14. september 2010

Hvad er dit politiske program?

Vi opnår politisk indflydelse uden partistøtte og binding til bestemte partier. Vi hører gerne, hvad du synes, vi skal arbejde med politisk.

Vi ønsker at arbejde med de politiske emner, som har betydning for dit arbejdsliv.

Vores politiske arbejde skal være til gavn for dig. Og vi ønsker at være i dialog med dig. Brug derfor kommentarfeltet nedenfor til at komme med forslag og ideer til vores politiske arbejde.

Ingen partistøtte
Ingen af de penge, du betaler for at være kunde hos os, bliver brugt på partistøtte. Vi støtter ingen politiske partier. Vi er ikke bundet til nogen politiske partier.

Men det betyder ikke, at vi ikke beskæftiger os med politiske emner. Det betyder heller ikke, at vi ikke kontakter og er i dialog med de politiske partier.

Fri af partipolitik
Det betyder, at vi kan være politiske uden at være bundet af partipolitiske hensyn. Vi oplever, at vi kan opnå den største politiske gennemslagskraft ved at afgøre fra sag til sag, hvilke politiske parti vi bedst kan overbevise om vores synspunkter.

For os er det sagen og den maksimale indflydelse, der er vigtig.

Du er vigtig
Det er ikke de politiske partier, men dig, der er vigtig for os. Vi skal hverken være imod eller bakke nogen politiske partier op.

Din hverdag og det politiske arbejde
Vi vil gerne være et forbindelsesled mellem dig og din hverdag og det politiske arbejde på Christiansborg.
Vi hører gerne, hvad du mener, der er behov for at tage op politisk.

Hvad kan gøre din hverdag og dit arbejdsliv lettere og bedre? Hvad er du løbet ind i af problemer? Hvad synes du er for dårligt og urimeligt?

Søren Fibiger Olesen, formand for Kristelig Fagbevægelse

8 kommentarer:

15. september 2010 kl. 00.49 MMG

Nu da de folkevalgte på Christiansborg, har indført systemet aktiv-syg, kunne jeg godt tænke mig, at de samtidig kunne indfører at kommunen (Jobcenteret) og A-kassen kunne arbejde bedre sammen, på den "økonomiske" side.

I mit tilfælde var jeg så uheldig, at falde grundet manglende saltning, og fik der ved skadet mit knæ. ( 3 mdr i Don-joy + efterfølgende genoptræning, nu på 3 måned.)

Dette skete i en arbejdsløsheds periode, så jeg over gik fra understøttelse til syge-dagpenge.

(HUSK at ens arbejdesløsheds periode af en eller anden grund, lapper 6 uger ind over syge perioden "dette oplyst af KRIFA medarbejder, så også her bliver man taget ved næsen, især hvis man ligger sidst i sin 9 md periode)

Efter en tid, hvor jeg var blevet kontaktet, og havde været til samtaler, med en sagsbehandler, (Jobcenteret) fik jeg stillet et ultimatum, enten deltager du i projekt aktiv-syg, eller også mister du retten til syge-dagpenge.

Valget var jo ret enkelt, med hustru 2 børn hus og kat, var jeg tvunget, til at deltage, selv om jeg havde været gennem et tilsvarende "latterligt" forløb tidligere. ( de penge kunne bruges bedre )

På et sådan kursus, går man meget op i plan-B, for hvis man nu af en eller anden grund ikke kan komme tilbage, til sit tidligere erhverv, skulle man jo gerne videre. (dette er selfølgelig ok og fornuftigt)

Der er også mulighed for, at blive arbejdsprøvet, i op til 1 måned, hvor man er forsikret gennem Jobcenteret.

Jeg har været Chauffør stort set siden det 18 år, (i dag 48 år)og af den grund, falder jeg ind under endnu en ny lovgivning, netop efteruddandelse af Chauffører.

Ingen efteruddandelse "ingen ret til at fører vogntog"...

jeg spurgte, om der ikke var mulighed, for at bruge en af de 12 uger, på det kursus, da jeg var faldet for tids grænsen, i min sygeperiode.

Hvis jeg ikke skulle oppereres, kunne jeg så straks, søge tilbage til chauffør branchen, og derved komme ud af arbejdesløshedskøen hurtigst muligt.

Men svaret var nej, er du syg, så er du syg. (HUSK man kan godt arb-prøves i op til en måned, når man er syg) Kursus hører ind under A-kassen, og for at kunne gører brug, af de 6 ugers kursus muligheder, kræver det man er jobsøgende, samt at det sker inden for de første 9 mdr arbejdesløshed.

Hvorfor er systemet så stift, gælder det ikke, om at få os i arb, eller er der noget jeg har misforstået. Hvad sker der ved at jeg tager et kursus, hvis det er mig muligt, og der ved bruger bare en af de 12 uger, til noget fornuftigt, mens jeg modtager sygedagpenge, at mit kursus evt bliver betalt gennem A-kassen, eller hvor pengene end kommer fra, kan da komme ud på et..

Nu kan jeg vente, til der er grønt lys fra hospitalet, hvor efter jeg så først, kan melde mig rask, for der efter at melde mig til det kursus, og modtage understøttelse, eller kursus godtgørelse, eller hvad det nu end hedder, i stedet for at kunne søge arb med det samme....

Hvor ligger fornuften i dette......

Ps kunne ikke finde ud af, hvor jeg skulle lægge dette indlæg, man da det, et eller andet sted er politisk, må det jo være her...

su.

Mvh. undertegnet

15. september 2010 kl. 11.19 Kirsten

Jeg syntes ikke at det kan være rigtigt at man skal blive ved med at opsøge virksomheder/firmaer/forretninger og andet for at høre om der skulle være job at få.
De søger efter nogen hvis de mangler og det er jo begrænset hvor mange gange de vil skrive dig op på deres liste over ansøgere.
Der er fortiden næsten ikke nogen jobopslag (på Bornholm) og alligevel skal man blive ved med at stå skoleret og dokumentere at man har søgt og helst uopfordret. Jeg har meget svært ved at møde op et fremmed sted og høre om der skulle være noget.
Så hvis man alligevel skal blive ved med at sendes i aktivering kunne man så ikke lade noget træning i noget sådan indgå og ikke bare som det er nu at man træner det sammen med dem man nu engang går på aktiveringskursus med, da det jo ikke er en fremmed man står overfor.
Det ville kunne hjælpe ikke kun mig, er jeg overbevist om, men også mange andre.
Så få afskaffet dette med at søge uopfordret eller lær os hvordan man skal tackle det.

15. september 2010 kl. 13.14 Lisa

Jeg er ikke arbejdsløs, men jeg kender mange som er. Vi har tit talt om, hvorfor man ikke kan få lov til at bruge sin "arbejdsløse" tid til at få uddannelse på dagpenge.
Når hele jobmarkedet er gået i stå (som det er nu), burde man tilbyde alle dem, som har lyst, at få en uddannelse eller videreuddannelse med tilskud eller dagpenge?
Der er ikke mange voksne mennesker, som kan leve på SU i dag.
Og NÅR arbejdsmarkedet så kommer i gang igen, ville vi stå stærkere, ved at have flere/bedre uddannede?
Det samme gælder kurser - tag alle de kurser du vil? Lad være med at sætte begrænsninger på kurser. (Det kan da kun øge chancen for at få arbejde, når der kommer gang i hjulene igen?)

I dag kan du ikke få lov til ret meget, hvis du har en uddannelse i forvejen.
Det synes jeg ærlig talt er lidt skørt.

Det kunne man måske tage op på et politisk plan? "Når der er (længerevarende)krise, så går vi over på PLAN B, og uddanner så meget som muligt"
Det vil betyde at dem som gerne vil uddannes mere, får lov - og dem som ikke vil uddannes mere, får større chance for at få arbejde, fordi der ikke er så mange om buddet.

16. september 2010 kl. 18.02 Flemming

Hvorfor pille det smule selvværd arbejdsløse har, væk, ved at tvangsaktivere dem, og ved at skrive overflødige ansøgninger til firmaer, som i forvejen selv skaffer de medarbejdere, som de har brug for.
Lad jobkonsulenterne sammen med den arbejdsløse lave en konstruktiv plan og udføre den sammen.
De aktiveringsformer der findes i dag, gør kun de mennesker hjernesvage og stiller dem i en ligegyldighedsposition over det samfund, som har brug for dygtige medarbejdere.
Alle de former for aktivering de arbejdsløse bliver præsenteret for, har sin begrundelse i afmagt fra myndighedernes side. Kristelig Fagforening, som er ledt af en hel anden ånd end denne verdens, har åbne muligheder for indflydelse.

16. september 2010 kl. 18.40 Manja

Hvis der er så mange job, hvorfor rekrutterer arbejdsgivere ikke selv aktivt fra a-kassernes møder med os ledige?

16. september 2010 kl. 20.24 Anne-Marie Madsen

Jeg ville meget gerne have taget mennesket op politisk...

ja det stort...

Jeg vil gerne have taget op politisk at vi som mennekser bliver opfattet som ressourcer i samfundet...

For det er det vi er... arbejdsløse mennesker er skjulte og ubrugte ressourcer i samfundet...

Jeg tror - hvis der var politisk åbenhed over for at opfatte os arbejdsløse som ubrugte ressourcer i samfundet... det vil sige ressourcer som kunne omsættes til indtjening.. ja så ville betalingsbalancen se anerledes ud...

Vi er aktivet/ressourcen i danmark som ønsker at være med til at få økonomine i balance - balancen mellem indtjening og udgifter.

Jeg ville ønske at politikerne ville åbne deres øre og hjertet og lytte på os, lytte til os der har erfaringer med livet på en anden måde... og at de SAMTIDIG VILLE STOLE PÅ DET SOM VI FORTALTE VI HAVDE BRUG FOR....

STOLE PÅ AT VI - TROS ARBEJDSLØSHED.. er troværdige, værdige og værd at danne kontakt med... værd at lytte til... og til at samarbejde med... om at ændre situationen til alle bedste...

At vi som medmennesker - ville kunne bidrage til ændringeer af samfundet... hvis vi blve inviteret med ind i dialogen om at få det bedste ud af den situation som hele vores samfund er i...

det ville være fuldkomme vidunderligt som medmenneske i danmark at opleve, at der i politisk tanke mønster var vind - vind ... tanker... handlinger, forventinger og der med resultater...

Det vil jeg gerne have taget op politisk...

20. september 2010 kl. 17.36 B. Olsen

Jeg er pædagog og ansat i en Fritidsordning og er rigtig glad for det. Men jeg forstår ikke at det "kun" er BUPL, der har ret til at forhandle min løn...

21. september 2010 kl. 19.31 Madsen

Jeg har prøvet at blive arbejdsløs, og det ønsker jeg ikke for nogle at de skal opleve, en ting er at man mister sit arbejde og man bliver indkaldt til møde på jobcenteret, MEN at de opfordre en til at arbejde gratis i praktik periode for at få et arbejde eller MÅSKE et arbejde er urimelig, og finder man udad at dette ikke lige er det, man havde forventet, SKAL en blive der til aftalt periode er slut ellers bliver det betragtet som man selv siger op på sit job og man mister sin dagpenge ret, og Det tæller heller ikke som at være i arbejde for dagpenge perioden.

Skriv kommentar

Skriv ikke som anonym! Vælg "Navn/webside". Webside er valgfri.