15. juli 2010

Slap af i ferien - 5 gode råd

Det er en rigtig god idé at få slappet ordentligt af i sommerferien, da det er med til at minimere risikoen for stress og udbrændthed resten af året.

Samtidig får du også fornyet energi til at kaste dig over nye spændende arbejdsopgaver, når ferien er forbi.

Slapper du af i ferien?
Selvfølgelig slapper jeg af - det er jo derfor jeg holder ferie, tænker du måske. Men jeg tror faktisk, at vi er rigtig mange danskere, der er alt for dårlige til at bruge ferien til at få koblet ordenligt fra og slappe af sammen med familie og venner.

Måske kan du også nikke genkendende til, at man lige skal tjekke mailen og mobiltelefonen, også selvom man slapper af sammen med familien på en fortovscafé i Skagen eller sidder ved poolen ved Middelhavet.

5 gode råd
Det er min erfaring, at du med relativt enkle råd, kan skabe rammerne for en rigtig dejlig og afslappende ferie.
  1. Sørg for at blive ordentligt klar til at gå på sommerferie med god samvittighed. Det kan du bl.a. gøre ved, sammen med din chef og dine nærmeste kollegaer, at sikre en ordentlig planlægning og overlevering af arbejdsopgaver i ferieperioden. På den måde undgår du, at uafsluttede opgaver kommer til at fylde i dit hoved, når du indtager pladsen i solen.

  2. Overvej, om det er nødvendigt at tjekke e-mails i ferien. Indrømmet, jeg kan selv have svært ved helt at slippe computeren, selvom der er ferie. Men man kan jo helt lade den bærbare blive hjemme, og slukke mobiltelefonen, så fristes man ikke så let.

  3. For mange kan det være en god idé så vidt muligt at holde 3 ugers sammenhængende sommerferie. På den måde kan du nå at geare helt ned og blive helt klar igen. En klog mand sagde engang, at det tager en time af geare ned fra en arbejdsdag, en dag at geare ned fra en arbejdsuge til weekenden og en uge at geare ned til ferien.

  4. Det er en rigtig god idé at alle i familien har indflydelse på feriens indhold og planlægning. Det kan måske lyde banalt, men hvis I kender hinandens forventninger til ferien, så er der også større sandsynlighed for, at forventningerne kan indfries.

  5. Sørg også for, at afsætte tid i ferien til bare at være dig selv. Giv dig selv tid til at slappe af og finde den indre ro, og hvis I er to, så giv jer tid til bare at være jer selv og nyde hinandens selskab. Fremfor alt, så handler det om at være til stede i nuet. Vær til stede, vær dig selv, der hvor du er.
Rigtig god sommerferie!

Christian Steen, Regionsformand, Kristelig Fagbevægelse i Nordjylland

7 kommentarer:

16. juli 2010 kl. 15.27 Gordon Shumway

Hvor skal der hele tiden fokuseres på den som holder sommerferie i industriferien.

Vi er mange som ikke holder fri i industriferien.

Vi er også mange som er nod til at tjekke e-mails i ferien, da det desværre er hvad arbejdsgiver forventer. Man kan naturligis bare lade være, men så er man kon også den som ryger først ud, hvis arbejdspladsen skal fyre medarbejdere.

Det er heller ikke altid at kan kan holde hele sin ferie (5 uger), jeg er heldig hvis jeg får 2 ugeres ferie på et år.

17. juli 2010 kl. 00.25 Sandy Ditlef

Hej Gordon
Du kender tydeligvis ikke til arbejdernes kamp for gode arbejds- og livsbetingelser. Ferien er din ret, som du trygt kan kræve. Du passer jo dine pligter. Det hænger lidt sammen - ret og pligt - og det skal det blive ved med. Undergrav ikke de rettigheder, som vi har opnået igennem flere generationer!

17. juli 2010 kl. 07.55 Gordon Shumway

Hej Sandy
En ting er hvad loven siger - en anden ting er hvordan virkeligheden ser ud.

Fædere og mødere på barsel chikaneres efter endt barsel, hvis du ikke er blevet fyret inden.

Hvad hjælper det f.eks. at kræve sin ret, hvis man bagefter ikke får de samme ved de lokale lonforhandlinger, da dette går til så "flittige" medarbejdere.

Ved fyringsrunder ryger de medarbejdere som kræver flest rettigheder og som er mindst fleksible

Og jo jeg kender udemærket til arbejdernes kamp for gode arbejds- og livsbetingelser. Men livsbetingelser djejer sig også om at beholde sit arbejde, således at man kan betale sine udgifter og jeg vægter at havde et arbejde, højere end f.eks. at holde barsel, holde ferie, undlade overarbejde m.m.

I fremtiden får vi øget konkurrence fra bla. arbejdere fra østeuropa, som godt kan leve med 2 ugers ferie, mindre barsel, villige til overarbejde m.m.

Og når en arbejdsgivere skal vælge, ja så vælger han den mest fleksible medarbejdere, da det tjener virksomheden bedst.

Så kræv din ret og få din straf eller ret ind og behold dit arbejde og din indtjening

18. juli 2010 kl. 22.25 Anonym

Fuck de arbejdsliderlige i for som fortjent
Der er noget der hedder Nej det kan/vil jeg ikke.Jeg har Ferie nu!!

15. august 2010 kl. 23.41 Anonym

"Anonym"
slap nu lige af en gang, tænk dog lidt på det stakkels menneske!!
Tænk sig:
arbejde før familie
arbejde før sig selv
arbejde før alt andet
Jeg læser: hey der vil jeg godt være arbejdsgiver... ham kan man behandle som slave ;-) og han er ligeglad :-0
grov udnyttelse, firma tjener penge, mens man kan pisse på folk "LOL"
Nej seriøst, få dig et liv, tag stilling, og sig NEJ.

mennesker der passer sit arbejde, har holdning og rygrad, de beholder også deres job selvom de holder ferie ect. ect.
Og dem der ikke passer deres job ordentligt, ja de skal måske tage stilling til om de vil være nervøse for deres job og holde alt deres ferie, eller forsætte som som slave ??

PS: Hvad koster sådanne en dejlig arbejdsslave som dig Gordon ;-)

15. august 2010 kl. 23.51 //mich

Vedr.: øget konkurrence fra bla. arbejdere fra østeuropa
Jeg syntes nu det er meget godt de kommer her op...
for hold da helt ferie vi har haft mange mange kunder der skulle have lavet noget om IGEN efter der har været uautoriseret udenlands arbejdskraft, men ringe evner og dårlig etik i forhold til kvalliteten...
Så tag det rolig gordon, det kan godt være de kommer her op, men de tager hjem igen... de er bare ikke lige så krævendene i forhold til kvalliteten, som vi er...
Og det giver os mere og mere arbejde...

ps.: de få der er her, for her er da nogle, der er rigtige dygtige, de tager som også prisen for deres arbejde ... heldigvis..

15. august 2010 kl. 23.56 //mich

Den første linie er den bedste/ rigtige !!
"1.Sørg for at blive ordentligt klar til at gå på sommerferie med god samvittighed"

Skriv kommentar

Skriv ikke som anonym! Vælg "Navn/webside". Webside er valgfri.