledelsesværktøj gennem lønsystemet?

Problemer med Ny Løn-systemet
Den kommission, der blev nedsat efter sidste strejke på det offentlige, siger også, at der er problemer med lønsystemet. Regeringen har som sit grundlag også sagt, at der er barrierer der skal fjernes, så arbejdsglæden i den offentlige sektor igen kan komme tilbage.

Personlige rettigheder
Der er brug for et lønsystem i det offentlige, hvor den enkelte ansatte selv får lov at forhandle sin egen løn og ledere kan tildele løn for en ekstra indsats.


Erik Bertelsen, politisk konsulent, Kristelig Fagbevægelse

Skriv kommentar

Skriv ikke som anonym! Vælg "Navn/webside". Webside er valgfri.