26. august 2010

Kampagne for søndagsfri

Medlemmer af Europa Parlamentet har netop skudt en kampagne igang om bedre balance mellem arbejds- og familieliv.

Formålet er at samle en million underskrifter og med dem i hånden anmode EU om at tage nogle lovgivningsmæssige initiativer så søndag bliver fælles fridag i EU.

Mor og Far tilhører os om søndagen
Mottoet for kampagnen er: "mor og far tilhører os om søndagen." Initiativtageren er det tyske medlem af Europa Parlamentet Martin Kastler. Han ser søndagen som en del af europas kulturelle arv og ønsker derfor at sætte fokus på søndagen som fridag til samvær med familie og venner.

Du kan støtte kampagnen ved at klikke ind på (http://www.free-sunday.eu/)

Rolf Weber, Politisk konsulent, Kristelig Fagbevægelse

11 kommentarer:

26. august 2010 kl. 16.32 Unknown

Det er en god ide

30. august 2010 kl. 11.12 CityFan

På tide at nogle trækker den anden vej Alt for længe har den langsomme nedlæggelse af søndagen stået på

30. august 2010 kl. 14.06 Gordon Shumway

Skal biografer, restauranter, svømmebade, hoteler m.m. også holde søndagsfri.

Hvorfor er det lige søndagen som skal være fridag ?

30. august 2010 kl. 17.29 Per Arild Struksnes

God ide! I er jo en kristelig fagbevægelse, og det er vel fordi I vil følge i Kristi fodspor?! Jesus Kristus holdt også en ugentlig hviledag, den syvende dag, sabbat - eller lørdag. En kristens lærebog er Bibelen - og den siger stadigvæk at man skal holde sabbatten hellig, lige som Jesus gjorde. Jeg støtter gerne en ugentlig hviledag, og vil gerne følge i Jesu fodspor - altså lørdag!

31. august 2010 kl. 11.18 Anonym

Over de seneste to års ansættelse har der gentagne gange været en søndag eller helligdag på en arbejdsplads der ikke normalvis har brug for at holde åbent på disse tidspunkter. (Hovedbanegården)
Tid der koster arbejdsgiveren en ekstra udgift og ikke betyder tilsvarende indtægt andetsteds. Det er udelukkende en koncept tanke som del af et center skal alle følge trop. Søndags åbent er en tåbelig tankegang.

31. august 2010 kl. 11.58 Rita Olsen

God ide at holde en ugentlig fridag, for at styrke familien. Hvis du ønsker Guds velsignelse, skal det være på Sabbatten. Jes 58:13 Varer du din Fod på Sabbatten, så du ej driver Handel på min Helligdag, kalder du Sabbatten en Fryd, HERRENs Helligdag ærværdig, ærer den ved ikke at arbejde, holder dig fra Handel og unyttig Snak.
Læg mærke til at Jesus dødede på lang fredagen, hvilede på Sabbatten og opstod på den første dag i ugen søndagen.
Læg også mærke til at paven ændrede Sabbatten til søndagen på tre hunrede tallet. Ved at holde søndagen anerkender du paven som øverste overhoved og ikke vor Gud og Skaber.

2. september 2010 kl. 13.11 Bjarne H. Hansen

Mener egentligt ikke dette har noget med kristendom at gøre (selvom det kommer fra Krifa). Det er i stedet god familiepolitik at tilstræbe at vi har en fælles fridag og i særdeleshed at vi sætter fokus på balancen mellem arbejde og familie.

Fint initativ - uanset hvilken dag der bliver fælles fridag :-)

3. september 2010 kl. 16.35 H. J.

Læs bogen "Mod en bedre fremtid" af E. G. White, som klart og tydeligt viser hvilken central rolle søndagen har haft og kommer til at have igen i politik. "Familiepolitik" er et dæknavn for den virkelige agenda. Vil du vide mere må du læse bogen, den er højaktuel og kan købes via Dansk Bogforlag.

14. september 2010 kl. 12.32 D. L. H.

Lad dog folk selv bestemme, hvornår de vil holde fri. Søndag, lørdag, onsdag - who cares. Det vigtigste er dog at holde fri med jævne mellemrum. Og tro mig, jeg anerkender hverken paven når jeg arbejder eller holder fri :-)

Skal de så også bestemme, hvornår jeg skal holde sommerferie?

14. september 2010 kl. 16.24 Helle Danielsen

Måske skulle EU-medlemmer tage sig af noget, der er realistisk og brugbart!
Lukker vi lige hodpitalerne om søndagen eller hva´? Skal vi lade forbryderne arbejde i fred om søndagen. De gamle ligge med uskiftet ble og uden mad. Det er dog det mest tåbelige, jeg længe har hørt og man er ellers vant til lidt af hvert fra den kant (EU).
Meget uigennemtænkt projekt. Og det skulle være fra en, der skal være med til forme Europa. Jeg græmmes.

8. oktober 2010 kl. 12.44 Bjarne Hansen

@Helle Danielsen
Der skal åbenbart ikke så meget til at du græmmes :-)

Der er vel ingen som forestiller sig at ALLE skal holde fri, men derfor kan man jo godt have som ambition at have en fælles fridag. Om det er en god idé kan vi sagtens diskutere, men det bliver umuligt med en saglig diskussion hvis et eksempel er nok til at kende et forslag for tåbeligt. Men det ser vi desværre alt for ofte i politik i dag.

Skriv kommentar

Skriv ikke som anonym! Vælg "Navn/webside". Webside er valgfri.