14. september 2010

Ledige skal dokumentere, at de søger job

Som ledig er det vigtigt, at du kan vise os i a-kassen, hvilke job du har søgt. Dels for at få gode råd til at søge flere job. Dels fordi det er os, der skal vurdere, om du står til rådighed for arbejdsmarkedet.

Er du blevet ledig, kommer du senest efter tre uger til en samtale med os i a-kassen. Her får du hjælp fra en jobkonsulent til at lave en plan for din jobsøgning – hvilke typer job, du vil søge, hvor du skal søge geografisk, og hvordan du kan finde job at søge.

Hvis du er ledig i tre måneder, er det a-kassen, der skal kontrollere, om du står til rådighed. Derfor er det vigtigt, at du kan dokumentere, hvad du har søgt. Vi kan blive nødt til at lukke for dagpengene, hvis du ikke har søgt nok job og ikke står til rådighed.

Skriv ned
Til samtalen i a-kassen får du et skema af os. Her kan du notere ned, hvor du har søgt job. Hæng den op på køleskabet eller opslagstavlen, så du husker det hele. Så er det nemt at dokumentere din jobsøgning, næste gang du skal til samtale hos os.

Gode råd til at finde dit næste job
Det er langt fra alle job, der bliver slået op i avisen eller på nettet. Mange job bliver i stedet besat gennem nogen, der kender nogen. Så brug dit netværk, når du søger job:

• Lav en liste over alle de personer, du kommer i kontakt med.
• Lav en ny liste over dem, du vil kontakte i forbindelse med din jobsøgning.
• Tag kontakt via besøg, opringning, mail, sms eller lign.
Se flere gode råd til at søge job.

Rolf Weber, Politisk Sekretariat

53 kommentarer:

15. september 2010 kl. 09.40 Anonym

Jeg forstår godt hvis andre end jeg overvejer at melde sig ud af a-kasse/r/en, eller helt undlader at melde sig ind.... A-kasserne har for lidt indflydelse, og staten for megen.... Man laver ikke sådan et "Nummer" midt i en krisetid.... størstedelen af os er jo ufrivillig ledig....:( og vi har betalt for at have et ordenligt "sikkerhedsnet" A-kasse Kontingent....

Politiker/e "TAG JER SAMMEN"....!!! Prøv at være ledig, med hvad dertil hører......!!:(

15. september 2010 kl. 11.28 Anonym

Dårlig artikkel for mig. Alt det her ved jeg godt og jeg har fået gentaget det på div. aktiveringskurser og til møde i a-kassen. Jeg er ved at brække mig når jeg hører denne "remse" igen og igen. Denne "remse" har ikke været brugbar for mig. Har valg selv at betale for en ny uddannelse så må vi hvor langt pengene rækker. skulle vær fra dette system inden jeg blev syg af det

15. september 2010 kl. 11.39 Anonym

I hvilket cirkulære, paragraf m.v. står det, at man SKAL dokumenterer sin jobsøgning over for sin a-kasse og hvor står det, at hvis ikke, kan denne lukke for dagpengene??

15. september 2010 kl. 11.46 Foto Knudsen

Er desværre en af dem der skal møde op til kontrol ved A- Kassen og Jobcenter.

SKAL!!! - kunne dokumentere, at jeg er jobsøgende, for HVER enkelte uge ved A- Kassen, Krifa.
Men, men, hvad så når der ikke er job at søge inden for mine evner/ uddannelser – Jaeee, så ryger man uklar med sagsbehandleren på godt & ondt.

Er en af dem der har været på kursus VED JK- Proces i Fredericia – og tilfreds under de lovkrav som ledige /underviser nu skal overholde.

Resultatet var /er dags dato:
Mit CV er læst 1322 gange af arbejdsgiver.
Af sagsbehandler 99 gange.
14 henvendelser,
Mit CV, er sidst læst af arbejdsgiver den 27-08-2010.

Sjovt nok, så ”tæller” mit CV ikke, som dokumention ved job samtalerne med A - Kassen/ Jobcenter.
Det ”tæller” heller ikke at man HVER DAG er inde og kigge efter ledige jobs på nettet, eller bekræfter aktive jobsøgning hver dag.
Tæller heller ikke at man gemmer det hele på nettet, på ens egen ”jobside” og viser det frem ved samtalerne

Det er heller ikke ligegyldigt hvem. man er til samtale med, det gælder både A-Kassen & Jobcenter

Mit forslag er – job klubber, med ledige i samme aldersgrupper på tværs af uddannelser/fag, med et grundmøde og derefter mødes til fælles jobsøgning en til to gange om ugen.
Har prøvet det, – det var godt.

Jørn Knudsen
Assensvej 53
5600 Faaborg

15. september 2010 kl. 13.07 Sonja

Sidst jeg var til 3 mdr. samtale på fagforening - ankom jeg med et rimeligt selværd - men gik derfra med følelsen af, at jeg var et dårligt menneske.
Trods jeg hver uge, havde søgt 4 til 6 stillinger, blev der slået
ned på, at jeg i en 5 dages periode ikke havde søgt noget og derved truet på min dagpenge ret. Jeg pointerede, der ikke havde været noget, at søge - hvilket bestemt ikke var hendes problem.
Hvergang man har været hos fagforening/jobcenter er - den smule
slvtillid - man har tilbage, fjernet.

15. september 2010 kl. 14.11 Helle Madmor

Puh ha - jeg synes kun jeg læser dårlige "undskyldninger" her på sitet. Jeg har selv været så uheldig de sidste 3 år, at mine firmaer er gået konkurs eller lukket ned, hvorfor jeg selv har været jobsøgende. Jeg har så ikke været ledig mere end 5 uger totalt af 3 omgange, men den længste omgang søgte jeg 12 jobs, var til samtale 6 steder, sagde nej tak til 2 jobs og er i dag i job 25 timer om ugen.. Jeg er rigtig glad for mine 25 timer, selvom jeg er fuldtidsforsikret og har været det altid... Min løn er heldigvis så høj, at jeg kan "nøjes" med de timer, så prøv lige alle sammen at klappe hesten og søg noget med færre timer og kom i gang. Det er altid nemmere at få et andet job måske flere timer, hvis du først er i job... Prøv at lade være med at være så kritisk altid, for der er jo jobs at søge HVER dag. Bare mine frustrationer som skulle ud :-)

15. september 2010 kl. 14.37 Anonym

Tja... Det er vist tydeligt, at den gode Helle Madmor ikke er bosiddende i Nordvestjylland.

15. september 2010 kl. 16.18 Anonym

Ja der stilles krav til os arbbejdsløse, og det er ok. Men hvad med arbejdsgiverne!!! hvem stiller krav til dem ?...Når de så oven i købet ansætter østfolk til 60 kr i timen, tangere det til landsforræderi i mine øjne..

16. september 2010 kl. 08.31 Foto Knudsen

Hej igen

Til Sonja:
Ja,du har desværre ret, og hvor er alle de ledige jobs ???.

Til Madmor:
Rart/dejligt, at høre at du har fået arbejde.
Men,men, det har måske også noget med alder/uddannelse og hvor man er bosiddende.

Hilsen Jørn på 57

16. september 2010 kl. 10.50 Jørgen fra 53

Til "anonym"
Fandt lige dette som måske besvare dit spørgsmål:
"I hvilket cirkulære, paragraf m.v. står det, at man SKAL dokumenterer sin jobsøgning over for sin a-kasse og hvor står det, at hvis ikke, kan denne lukke for dagpengene??" se linket: http://www.adir.dk/graphics/informationsprodukter/meddelelser/med09001.pdf
Den forrige bekendtgørelse ser sådan ud (den med de 4 ansøgninger/uge): http://www.adir.dk/graphics/informationsprodukter/meddelelser/med08002.pdf

16. september 2010 kl. 11.29 Anonym

Svend

Jeg kan gemmen mit net værk få jobs ca. hveranden uge, og søger også hver uge via
netværket, men har nu fået at vide af min sagsbehandler at det må jeg ikke, men skal søge
andre job ( som jeg får afslag på, da jeg har
mindre end 2 år inden jeg bliver pensioneret)
Så hellere søge job end arbejde ellers bliver der lukket for dagpengene.

16. september 2010 kl. 11.55 Anonym

Sonja og andre

I bør melde jer ind i en anden fagforening. F.eks. HK er mere rimelige i deres krak. Her skal man søge mellem 18-25 på 3 måneder. Ca 2 om ugen, men de flænser altså ikke en hvis man ikke har søgt i en enkel uge og så f.eks. har 3 eller 4 i andre uger.

De ved man er kun et menneske. Samtidig er jobsøgning meget mere end bare ansøgninger. Det er også mundtlige ansøgninger, jobnetworking, møder med andre aktører osv. Alt dette tæller også.

Jeg ville aldrig melde mig ind i den kristlige Akasse de er kendt for at være mere end nidkære med urimelige regler.

16. september 2010 kl. 12.53 Børge

alle de foreslag som fagforeningen kommer med - har jeg hørt i nu snart 40 år - jamen vi kan godt tænke selv - og ønsker ikke at have en barnepige som rådgiver - som måske ikke har den erhvervserfaring som jeg har. Endnu ikke arbejdsløs - men jeg har mødt mange arbejdsløse som er ved at brække sig over jeres måde at behandle arbejdsløse på -

16. september 2010 kl. 13.57 Anonym

Kender en som har fået stoppet sine dagpenge fordi han ikke havde søgt bredt nok. Han havde søgt over 2 stillinger om ugen, men altså kun i to kommuner. Der er simpelthen skandaløst at smide folk ud i økonomisk ruin på dette grundlag.

16. september 2010 kl. 15.18 Anonym

Min mening er at regeringen og nogle a-kasser ikke følger med tiden, men stadig kræver at man søger et højt antal stillinger hver uge, hvilket betyder ekstra arbejde for de firmaer der søger arbejdskraft, de er nødt til at gå alle ansøgninger igennem for at finde den rette person og det kan lige så godt være ansøger nr 400 som ansøger nr 10, og det koster dem penge.
Der bliver krævet at man søger fagligt bredt, hvilket vil sige at en jord-og betonarbejder der er midlertidig hjemsendt skal søge jobs hvor han har med mennesker at gøre også selvom han ikke er egnet til det, tænk hvis han fik et af nævnte jobs, jeg ville som familie til en person der er på plejehjem eller få hjemmehjælp ikke have det godt hvis jeg vidste at bare en af hjælperne var totalt uegnet til jobbet, og der kunne være andre jobs, pædagogmedhjælper m.v.
Jeg mener at man skal bruge resourcerne på at hjælpe de personer der virkeligt har behov for det og ikke jagte alle.
Der burde være en paragraf der hedder "sund fornuft", det ville spare fagforeningerne og jobcenterne for en masse arbejde.

16. september 2010 kl. 15.24 Jesper

Det er trist at man så ofte bliver behandlet så dårligt hos Krifa.
Javist er det regler der kommer fra regeringen og den tidligere regering iøvrigt. Men tonen og konsekvenserne hos Krifa er brutal. Jeg går selv og overvejer at skifte til anden Fagforening som f.eks. HK..
Det var iøvrigt hos Krifa at jeg hørte frasen at man er skyldig indtil andet er bevist; hvis sagsbehandleren får mistanke om at noget ikke er iorden, har de mulighed for at stoppe dagpengene uden nogen som helst form for bevis.
Dette har jeg oplevet kort op til jul således at jeg ingen penge fik. Ej heller var det muligt at få sagen opklaret pga. manglende relevant personale i juleferien. Så kunne man sidde der; ingen penge, indkaldelelse til høring og stress i juleferien. Naturligvis var der ingen sag da det kom til stykket. Bare en emsig sagsbehandler der "gik den ekstra mil". Klassiske prokuratorkneb. - Ren chikane.
Det minder mig om det danske politi under krigen; de skulle hente under 100 jøder til naziasterne, men hentede knap 300..

Og når jeg tænker på hvor ofte Krifa begår fejl.. - Ofte fejl der har koster mig penge. De står aldrig til ansvar. Og fejlprocenten er uhyrlig. I ca. 40% af min kontakt med Krifa begår de fejl. Magen til inkompetence.. - Så klinger de bombastiske jobsøgningsfraser altså hult.
Det samme gør deres uforskammede reklamefremstød. Det er spam. Og helt ærligt; nej, jeg vil ikke anbefale mine venner og famillie at skifte til Krifa, uanset hvad jeg får. Så lad dog jeres medlemmer være, og begynd at behandle dem med respekt.
Uanset hvad regeringen beslutter, er det os der betaler jeres løn. Prøv at opføre jer derefter..

16. september 2010 kl. 18.12 Anonym

Nu ved jeg ikke om man bliver behandlet dårligt i KRIFA, men jeg ved så meget at stort set alle vores halall politikere skriger på arbejdskraft udefra, som de kan få til billige penge.
Det synes mig at vi skulle sørge for at alle ledige Danskere
kunne få et job først, hvis vi skal hjælpe andre, skal vi jo også tjene nogle penge hertil.
Jeg ser det også som et problem at en stor del af den Danske
befolkning er ude af stand til af træffe en selvstændig beslutning, det ser ud til at man skal have alt af vide hos andre evt. læse det i en avis eller nedsætte en kommission
til at rådføre sig, hvad det ellers skulle hjælpe.

16. september 2010 kl. 19.46 Anonym

Det er helt i orden, at man skal søge relevante jobtilbud, men at forlange lige så mange ansøgninger af medlemer som er i løntidskudsjob som dem der ikke er blevet aktiveret er dårligt.

17. september 2010 kl. 08.48 Anonym

Jeg fatter ikke at vi arbejdsløse finder os i den behandling vi for tiden bliver udsat for. Denne meningsløse kontrol og nedgørelse af mennesker en svær situation er total uværdig. Regeringen og de fagforbund som slavisk følger de latterlige regler burde skamme sig. Hvis man ikke følger sin jobplan 100% er det ud af vagten og stop af dagpenge. Har man hus med lidt friværdi, kan man heller ikke få hjælp fra kommunen. Altså man har så 2 muligheder for at overleve. Enten, at være heldig at finde et job eller at låne i sin friværdi.
Noget andet jeg ikke fatter. Hvordan f..... kan man tillade sig at nedsætte dagpengeperioden fra 4 til 2 år i en tid hvor der er stor arbejdsløshed. Skandaløst.

17. september 2010 kl. 13.27 Anette Skanderborg

Der er vel ingen lov der hindrer Den enkelte medarbejder i a-kassen at behandle sine medlemmer med respekt og anerkendelse?

Mange medarbejdere - også hos Krifa - virker uvidende om basale oplysninger og det synes jeg kan være temmelig frustrerende. Informationer om om lovgivningen i forhold til hvad den ledige har af ret og pligt omrking jobsøgning - bør være ens - uanset hvilken a-kasse man kontakter - men det er den ikke. Det er noget værre bøvl!!!

Når det er sagt, synes jeg at regeringen fordummer de ledige mere end det absolut er nødvendigt. Lad os få en regering, der behandler mennesker som selvstændige og selvtænkende individer.

17. september 2010 kl. 15.13 Anonym

Hej
Ja man er mistænklig gjort / skyldig
fra starten....
jeg er ikke ledig, men kan huske 10 år tilbage
der gik jeg ledig i bare 14 dage efter at have været på
arbejdts marked i 13 år...
men jeg blev behandlet som en doven person,
og fik afvide næsten som en trusel at jeg skulle
se at komme ud af busken og finde job ellers blev kassen
lukket, rolig nu sage jeg... !
og opfør jer lige ordenligt med respekt for alle mennesker !
jeg havde som sagt lige arbejdet i 13 år og altid passet
mit arbejde, 14 dage efter fandt jeg selv et job og har været der
i 11 år nu....
men tag jer samme der inde i Krifa / A-kassen
og behandle mennesker ordenligt, de har ikke selv valgt
at gå ledig og jobende hænger ikke ligefrem på træerne,
flere og flere jobs flytter til udlandet...
prøv at arbejde lidt for det politisk og få vendt den uheldige udvikling....
vi kan bare tage en kæmpe virksomhed ud af mange Coloplast
har startet en stor virksomhed i ungarn og har løbenene oplært

ungarnere som kom i busser/hold til danmark

kun men et foremål: NEMLIG lukke den store fabrik i
nivå og kokkedal ned og flere hundre mister job til de oplærte lavtlønnede i ungarn....

Hvilke meget snart sker !

jeg har selv været der og kan se flere og flere maskiner og afdelinger blive flyttet til ungarn..
Gør noget og STOP den udvikling

Frem for bare at skyldiggøre andre fra start...
vi ber ikke selv om dette her,
men politikerne sover
og i sover og burde bruge kræfter på det og vende udviklingen
vi kan ikke alle være kassedamer eller frisøre eller feje fortorvet...
det nok derfor nogle ender i latterlige aktiveringsjob Osv.

Hav en god dag...

18. september 2010 kl. 20.56 Anonym

Hej.
I har ret alle jer som skriver her.
Jeg gik ledig sidste vinter i 2 mdr. Da var jeg medlem af ASE. Men de var ikke til at samarbejde med, så jeg skiftede til krifa. Jeg havde jo læst at de var bedre og lå som nr.3 på bedste fagforeninger. Jeg har store forventninger til Krifa næste gang jeg bliver ledig. Men jeg tror ikke de behandler mig bedre end Ase. Hverken regeringen eller personerne som sider i fagforeningerne og jobcentrene har prøvet at være ledig.
Trist.

Trist.

19. september 2010 kl. 16.06 Anonym

Når man læser kommentarene så virker ikke somom folk har andet at gøre end at være sure. De jobkonsulenter der er hos Krifa er også mennesker og det er ikke alle man har kemi med. Der kan ske misforståelser i tonefald og udtryksformer fra begge sider. Jeg kender en som var ledig hun fik at vide af krifa at hun havde søgt alt for meget. Hun skulle kun søge 1 stilling i ugen. Hvis man har betalt kontigent til a-kassen i 30 år har man betalt 50.000 kr. Hvis man får dagpenge i 1 år får man 150.000 kr. Dvs man får mere end man betaler. Så ligesom en arbejdsgiver kan kræve at man udfører et stykke arbejde for lønnen, må en a-kasse vel også kræve at man laver et stykke arbejde. A-kasse bliver også kontrolleret af myndighederne. Og hvis det ikke er godt nok skal de selv betale.

20. september 2010 kl. 10.07 Anonym

Det at være arbejdsløs er surt og deprimerende, vi har jo ikke alle selv valgt det. Ja, det er rigtigt jobkonsulenter hos Krifa og Jobcentret gør jo som de får besked på, men der er åbenbart forskellige måder at gøre det på. Jeg selv kan ikke klage, jeg har fået en pæn behandling begge steder, men ikke noget arbejde.
Jeg har gået snart 10 mdr. ledig og skal nu i aktivering (4 uger) i et fag som intet har med mit tidligere job at gøre og det vil ikke fører til noget, jeg begynder ikke forfra igen, da jeg er 59½. Spild af resurser!!!

22. september 2010 kl. 18.57 Anonym

Ja det er surt at være arbejdsløs og lige pludselig føle sig umyndiggjort, fordi man ikke har nogle valg mvh. jobsøgning og andre krav der bliver stillet til en. Det er jo ikke sådan at min bliver betragtet som et individ, nærmere som en borger - et nummer eller som en anonym intethed.

Jeg mener der er brug for at man skipper nogle af de gamle stive systemer og i stedet ser på den enkelte og dens kompetancer og hjælper den arbejdsløse til at kommer videre på en positiv og opmundrende måde. Man taber i forevejen humøret over at bliver arbejdsløs, at man går ned i indtægt. Hvis man så ovenikøbet skal kæmpe med systemet, skal man bruge endnu flere kræfter på at komme videre ud i job.

Ja jobkonsulenter er også mennesker, og hvad så - det er vi mange der er og hvis jobkonsulenten som udgangspunkt bruger sine kræfter på at vejlede, lytte og være behjælplig, ja så tror jeg mange ting kunne være mere positive og mange ville måske kunne undgå at skulle bruge kræfter på at være frustreret. Og jobkonsultenter har jo selv valgt at arbejde som sådan en, de får løn får at bestride deres job. Hvis det havde været på det private arbejdsmarked, ville de hurtigt være blevet fyret, hvis de ikke udviste rimelig og venlig adfærd overfor deres "kunder".

Nu har jeg ikke haft nogle ubehagelige oplevelser hos Krifa, men jeg har prøvet det i andre a-kasser, prøvet det stive system, og har følt mig latterlig over at skulle søge job jeg i forevejen vidste jeg ikke ville få fordi jeg ikke havde de kompetancer som var relevante. Det synes jeg har været med til at få mig til at miste modet, fordi det hele blev en slags grå suppe, som ikke rigtig gav. mening.

Så min sidste kommentar er, at jeg håber at vi snart bliver opdateret, så regering, jobcentre osv. bliver tilpasset år 2010, hvor der mere er fokus på individet.

27. september 2010 kl. 08.09 K.P.

Hvis Jobcentret og a-kassen/fagforeningen nu greb i egen barm og holdt et sagligt møde om emnet:
GØR VI DET GODT NOK?
ER VORES SELVRESPEKT I ORDEN?
Hvad mon de enkelte medarbejdere ville have at sige, trives i jeres job? Som små konger sidder i der og uddelegerer "skrapheder" og ikke mindst nedladende tale, samtidig at i ikke hjælper os ud af dette her, fy for helvede, i burde skamme jer, I er nogen af dem der kan gøre forholdende bedre fo os ledige, udvikl jer i forhold til tiden,

der ER ikke job til alle, hvad gør vi så?
Skal vi virkelig slås og de to timer til latterlig løn på plejecentret alle sammen?

Kom med nogle bud Krifa, hvad skal der til? Flere ansøgninger (og afslag) eller motiveret indsats fra jer og stat og kommunen?

JEG synes at det er på tide at vi arbejdsløse begynder at kræve handling og behandling der er mennesker værdig.

K.P.

28. september 2010 kl. 11.01 Christian Steen, Kristelig Fagbevægelse

Kære K.P.

Tak for dit input.

Som alle andre a-kasser er vi underlagt en lovgivning, hvor vores opgave er at føre tilsyn med, at ledige, der modtager dagpenge står til rådighed for arbejdsmarkedet. Det er det udgangspunkt vi har at arbejde udfra. Men når det er sagt, så arbejder vi jo løbende med at påvirke politikerne til at lave regelforenklinger og til at kigge på den enkelte ledige, fremfor stive regler og processer. F.eks. har Krifa sendt en lang række forslag til regelforenklinger mv. til beskæftigelsesministeren i forbindelse med hendes plan "Væk med bøvlet Inger".

Derudover arbejder vi til stadig med opdatering af vores egne møder og forløb for ledige. Her inddrager vi faktisk de ledige meget, idet vi spørger, hvad de kunne tænke sig, at vi skal udbyde af forløb. Derudover giver vi dem valgfrihed i forhold til emnet, når de skal ind til en lovpligtig samtale hos os.

Hvis du har gode ideer til, hvilke konkrete indsatser vi ellers kunne tage fat på i forhold til en yderligere forbedring af indsatsen for vore ledige kunder, så hører vi selvfølgelig gerne fra dig.

Venlig hilsen

Christian Steen
Specialkonsulent, JobSupport

4. oktober 2010 kl. 13.14 Anonym

Det er korrekt, at man af og til kan føle sig lidt jaget og hjælpeløs, men der sker da mange positive ting omkring en.
Jeg er ikke på noget tidspunk blevet dårlig behandlet af Krifa, men har hver gang jeg har haft brug for A-Kasse/Fagforenig fået den hjælp jeg havde brug for. Selv de forskellige lovpligtige tiltag jeg har været indkaldt til har været gavnlige, ihvertfald har jeg fået lavet en bedre og mere tidsvarende ansøgning samt et godt CV.
Skulle jeg have lidt malurt til bægeret,kan jeg kun nævne, at jeg ikke behøver at få de samme ting at vide hos forskellige private aktører. Jeg vil samtidig godt give lidt ros til en af de private aktører, nemlig AS3, som jeg lige har været på kursus hos, det var rigtig godt, dog kunne jeg godt ønske mig at kurset kørte i sammenhængende dage.
Med venlig hilsen Ib Frank Roslev

17. oktober 2010 kl. 23.10 Anonym

Åha, hvor kan jeg nikke genkendende til alt det I skriver.. Jeg har flere gange været udsat for helt uacceptable FEJL begået af KRIFA's ansatte. Bla. kunne de ikke finde ud af, at beregne hvor mang timer jeg har arbejdet på 1 år!!! Jeg måtte selv gøre dem opmærksom på, at deres kugleramme var i stykker.. Det betød en KÆMPE forskel for mig idet jeg lige præcis havde nok timer til, at jeg kunne begynde "forfra" i dette klamme system...

Jeg har været udsat for grove og uforskammede ansatte i Kolding afdelingen. Og jeg har overværet samtaler hvor denne kvinde på groveste vis sviner folk til som bare spørger hvad de skal gøre!! Jeg har selv smagt hendes "medicin" og jeg skal garantere jer for, at var jeg ikke rimelig hårdfør så var jeg da i den grad måttet kravle med panelerne ud af det nye kæmpe store byggeri de har i Kolding. PUHA.. Skamme sig skulle hun.

De har heller ikke styr på hvor længe man kan få supplerede dagpenge. Det måtte jeg også oplyse om.

Så er det jeg tænker, hvordan kan man have sådanne menneske ansat? Det er menneske som skal være klædt på til, at hjælpe os arbejdsløs...

Jeg hørte en grov en. Også fra Kolding. Der havde været "møde" hvor en gruppe arbejdsløse var indkaldt til 2 dags "kursus". Da det så bliver frokost så bliver kursisterne henvist til, at spise deres mad i "modtagelsen". Dvs, der hvor alle komme ind og skal hen til skranken og tale med en ansat! Kantinen var skam KUN til de ansatte.. Hvad pokker er det da for noget??????

Skamme sig skulle KRIFA i Kolding... puhhhh..

18. oktober 2010 kl. 10.51 klb

Hej Anomym!
Vi er kede af, at du ikke har haft en god oplevelse i Krifa, Kolding. Vi ønsker at behandle alle kunder med værdighed og høj fagli kvalitet. Vi vil gerne have dit til at sende en mail til afdelingen med din kritik, så vi kan se, om noget er gået galt. Med hensyn til kursusområdet, er din kritik ikke berettiget. Kursister opholder sig på 1. sal og pauserne holdes i cafe-området. Modtagelsen er i stueplan og derfor helt uafhængig af kursuslokaler/område.
Det er trist, at du ikke bevinder dig godt hos os. Det kommer bag på os, da rigtig mange af vore kursister udtrykker glæde og tilfredshed med de nye omgivelser, vi nu kan tilbyde på Merkurvej.

24. oktober 2010 kl. 11.35 Anonym

Den samme medarbejder har lavet fejl i min sag flere gange - da jeg så kom med en bitter bemærkning over det, fik jeg på næste "det er bare et spørgsmål om vilje møde"at vide at jeg lige skulle passe på min attitude og ikke puste mig op. Ellers kunne jeg godt komme bag i køen.
Hos det forløb jeg har været igennem hos jer, har jeg lært at: 1) en del sagsbehandlere er passivt-agressive og 2) jeg skal have al kommunikation på skrift, for eller siger I at jeg lyver, når jeg påpeger en fejl fra jeres side. 3) jeg har også lært at der findes sagsbehandlere, som rigtigt gerne vil hjælpe - og som er gode til det. De virker som om de er i det rigtige job, men under horrible vilkår.

Såeh.. jeg skifter A-kasse og fagforening - det kan jo være at klimaet er bedre andre steder. Måske.

3. november 2010 kl. 09.55 Anonym

Kan kun tilslutte mig flokken af utilfredse medlemmer.
I er KOMPLET UBRUGELIGE!
Tager ikke ansvar for jeres fejl - heller ikke de skrevne.
Hvilken anden arbejdsplads ville tillade det?
Og hvorfor tillader Krifas ledelse det?
Det er vores økonomi I har med at gøre!
Vi er jeres kunder!
I burde skamme jer godt og grundigt!

3. november 2010 kl. 10.04 Mia Sørensen

Kære Anonyme
Vi ser meget alvorligt på sådan noget og er kede af, at du har haft en dårlig oplevelse.
Du er meget velkommen til at kontakte os direkte på 72277227, hvis der er noget, vi skal følge op på.

Mvh. Mia Sørensen, Kristelig Fagbevægelse

9. november 2010 kl. 09.20 Anonym

Tager I det alvorligt? Nej - det gør I ikke!
Er I kede af det? Nej - det er I heller ikke!
Dit tilbagesvar kommer hurtigere end fra "min rådgiver".
Hvorfor er kun 9 ud af 10 tilfredse med jer?
Det er da bare ikke godt nok!!!
I har nogle inkompetente medarbejdere blandt jer, der rådgiver forkert/mangelfuldt.
Og hvad betyder det for mig!
At jeg er smidt ud af systemet!
HELT UD AF DET DANSKE SYSTEM!
Til trods for at jeg har søgt information før, under og efter.
Jeg søgte - men fik kun mangelfuld information tilbage!
PÅ SKRIFT!
Hvad betyder det for Krifa?

Kontakte jer - har jeg da allerede gjort!
Møder en mur af tavshed og "vaske-hænder"-samtaler!
Lige nu venter jeg på et svar, som jeg skulle have haft for en uge siden.
Sidste svar fra jer ventede jeg 3-4 uger på!
Og sådan kunne jeg blive ved!

- men har du brug for navne, så sender jeg dem da gerne!
Det kunne jo være der var andre medlemmer, der meldte sig på banen med en smadret økonomi pga nogle af jeres medarbejdere!

12. november 2010 kl. 13.38 Anonym

Jeg blev rådet til af Krifa juridiske afd, at sige, mit job op på grund af, at min arbejdsgiver ikke havde udbetalt løn. Deres råd har nu kostet mig over 100000 kr i manglende løn,plus feriepenge og pension. Og da jeg aldrig har været arbejdsløs, troede jeg at det var dem, der var de kompetente til det. Men det har vist sig at det er mig der har lavet alle fejlene, så nu har de også taget mine dagpenge, fordi jeg på foranledning af en jobkonsulent, der sagde, det er åndsvagt at søge job, nu når du står over for en operation med en genoptræning på ca. 3-4 måneder, efter en arbejdsskade. Så nu står jeg uden dagpenge og alle fralægger sig alt ansvar og det er mig der må bøde. Jeg har modtaget 36000 kr fra a-kassen siden min sidste løn i uge 6 og til dags dato. Så et godt råd, tro ikke på alt hvad de fortæller, for de vasker deres egne hånder, før de hjælper deres medlemmer. Hilsen et surt KRIFA MEDLEM :O(

12. november 2010 kl. 14.52 Anonym

Gemte at underskrive mig. NIELS JØRGEN VILLEKJÆR. LINDE ALLE 2620 ALBERTSLUND :O(

15. november 2010 kl. 14.07 Anonym

Hej Niels Jørgen Villekjær.
Samme situation her for mig.
Dårlig rådgivning, manglende penge og rettigheder nu pga. DEM.
Kunne godt tænke mig at vide hvilken afdeling du var tilknyttet?
Måske der viser sig en tendens!
Har allerede på fornemmelsen at vi er "i kløerne" på den samme afdeling, ja måske endda de samme medarbejdere.
Som du ser i mit indlæg fra 3/11, deres svar 3/11 og mit indlæg 9/11 - vil de jo gerne lade som om de er på vores side, hvilket de overhovedet ikke er!
Har ikke hørt en lyd fra dem siden. Så typisk! Under al kritik!
Jeg vil aldrig anbefale dem til nogen!

17. november 2010 kl. 23.49 Anonym

Juridisk center Sdr. Ringvej 35 A 1 Brøndby Kristelig fagbevægelse industrivej9F, 2sal 2605 Brøndby

22. november 2010 kl. 23.21 Anonym

Ja det er blevet en straf at være arbejdsløs, søger og søger de få job som er på nettet, kan vi trække computer farvebånd mm fra, da det snart er et lov krav, man bør sku lægge sig syg, så man får lidt ro og spare lidt på sin arbejdsløshedsforsikring som kun gælder i 2 år.Husk at melde jer ud, hvis i ikke får job, men i kan melde jer ind igen når i får jobs for i skal arbejde i 12 mdr ligesom alle andre nybegynder.På den konto vil fagforeninger komme til at midste mange kunder, får de hjælper sku ikke deres kunder, som har været med til at give dem løn og goder.

22. november 2010 kl. 23.26 Anonym

Alle Dansker tror det går nok, men hvad når de 2 år er gået og man ingen job har, så er der ingen jobgaranti og hjælp, før du har solgt alt hvad du ejer bil hus mm. Men kommer du fra polen kan du få efter 10 uger arbejde hos din fætter uden af have stået i fagforening.Må sku nok indrømme dk sover.

6. juni 2012 kl. 16.14 Anonym

krifa har jeg ved ikke hvor mange jobkonsulenter godt for dem ,at der er mange arbejdsløse

7. juni 2012 kl. 07.21 Anonym

Har da aldrig oplevet magen til,plat deres tåbelige møder og kursuser. Jeg kan da godt forstå de bliver ved med at bygge større krifa palæer,det er jo helt vildt med alle de jobkonsulenter de ansætter,for ikke tale om dem der kommer udefra og holder tåbelige foredrag. Krifa,gør dog noget for jeres medlemmer,spar lidt på alle jeres smarte og dyre reklamer.

10. juni 2012 kl. 09.39 Anonym

TRÆT AF KRIFA og alle deres uintersante aktiverings møder ,der kun er til for deres ejen skyld. man får en fornemelse af deres konsulenter,får løn efter hvor mange arbejdsløse de får smidt på ligegyldige kursuser. MAN KAN GODT SOM ARBEJDS LEDIG SKIFTE FAGFORENING OG AKASSE.FLYTTER MAN TIL ANDEN FAGFORENING,FORSÆTTER
UDBETALINGER AF DAGPENGE HELT AUTOMATISK.

7. august 2012 kl. 00.16 Anonym

Skal men søge job, når men er sygemeldt?

Må nok erkende jeg har heller ikke haft de bedste oplevelser med krifa kolding afdelingen :(

7. august 2012 kl. 11.19 Anne B. Bang, kommunikationsmedarbejder i Krifa

Hej anonym. Jeg er ked af, at du har haft en dårlig oplevelse i vores afdeling i Kolding. Er du ikke sød at sende mig en mail på abb@krifa.dk og forklare, hvad din situation er, så skal jeg nok finde en, der kan svare dig korrekt. Mvh Anne

9. august 2012 kl. 13.23 Anonym

Har lige talt med Krifa Aalborg. De siger, at de nu er min arbejdsgiver. At jeg skal arbejde 37 timer om ugen for at søge job og minimum taste 6 jobsøgninger ind i jobsøgningsskemaet. Det ville jeg også gerne hvis der var så mange jobs at søge.
Jeg kan nu tage fat i telefonbogen og ringe rundt til virksomheder for at opfylde kvoten.
Blev også spurgt om jeg var villig til, at køre bil 2 timer til arbejde hvis jeg fandt et. Det vil jeg gerne hvis krifa vil købe en bil til mig.
Det bliver værre og værre at komme til møde hos krifa. Om 6 mdr. løber mine dagpenge ud og snart efter ryger mit hus på tvangsauktion hvis jeg ikke får det solgt. Alligevel kan krifa altid få det til at lyde som om man ikke anstrenger sig nok for at finde arbejde.
Det er virkelig horribelt og ikke spor ansporende at komme til disse samtaler. Man bliver ikke ansporet, men blot dunket i hovedet.

9. august 2012 kl. 13.55 Anonym

Jeg er rigtig god til at skræmme folk og spille et dumt svin. Det må da kunne udløse et godt job hos krifa.
Det er åbenbart de vigtigste kvalifikationer.

16. august 2012 kl. 18.02 Anonym

har fornyligt osse haft blandede fornøjelser med krifakolding

29. august 2012 kl. 18.09 Anonym

Ja jeg kan heller ikke lige se noget positivt i at være i a-kasse.. Har igen og igen forklaret dem at jeg skal i uddannelse til januar, men alligevel vil de have at jeg skal søge jobs som på ingen måde er relevant for det jeg vil lave. (jeg vil gerne til at være frisør, og derfor søger jeg utrolig mange uopfordret ansøgninger dertil) men nej, det er ikke nok.. skal også søge Industri arbejde. (da det er der jeg har arbejdet før) Ja HURRA hvor er der meget at søge, for en der ikke har uddannelse... De siger hele tiden at man skal søge noget relevant inden for det man vil, men når man så gør det, ja så er det sku heller ikke godt nok... HURRRRA for ledige under 25 år uden uddannelse...!!!!

mvh Pia- Tildelt Krifa-Herning..

15. september 2012 kl. 19.04 Anonym

Jeg kan også tilslutte mig alle dem, som har haft en dårlig oplevelse med Krifa Kolding. Aldrig før er jeg blevet talt så meget ned til, og servicen, eller mangel på samme, er yderst kritisabel!

4. maj 2013 kl. 10.22 Anonym

Godt at læse at så mange andre har haft dårlige oplevelser med Krifa a-kasse. Altså ikke godt for os som har været så dumme at vælge Krifa, men godt at vide at det ikke kun er mig som er blevet udsat for nedværdigende behandling.

Jørgen, Holbæk afd.

9. juni 2013 kl. 20.55 Anonym

Pyha.... hård læsning. Men er glad for at jeg ikke er den eneste som føler mig klemt i situationen med at skal søge. Jeg søger bredt.... men det nytter ikke at jeg fx søger job som Sosu assistent, murer, eller mekaniker, vel??? Jeg er uddannet kontorassistent. Jeg har været ledig siden midten af januar i år. Jeg har fået at vide at jeg SKAL søge 3 jobs om ugen, men nu her i skrivende stund hvor vi er i juni - tja så er der ikke mange stillinger at søge. Jeg er vildt frustreret... Hvad f..... gør jeg? Jeg er enormt seriøs omkring min jobsøgning, har også været til jobsamtale 2 gange, som desværre ikke gav job til mig. Når jeg forhåbentlig får arbejde igen, melder jeg mig ud af Krifa og tilbage til HK.

6. marts 2015 kl. 11.33 Anonym

Krifa tænker stadig kun på profitten og skiider vi kunder et stykke. Jeg har kæmpet og kæmper, fordi de havde lavet en fejl -og stadig holder de fast i at det er helt korrekt. Det er udmattende som ny arbejdsløs, også at skulle udmattes af dem der skulle hjælpe en... :-( :-( :-(

Skriv kommentar

Skriv ikke som anonym! Vælg "Navn/webside". Webside er valgfri.