3. september 2010

Stop den meningsløse aktivering

Vi har hørt det igen og igen. Megen af den aktivering de ledige gennemgår fører ikke til noget. Men hvorfor sker der ikke noget? Det er dyrt for samfundet. Og den ledige spilder sin tid.

Glemt og klemt
Meget aktivering er meningsløs, fordi den er styret af at opfylde en masse regler og tidsfrister. Så bliver det enkelte menneske ikke bare glemt, men klemt. Hvorfor ikke flytte fokus fra rammer og regler til den lediges individuelle ønsker og behov i forhold til et nyt job? De ledige har jo vidt forskellige ønsker og behov. Nogle ledige kan have brug for et langt aktiveringsforløb på en virksomhed, andre et kursusforløb, mens andre bare har brug for tid, inden det lykkes dem at finde et job selv.

Sæt de ledige fri af systemerne
Det afgørende må være at sætte de ledige fri af systemerne. Det er gammeldags med den regelstyring, som præger aktiveringspolitikken. Det er udtryk for mistænkeliggørelse af de ledige, og møderne med de ledige kommer til at handle om at kontrollere, om de nu også har gjort, hvad de kan for at komme i job igen, frem for fremadrettet at hjælpe og inspirere dem til at komme i job igen.

De ledige er voksne mennesker, der ved, hvad de har behov for, og som ikke bare skal køres gennem et forløb med sådan kan du skrive en ansøgning, sådan laver du et cv osv. Medarbejdere i jobcentre og a-kasser er kompetente mennesker, der sagtens kan finde ud af at give ledige service og sparring uden rigide tidsforløb. Den samlebåndsagtige måde, aktiveringen foregår på nu, skal afløses af aktivering med individfokus.

Søren Fibiger Olesen, formand Kristelig Fagbevægelse

Læs Søren Fibiger Olesens opsamling på de mange kommentarer på hans nye blogindlæg, meningsfuld aktivering. Vi vil også sende kommentarerne til beskæftigelsesminister Inger Støjberg og give hende mulighed for at skrive et indlæg.

163 kommentarer:

3. september 2010 kl. 14.22 Jensen

Nemlig!

3. september 2010 kl. 15.39 ulla

Helt enig

3. september 2010 kl. 17.32 Henrik

Det er det jeg altid har sagt.

3. september 2010 kl. 19.22 Brian.

Helt enig !..
Er pt. selv udsendt i aktivering, men ved, at når perioden udløber er der ingen chance for fastansættelse, på trod af, at kolleger og chef er glade for min tilstedeværelse. Det forholder sig nemlig sådan, at den eneste grund til vi kan være tre i "min" afdeling er, at jeg er ansat med løntilskud.
Hvad er så formålet med aktivering ???..
Må tilstå jeg føler mig lidt til grin...... :-(

4. september 2010 kl. 11.12 Jeannette

Ja, jobcenterne og vores regering er en joke.

4. september 2010 kl. 18.18 Jette

ENIG! Man føler sig nærmest som en forbryder af værste karakter. Man bliver jagtet af både jobcenter og a-kassen.. Totalt ubrygelige såkaldte "job samtaler". Intet får man ud af det. Kun KONTROL KONTROL... Jeg har flere gange måtte svare på spørgsmål af andre arbejdsløse idet a-kasse ansatte ikke anede noget som helst om konkrete regler. Jeg har desværre flere gange oplevet groteske fejl i a-kassen. Man skal virkelig selv sørge for, at kende reglerne ellers bliver man, undskyld sproget, røv rendt! Men hva' pokker, man er jo BARE en arbejdsløs.......

6. september 2010 kl. 10.55 Ulla

til Jette.

- Det er nøjagtigt, som jeg har oplevet det. kontrol og fordummelse af det enkelte menneske - som om alle vil snyde!!!!

6. september 2010 kl. 11.11 Kristoffer

Det der er det værste. Er at Jobcenter kan sende en ud i arbejde i 4 uger til dagpengesast, og man skal søge job mens man har en 37 timers uge. Det vil sige at man får en arbejdes uge på langt over 40 timer. Og komunen kan spare en stiling. I brønderslev har Komunen en aftale med jobcenter om 163 plasser. Det vil sige at det er 163 fuldtids job der bliver besat af ledige på dagpenge.

6. september 2010 kl. 11.27 Anne

Jeg er meget enig. Jeg er en af de heldige cand. mag'er, der endelig har fået job. Men da der er 4 uger til jeg skal begynde på mit job, er jeg nu (efter at jeg HAR fået job) blevet sendt i aktivering på jobsøgningskursus (!) i 4 uger frem mod jobstart. Det er naturligvis økonomi-motiveret for både kommunen og andenaktøren. Men i sidste ende penge ud af vinduet for staten at sende mig på et kursus, jeg ikke har brug for. Om jeg forstår, hvorfor midlerne ikke bruges mere fornuftigt i disse sparetider...!

6. september 2010 kl. 14.33 Morten Andersen

Lige mine ord

6. september 2010 kl. 15.38 Rikke

helt enig. Det er forbløffende, hvordan vi alle skal sættes i fast bås, for at "reglerne" kan overholdes. Ikke engang et brev fra jobcentret kan skrives til den individuelle ledige, der kommer standard svar ud anset hvad !

6. september 2010 kl. 15.52 Sven

Ja helt enig.Politikerne snakker altid om at spare på pengene og så smider de dem bare ud af vinduet med at lave dumme regler.
Man skulle tro at de selv tjener dem. Sådan nogle jobsøgningskurser har jeg været med til flere gang og jeg er hverken kommet i arbejde eller har forbedret min nuværende situation på nogen måde.Det er jo rent til grin at man spilder sin tid på at male en væg eller skure et toilet når man hverken er maler eller rengøringsdame.
Det er sådan nogle ting som har måtte stå model adskillige gange.
Man lære sådan set ikke meget eller spilder sin tid i sted for at tage ud og søge job på forskellige virksomheder om det så er personligt man møder op eller søger via brev m.v..
At møde op personligt, og søge job var faktisk noget jeg havde forslået min a-kasse men det var der altså ikke tid til fordi at jeg skulle jo aktiveres.
Ufatteligt.

6. september 2010 kl. 15.59 Benny

Jeg er helt enig i at der bliver spildt alt for mange resurser på meningsløs aktivering.
Jeg har selv arbejdet i en a-kasse ind til for et par år siden. Langt de fleste ledige har et stort ønske om at komme i arbejde igen, og med den rigtige fremadrettede sparring fra a-kassen og jobcenteret, kan de fleste ledige godt selv finde frem til, hvad der skal til, for at de kommer tilbage på arbejdsmarkedet.
Hvis det er aktivering der skal til, giver det i hvert fald alt andet lige meget bedre mening - og sikkert også bedre resultater - hvis de er noget aktivering, som den ledige selv har valgt, og er motiveret for.
Hvis a-kasserne og jobcentrene kunne slippe for at bruge så meget tid på den meningsløse kontrol og aktivering, kunne de bruge tiden på dem som virkelig har brug for hjælp, og til at holde de få i ørerne, som ikke gider arbejde, eller som er ude på at snyde.

7. september 2010 kl. 14.04 Ole

Det kunne ikke formuleres bedre, jeg håber man sender meddelelsen opad i systemet. man har ikke mange changser som 57 årig mod 300 ansøgere

8. september 2010 kl. 10.28 Anonym

Jeg er blevet erklæret invalid p.g.a. en arbejdsskade jeg har fået i forbindelse med aktivering.
at jeg er erklæret invalid af speciallæger/konsulenter som de selv har sendt mig til undersøgelse hos.

Da min sag nu har stået på så længe, føler de sig åbenbart
Kommunen vil hverken acceptere at det er en arbejdsskade eller urørlige, og nu er de gået så langt at nægte at betale enhver form for både lægelig anbefalet smertelindrende behandling samt al form for medicin og øvrige helbredsmæssige udgifter.

Selv om Jobcentrets konsulent anbefalede mig at søge pension har jeg også på dette fået afslag.

Jeg har for nylig sendt klage til det sociale nævn; men har ved andre lejligheder konstateret, at dette heller ikke nytter. Jeg forventer heller ikke noget positivt denne gang.

Er det virkelig denne måde man som borger i Danmark skal være nødt til at kommunikere med det offentlige?

Johnny Th. Ulf Olsen

8. september 2010 kl. 11.44 l.p. Mathisen

Det er fuldstændig korrekt.
De penge der bruges på aktivering m.m. kunne med garanti anvendes meget mere fornuftigt. Men de nytter jo ikke bare at snakke om det og kritisere systemet. Der skal handles og gøres noget ved systemet, der er ved at drukne i regler og paragraffer.
De stakler på arbejdsformidlingen har tonsvis af regler de skal køre efter og de bliver lavet om konstant og det er jo ikke alle ledige der kan passe ind i deres system og så er det at det går op i "hat og Briller".
Få nu "nej hattten" af og byt den ud med "ja hatten"

Dette højaktuelle emne kræver ikke kun debat, det kræver handling og opbakning af vores fagforeninger m.m.


L.P. Mathisen

8. september 2010 kl. 11.51 Ingrid

Tak Søren!
Rene ord for pengene! Det ville være helt fantastisk hvis man blev betragtet som et selvstændigt individ, og ikke bare som en "masse", som jobsøgende. Og som tiden er lige nu, ved alle jo, at selv om vi er til rådighed for arbejdsmarkedet, så er arbejdsmarkedet altså ikke i samme grad til rådighed for os...!

9. september 2010 kl. 11.17 Elise Holm

Jeg har selv deltaget i sådan et jobsøgningskursus. Det var et 18 ugers forløb, vi blev behandlet som børn, og havde ikke et ord vi skulle ha sagt. Jeg prøvede at deltage i forløbet med godt humør, men måtte så til sidst melde fra pga. en mindre depression. Jeg sygemeldte mig på ubestemt tid, dagen efter blev jeg bortvist fra kursusset pga. uacceptabelt opførsel. Jeg ved stadig ikke hvad jeg har gjort.
Er vi ikke straffet nok ved at være arbejdsløs, skal vi også blive straffet ved at blive tvangsindlagt til at deltage i sådan et kursus.

9. september 2010 kl. 11.35 Karen Wethje

For mig at se handler det om, at der skal en generel holdningsændring til i samfundet. Af en eller anden grund er det lykkedes os at bilde hinanden ind, at vi kun er noget værd, hvis vi har arbejde. Og hvis vi knokler os selv i stykker i vores arbejde, så er vi virkelig noget værd - indtil vi altså når dertil, hvor kroppen siger fra og vi er nødt til at lytte til den og søge pension. Så bliver vi til en sag, en økonomisk belastning for samfundet og ingen siger tak for knokleriet. Det er underligt, at iagttage denne tendes i et samfund, som ellers siges at være "oplyst". Alt for mange mennesker har deres identitet i deres job i stedet for indeni sig selv som menneske. Dybest set har det jo noget med hjertet at gøre. At værdsætte sig selv som menneske er ikke altid særlig acceptabelt og forveksles ofte med egoisme eller dette at være ligeglad, men der er en væsentlig forskel. Ægte påskønnelse af sig selv som menneske viser sig ved at man også påskønner andre som de mennesker de nu engang er. For når selvværdet er intakt har man ikke behov for at nedgøre andre! I den senere tid er de ledige begyndt at sige fra og bede om kurser i coping, coaching eller hvad man nu vælger at kalde det fremfor jobsøgningskurser. Men vi mangler at få a-kasse- og jobcentermedarbejderne med ud på banen. Hvor længe vil de finde sig i at nøjes med den nedværdigende opgave det er at kontrollere andre voksne, ansvarlige mennesker? Hvornår siger de fra og meddeler beskæftigelsesministeriet at nu kan det ærlig talt være nok? Da Claus Hjort havde indført reglen om at søge 4 jobs pr. uge skrev jeg til ham, at det aldrig nogensinde ville resultere i flere arbejdspladser. Han skrev tilbage at reglen var indført for at sikre, at ingen snød systemet, så derfor var den kommet for at blive! Først da arbejdsgiverne brokkede sig over dyngerne at indholdløse ansøgninger blev reglen afskaffet! Hvis a-kasserne og jobcentrene kunne finde ud af at stå sammen og sige fra på samme måde, ville der helt sikkert ske ændringer til det bedre. De har jo arbejde, så dem lytter man til!!!
Hvad der skal til for at få danskerne til at vågne op, ved jeg ikke. Man skulle ellers tro, at den store økonomiske krise havde givet anledning til at vi satte os ned og tænkte os om. Men sådan gik det ikke, desværre. Vi fik travlt med at give hinanden skylden og sorteper blev så til sidst de ledige og børnefamilierne. Begrebet næstekærlighed synes at være helt afskaffet, så det nærmest er odiøst at tale om. Men uanset hvor meget vi vægrer os, så er det den eneste vej frem at vi begynder at værdsætte og respektere os selv og hinanden uanset om vi har arbejde eller ej. Det kan måske være skræmmende at tage det første skridt, men hvis vi ikke gør det, bliver det ikke anderledes. Som L.P.Mathisen så rigtigt skriver, så kræves der ikke kun debat, men handling og opbakning fra de lediges samarbejdspartnere. Jeg tillader mig at se lyst på fremtiden og tro på, at det sker.

9. september 2010 kl. 11.44 Rene

Det er et selvopretholdende system - statens eget beskæftigelses projekt, som er med til at beskæftige og forbruge unødige menneskelige og øknomiske resourcer, en klassisk og en meget anvendt metode/system.

Et system som er skabt til at holde hinanden beskæftiget ved, at vi skal være under konstant kontrol opsyn.

Det er gradvist nedbrydende for de implicerede parter, se venligst magasinet penge fra i går på DR 1 - men topmålet er at de som er ansvarlige og vedtager dette vanvid, og i vores egen interesse er uden for rækkevidde og kunne ikke være mere ligeglad med os - ellers ville det blive forandret omgående.

Derudover mødes vi med deres konstante hovmod, manglende ydmyghed overfor de mennesker som de er sat i beskæftigelse for at skulle servicere og som samtidig betaler deres løn, er dem som i gode tider, alle kan gå på vandet, og individuelt erklærer sig som de store politiske helte - og i krisetider er det de samme, som hurtigere en man kan stave til IQ, frasiger sig ansvar og erklærer, at det er den globale økonomi's skyld og at VI alle må tage del i tabet og finde os i stramninger og mere kontrol, velvidende om at de ikke selv ender i køen som ledige!

Tro ikke at det betyder noget med at skifte farve, det betyder intet - det er og bliver det samme, og måske enda værre! Se på udviklingen, det er altid den samme retorik og i folkets interesse med udgangspunkt i minimale og relative tal som grundlag.

Det hele skal nedbrydes og opbygges på en helt anden måde - mennesket/borgeren skal sættes i centrum og ikke med den konstante trussel om at individdet er, doven, kriminel og ignorant, og som derfor skal hjælpes og kontrolleres fra vugge til grav af andre som selv har sikret sig et bidrag/beskæftigelse via den samlede samfundsmæssige økonomi.
Vi er alle i samme båd, og synker den, så går vi alle ned!

Men der er en tredie vej - bliv bevidst og sagt på godt gammelt dansk "Educate Thy Self"!

9. september 2010 kl. 12.01 Jesper

jeg er på ingen måde uening i at der er alt for mange regler der skal overholdes, og for meget meningsløs aktivering, det fremgår jo tydeligt at debatten her.

Men nogle gange bliver det lidt for nemt at skyde på systemet uden at komme med de konstruktive forslag. Er det den rigtige løsning at ledige bare skal passe sig selv - og kan gå ledige i 2 år uden at der er nogen der spørger om noget som helst?

De fleste der har gået ledige kender til at humøret og motivationen falder - og her tror jeg at "systemet" har en vigtig funktion i at støtte og hjælpe. Det der så vidt muligt skal undgås er at jobcentre og a-kasser slår de ledige oven i hovedet med aktivering, regler, krav om jobsøgning m.m.

Hjælp og støtte er vejen frem, men måske er der også engang imellem en ledig der har behov for at få stillet nogle krav til hvad der skal ske....

9. september 2010 kl. 12.49 Rene

Det er jo systemet der er "skyld" i utilfredsheden - Det politiskesystem og virkeligheden er ikke i takt. Denne krise og dens indvirkning på det danske arbejdsmarked kan jo ikke afklares med et mindsæt der er fra 80'erne.

Det hjælper ikke med et system der har en egenforståelse af sig selv som er betontænkning og som er overhalet af den teknologiske udvikling som "arbejder" og forandrer sig 24/7*365 under mantraet "Alt hvad der kan automatiseres, skal automatiseres!" - Vi borgere er blevet overhalet af samme teknologiske udvikling og har nu behov for at tilpasse os til det faktum.

Men igen, er det jo ikke alle der har været med til at præge og følge den, men vi er er nu alle blevet "ofre" for den.

Mennesket kan ikke agere som teknik, og kan heller ikke smides på genbrugspladsen og blive recyklet i de fysiske stumper, som er brugbare til at genforarbejde - men må opkvalificeres som det hedder, til at kunne vare tage nye jobfunktioner i nye de og fremtidsorienterede vidensvirksomheder.

Her er akilleshælen, hvor er de og hvordan ser de ud, fra en middelalderende ledigs synspunkt - hvordan skulle han/hun på nogen måde genkende dem, uden nogensinde ha været indvolveret i den globale teknologiske udvikling?

Derudover, hvordan skal en ledig, som hele sit arbejdsliv har brugt "hænderne" i low tech virksomheder og som nu skal omstille sig til at bruge "hovedet" i en såkaldt high tech videnstung virksomhed, kunne foretage den forandringsproces med et mindsæt der er fra begyndelsen af 50, 60 eller 70érne uden de mindste forudsætninger for det?

Der er ikke nogen simple løsninger - det er meget komplekst, men det vil kunne lykkes at gennemføre hvis viljen til at forandre er der fra alle parter ... og der er en sund vision for samfundet som helhed - og ikke kun konstante politiske lappeløsninger, baseret på de nutidige populære politiske vinde og skjulte globale agendaer!

Hvornår har der været en vison som kunne ses af alle og er det mennesket eller teknologien der er i centrum?

Bare lige en kommetar ...

9. september 2010 kl. 13.26 eb

der er knap nok noget at tilføje. De andre har beskrevet situationen. Regeringen tog job-centrene og a-kasserne muligheder for meningsfylde handlinger - nemlig at råde og vejlede de ledige! Mon enten sågar at hjælpe dem med at finde et job!???! (utopi! jobcenter har INTET med jobformidling at gøre)

De ledige får stemplet på panden "uduelig". (Jette: "Man føler sig nærmest som en forbryder af værste karakter". De ledige kan til tider udnyttes groft ("163 fuldtids job der bliver besat af ledige på dagpenge") - sammen med at de (endnu) ansatte kan gøres bange vedr. deres job.
Det offentlige system spilder penge med tit uduelige såkaldte jobsøgningskurser påtvunget til utide (Anne: "sendt i aktivering på jobsøgningskursus (!) i 4 uger frem mod jobstart.") - det har jeg selv oplevet en gang.

Tak Karen Wethje for hendes udmærkede bidrag omkring menneskelig værdsættelse!!!!

Jeg skriver anonym. Er i anden gangs runde ledig i år - lige nu endnu værre, idet det offentlige (min arbejdspladspotential med en uddannelse i sektor -social/sundhed- smider folk hurtigere på gaden end jeg køber nye sko. Og pisker dem, der forbliver i jobbet, til at arbejde - endnu en gang - dobbelt så hurtig.)

I min ledighed besøger jeg en ældre, delvis sengeliggende dame, hyppigere end ellers. Hjemmehjælp fungerer, men de har kanppe tider.

Hvis jeg ville angive, at jeg besøger en ældre nabo med behov for medmenneskelighed, 30-60 minutter daglig, ville jeg risikere at det normale gensidige omsorg i naboskab betegnes som frivillig arbejde - og det skal selvfølgelig trækkes fra dagpenge.

Jesper! Jeg kan godt følge dig angående: hvad med "konstruktive forslag". De ledige kunne tidligere nemt glemmes i systemet, når ikke man spurgte til dem i 1 eller 2 år. Men i det nuværende kontrolforanstaltningssystem mindes de heller ikke!! og de mindes ikke som arbejdsparate, kvalificerede jobsøgere.
Humøret kommer desuden heller ikke oppe i 10-minutters rådighedssamtaler og tvilvsomme anden-parts-"kurser".
eb

9. september 2010 kl. 15.26 Tom Christensen

Vedr. Aktivering!
Selv har jeg været ledig i 4 år og har været på mange "tvungne" kurser. Det mest depremerende er, at for at leve op til aktiveringskravet efter 26 ugers ledighed skal jeg enten på kursus eller i et løntilskudsjob. Og her er jeg på dupperne, for jeg vil ikke misbruges, bare fordi regeringen ikke kan tilbyde andet.

Jeg er 58 år og har sendt mange uopfordrede ansøgninger med et tilbud om, at arbejdsgiveren kan få mig med et løntilskud på ca. 102 kr i timen. Er jeg kommet i arbejde?. NEJ.

Vedr. Løntilskudsjob!

Hvad siger loven:
Blanket: Erklæring om merbeskæftigelse mv. og høring af de ansatte forud for ansættelse med løntilskud (pdf)AB 206:

”Erklæring om merbeskæftigelse mv. og høring af de ansatte forud for ansættelse med løntilskud. Efter lov om en aktiv beskæftigelsesindsats §§ 60-62 eller integrationslovens § 23c”.

Ansættelse med løntilskud skal medføre en nettoudvidelse af antallet af ansatte. Ansættelsen kan derfor som hovedregel ikke ske som følge af en fratrædelse eller en afskedigelse, jf. bekendtgørelse om en aktiv beskæftigelsesindsats, §§ 64 og 65.

Høring af den ansatte:
1. Har spørgsmålet om ansættelse med løntilskud været drøftet med repræsentanter for de ansatte.
2. Har de ansatte tilkendegivet, at de er positive overfor at medvirke til opfyldelsen af formålet med ansættelsen.
3. Osv.

Erklæring og underskrift – medarbejderrepræsentant:
1. Undertegnede, repræsentant for de ansatte, bekræfter hermed, at oplysningerne i punkt 7 er korrekte.

Erklæring og underskrift – virksomheden:
1. Undertegnede, repræsentant for virksomheden, bekræfter hermed, at anførte oplysninger er korrekte.

Kilde: https://info.jobnet.dk/files/Blanketter/ab206.pdf

Det den ledige skal kontrollere hos arbejdsgiveren er bla., at det SKAL være en "netto udvidelse af medarbejderstaben". Også at diverse oplysninger som arbejdsgiveren skriftligt giver til jobcentrer eller til den private aktør, er om at medarbejderne ER blevet hørt m.v.

I den sidste ende er op til den ledige selv at kontrollere dette. De har selv et ansvar for at ansættelsen er i orden i forhold til loven m.v. Gør de ikke dette, er det deres egen selv skyld hvis de bliver misbrugt. Du kan finde blanketterne her: https://info.jobnet.dk/blanketter#loentilskud

10. september 2010 kl. 13.17 Anonym

Kontrol og fordummelse af de ledige. Dertil kommer det totalt meningsløse overforbrug og svineri med aktiveringspengene. Og 2. aktører, der bare scorer kassen. Thorvald Stauning må vende sig i sin grav, men Inger Støjberg synes jo, at alt er din skønneste (for)ordning og er lige som det skal være. Regeringen har haft en perlerække af eklatant uduelige og ubrugelige beskæftigelsesministre, der bare fjoller med vores skattepenge. Hvornår mon vanviddet hører op?

11. september 2010 kl. 13.55 flexnes

"Regeringen har haft en perlerække af eklatant uduelige og ubrugelige beskæftigelsesministre"
Der har altså kun været to. Men det er også rigeligt.
Som ledig er man gået fra at være en resource på arbejdsmarkedet, til at være et produkt for ledighedsindustrien.
Jeg er selv i job med løntilskud. Fint nok, for jeg har intet imod, at møde nye mennesker og få nye oplevelser. Men jeg kan fare i flindt over, at jeg skal belastes af transportudgifter oveni mine beskedne dagpenge. Et kørselstilskud på 1,14 kr som der skal betales skat af. Hvor er det lige,at mine omkostninger er billigere end en fastansat? Jeg får ikke billigere benzin, værkstedsregninger eller vægtafgift, og hvis jeg kan - så fortæl mig lige hvordan.
En helt anden ting!!
Jeg har lige oplevet, at mit cv på jobnet var gjort inaktivt. Jeg aktiverede det straks igen, og tænkte ikke mere over det. Nu er jeg blevet trukket for to sygedage, men jeg har ikke meldt mig syg. Jobcentret afviser fuldstændigt, at der skulle være fejl i systemet, og at de kan se at jeg selv har meldt mig syg. Nu har jeg lige været inde på "Min side" igen, og man sygemelder sig ikke bare ved et "vådeskud" eller fejlindtastning. Er der nogen andre der har været ude for det?
Jeg tænker bare: 200000 ledige x 2 dage = 300mill
Det er jo også en slags penge.

12. september 2010 kl. 01.48 Anders Hedegaard

Hej alle. Fantastiske beskrivelser af ubrugelighed og meningsløshed. Selv er jeg blevet ledig for omkring en måned siden efter at virksomheden jeg arbejdede i gik konkurs. Siden har jeg arbejdet målrettet på at blive selvstændig og mødte fortrøstningsfuld op på jobcenteret til jobsamtale med to meget seriøse projekter i hånden hvoraf det ene er så langt fremme med et tysk firma, hvis produkter jeg får fornøjelsen af at forhandle på det danske marked, at oprettelsen af min virksomhed er lige om hjørnet. Tager derfor på eget initiativ et iværksætterkursus og arbejder iøvrigt både som vikar i de lokale folkeskoler (Og har en del dage booket op i den kommende tid) og som klubarrangør efter skoletid for børn i 4. - 6. klasse to dage om ugen.
Jeg fik stor ros for mine initiativer - og blev sendt i aktivering i de kommende seks uger!
Heraf er den ene en ferieuge, en anden helt fyldt med vikararbejde, en tredie med besøg og videreudvikling af forretningsplaner med min tyske samarbejdspartner (en jobsamtale), nogle enkelte andre vikardage, eventuelle kommende vikardage, mit klubarbejde hvortil jeg har en del forberedelsestimer jeg frit kan bruge løs af. Jeg kan med andre ord ikke deltage i dette afklaringskursusforløb med andet end sporadiske visitter! Men jeg skal altså tilmeldes, trods det er himmelråbende useriøst og uambitiøst. Alt dette med henvisning til, at jeg "kun" har otte faste timer om ugen lige nu.
Hvorfor mon? - Det er naturligvis fordi kommunen får penge for at få mig i aktivering helt uanset, hvad jeg laver i de seks uger!
Har nu klaget over det useriøse "tilbud" til Beskæftigelsesankenævnet og videresendt det med hver sit spørgsmål til kommunens borgmester, beskæftigelsesudvalgets formand, forvaltningschefen i beskæftigelsesforvaltningen og beskæftigelseschefen. Disse SKAL ifølge forvaltningsretlige regler svare mig inden 10 dage, så nu har jeg aktiveret kommunen i stedet. Selv har jeg nemlig ikke tid til det pjat!

Kan derfor kun opfordre til at så mange som muligt klager til de relevante instanser i både det politiske og administrative system over håbløshederne - det kan simpelthen ikke være rigtigt at vi skal stille vore gode navne og CPR numre til rådighed for den kommunale kassetænkning! Og jo flere der belaster systemet med klager, jo bedre er chancen vel for at Inger endelig får gjort kål på bøvlet.

Her er mine spørgsmål til eventuel inspiration.
Til borgmesteren:
Er ovenstående beskrivelse i tråd med kommunens erhvervspolitik, som jeg ellers har et positivt indtryk af fra mit iværksætterkursus?
Til Beskæftigelsesudvalgets formand:
Hvordan falder ovenstående beskrivelse af kommunens beskætigelsespolitik i tråd med beskæftigelsesministerens offentlige udtalelser? (Havde citeret ministeren fra pengemagasinet 8/9 for noget i retning af, at det er altid en individuel behandling sagsbehandlere skal foretage - kan genses på nettet)
Til forvaltningschefen i beskæftigelsesforvaltningen:
Er jobcentrets afgørelse i dette tilfælde hensigtsmæssig og er det kommunens forvaltningsskik ikke at tage individuelle hensyn i afgørelser, der direkte involverer borgeren?
Til beskæftigelseschefen:
Er det muligt at blive fritaget for dette "tilbud" med omgående virkning?

Prøv det. Det er skønt at aktivere kommunen! ;-)

12. september 2010 kl. 01.55 Anders Hedegaard

Hej alle. Fantastiske beskrivelser af ubrugelighed og meningsløshed. Selv er jeg blevet ledig for omkring en måned siden efter at virksomheden jeg arbejdede i gik konkurs. Siden har jeg arbejdet målrettet på at blive selvstændig og mødte fortrøstningsfuld op på jobcenteret til jobsamtale med to meget seriøse projekter i hånden hvoraf det ene er så langt fremme med et tysk firma, hvis produkter jeg får fornøjelsen af at forhandle på det danske marked, at oprettelsen af min virksomhed er lige om hjørnet. Tager derfor på eget initiativ et iværksætterkursus og arbejder iøvrigt både som vikar i de lokale folkeskoler (Og har en del dage booket op i den kommende tid) og som klubarrangør efter skoletid for børn i 4. - 6. klasse to dage om ugen.
Jeg fik stor ros for mine initiativer - og blev sendt i aktivering i de kommende seks uger!
Heraf er den ene en ferieuge, en anden helt fyldt med vikararbejde, en tredie med besøg og videreudvikling af forretningsplaner med min tyske samarbejdspartner (en jobsamtale), nogle enkelte andre vikardage, eventuelle kommende vikardage, mit klubarbejde hvortil jeg har en del forberedelsestimer jeg frit kan bruge løs af. Jeg kan med andre ord ikke deltage i dette afklaringskursusforløb med andet end sporadiske visitter! Men jeg skal altså tilmeldes, trods det er himmelråbende useriøst og uambitiøst. Alt dette med henvisning til, at jeg "kun" har otte faste timer om ugen lige nu.
Hvorfor mon? - Det er naturligvis fordi kommunen får penge for at få mig i aktivering helt uanset, hvad jeg laver i de seks uger!
Har nu klaget over det useriøse "tilbud" til Beskæftigelsesankenævnet og videresendt det med hver sit spørgsmål til kommunens borgmester, beskæftigelsesudvalgets formand, forvaltningschefen i beskæftigelsesforvaltningen og beskæftigelseschefen. Disse SKAL ifølge forvaltningsretlige regler svare mig inden 10 dage, så nu har jeg aktiveret kommunen i stedet. Selv har jeg nemlig ikke tid til det pjat!

Kan derfor kun opfordre til at så mange som muligt klager til de relevante instanser i både det politiske og administrative system over håbløshederne - det kan simpelthen ikke være rigtigt at vi skal stille vore gode navne og CPR numre til rådighed for den kommunale kassetænkning! Og jo flere der belaster systemet med klager, jo bedre er chancen vel for at Inger endelig får gjort kål på bøvlet.

Prøv det. Det er skønt at aktivere kommunen! ;-)

12. september 2010 kl. 01.56 Anders Hedegaard

Hej alle. Fantastiske beskrivelser af ubrugelighed og meningsløshed. Selv er jeg blevet ledig for omkring en måned siden efter at virksomheden jeg arbejdede i gik konkurs. Siden har jeg arbejdet målrettet på at blive selvstændig og mødte fortrøstningsfuld op på jobcenteret til jobsamtale med to meget seriøse projekter i hånden hvoraf det ene er så langt fremme med et tysk firma, hvis produkter jeg får fornøjelsen af at forhandle på det danske marked, at oprettelsen af min virksomhed er lige om hjørnet. Tager derfor på eget initiativ et iværksætterkursus og arbejder iøvrigt både som vikar i de lokale folkeskoler (Og har en del dage booket op i den kommende tid) og som klubarrangør efter skoletid for børn i 4. - 6. klasse to dage om ugen.
Jeg fik stor ros for mine initiativer - og blev sendt i aktivering i de kommende seks uger!
Heraf er den ene en ferieuge, en anden helt fyldt med vikararbejde, en tredie med besøg og videreudvikling af forretningsplaner med min tyske samarbejdspartner (en jobsamtale), nogle enkelte andre vikardage, eventuelle kommende vikardage, mit klubarbejde hvortil jeg har en del forberedelsestimer jeg frit kan bruge løs af. Jeg kan med andre ord ikke deltage i dette afklaringskursusforløb med andet end sporadiske visitter! Men jeg skal altså tilmeldes, trods det er himmelråbende useriøst og uambitiøst. Alt dette med henvisning til, at jeg "kun" har otte faste timer om ugen lige nu.
Hvorfor mon? - Det er naturligvis fordi kommunen får penge for at få mig i aktivering helt uanset, hvad jeg laver i de seks uger!
Har nu klaget over det useriøse "tilbud" til Beskæftigelsesankenævnet og videresendt det med hver sit spørgsmål til kommunens borgmester, beskæftigelsesudvalgets formand, forvaltningschefen i beskæftigelsesforvaltningen og beskæftigelseschefen. Disse SKAL ifølge forvaltningsretlige regler svare mig inden 10 dage, så nu har jeg aktiveret kommunen i stedet. Selv har jeg nemlig ikke tid til det pjat!

Kan derfor kun opfordre til at så mange som muligt klager til de relevante instanser i både det politiske og administrative system over håbløshederne - det kan simpelthen ikke være rigtigt at vi skal stille vore gode navne og CPR numre til rådighed for den kommunale kassetænkning! Og jo flere der belaster systemet med klager, jo bedre er chancen vel for at Inger endelig får gjort kål på bøvlet.

12. september 2010 kl. 02.03 Anders Hedegaard

Måske skal jeg egentlig bare bede om et kursus i hvordan man nøjes med et enkelt indlæg...

12. september 2010 kl. 18.11 Jette

Jeg så for nylig et program med Inger Støjberg.. Jeg må igen undskylde sproget, men sikke en dum kælling.. Selvom der blev vist udklip med bla. socialrågivere som forklarede den håbløse situation og kun 12 min. pr. "ledige" og hvor arbejdsløse forklarede, at man føler sig som en "masse af idioter", ja så mente hun det var i sin skønneste orden. At, alle fik den invividuelle behandling der bla. var lagt op til i loven.. ØH, jeg foreslår hun melder sig ledig et par månder. Så får hun MÅSKE en ide om hvordan vi bliver behandlet som ledig.. Og alligevel.. Lur mig om hun ikke ville synes alt er i den skønneste orden.... Uduelig minister med alt hendes på det tørre...

13. september 2010 kl. 00.40 Dan Witzell

Hej alle,

ja jeg har så prøvet og være ledig 2 gange i denne spare tid, hvilket jo ikke er sjovt
her for nogle måneder siden blev jeg sendt i aktivering, tænker enlig det er fint nok for så har jeg da noget og lave, bliver så ringet op af en vognmand som kunne bruge mig det er jo fantastisk, og tager glædeligt på arbejde, men ser ikke min løn fra stedet jeg var i aktivering i, men de påstår så at den har jeg fået og tros at jeg så sender bank nota ind på står de stadig hårnakket at jeg har fået mine penge, svinsk siger jeg bare men heldig vis manglede jeg dem jo ikke for havde jo en god chef som ville donere mig de penge så jeg ikke kom i unødig gæld,

nå men så kommer der jo uheldigvis en spare runde på jobbet, jeg har været der kortest tid, så jeg ryger, her fra går der ca 14 dage 3 uger, så får jeg besked om samtale på jobcenteret, og at jeg skal i aktivering igen,,,

kan det virkelig passe at når man lige kommer fra et job at man skal i aktivering når man har været det 1 gang i år allerede ?

ja jeg er forvirret af alt det her

13. september 2010 kl. 09.06 Gunnar

hej Dan

- Det er da sikkert rigtigt nok, at du skal aktiveres igen, man ville da blive forbavset, hvis noget var logisk:-(

13. september 2010 kl. 10.11 Michael Vorbeck Petersen

Det er som skrevet ud af min mund.

13. september 2010 kl. 14.25 Søren M.

Jeg tænker tit at vi som arbejdsløse nok ikke er blevet det uden grund. Jeg ser ofte på de mange "kurser" jeg har skullet frekventere at det er selvstændigt tænkende individer som har delt skæbne med mig. Jeg tror at vi som er utilpassede i systemer, bliver valgt fra, men at vi ville have muligheden for at komme videre, f.eks. som selvstændige med vores egen dagsorden, hvis ikke vi fik prædikatet "arbejdsløs". Nu kan man på kurser møde mennesker man gerne ville samle som et "crew" omkring sine ideer men muligheden må ikke engang luftes. Alt drejer sig om at vi skal i praktik eller løntilskud. Jeg var så meget i tvivl sidst at jeg spurgte om vi måtte søge alm. arbejde mens vi var på "kurset".

13. september 2010 kl. 19.25 Jette

Jeg var selv til noget tvunget job samtale tam tam for nylig.. Og for, at få tiden til, at gå skal vi se en solstråle historie fra - ja, USA! Krifa damen spørger om der er nogen som ikke forstår engelsk.. Ja, bliver der sagt.. Nå, svarede hun. Og så startede hun filmen..Jeg må helt ærlig indrømme, at jeg var målløs.. Filmen handlede om en kvinde og hvordan hun fik job, i USA!!!!!!! ØØØh, forklar mig lige hvad det så har med os danske arbejdsløse, at gøre?...

13. september 2010 kl. 21.56 Dan Witzell

Gunner:

ja men jeg ser bare ikke pointen i aktivering 2 måske 3 gange på et år det er bare der der undere mig at de virkelig gider og bruge krudt på mig som har bevist op til flere gange at jeg gerne vil arbejde og at jeg arbejder mange timer når jeg enlig er i gang, ca et snit på lidt over 85 timer ugentligt og nogen gange mere, fik min akasse til at regne på det,, på en uge med over arbejde 2uger kunne jeg nærme mig de 300 timer, det jo vildt.

så det er jo enlig bare at når jeg har bevist jeg godt kan og vil, hvorfor så ikke lade mig være ? jeg skal da nok få søgt de jobs jeg skal søge, og mere til allerede nu inden der er gået en måned er der søgt ca 40

en anden ting er at vi både ska på jobcenteret og akassen,,, hvorfor lige begge 2 ?? kunne vi ikke nøjes med akassen/fagforeningen ? der føler jeg mig forresten osse mere velkommen og har mere lyst til at komme der en på jobcenteret

14. september 2010 kl. 09.15 Anonym

Hej alle
Der er mange gode kommentarer, og det skrevne er som vi alle går og tænker, men har svært ved at få ud i ord når man sidder overfor de forskellige instanser. Jeg har gået hjemme i et halvt år nu, og tiden for aktivering nærmer sig, hvis jeg ikke snart finder noget. Jeg havde fundet mig en efteruddannelse på 22 uger, så jeg kunne få uddannelsen regnskabsassistent på papir som jeg har arbejdet med de sidste 6 år, samt løndelen som er den ene ting jeg mangler, men har fået afslag på 3 jobs nu fordi jeg ikke har den. Derfor var denne uddannelse perfekt for mig, samt gode jobmuligheder bagefter de 22 uger.Den ande aktør, jeg er tilknyttet skulle bare godkende den. Det ville de ikke, og mente at virksomheds praktik eller løntilskud var vejen frem for mig. Så i stedet for at støtte og hjælpe så man kunne blive opkvalificeret, valgte de at afvise så jeg nu ikke er kommet videre til det job jeg gerne vil have. Hvis jeg ville have mig en uddannelse, skulle jeg vælge noget indenfor sundhedsfaget, da der i mit område var gode job muligheder der. Hvad er meningen med det? Jeg skulle jo ikke have en ny uddannelse, blot en opkvalificering af min nuværende uddannelse. Jeg kan ikke få lov til selv at bestemme hvad jeg vil lave resten af mit liv, men skal lave hvad de ønsker? FANDME NEJ. Så selvom jeg er en meget mild person og undgår konflikter, fortalte jeg min anden aktør igår, at der ikke var en skid han kunne gøre for mig, og at jeg selv tog over herfra. Det resulterede i, at jeg nu i uge 45 bliver kaldt ind til et 6 ugers kursusforløb hos dem, en måned før jeg egentlig skal aktiveres, hvor jeg skal lære at skrive ansøgninger og CV. Så man er ikke længere et selvstændigt individ der kan sige sin mening uden at blive straffet for det. Hvis man ikke vil høre på den ene måde, må man jp lære det eller hva? Jeg håber bare jeg når at finde jobbet inden, for kan ikke stille noget op mod dem. Egentlig meget pudsigt når man af selv samme person bliver rost for sin indsats af jobsøgninger og at ens cv og ansøgning er perfekt skrevet. Blot et lille indslag til hvad der også kan ske, når man for engangs skyld tør at sige fra.

14. september 2010 kl. 11.30 Anonym

NN
Det hjælper kun een til at få luft ved at skrive her, for der er ingen politikere som se dette, det burde de, så de kunne se lidt om det at være arbejdsløs. Vi mangler hænder - HVOR -. Jeg er sidst i halvtreserne (det grå guld)og hvilken arbejdsgiver vil have sådan "een" som måske snart går på efterløn, det er jeg snart tvungen til, da jeg syntes det er deprimerende at skulle søge min. 3 ansøgninger hver uge og derefter give fagforeningen kopier om jeg nu har søgt og søgt på den rigtige måde. Jeg har haft arbejde hele mit liv, så det er ikke fordi jeg ikke vil arbejde og hvor sjovt er det lige at få mindre i løn og ingen pension opsparing.Jeg forstår heller ikke denne undersøgelse, som viser arbejdsgivere vil have afskaffet efterlønnen, hvorfor det, de vil jo åbenbart ikke have os "ældre".Jobaktivering, hvad skal dette dog til for?? Det kan jo ikke bruges til noget. Det er rigtigt som tidligere skrevet, man anses som mindre værd, som arbjedsløs.At være arbejdsløs er deprimerende og nedværdigende, det føles sådan.

14. september 2010 kl. 15.02 Sønder

Kan nogen ikke sende denne tråd til en ansvarlig politiker? Den rammer HELT plet!

14. september 2010 kl. 15.32 Søren M

Ansvarlige politikere er desværre et særsyn. Sådan en ville nok gå af.(jvf. axel nielsen) Omkring Støjberg har jeg i flere dabatter set at der er mange der mener at hun ikke styrer sit eget ministerium. Det er Hjort der gør det.Jeg er helt enig.Jeg har en opfattelse af at Hjort er vores egen nationalterrorist. Hvis tingene ikke går som han ønsker i ministerierne kan han terrorisere folk som han vil. Fogh har berømmet ham ved aftrædelsen og det er åbenbart godt nok for Lars Løkke . Hjort blev fremhævet som loyal men det er nok kun i politik det er noget værd.!. Vi andre har ikke haft meget gavn af det. Jeg mener iøvrigt at det er afskaffet at vi skal søge et bestemt antal jobs. Jeg synes vi skal søge dem vi mener vi kan bestride og ikke mere sålænge mulighederne for uddannelse er så beskåret som de er.

14. september 2010 kl. 15.45 Jørn Lund

Ja, kan ikke være mere enig i dine synspunkter. Mener, at man for sent starter med at tage hånd om de ledige - f.eks. mig selv, kom fra en virksomhed der desværre måtte lukke fra en stilling som indkøber - havde været i virksomheden i 10 år og var mere eller mindre autodidakt indkøber med en masse firmarelaterede kurser og et par enkelte - men ved søgning på nye jobs mangler jeg dokumentation for min opnåede erfaring - kunne være opnået gennem en opgradering fra min første dag som ledig f.eks. ved uddannelse som markedsøkonom - merkonom - ja, jeg fatter ikke at jeg skulle/skal gå i 9 måneder før der virkelig begynder at ske noget (smiler - aktivering) har ikke de store forventninger til, at jeg bliver opgraderet gennem en placering i dette system.

Jørn

14. september 2010 kl. 15.45 Anonym

Har kun og sige "Sønder" lige mine ord!!!!

14. september 2010 kl. 15.55 Søren M.

Jeg kan iøvrigt da godt se at kommunerne nu, økonomisk belastede som de er, gerne vil "aktivere". Det er bare kortsigtet og en uholdbar praksis som koster så mange penge at det nok bare går lige "OP". Lad fagforening og akasse passe deres og prøv i stedet at skaffe "arbejde" til byen. Det andet er direkte dumt. Brug mulighederne for tilskud men drop alt det kontrol. Det rammer jer i nakken når journalisterne kommer efter jeres egen uforståelige ugidelighed.

14. september 2010 kl. 16.08 Søren M.

Iøvrigt stor ros til oplægget i denne blog af Søren Fibiger Olesen.Det rammer helt ind i problemet og er i tråd med det jeg opfatter som KRIFA.

14. september 2010 kl. 16.28 Søren M.

Jeg savner iøvrigt hvad rød blok har at sige omkring denne problemstilling. I deres optik er arbejdsløse nærmest sygeliggjorte (Det har Lykketoft bl.a. sagt er en stor risiko). Han brugte et fint fremmedord for denne "sygdom". Tidligere var det kun lokale fagforeningsfolk der kommenterede på kontrollovgivning).Det er de iøvrigt holdt op med.

14. september 2010 kl. 16.31 Louise S.

Jeg er helt enig med at systemet bruger ressourcerne de forkerte steder. Jeg er 25 år, har både studenter-eksamen, hgs, samt en uddannelse som handelsasistent med speciale inden for autobranchen.
Min elevplads ophørte imens jeg var 3 måneder henne i min graviditet. Der var ikke mulighed for videre ansættelse, og har ikke kunne finde et eneste sted der ville ansætte mig. Hverken i så meget som deltid eller løntilskud, blot fordi jeg er gravid. Sidst jeg tjekkede var det altså ikke nogen sygdom, og jeg har på intet tidspunkt af mit forløb været for træt tid et arbejde eller fysisk svag. Og det har været rigtig nedtærende på selvtilliden at få det ene nejtak efter det andet.
Men ikke nok med at man bliver afvist af samfundets erhverv selvom man er fuldt ud arbejdsdygtig, så skal man samtidig aktiveres med henblik på fastansættelse der ikke er mulig i længere tid end 4½ mdr tilsammen fordi jeg havde ret til at holde mine 5 ugers ferie før min barsel her til oktober.. jeg synes det er spild af ressourcer at sende en kvinde afsted til alle mulige kurser og optræningsvejledninger, når jeg har et begrænset antal uger før jeg alligevel ikke kan arbejde i et år! ..Jeg kan godt forstå man ikke vil fastansætte en gravid -nu højgravid med 8 uger tilbage før termin - men kunne man så ikke lave en særlig løsning for de gravide ledige, som rigtig gerne vil arbejde op til fødselen! Synes det burde være lovligt at lave en kontrakt hvorpå man er fastansat indtil ens barsel, sådan at man ikke spilder statens ressourcer, og samtidig kommer videre i sit liv og tjener nogle rigtige penge, samt point på ens personlige konto med selvværd!

14. september 2010 kl. 16.33 hmd

Det er åbenbart kun de utilfredse, der skriver på denne blog.
Jeg har været arbejdsløs i flere år i flere omgange, men har aldrig følt mig dårlig behandlet i A-kassen og har selv haft indflydelse på aktivering, som også har givet mig fast arbejde. Derimod har jeg flere gange haft et uheldigt forløb med Jobcentret, men ikke værre end det lykkedes mig at få den ret, som jeg havde.
Jeg er naturligvis imod tåbelige aaktiveringer, ingen tvivl om det. Mon ikke minissteren ændrer på reglerne nu.

14. september 2010 kl. 17.13 Anonym

Helt enig!
Politikerne forstår ikke hvad der rør sig ude i samfundet desværre! uanset hvilken partifarve de har så er det altid det samme, kontrol og atter kontrol og systemer der kun behager dem i systemet men ikke det enkelte individ. Uanset hvilken regering (rød eller blå) der kommer til at styre landet så kommer der ingen ændringer med mindre befolkningen for alvor kalder politikerne frem fra deres "Tornerosesøvn"...

14. september 2010 kl. 17.19 Farukh Nadeem Ghazanfar

Hej, jeg har været i Danmark i ca 5 år nu...jeg har haft forskellige arbejde de seneste år, men pga mit rigtig dårlig dansk fik jeg kun arbejde de steder, hvor der også var nogen fra mit hjemland (PK). Fordi jeg slet ikke har gået til dansk undervisning.
Jeg er på dagpenge og er blivet kastet ud i aktivering flere gange, uden at det har givet fremskridt. Jeg syntes at det er alt for dårligt, at en som mig, som ikke taler eller forstår dansk, ikke må gå til undervisning og forbedre sin dansk. Da jeg vil meget gerne tage taxi el. bus-kørekort og få en meget bedre arbejdsliv.
Jeg syntes at Hvidovre Kommune er den dårligste Kommune der findes. De kaster mig ud i alt, uden at det gir' bonus.
Alt det har jeg ikke selv skrevet. Har fået hjælp fra en ven, da jeg aldrig selv kan slkrive så meget.

14. september 2010 kl. 17.23 Anonym

Posted on 13. september 2010 by Torben
Kære Inger Støjberg,
Det slog mig den anden dag, da jeg var i gang med mine daglige rutineopgaver i vores fælles firma Ledig A/S, at du må være min øverste chef, og at vi da vist ikke har hilst på hinanden? I øvrigt kom jeg også til at tænke på, at det er lang tid siden, at jeg har været til medarbejdersamtale!
Nu er jeg godt klar over, at du ikke kan nå at hilse på alle dine medarbejdere jævnligt, da vi jo i de sidste par år har oplevet en voldsomt vækst i antallet af medarbejdere og stadig bliver flere og flere, omend det står mig lidt uklart, hvor mange vi egentlig er ansat? Specielt da flere jo jævnligt midlertidigt udstationeres på projekter ude af huset eller er sendt på kurser, de siger, de får pip af! Men det er vist bare den samme historie, vi har hørt så tit, om at de ikke rigtig kan omsætte det til de arbejdsopgaver, vi har her i firmaet.
Men Inger, det er ikke gået så godt siden jeg sidst var til medarbejdersamtale – det var ganske vist ovre hos konkurrenten Beskæftiget A/S – der hvor man arbejder med de rigtige fremadrettede og meningsfyldte projekter, du ved nok. Men dengang var det en helt anden ledelsesstil jeg blev mødt med og som nu gør, at jeg ikke føler mig så godt tilpas i mit nye arbejde her i Ledig A/S.
Jeg har det skidt og udvikler mig ikke i den rigtige retning. Samtidig synes jeg, at jeg vil fortælle dig, at der er problemer med arbejdsmiljøet og at sygefraværet er på vej op her i afdelingen, og det tænker jeg ikke er så godt for vores renomme og vores indtjening. Derfor skriver jeg til dig, fordi jeg ved, at du er en retskaffen, punktlig og moderne tænkende leder, som gerne vil det bedste for din virksomhed og dine medarbejdere.
Forstår du, i mit gamle job – ovre hos konkurrenten Beskæftiget A/S – lærte jeg at tænke selv, at tage ansvar for mit eget liv, at være selvkørende, sælgende, kreativ og innovativ. Mine chefer gjorde meget ud af, at det handlede om anerkendelse, tillid til den enkelte, at støtte mig i mit arbejde og at være coachende. Kort sagt var værdierne centreret om at være det hele menneske og om at have en selvkørende medarbejder, for på denne måde tjente jeg min virksomhed og samfundet bedst. Inger, sådan er det ikke i mit nuværende job her hos Ledig A/S! Det er som om mine chefer, med de arbejdsopgaver jeg får, ikke vil have, at jeg skal være innovativ og selvkørende – så nu er jeg forvirret.
Mine ledere lytter ikke længere, ingen tror på mig længere, min selvstændighed er væk og jeg bliver hele tiden overvåget og kontrolleret, fordi der tidligere har været tilfælde af, at nogen har taget af kassen. Jeg synes heller ikke, man skal stjæle noget, som ikke tilhører en selv, men jeg har altså ikke snydt nogen, så hvorfor skal det gå ud over mig? Jeg har prøvet at finde andre arbejdsopgaver og gøre tingene på andre måder – men nej! Det fungerer ikke sådan, får jeg at vide. Jeg må ikke tænke selvstændigt, men skal i stedet på interne kurser, så jeg kan begå mig i Ledig A/S og forstå systemet.
Så Inger, derfor vil jeg gerne til medarbejdersamtale hos dig, fordi jeg tror, at du kan bruge mig bedre, så det giver mere værdi for dig og vores firma! Så sæt et kryds i kalenderen – jeg kommer når du kalder, jeg er nemlig til rådighed døgnet rundt, siger mine chefer. Så kunne vi gennemgå mine ansættelsespapirer og sammen se på mine fremtidige arbejdsopgaver? Hvem ved måske skulle jeg søge et andet sted hen i organisationen?! Jeg vil allerede begynde at forberede mig til vores samtale ved at læse om et nyt begreb, jeg synes, kunne være interessant at arbejde med her i Ledig A/S – nemlig tillid og med at samle op på mine hidtidige arbejdsopgaver.
Indtil vi mødes kan vi tale sammen her på get2business, hvor du også kan møde nogle af mine kollegaer – de må gerne lytte med – det er en del af synlig og tillidsfuld ledelse lærte jeg over hos konkurrenten.
Med venlig hilsen
Torben Schmidt

14. september 2010 kl. 18.31 Anonym

Vi er alle i samme båd.

14. september 2010 kl. 19.46 Lars

Helt enig. 3 måneder på et jobsøgningskursus for at lære at skrive CV og ansøgning. Tiden kunne bruges til at lære nogle jobrelevante færdigheder eller omskoling til noget andet.

14. september 2010 kl. 22.34 Angel

Hej Søren,
Det er kanon godt artikel. Jeg var helt enige med dig og alle andre. Vi har været samme båd som andre og har oplevet samme ting som andre. Største udfordring for kommune er at De mangler vel kvalificerede medarbejder, der kan give bedste rådgivning til borger. Så længer er der hul i kommunale organisation, kan De heller ikke yder bedste service for sine borg. Jeg syntes at kommune skal starte med revurder sine medarbejderes kvalifikationer, inden man sende De (ikke kvalificerede) job konsulenter på arbejder. Måske De skal selv på aktivering for at forstå Arbejdes Markedet. Hvad synes I?

14. september 2010 kl. 23.28 Dan Witzell

Angel

jeg syntes det lyder som en god idé, så kan vi lige tage alle politikerne med osse i en gang aktivering, og nu vi er i gang skal de så ikke have lov at betale selv ??

hvad siger i ??

15. september 2010 kl. 07.07 Anonym

Jeg er helt enig med ovenstående, jeg har læst at danmark bruger flere 100 tusinde på små ubetydelige kurser.
Eksempelvis var vi på et kursus hvor en mand kom og fortalte om sit liv i fængsel?? Hva skal det gøre godt for på et jobcenter??

Desuden er mange af de kurser man kommer på de samme og de samme om og om, hjælp til at lave cv, hjælp til at lave cv, hjælp til at lave cv. I forstår godt hvor jeg vil hen.
Kan bare ikke se hva det skal bruges til hele tiden at gennemgå disse kurser??

En holænder var hos os og sku vise at vi sku ha flere bolde i luften på en gang.. :S Helt ærligt... Vi fik at vide vi fik brød og kaffe hvis vi lærte at jonglere med bolde... Fredag morgen var der så kaffe og brød på bordet fordi en kunne jonglere...

Ren joke det hele... Dem der arbejder disse steder burde selv se hvordan det var.

15. september 2010 kl. 09.49 Unknown

Kan kun tilslutte mig er helt enig;-)

Er spild af tid folk kan jo godt selv, finde ud af at skrive
en ansøgning!

De bruger langt flere penge på aktivering,som tit slet ikke
kan bruges for den der kommer i det...

15. september 2010 kl. 10.02 Ole

Ja, det er total spild af ressourser. Man kan se på at østeuropærere får jobbene for næsen af os, mens vi bliver trukket rundt i manegen til ingen verdens nytte.

15. september 2010 kl. 10.11 Anonym

Slet ikke enig !!

Det kan da ikke være rigtigt, at folk kan gå og putte sig derhjemme i op til 4 år. Tænkt på et Danmark vi ville få. Lige pludselig ville det jo blive atraktivt at være arbejdsløs, når det er "gratis ferie" og passiv overførsel.

SELVFØLGELIG skal der være aktivering mv. Det skal jo IKKE være atraktivt at være ledig !!

15. september 2010 kl. 10.12 Anonym

Er 100 procent enig i at det er "vanvittigt, meningsløst" Aktivering der ikke giver mening for den enkelte ledige, til et ordinært job, er spild af "Uendelig mange midler, og tid"


Tossedumt..... Hvorfor laver man sådanne regler...?? For reglernes skyld...!!??

Virksomhederne "Griner højlydt af systemet, og af os ledige", for de eneste der med fornuft får glæde af disse "Såkaldte værktøjer" er virksomhederne..!! Gratis arbejdskraft (4 ugers praktik" løntilskud uden sikkerhed for job bagefter.... "Vi kan alle være løntrykkere, i dette fremragende system"...:( Den eneste måde vi kan konkurere med fremmed arbejdskraft, er at være "løntrykker/slaver" via løntilskud, eller 4 ugers praktik

Send "OS" der har behov for det, på jobsøgnings-kursus (os som ingen pcer eller mobil har....!!!) tag hensyn til den enkelte ledige person.... Det er sikkert lige så billigt at lade os tage "Kurser/uddannelser" efter ønske/behov, som disse meningsløse aktiverings-kurser/møder osv.....!!!!!!??

15. september 2010 kl. 10.22 Anonym

Sendt i aktivering igen, velvidende om at det ikke føre til et arbejde.
700 kr. tilbage på kontoen, skal selv betale transport. :C

15. september 2010 kl. 10.31 Elin

Tror I der nogensinde bliver gjort noget ved dette system, som jeg også mener er helt ude i hampen. Jeg var selv i aktivering i 2003 og klagede dengang min nød til et lokalt folketingsmedlem som var helt enig i mine betragtninger og vedkommende var "meget imod offentlig talmagi og ville blive ved med at kæmpe for at sikre flere reelle jobs".

15. september 2010 kl. 10.48 Unknown

Helt enig
Ashraf Seleman

15. september 2010 kl. 10.55 Carina

Gad vide om vi nogensinde kommer i arbejde. Nu er jeg endnu engang sendt til en anden aktør som de så pænt kaldes, sidst gik jeg derfra med en depression, følte mig dum, følte virkelig jeg blev sat i en kasse fordi så var jeg da af vejen så længe. Nu sidder man der så igen, velvidende om at man ikke får arbejde. Jeg er uddannet kontorassistent, det er jo den største fejl af alle at tage en uddannelse, har du ikke en uddannelse kan du få lov til at tage en, mene er du så lige over 25 år med uddannelse, tja så må vi anbefale kursus i CV CV CV CV CV, ja ja ja nu har jeg tjekket mit CV igennem 25 gange imens jeg har været ledig og hver gang er der kommet samme besked: Det ser jo fint ud. Ja undskyld og min bare men hvad er der fint i det hvis ikke engang man kan få hjælp til et arbejde. Tilbage i 2005 var jeg på kontanthjælp, gid man kom der tilbage for da blev man da hørt, jeg kom i aktivering på et plejehjem som jeg gerne ville. Nu når man giver sine ønsker tilkende ja så er beskeden aktivering hos en anden aktør, der er ikke andre muligheder for dem over 25 og under 30, gad vide hvad der sker med mig når jeg fylder 30, det sker snart, så er virkelig spændt på at se hvad de så vil. Ja så gør det jo ikke sagen bedre at jeg er blevet gravid, men så kan jeg da glæde mig til arbejde med min lille baby. Det giver da i det mindsdte mening.

15. september 2010 kl. 10.56 Anonym

Det har intet med aktivering at gøre. Det er reel kassetænkning for at flytte rundt på og om, forpligtigelsen ligger hos kommune eller stat.
Vi lærte at smøre madpakker, voksne mennesker med børn på 18 og 30. Jeg lærte at folde plastic sammen, hvor vi stod tre granvoksne mænd og blev overbegrinet af en kvindelig skolelære som var på vikariat.
Vi havde nogle psykisk syge, som måtte ud og græde, snart hver halve time fordi de ikke kunne være sammen med mange personer.
Vi havde også nogle som kom, som det passede dem det var åbenbart helt iorden. o. s. v. o. s. v..
Jeg vil nærmere kalde det for de-aktivering af mennesker som for de fleste vedkommende var helt normalt fungerende og bare manglede et job eller læreplads.
Spild af Danskernes skattekroner, og en unødig stor belastning af de fleste. Denne regering bruger tæppebomber modellen i deres lovgivning og udøvende magt. Slå ned på de rigtige, men det magter de pjok jo ikke.

Mvh

15. september 2010 kl. 11.00 Anonym

Ja,og vi tror vi er "frie" mennesker?
Den største joke!
Nej, det vi i virkligheden er:
En samlet flok nutidige moderne SLAVER!
Intet mindre..

15. september 2010 kl. 11.14 Carina

Det er nu dejligt at læse at man ikke er ene i denne båd. Jeg føler mig virkelig udnyttet, føler at man bare er et stort 0 fordi man er uden arbejde og alle de kommentarer om at tjekke Jobnet, Jobindex og hvad ved jeg ikke alt, jamen for pokker jeg er ikke højt uddannet som stillingerne lige går på, jeg kan og vil ikke lave en ansøgning som jeg ved er spildt tid for den arbejdsgiver der skal læse den, jeg kan jo ikke tilbyde kompetencer som kontorassistent når de søger en uddannet psygolog eller hvad ved jeg lige. Jeg ved ikke hvor de har deres hoved henne mere her i det her sytem, men med os ledige er de ikke. Hvad skal man dog gøre for at blive hørt i disse sager, her klager vi vores nød om hvordan vi oplever den reele verden, men sker der noget ved det ??? Jeg er bange for at vi er ude at sytemmet også er der vise folk der er glade, men vi ledige er triste og kede af det fordi vi føler vi spilder vores tid.

15. september 2010 kl. 11.43 Anonym

Ja det er sindsygt at man bruger så mange penge og spil af tid på det.

15. september 2010 kl. 11.46 Anonym

Det er ren idioti!
Kan muligvis godt være at der skal være regler om at vi skal aktiveres men kan det så ikke blive til noget mere seriøst? Alt det her er jo som oftest kassetænkning :( Hvis man vidste at når man kommer i løntilskud eller praktik så er der ansættelse bagefter medmindre man slet ikke har talent indenfor det område manm er sendt ud i.

Det er jo trist at virksomheder agere glad for deres medarbejdere for så at stikke en kniv i ryggen på dem direkte sagt ved at de så pludselig ikke har råd til den medarbejder alligevel..

Nogen af dem er endda så frække at de flere gange får lov til at ansætte nye med tilskud... Det må jo være sådan at hvis de ikke har råd til en medarbejder efter løntilskud jamen så må de vel straffes på anden måde ellers vil det fortsætte :(

Er selv i aktivering nu og har da være tæt på at komme i praktik men det er så ikke sket ogh lige pt. vil jeg så indrømme at vi faktisk er flere her der modarbejder de konsulenter da vi fandt ud af at det er pga pladsmangel.

De får bonus hver gang de får folk ud og de får bonus når de får nye ledige ind men at os andre ledige så nærmest bare skal losses ud i et eller andet ikke for at hjælpe os men udlukkende for at få flere ind så er det vi protestere. Jeg vil gerne ud men jeg skal sgu ikke bare losse ud for at de kan få flere ind! :(

Har hørt om en udtalelse vedrørende ham den forhenværende politibetjent der var ledig som nægtede at tage imod et job hvor han skulle sælge dametøj..

Der har han åbenbart sagt at en indsat har flere rettigheder end os ledige... han må jo vide noget om det... Det fandme pinlig men ja jeg kender flere incl. mig selv der føler at vi er kriminelle vi er fanger..

Det kan jo ikke passe at fordi vi er arbejdsløse bliver vi set på og behandlet som nærmest kriminelle.
Der burde virkelig findes andre anternative løsninger i det her! jeg har prøvet med et kursus som jobcentret ikke ville betale nåeh ja men så er det jo svært at komme videre når man ikke må dygtiggøre sig :(

15. september 2010 kl. 11.57 Flemming Riel

Godt initiativ, og stop den meningsløse hetz mod de arbejdsløse, vi ved godt hvad vi vil, og det er spild af tid denne kontrol.

Er selv i aktivering, men kan ikke få fri fra møderne, og det giver mig fravær fra den uddannelse jeg er igang med ????? det giver jo ingen mening.
Går du bare hjemme og ikke kan komme igang, med uddannelse eller jobsøgning, er det udemærket med møderne, men de skal individualiseres til den enkeltes behov og ikke være obligatorisk for alle !!!!!!!!!

15. september 2010 kl. 12.05 Heidi

Jeg kunne ikke være mere enig, jeg går selv ledig i øjeblikket og er mere end kompetent til at lave et CV, især fordi jeg tidligere har været ledig og også den gang skulle på kursus i at lave et CV. Jeg synes det er latterligt, at man som ledig under 30 skal tvinges til at deltage i et jobsøgningsforløb, når man er typen, der hellere selv vil sidde hjemme og skrive sine ansøgninger. Desuden synes jeg løntilskudsjob er fuldstændig latterligt, hvis der er brug for arbejdskraft i et halvt år et sted, så må man da ansætte folk reelt i stedet for at få gratis arbejdskraft, synes det demotivere mere end at motivere mig ihvertfald. Synes at et individuelt forløb for ledige ville være det mest optimale, jeg har ikke behov for en barnepige, der skal sørge for, at jeg søger arbejde, det skal jeg nok selv sørge for.

15. september 2010 kl. 12.19 Henrik Borggård.

Så sandt, så sandt.
Rigtig godt initiativ, super.

15. september 2010 kl. 12.43 Kirsten

Jeg er også imod disse aktiveringer som man bliver sendt ud i og hvorfor skal man dog lære at skrive en ansøgning og et CV op til flere gange det kommer der da ikke flere jobs ud af og det værste er næsten at for hver gang du sendes i et sådan et aktiverings forløb er det med en anden "lærer" som vil have din ansøgning og dit CV til at se anderledes ud end det du havde lært lært på et tidligere aktiveringsforløb.
Efter selv at have været på indtil videre 4 af disse forløb har jeg nu lært at skrive 4 forskellige ansøgninger og at stille mit CV op på 4 forskellige måder og så kan man jo spørge sig selv, hvilket et er så det mest rigtige. Man kan jo være "heldig" at komme ud i et mere og måske få lært det som 1 af de andre gange og så må det jo være den rigtige måde at skrive det på eller hva'?HER ER ET FORSLAG TIL HVORDAN VI MULIGVIS KAN FÅ LAVET OM PÅ DET, DET TAGER NOK NOGET TID, MEN KAN SÅ VÆRE TIL GAVN FOR FREMTIDIGE LEDIGE.

NÆSTE GANG DU STÅR VED STEMMEURNEN TIL FOLKETINGSVALGET SÅ LAD VÆRE MED AT STEMME PÅ EN MED EN ELLER ANDEN STOR UDDANNELSE OG INGEN LEDIGHED BAG SIG, STEM OM MULIGT PÅ EN HÅNDVÆRKER, EN SUSUASSISTENT, PÆDAGOG ELLER OM MULIGT EN LEDIG, GERNE EN DER SELV HAR PRØVET HVORDAN DET ER AT VÆRE ARBEJDSLØS OG SOM VED HVAD HAN/HUN TALER OM.

Problemet er bare at som arbejdsløs har man ikke den store opbakning da næsten ingen kender en og man har ikke de store resurcer til at fortælle hvad det er man vil.
Har selv prøvet det og det blev et elendigt valgresultat, da man ikke kan forvente at få stemmer fra folk i arbejde, de tror jo ikke at de kan blive ramt af det senere, og mange arbejdsløse er af den overbevisning at det hjælper ikke at stemme, det er jo "kun" 1 stemme fra eller til, men når nu mange tusinde tænker sådan kan det jo godt blive til mange stemmer der mistes.

Alle os ledige burde starte vores eget parti, for vi ved hvad der virker og ikke virker af aktivering, eneste betingelse for at blive optaget skulle være mindst 1 års ledighed og ellers ingen krav.

15. september 2010 kl. 12.54 Anonym

John::
Ja det er en stasi tid vi lever i, her i danmark:
En ledig bliver jagtet af helt op til 4 instandser samtidigt.
Ledig er en sygdom: Som staten mener at kunne helbrede, sådan er det ikke i den virkelige verden.Man har siden 2001 givet støtte til at flytte arbejdspladser ud af landet og med held.
Nu står man med 170,000 arbejds løse som man ikke ved hvad man skal stille op med.Det var også i 2001 betalt efter uddandelse stoppede
Så nu er der to muligheder
Gaskammer eller uddanddelse

15. september 2010 kl. 13.01 Mette

Det hænger mig langt ud af halsen!!! Man mister motivationen - efter afslag på afslag.
Duer jeg ikke???
Er der ingen der kan bruge mig???
Hvad hvis jeg kun er 'god' til noget, og ikke den 'bedste'? Bliver jeg da kasseret? JA!!!! Man kasseres fordi man kun er næstbedst til sit fag... ØV ØV ØV!!!!!!!!!!!!!!!!!

15. september 2010 kl. 13.17 Kim.L

Kan kun nikke genkendende til mange af disse udtalelser.
Efter at have være til "møde" ved jobcentret (Silkeborg)
føler man sig nærmest som en idiot.
Starten af mødet stod der to mand og fortalte at vi havde pligter som arbejdsløse, hvorefter vi blev præsenteret for forskellige muligheder for aktivering, b.la det at komme til at samle plastikstrand sæt til børn, det skal nok gavne mine fremtidige muligheder for ansættelse, "jeg er ekspert i at samle skovl span og rive "
Da jeg på mødet spurgte om ikke også vi udover pligter havde rettigheder var de ikke intresseret i at uddybe disse, eller mente ikke vi havde nogen som arbejdsløs.
Tror mange af de der arbejder på et jobcenter vil have godt af at komme deres egen mølle igennem engang, de ser tydligvis ned på folk og taler ned til dem der kommmer på centret !
Syntes det er for ringe hvordan folk blive behandlet som ledig idag.
Vat et andet sted hvor man skulle være på aktivering, hvor jeg fandt ud af at arbejdsgiver brugte aktiverede (over 20 stk) i sin egentlige produktion uden at dette jo er tilladt af hensyn til konkurrence og den slags, men kommunen kendte til dette og mente det var ok så fik de ledige jo lidt at lave, som ledig der måtte man forresten kun søge job i sin fritid, skulle du til jobsamtale måtte du arrangere det sådan at det ikke gik ud over din aktivering !

15. september 2010 kl. 13.27 Anonym

Anne:
Jeg startede som ledig inden barsel, overgik til sygemeldt, ledig og nu desværre atter sygemeldt.

Jeg vil hellere end gerne i aktivering!
Vel at mærke en aktivering, der udarbejdes i samarbejde med Mig, hvor der ses på Mine behov og ønsker, men hvordan kan jeg være sikker på, at dette ønske efterkommes?, når Jobcentret ikke engang besvarer mit opkald om ønsket hjælp og sparring (venter nu på 3. uge!) og ej heller indkalder mig til den obligatoriske 3mdrs.samtale.

Muligvis har de for stor en arbejdsbyrde pålagt af regeringen, muligheden foreligger også, at der bruges for meget tid på omfattende journalisering og aktivering i stor stil af folk, der ikke har behov for dette, hvorfor ventetiden for andre bliver længere.
En anden væsentlig ting i denne forbindelse er efter min mening også, at serviceniveauet og venligheden forsvinder fra de forskellige instanser (jeg skal her undlade at sætte bynavn på hvori netop mit center hører hjemme...), hvilket ikke just indgyder os arbejdsløse eller sygemeldte lyst til Selv at tage kontakt til stederne. Har adskillige ubehagelige oplevelser i bagagen, og jeg er sikker på, der vil være mange af slagsen der er kommet frem, når denne debat/blog er slut. Måske skulle man fokusere en anelse mere på personalet i de instanser, der beskæftiger sig med "os", sørge for deres arbejde ikke udføres på rygradden, men at de hele tiden har det enkelte individ i centrum. På den måde vil de måske også have lettere ved Selv at tage stilling til nogle ting, se bort fra det uvæsentlige og lave en egenhændig vurdering af de enkelte sager, de sidder med, så de, der har brug for `nu og her´ aktivering får det, og de, der synes at kunne klare det selv, får lidt mere fripas, evt. over en fastsat periode før samtale atter vil finde sted. Alle vil da vinde på, at beslutninger tages af kontaktpersonen i jobcentret udfra det enkelte menneskes behov i stedet for udfra et overordnet pålagt notat fra regeringen, som, hvis man skal tro ministeren, blot er et "vejledende påbud" og "det er jo tilladt at tænke og vurdere selv".

Hvorom alting er, så er der noget der skal ændres i systemet. Jeg ville selv utrolig gerne være med til at ændre det indefra, men uddannelse (som socialrådgiver) påkræves, og ja, jeg afventer så stadig dialog med jobcenter, så jeg kan finde ud af, om jeg kan tilkendes revalidering el.lign. grundet min nu længerevarende sygdom. Jeg er mentalt KLAR til at arbejde/studere. Jeg brænder for at komme ud og hjælpe "os", men får jeg mon lov? Eller vil de heller sætte mig ud under en bro og bygge tårne af ispinde - eller sende mig ud på en ugentlig "Walk and Talk". Måske er jeg en af dem, de finder det lettest at give pension, men dèt kan de godt droppe. Giv den til dem, der gerne vil. Jeg vil arbejde så godt jeg kan. Mit stemmebånd fejler ikke noget, det er kun mine hænder, så Bring It On!

Ellers må jeg jo tage over og besøge Inger...nogen der vil med??
Stor hilsen fra Anne

15. september 2010 kl. 14.44 Anonym

Jeg er netop startet på 13 ugers jobkursus og de første 14 dage er bare en gentagelse af alt hvad jeg har hørt før.

15. september 2010 kl. 14.53 Steffan

Individuel.. YES.. hvornår ?. så blir jeg fri for alle de tvangs-indlæggelser.

15. september 2010 kl. 15.13 mette

dejligt indslag - jeg håber virkelig at der vil finde en ændring sted. Jeg har ikke været i systemet ret længe men finder det efterhånden svært at få tid til at søge jobs fordi jeg skal rende til en masse møder på jobcentre og a kasse - det er blevet overordentligt kompliceret og jeg føler mig stresset over de stadige "samtaler" - jeg søger de jobs jeg gerne vil have og ved jeg kan varetage - men tager også mig selv i at føle at jeg måske bare skal have sendt en hel masse ansøgninger afsted så systemet kan blive tilfreds med min indsats - men for hvis skyld skal de ubrugelige ansøgninger skrives - Jeg vil virkelig gerne have et job - og ved også at der nok skal dukke et op - jeg vil ikke spilde min tid på møder og på at skrive ansøgninger til steder jeg ikke vil arbejde/ eller ved jeg ikke kan få arbejde - hellere bruge krudtet på det der rykker. Ja der er nogen der misbruger systemet - det har der altid været og vil der altid være - men størsteparten er alm. inteligente voksne mennesker -og det er altså ret usejt hele tiden at blive mistænkeligjort.

15. september 2010 kl. 16.24 joj

En begavet person har fremført det synspunkt, at god liberal politik er at motivere de arbejdsløse ved at true dem på deres understøttelse, samtidig med at man motiverer arbejdsgiveren med skattelettelser. Tænk på om det kan være en del af forklaringen på vores situation, når vi næste gang skal til valgurnerne.

En større forståelse af vores situation (os som er henvist til "Anden aktør") kan måske opnåes ved at søge kommunen om agtindsigt i de aftaler, der er indgået med denne anden aktør, for så vidt angår de aftalte takster.

Det ser aldrig elegant ud, når nogen forsøger at sidde på to stole samtidig. Det er netop hvad den siddende regering forsøger i forhold til de arbejdsløse: På den ene side er en vis procentdel arbejdsløshed sundt for at forhindre en overophedning af erhvervslivet. På den anden side indgår arbejdsløsheden ved beregning af de økonomiske nøgletal, hvorfor man så, under foregivelse af at tjene vores ve og vel, aktiverer os, så vi træder udenfor arbejdsløshedsstatistikken.

Jeg er så priviligeret at skulle begynde i et attraktivt ordinært job pr. 1. oktober, men tro mig når jeg siger, at jeg fremover ikke vil udvise synderlig begejstring over at modtage mine skattelettelser, for jeg ved, på hvis bekostning jeg får dem.

15. september 2010 kl. 16.34 Anonym

Egentlig burde jeg jo nok holde mig ude af sådan en debat og sætte mig tilbage og nyde min nye status som officielt udnævnt folkepensionist (1/7-2010).

Men jeg kan jo også føje en oplevelse (af mange) til de allerede postede i dette forum. I midten af maj 2010 (altså 1½ måned før jeg ville blive folkepensionist) blev jeg "idømt" aktivering af mit jobcenter. Nu kan de (personalet på jobcentre og A-kasser) jo ikke gøre for, at reglerne er opfundet af inkompetente levebrødspolitikere. De skal jo reelt blot forvalte de regler, som ovennævnte politikere vedtager. Nå, men jeg skulle møde til coaching hos en af jobcentrets samarbejdspartnere én time om ugen i 9 uger. Her skulle jeg så lære at søge job – HALLO min klaphat. Hvor er det lige køen begynder med de firmaer, der er helt vilde med at få en ny medarbejder, der går på folkepension om 1½ måned. – Den gode konsulent var da også ved at grine sin r.. i laser, da vi mødtes første gang. Og så lavede vi ellers ikke ret meget andet end at drikke kaffe og hygge de 9 mødegange. Da han jo var en rigtig flink mand, havde jeg ikke noget problem med at hjælpe ham lidt med nogle problemer, han havde i Excel regneark (jeg har undervist i almen brug af computer i de sidste 11 år og bruges stadig som tilkalde, når det brænder på). Så alt i alt havde han mere ud af seancerne, end jeg havde, men hyggeligt det var det.

For at toppe idiotien, så vil Helle T. og Willy S. nu have, at de, der allerede har arbejde, skal arbejde længere tid om ugen – HALLELLUJA, det skal da nok gøre det nemmere for dem uden arbejde. Som nævnt i et tidligere indlæg, så hjælper det ikke en pind at skifte farve på Borgen. Der skal reel nytænkning til, men det er de jo ikke så meget for – især ikke hvis man skal fire lidt på kontrollen med borgernes gøren og laden. For mig at se, så er de (politikerne) ligeglade med borgerne – uanset partifarve. De sidder der nemlig kun for deres egen skyld – læs en tilpas lang ministerperiode efterfulgt af en livslang ministerpension, så er dén hjemme. Desuden er de ikke specielt troværdige – bare tænk tilbage og se, hvor mange der har haft fingrene nede i de offentlige kasser på hver deres smarte måde. De kan jo ikke engang kende forskel på "dit og mit", så de skulle måske begynde med at kontrollere i egne rækker.

Mogens

15. september 2010 kl. 16.57 Jan

Endelig en fagforening, der tør tage fat på problemerne. Og så kommer den endda med en rettesnor for hvad løsningen kan være. Lækkert at være kunde/medlem sådan et sted.

15. september 2010 kl. 17.22 Hanne

Penge ud af lommen er min mening om alle disse kurser, jeg er nu femte gang på skolebænken for at skrive ansøgninger samt cv. Jeg føler mig sat tilbage i folkeskolen hvor man bliver krydset af om morgen og eftermiddag. I mellemtiden kan man sidde ved en computer for at lede efter jobs sammen med 30 andre, gentagelser i de andre lokaler.
Hvis man vil ud fra disse vægge, "få en praktik plads på 4 uger med efterfølgende løntilskud" er svaret, eller helt almindeligt lønarbejde.
Jeg har talt med flere selvstændige virksomhedsejer som er godt og grundigt træt af alle de ligegyldige ansøger, de ryger direkte i skraldespanden, da det er umuligt at gennemgå dem alle.
Personligt er jeg gået over til at banke på døre og få en personlig kontakt til arbejdsgiverne, så har jeg en følelse af jeg selv har hånd i hanke med hvad der skal ske med mig. Men der ligger de også pres på en,"har du fået svar, skal jeg ringe, har du tilbudt 4 ugers praktik, hvad med løntilskud" ja allerede dagen efter man har søgt kommer disse spørgsmål fra kursus stedet.
SÅ TAGER VI DEN LIGE MED RO

15. september 2010 kl. 17.23 Anonym

Det er da in-aktiverende al det aktivering.

Love og regler overdækker det egentlige behov hos den enkelte ledige.

Spil af tid og ressourcer for alle parter.

Demotiverende for den ledige, da focus rettes mod regelopfyldelser end jobopfylder for den enkelte ledige.

15. september 2010 kl. 17.43 Keld

Fornemt! Endelig noget fremadrettet, konstruktiv tænkning. Lad os selv tage ansvar. Glæder mig til at høre mere.

15. september 2010 kl. 18.00 Nico

http://www.tvsyd.dk/artikel/59991:Billund-har-danmarksrekord-i-aktivering

men jeg bor i horsensområde og feg har "fået lov"til at kommer til 13 ugers aktiveringskurs med muligheld til udvidelse efter den vis det giver ingen succsess,Jo ,jeg er så heltig!

15. september 2010 kl. 18.32 Birgitte

Helt enig. Det der betyder noget og hjælper noget er at man som ledig bliver set og hjulpet som et individuelt individ. Der skal støttes op om den enkelte, og dette gøres ved sammen med den ledige at "opklare" hvilken vej der vil være den rigtige at gå. Det kan være en ny uddannelse, et kvalificerende kursus eller efteruddannelse. For hvis den ledige kommer ud i noget arbejde, bare for at komme ud i noget arbejde, er der stor sandsynlighed for at personen bliver ledig igen. Det gælder om at støtte den ledige i at finde den rette "hylde". Det er jo menneskers liv det handler om, og deres livskvalitet. Og at støtte op omkring ægte lyst, motivation og interesse holder meget meget længere end pligt og tvangsaktivering.

15. september 2010 kl. 19.10 kim

Glem det, der bliver aldrig gjort noget ved det, det er en kæmpe industri !

15. september 2010 kl. 21.08 BHM

Hold da op hvor er det rystende læsning...
Jeg er selv i samme situation, lige startet i 6 mdr. løntilskuds arbejde. Tager jobbet fra en anden, som de selvfølgelig ikke vil ansætte, når de kan få mig gratis... Men nu tæller jeg jo ikke som ledig, så ser det pænere ud på papiret :-0
Det er totalt til grin.

15. september 2010 kl. 22.32 Tommy Boss

Har aldrig forstået dette system

15. september 2010 kl. 23.32 Murat Ozdemir

Blev ledig i december 2008, efter at have arbejdet 3 år og 9 mdr. da firmaet som jeg arbejdede på måtte dreje nøglen om, på dette tidspunkt tænkte jeg det nok skulle gå alt sammen, fik den maksimale sats indtil august 2009, da regeringen så pludselig laver en ny lov/ordning for unge under 25år som ikke har over/mere 18mdr erhverserfaring så må gå 50% ned i sats. Det betyder jeg har udbetalt 5777kr for 4uger...

Det skal lige siges jeg kun får halv sats når jeg er i aktivering, men så snart jeg går hjemme igen får jeg fuld sats,hold da helt kæft det er FANDME ikke til at forstå

Jeg har betalt kontigent til akassen på lige fod som alle andre uanset alder. men min alder gør mig åbenbart mindre værd.

Forpulede kriminale mennesker, er bedre behandlet i fængslerne,
jeg har også bidraget til vores velfærd i danmark, Men nu er jeg Ledig og er intet værd...

Tag jer sammen Politiker, fandme for dårligt.
håber krifa kan være startskuddet til at der bliver gjort noget ved det her.

Men herfra ønsker jeg jer alle held og lykke at komme i arbejde igen...

MVH Murat Ozdemir
6000 Kolding

16. september 2010 kl. 03.46 Dan Witzell

Murat ozdemir:

endelig en som ved hvordan det er at være under 25 og pålagt div krav om uddanelse osv fuck hvor er det nederen

men kunne enlig ikke være mere enig med dig,,, vi betaler på lige fod med dem der er lidt ældre, hvorfor skulle vi så ikke osse have samme mulighed som dem altså fuldsats,,, jeg har måtte få nogen kraftige spark pga jeg ikke har kunne betale nogle enkelte ting pga det her,,,

5-6000 kr er ikke meget når man har en husleje i århus på 4000 samt div faste udgifter,,, de er med til at tvinge en fra hus og hjem,,, jeg står på gaden fra i morgen faktisk

og det er ikke nogen sjov føelse på nogen måde over hovedet

håber snart akasserne og staten tager sig lidt sammen

hilsen sen snart hjemløs

16. september 2010 kl. 09.53 Anonym

Jeg tror alle her har samme problem. Står selv med håret i postkassen pga. 25års reglen. De fleste som har den alder er i farer for at blive smidt fra hus og hjem da der jo ikke nogen ved sine fulde fem er interesseret i at bo sammen med sine forældre når man 24. Skal selv til at tage et iværksætter kursus på Niels Brock for at jeg selv kan starte noget bare i håb om at jeg kan tjene så jeg kan leve. derfor starter jeg nog selv en virksomhed med nogle venner i stedet for det her tyveri!

Held og lykke til alle.

16. september 2010 kl. 10.04 Jan-Jaap Abbink

ja på denne nu værende tidspunkt går jeg på aktivering hos en jobsøgningskursus. Kig 5 timerne på et computerskærm søg efter arbejde. Selv er jeg meld i 6 forskellig vikarburoer og så kan du forstiller dig det jeg blevet ringet op og skal afsted ved dette sammen. Det er også fint nok, men skal først hjemme til hent f.eks min sikkerhedsko eller noget ligende. Så det tage ekstra lang tid til være hos denne arbejdsplads. Og det gør selvfølgelig ikke et god indtrykke ved denne firma og slet ikke ved denne vikarburo jeg var send ud fra. Plus er det sket nogengang det jeg haft nogen vikararbejde det jeg blevet ringet op kl 11 om morgen på aktiverings plads. Skal mødes kl 13. Og fik masser overarbejde besiden af det så det min fyraften var først kl 5 om morgen men stadigvæk tvunget jobcenter mig til mødes op kl 9 hos aktivering. Fordi de mener jeg har ikke ret ril hvile. Pga jeg skulle søg arbejde. Jobcenter og aktivering i ødelægger menneske deres liv. Og Søren Fibiger Olesen du har min støtte få det her stoppet

16. september 2010 kl. 10.11 Thomas

underligt system
i mange år har jeg været medlem af en a kasse betalt og set glad ud (22 år) og er nu for første gang i mit liv blevet ledig. jeg har pådraget mig en arbejdskade som kunne påvises,det skulle lige tage lidt tid at få de nødvendige undersøgelser, idet jobcenteret skulle blande sig i mit behandlingsforløb,så det tog tid at få stillet en diagnose,med det resultat at jeg blev fyret.jeg har idag fundet ud af at jobcenteret og a kassen ikke snakker sammen de ved intet om min arbejdskade og hvad den har medført fremover i mit liv,jeg vil gerne bidrage til samfundet som alle andre men kan jo ikke arbejde som før,jeg søger de job jeg har en formodning om at jeg kan klare.

16. september 2010 kl. 10.40 nadine

Jeg har slev deltaget i et aktiveringsforløb, som jeg syntes var meget spændende, inspirerende - DOG skal dertil siges at der var tid og fokus på de enkelte deltager. Vi var heldige, da vi var det sidste hold med fokus på de enkelte, inden der blev lavet om på det og det så hed "at det var der ikke tid og plads til mere..." En af medarbejderne på dette aktiveringssted flyttede endda til en anden kommune fordi hun ikke kunne afgøre med sin samvittighed at det skulle gå ud over de ledige... Jeg nød den tid i aktivering, selvom der ikke var et andet job end "job med løntilskud" i den anden ende... Dog efter hvordan det hele har udviklet sig den dag i dag er jeg mere end enig i at det er spild af ressourcer at sende ledige i aktivering der ikke fører nogen vejne hen!

16. september 2010 kl. 10.54 Mike Tobiasen

Kunne ikke være mere enig, jeg er selv AMU kursus nu med henblik på at skulle ud og køre taxa når jeg er færdig, men jeg har personligt haft brug for tid til at finde mig selv efter jeg blev fyret og for at finde ud af hvad jeg nu skulle bruge mit liv på, og der har det bestemt kun været til gene for mig at jeg har skulle rende inde på fagforeningen hver 3. Månede og melde mig hos jobcenteret hver uge. Det hjalp da heller ikke at jeg så ovenikøbet blev sendt i aktivering og sammen med det blev presset ud i praktik i virksomheder der ingen relevans havde for mig pga mit helbred.

16. september 2010 kl. 11.28 Charlotte

For 3½ år siden blev jeg fyret fra mit daværende job pga out-sourcing. Siden da har jeg haft 2 vikariater, men for 1½ år siden blev jeg mens jeg var ledig syg og har været sygemeldt i 1 år.

For ½ år siden blev jeg så raskmeldt, og jeg kunne egentligt godt have brugt at der blev taget positivt hånd om mig. Jeg har via Jobcentret været på 4 kurser á 1, 10, 4 og senest 20 dage. Især det seneste var spild af tid, for man brugte bare en masse tid på at lave det samme som man havde gjort på de andre kurser.

Nu er jeg så endt hos AOF som skal skaffe mig et job med løntilskud, det bliver sandsynligvis i en offebtlig virksomhed = job på dagpenge.

Hvis jeg havde fået det tilbud dagen efter jeg var blevet raskmeldt, så havde jeg været himmelhenrykt. I dag kan jeg ikke bruge det til så meget, da næsten 2 år på dagpenge har udhulet økonomien.

Men kan de skaffe mig et (løntilskuds-)job i en privat virksomhed, så kan jeg klart bruge det til noget, isæt til at få fyldt et "grimt" hul i mit CV.

Men jo, man tæller stadig som ledig selvom man har et løntilskudsjob.

16. september 2010 kl. 11.34 Claudio

Helt enig! Siden februar har jeg sendt 167 ansøgninger. Fået 73 afslag. Resten har ikke gidet svare. Man blivefr mere og mere frustreret. Har været i en aktivering som jeg skaffede selv i august. Det var et held. Alle andre steder jeg henvendte mig til var ikke interesserede. Nu skal jeg til samtale igen med den kære vejleder fra det private firma som kommunen har ansat. Får e-mail med noget der smager af krabsk og den løftede pegefinger . Du er forpligtet. Møder du ikke blíver du indberettet, osv. Man føler sig som forbryder. Det er ikke min skyld at ingen har interesse for at ansætte noget af "det grå guld", som står til rådighed for arbejdsmarkedet. Jeg vil gerne arbejde, men ingen vil øjensynlig have mig!

16. september 2010 kl. 11.39 anne-Margrethe

Jeg er helt enig
vi er voksen fornuftige selvstændige individer, der kan tage hånd om vor egen situation. Alene det, at vi har meldt os i A-kasse viser ansvarlighed for eget liv.
Personlig er jeg veluddannet, og har siddet i stillinger, hvor jeg har skullet lære andre at skrive ansøgninger og cv, og bliver alligevel slæbt igennem trædemøllen; det er helt til grin og spild af ressourcer. Flyt dog ressourcerne hen til de, der har behov for et sådant forløb, og lad os andre selv finde job.
Vi skal nok bede om hjælp, hvis der er behov.
mvh
Anne-Margrethe

16. september 2010 kl. 11.45 Anonym

Jeg er som alle de andre fuldstændig enig. Når man skal op for at 'kontrolleres' for om man har søgt det man skal søge er det som at stå skoleret for inspektøren når man har lavet ulykker i skolen. Som der står så er vi voksne mennesker. Og nok er der nogle der udnytter systemet men dem burde a-kasserne og jobcentrene sagtens plukke ud individuelt og hive fat i dem. Jeg kan f.eks. godt lave et supergodt CV og ansøgning og har skrevet rigtig mange igennem tiden. Men alligevel skal jeg sidde og spilde min tid hver 3. mdr.

16. september 2010 kl. 11.47 Grete Lund

Helt enig. Jeg har lige være på et 4 ugers kursus, hvor vi det meste af tiden skulle søge job. Den sidste uge skulle vi tilsammen sende 200 ansøgninger og vi var 20 personer. 3 voksne mænd "passede" os. hvad koster det ikke. vi sendte bare til gud og hvermand. Jeg ved, at virksomhederne er fuldstændig trætte af de ansøgninger. De spilder en masse dyr tid. Jeg kan gå på efterløn til næste år og der var 4 andre på kurset, der også ville gøre det. Lad dog os være! Vi ønsker ikke job nu. Vi har knoklet i 40 år på arbejdsmarkedet. Så fred dog os der kan gå på efterløn næste år og tag hånd om de yngre!
Grete Lund Tornskadevej 6 Struer

16. september 2010 kl. 11.58 Mikael

Jeg er i et slutningen af et aktiverings forløb på 10 uger dikteret af jobcenteret som jo skal følge statens latterlige politik på det område.
Har været ledig siden feb. ´09 og kommer fra en branche de ledige stillinger og ikke hænger på træerne. Har søgt bredt men der er mange om buddet. Men der er desværre også stillings annoncer slået op for at teste niveauet af mulige fremtidige ansatte eller for, at "please" aktionærene - "ihh det går så godt og vi søger nye folk".

Medio Juli startede jeg så i et 10 ugers "kursus" hos en såkaldt 3. parts aktør.......6 uger på bænken og 4 uger i virksomhedspraktik. Det eneste jeg har fået ud af det er et andet syn på hvordan en ansøgning/dataliste også kan skrives men egentlig mere en bekræftelse på, at det er ikke der skoen trykker hos mig.

I forløbet var der så mulighed for at tilvælge et kursus i personlig udvikling. Så jeg tænkte det ville jeg gerne for så slap jeg for at side dagligt klistret op til en ret dårlig computer og surfe ledige job og med andre kursisters small talk og brokke diskussioner som lydkulisse.

Et kursus der strakte sig over 8 dage hvoraf den sidste først afvikles mere end 14 dage senere. Om fokuset var væk - ja i den grad. Kurset fik jeg intet udaf andet igen kun at blive bekræftet i,a t måden jeg ser mig selv, min familie, evt. partner og andet er iorden. Min selverkendelse er iorden men jeg følte, at man var tvunget til at side og udlevere personlige og følsomme emner om sig selv til en forsamling af kursister man slet ikke kender godt nok.

I forbindelse med det her kursuforløb har jeg kun fået det være med mig selv. Syntes at den respekt, der burde være for det enkelte individ er tilsidesat. Tvunge møder i a-kassen, på jobcenteret og mødepligt hos 3 part aktøren. Hjemme arbejde, job søgning og så mine børn, der gerne vil have et normalt samvær med deres far (enlig far) Det var hårdt og ret trættende.

Følgende spørgsmål og undren dukker op:

1) Hvorfor skulle jeg gå i mere end 1 år før jeg blev kastet ud i et kursus?

2) Hvis hensigten er at hjælpe mener jeg man skal tage fat i hver enkelt ledig kort tid efter man melder sig som ledig og her lave en individuel vurdering for at finde ud af hvilken hjælp, der er brug for og hvor man skal sætte ind.

3) Oppositionens forslag om at folk i arbejde skal arbejde 12 min. mere pr. dag eller 1 mere om ugen. Hvor mange arbejds pladser kunne der skabes hvis man ansatte ledige i stedet?? Forslaget er da ikke særligt socialt og virkelig nedværdigende og en tilsidesættelse af os der desværre går ledige. Ca. 2.7 mill. er i fuldtidsarbejde (37 timer) De arbejder ca. 44 uger på et år (1628 timer). Dvs. 2.7 mill. skal arbejde/levere ca. 118.800.000 timer. Det svarer til ca. 73000 fuldtidsstillinger. Kommer der 73000 i arbejde svarer det til en forøgelse med ca. 3,5% af arbejdstyrken. Den vil så være på ca. 80%. De sidste 20% er syge, kontant/dagpenge og hjemmegående. I Juli 2010 var der 171000 bruttoledige - dvs ca. 6,3% af arbejdsstyrken.
Jeg syntes oppositionen skulle skamme sig. Man foreslår at holde mere end halvdelen af den reele ledige arbejdsstyrke uden for arbejdsmarkedet og lade 2,7 millioner arbejde mere.
Den time ekstra om ugen koster jo også penge i form af øget energiforbrug, administration af de 12 min./ 1 time, for en del besværlig transport, ekstra børnepasning. Og den ekstra arbejdstid giver i mange tilfælde ikke en forøget produktion.

4) Den benyttede løsning med anden aktør fatter jeg ikke nødvendigheden af. Den er meget dyr og de tager sig godt betalt. Mener det er ca 35000,- pr. kursist. Det er lidt bizzart at man som ledig skal have med en a-kasse, jobcenter og anden aktør at gøre. 3 instanser som sagbehandler ledige på engang.
(fortsættes)

16. september 2010 kl. 12.01 Mikael

(fortsat)
Hvad koster det årligt at drive disse 3 instanser? Hvis man flyttede arbejdsstyrken og økonomien ud i det private erhvervsliv vil vi så kunne forbedre vores konkurrence evne? Vil produktionen og indtjeningen blive forøget - det vil give flere penge i statskassen. Alle skal idag være i en a-kasse, der er nogle regler, rettigheder og pligter - de kan forvaltes meget mere simpelt og med meget få ansatte - hvis man tør bruge den teknologi vi har til rådighed idag.

16. september 2010 kl. 12.13 Foto Knudsen

Kommunal kassetænkning!

Løntilskud.
Kom i løntilskud i Faaborg Midtfyn kommune som:
Service medarbejder, - ifølge bevillingen af løntilskud.
Pedelmedhjælper/havemand - ifølge ny jobplan.
Specialarbejder/faglærte gartner – ifølge overenskomst for KL og 3F.
Havemand/servicemedarbejder – ifølge lønseddel.

Begrundelse:
Jørn henvises til løntilskud som pedelmedhjælper/havemand.
Formålet med løntilskud er at oplære hans faglige kompetencer.

Bangsbo Klubberne:
Faaborg Midtfyn Kommune have opsagt en medarbejder ved Bangsbo Klubberne, på grund af besparelser. En medarbejder der var ansat til at arbejde med de unge, dag og aften m.m.
Bangsbo Klubberne have i forvejen en ”havemand/ pedelmedhjælper ansat.

Arbejdsopgaverne:
Det ender med, at undertegnede også langsom overtager, nogle af de arbejdsopgaver som den tidligere opsagte medarbejder lavede.

Fakta var/ er:
På grund af besparelserne, var der ikke penge til fastansættelse/efteruddannelse m.m. af undertegnede, når de 12 måneder i løntilskud var slut. (stoppede efter 6 måneder).

Tror og mener:
At løntilskud kan være en hjælp til, at komme i arbejder igen, men det skal ikke være kassetænkning eller et ”gemmested” i 12 måneder.

Som arbejdsplads med løntilskud for en havemand ekstra, var opgaverne/udfordringerne på Bangsbo Klubberne ikke til det.
Derimod var der arbejdes opgaver og udfordringer nok, med aktivering af de unge, der kommer på Bangsbo Klubberne.

Det positive var:
Medarbejderne, og arbejdet med de unge mennesker, der kom på Bangsbo Klubberne.

Jørn Knudsen

16. september 2010 kl. 12.15 Vanessa christensen

Endelig er der en dom står frem.For de ledige gider regering ikke at høre på.Jeg kan kun give dig ret i det meningsløse jobsøgninger.stå selv i det nu på aktiverings kursus hvor vi skal søge 6 job om ugen ,samt vi bliver skubbet ud i løntilskud og virksomhedspraktik,hvor man ikke optjener timer fulstændig hul i jorden.som ledig er man utrolig presset og stresset at det kan føre til sygemeldig.Er også harm over at hvis man inde for 2år er ledig tja så lukker kassen .hvad føre det til .Jo flere bistand klienter og syge. Så lad de ledige få noget ro på ,så man kan få det job man SELV gerne vil have,man føler sig som en uselvstændig person,fordi man ikke selv kan få lov til at finde sit job.Så lav dog de stramme regler om ,selv de ledige er mennesker med fælder.venlig hilsen vanessa.

16. september 2010 kl. 12.20 Kurt Larsen

Det er dig der er en vat-arm Søren Fibiger Olesen Du kan stoppe det i købet af et par dage.

Hvis du blot lod din a-kasse følge dansk lovgivningen og ministerens nærmere fastsatte regler:

Bekendtgørelse om en aktiv beskæftigelsesindsats BEK nr 865 af 01/07/2010 Gældende
Kapitel 6
Jobplan m.v.
§ 36. Jobcenteret udarbejder en jobplan sammen med personen. Jobplanen skal være drøftet med personen ved en jobsamtale. Den udarbejdede jobplan skal underskrives af personen og jobcenteret.
Stk. 2. Jobplanen skal indeholde oplysninger om
1) personens beskæftigelsesmål og planer for tilbud,

Og lod være med at sætte folk i karantæne, når de udebliver for aktivering, de ikke selv har sat som mål og planer og i øvrigt heller ikke har skrevet under på. Så ville folk ikke føle sig tvunget til at skrive under på jobcentrets egenhændige jopplaner. Det ville hurtigt sætte en stoppe for jobcentrenes tåbeligheder samt tilsidesættelse af en ellers god lovgivning på området.

Det er dig folk betaler kontingent til, det er dig der skal varetage medlemmernes interesse. KOM I GANG.

NB: Hold ferie, hvor vil du skore medlemmer!

Med venlig hilsen
Kurt Larsen

16. september 2010 kl. 12.24 Anonym

Hvad med at sende ledige på kursus/eller mer uddannelse som vedrører deres tidligere erhverv. Man vil jo så gerne have højt uddannede mennesker her i Danmark, så prøv at gøre noget ved det i stedet for disse CV kurser eller aktiveringer som er urealistiske. Kan det virkelig være så svært. Ja, det kan det sålænge politikerne ikke vil ændre sig - ny tænkning(prøv det) - og ikke dette overvåget samfund. Der skrives i flere indlæg det tager den lediges tid, til disse unødvendige aktiveringer, ja, men hvad med arbejdsgiverne, som skal belemmers med alle vore useriøse ansøgninger, som vi bruger flere timer på hver dag.

16. september 2010 kl. 12.56 Anonym

De eneste der har noget ud af aktiveringen, er de privatefirmaer der sender en regning til det offentlige, og de ledeige for ikke job, så helt enig stop denne hovedløse aktivering

16. september 2010 kl. 13.19 Anonym

Den sidste aktivering jeg var på skrabede bunden. Uproffessionelle vejledere, tre kvarters reelt indhold om dagen, efter tre uger var de løbet tør for undervisningsstof, og startede forfra.
Det blev til gengæld nøje kontrolleret,at vi var der fra 9.30- 14.30 hver dag. Spild af tid og skatteborgernes penge, men kontrol det var der sandelig.
Kunne vi ikke få lov at afsone derhjemme med en fodlænke, så sparede vi i det mindste udgifter til transport med tilhørende forurening og var ikke medvirkende til at danne køer i trafikken.
Kim

16. september 2010 kl. 13.40 johnni

ja kan kun gi folk ret i at det ikke fungere.

16. september 2010 kl. 13.51 Anonym

KURT LARSEN HAR RET. LOVEN ER KLAR. HVORFOR GÅR A-KSSERNE LOVOVERTRÆDERNES ÆRRINGE VED AT GIVE KARENTÆNE???

16. september 2010 kl. 13.59 Anonym

Aase
Jeg er helt enig, lad os der har et deltidsjob gå i fred, og giv os da de par kroner det drejer sig om, jeg er 57 år, hvor længe tror de jeg kan blive ved med at arbejde.
Det er nok en bedre idé at prøve og kigge på hvor mange der egentlig er berettet til en pension af dem der får det nu, bedre at de yngre kommer ud på job, mange går bare og laver ingenting på enten uberrettet pension, eller på kontanthjælp.

16. september 2010 kl. 15.02 loni

fuldstændig enig med dig spild af tid....

16. september 2010 kl. 15.04 Gitte 6400

Det er nemlig rigtig, at nogen bare har brug for tid til at finde et nyt arbejde. I den situation vi står, især her i Sønderjylland, har det ikke været nemt at finde noget nyt. De fleste aktiveringer fører ikke til noget arbejde, men er blot ressursekrævende fra jobcentrets side mht. at finde aktiveringspladser, udfylde jobplaner og etablering af virksomhedspraktik, printerpapir og sidst men ikke mindst porto til at sende alt muligt papier rund i Danmark. Finder man så en aktivering som kan medføre job er vi vel allesammen klar over, at systemet, fra arbejdsgiverens side, bliver udnyttet til det sidste med hensyn til gratis virksomhedspraktik og efterfølgende jobtilskud.

16. september 2010 kl. 15.12 Anonym

Solveig 4720

Er også i aktivering med løntilskud og ved også på forhånd,at jeg efterfølgende ikke bliver fastansat, for sådan gør denne virksom det. Syntes det er at gøre grin med os, som gerne vil i arbejde. Det er da at udnytte samfundet.

16. september 2010 kl. 17.50 Susan

S.Nielsen
Jeg blev freværsmeldt i min graviditet pga lussingesyge risiko. Da jeg er privat dagplejer og i mit fravær skulle modtage dagpenge i stedet for at få løn som hvis jeg havde været kommunal dagplejer,så skulle jeg også på jobsøgningskursus og løbende søge og dokumentere at jeg faktisk søgte job,selvom alle jo godt vidste at ikke nogen ville ansætte en gravid som oven i købet skulle tilbage som dagplejer efter barsel, Danmark har desværre efterhånden et firkantet system!

16. september 2010 kl. 18.05 Lisbeth

Som Søren Fibiger Olesen, formand Kristelig Fagbevægelse så ganske rigtigt starter sit oplæg med til denne igangværende debat – kan jeg kun sige, at det har han da fuldstændig ret i og som så mange gange før inden for de sidste 10-15 år ,er der ingen der gør noget ved det. De ledige har i alt den tid gjort opmærksom på den meningsløse aktivering – så jeg vil ikke uddybe den meningsløse og ydmygende aktivering yderligere. I denne tråd fremgår det også med al tydelighed hvordan den ledige har det med at blive sendt ud i aktivering.

Jeg undrer mig meget over det menneskesyn der ligger til grund, når vi taler om mennesker der for en tid ikke har et arbejde. Det kan der være mange årsager til men fælles for alle der ender i ledighed er, at det ikke er noget man har ønsket sig, hvis man ikke havde været nød til det.

Mistænkeliggørelse, kontrol, formynderi, myndighedsrollen, tvang og jeg kunne blive ved. Jeg skammer mig på Claus Hjorts vegne – vi er voksne mennesker og har individuelle behov og ønsker og skal ikke behandles som en flok kriminelle der ikke kan tænke selv og kun er ude på at snyde samfundet, bare fordi man for en tid ikke har noget arbejde. Kurser, uddannelse etc. kan være relevant hvis den ledige ønsker det og har behov for det. En meget lille gruppe af ledige kan have stor glæde af at komme i løntilskud i forhold til at udvide deres sociale kompetencer hvis de selv ønsker det og selv er medbestemmende indenfor hvilket fagområde det kunne være.

Hvis Claus Hjorts holdning er, som han bekendt har givet udtryk for, i forbindelse med halveringen af dagpengeperioden, at lige inden de 4 år var gået kunne de ledige godt finde et job. Dermed mener han vel også at vi nu lige inden de 2 år er gået også finder et job. Hvis det er korrekt opfattet, så forstår jeg slet ikke aktivering overhovedet for de ledige skal jo nok finde et job alligevel inden perioden udløber. Hvor kunne samfundet dog spare mange penge på den meningsløse aktivering og det vel at mærke ifølge Claus Hjorts egen filosofi, for den ledige finder jo alligevel et arbejde inden perioden udløber. Jeg ved godt at det er fru Inger Støjberg der bærer betegnelsen beskæftigelsesminister, men det er Claus Hjort der sidder ved klaveret og spiller og fru Støjberg danser lystigt rundt i manegen.

I forbindelse med aktivering af en ledig der skulle aktiveres fordi datoen sagde, at nu var det hans tur også kendt som rettidig aktivering – et begreb som er en alt afgørende faktor i systemet og rettidigheden skal overholdes. Det er det jobcentre, A-kasser og anden aktør bliver målt på. Men for lige at vende tilbage til min oplevelse med den ledige der nu skulle i aktivering. Jeg kontaktede en virksomhed og blev mødt af en meget ophidset leder, nu havde han sandelig fået nok af alle dem der ringede og ville have ledige i aktivering. Man skulle jo tro at det var hvid slavehandel råbte han og knaldede røret på…

Det var en meget tankevækkende bemærkning og jeg tænker tit på den…

Forhenværende jobkonsulent

16. september 2010 kl. 19.37 Lizzi

Jeg kan kun være ganske meget enig med Søren Fibiger Olesen. Disse regler er ikke til for de ledige.

Men vil så fremhæve at det kan være positivt at være i aktivering. Jeg har selv fundet et job i aktivering på ½ år som giver mig en opdatering på en gammel uddannelse som jeg har taget for mange år siden. Men jeg har så ingen ide om hvor jeg var havnet hvis jobcentret eller a-kassen havde sendt mig ud. Nu jeg selv har fundet et rigtig godt sted kan jeg se det som noget godt og forhåbentlig munder det ud i et fast job.

16. september 2010 kl. 19.42 Anne-Marie Madsen

Uhmmm dejligt at det bliver sat ord på nu....

Som dagpengemodtager, on and off, kender jeg rigtig godt både føleserne som jobsøgende, og deltager på div aktiveringer.

Jeg har lige afsluttet er to dags forløb i går.... og ja, her var gentagelse fra tidliger kurser og aktiveringer....

Der dog var forskellen, jeg formåede at deltage uden min fordømmelse og vrede rettet mod at sidde her igen, igen, igen og igen få undervisning - aktivering... som virker meningsløs og formålsløs.

Sorgen over at være uden arbejde, ingen "min plads" i samfundet have, er en af de følelser der fylder, i mig.

Jeg er blevet kloger på mig, gennem min dagpenge perioder... blevet afklaret på at jeg mere end nogen anden, her i samfundet ønsker at, jeg er en aktiv del af arbejdslivet.

Jeg er afklaret på at jeg gør det bedste jeg kan. D.v.s holder håbet for øjet, håbet om at en dag.. vil jeg have min plads i arbejdslivet..

Ind til da.... ja så er der nogle kursus og aktiveringer som - ja - virker meningsløse og formålsløse... som politikerne planlægger... og bestemmer... jeg skal deltage i... Nu kan jeg se frem til at jeg deltaager med ro og fred... og oprejst pande.

Denne del af Poul Henningsens sang

Man binder os på mund og hånd,
men man kan ikke binde ånd,
og ingen er fangne,
når tanken er fri.

....h ar virkelig været med til at jeg har kunne beholde min værdighed og selvtillid i dette system som i den græd - har udfordret min selv motivation.

Alle reglerne lukkede af for min kreativite, glæde og tillid til fremtiden. Det hjalp da jeg som i ovenståede sang... fandt vej til dmin frie tanke, håbet og drømmen om at det vil ske... en dag har jeg min plads i samfundet som medarbejder...

En dag...

endtil da....

Beder jeg en stille bøn til at de politiker som har skabt disse regler,vil blive bevidste om hvilke menneskelig pris, disse regler har.

De mennesker som reglerne på den ene side undertrykker vores glæde, tillid til jeg kan noget der er brug for i samfundet og på den anden side kræver at vi skl være åbne, glade og modtagelige... ja lige frem omstillingsparate til at sige ja til et job, uanset jobbets karakter, når der er et job.

for mig betyder det at reglerne, på den ene side "slår mig ned" og på den anden side "kræver jeg skal rejse mig om efter slaget og være klar NU" - fordi en dato, eller en regle kræver det...

Det er menneskers måde at behandle mennesker på....


det er ingen gang noget jeg ser i tv... et eller andet program fra en uland... det er ja... faktisk i danmark år 2010 det sker...

... Jeg er begyndt at udtrykke at jeg har en karrier som arbejdsløs... for jeg er i dag ekspert på det at være arbejdsløs, møde op til møder, aftaler og aktiviteter, som ... ja som er udtykt nogle gange her på siden.. virker formålsløse, meningsløse... for mig... MEN jeg vælger også at tro på dette system - har en vigtig betydning for samfundet... - SÅ KAN SYSTEMET JO VÆRE BERRETIGET... OVER FOR SIG SELV... DER ER JO BRUG FOR SYSTEMET... eller ville vi jo være flere arbejdsløse.... hvis ikke der var alle dem der var ansat til at aktivere os er er arbejdsløse... hummm...

Jeg er nogle gange dybt taknemlig over min arbejdsløshed.... fordi den vækker det værste i mig... frygten for at jeg aldrig vil komme i job... frygten for at jeg pluselig, p.g.a regler og datoer... mister min indtjening... ja sågar for at jeg en dag vil opleve at døden , afslutningen på livet kommer... og jeg ingen "min plads" i samfundet har oplevet.... ja jeg har faktisk stillede mig spørgsmålet... hvad vil jeg være uden at have oplevet "min plads" i arbejdslivet... hvis døden lige kom forbi nu....

Jeg vil forsat være mig... stolt over hvor godt jeg geberder mig gennem livet og at jeg forsat har håbet, drømmen og troen på at .....

En dag - lige om lidt... er jeg i et vidunderligt job...

16. september 2010 kl. 20.13 Hans

1. gang i aktivering var ved Rødekors, som normalt er friviligt arbejdskraft, så det førte til inget arbejde. På mandag ny aktivering, hvor en person går på barsel,(de vil spare penge). Det er igen aktivering, men det fører heller ikke til arbejde.
Hvis personer ikke kan tvinges ud i aktivering, så bliver arbejdsskiverne nødt til at ansætte reelt arbejdskraft og ikke at udnytte systemet ved at bruge personer i aktivering 4 uger ad gangen, hvorefter de tager nye ind og så forfra igen. Mvh. Hans

17. september 2010 kl. 07.22 anonym

Jeg er fuldstændig enig! Pt. er jeg i job, har fast sæsonarbejde i en turistvirksomhed, så jeg ved jeg er arbejdsløs om en månedstid, og selvom jeg kommer lige fra fast job skal jeg faktisk aktiveres fra 1. ledighedsdag!!!
Min kæreste er lige nu i aktivering som pedelmedhjælper på en skole, men det står fuldstændig fast at han ikke får noget job ud af det - for dette skoleår er det sidste - derefter lukker skolen. Og det værste er faktisk at der ikke er noget at lave på skolen, største delen af deres tid tilbringer de med at læse avis - det kan han også gøre hjemme, hvor han ovenikøbet også kunne bruge mere tid på at finde det helt rigtige job for ham.

17. september 2010 kl. 08.24 Jeanette

Jeg er helt enig. På det sidste har jeg hørt om flere firmaer, der har afskediget personale, hvorefter de har fået nogle ind i aktivering i stedet for. Hvor er vi så henne. Til sidst er vi jo alle i systemet, og det bliver da utroligt dyrt, eller også ender vi med at være så længe på ledighedslisten, at vi ikke lægnere kan få dagpenge, og ryger på kontantlisten, hvor jeg i mit tilfælde ikke kan modtage noget, da vi bor i eget hus, og min mand ind til nu har arbejde. Men det kan da også være det ryger på længere sigt. Så ryger huset også osv. osv. osv.

17. september 2010 kl. 10.31 Sabine

Enig i alt.. Er sendt på CV kursus i 8uger.. Bare for at få tiden til at gå..... Selvom jeg skal på barsel lige om lidt.. Vi er tre der snart skal på barsel.. Ja flot.. Og vi skal stadig søge arbejde og gøre arbejdspladser sure fordi vi spilder deres tid, da vi ikke må nævne i en ansøgning at vi er gravide.. Hvad er meningen så?? Helt hen i hegnet

17. september 2010 kl. 12.15 sophanneary Sar

Sara

Helt enig! meningsløs aktivering og spild af ressourcer. Man bliver kastet rundt i systemet, aktivering, samtaler hos Jobcentret og A-kassen. Det er deprimerende!

17. september 2010 kl. 13.46 Anne Grethe

Jeg er helt enig, det er meningsløst. Jeg er for tiden i 4 ugers virksomhedspraktik og går på efterløn om ca 1/2 år og alligevel skal man køres igennem systemet, det er deprimerende!!!!!!
Anne Grethe

17. september 2010 kl. 13.53 Steen Wagner

Nemlig !!! - Det er milliarder af kroner som bruges på meningsløs aktivering. Tænk hvad der kunne komme ud af det, hvis man i stedet brugte de midler til at gøre det attraktivt og lettere for virksomhederne at lave reelle stillinger til de ledige !!! Tankevækkende, tankevækkende, tankevækkende, - ikke også Fru Inger Støjberg !!!

17. september 2010 kl. 14.03 Anonym

Opløftende læsning!
Tankeeksperiment - Hvilken effekt vil det have hvis samfundet flyttede alle de ressourcer, mennesker og penge, der anvendes på at "hjælpe" de arbejdsløse. Flyttede ressourcerne til at hjælpe erhvervslivet med at få mere gang i omsætningen - så der blev brug for at ansatte flere medarbejdere.

17. september 2010 kl. 14.23 Anonym

Dette er en prøve. jeg skrev en kommentar igår torsdag den 16. september, men den er åbenbart faldet ud....

17. september 2010 kl. 14.39 Aase Overgaard Jensen

Jeg prøver lige igen. Jeg er fuldstændig enig i at det er kørt af sporet på den måde ledige behandles og kontrolleres på. Jeg er i job m/løntilskud og har selv "solgt" indholdet i stillingen som Trivselsmedarbejde, så jeg arbejder med det jeg brænder for, dog uden løn og det er jo der det halter.. Hos Krifa halter det også hvad angår deres tilbud om coaching. Tilbudet gælder for medlemmer der er i job, medlemmer der erblevet fyret og som stadig er i jobbet OG NU KOMMER DET: tilbudet gælder IKKE ledige medlemmer(vi betaler jo også kontingent på lige fod med de medlemmer, der er i arbejde). Hvorfor ikke flytte fokus fra rammer og regler til den lediges individuelle ønsker og behov, så de fremadrettet kan hjælpes og inspireres til at komme i job igen?

17. september 2010 kl. 17.22 Birthe

Sikke mange gode kommentarer til alt det jeg selv har gået og tumlet med - tak for det.
Også en tak for nyhedsbrevet - det er det mest fornuftige jeg har læst i årevis.

17. september 2010 kl. 18.01 Finn

Hold da op der er godt nok mange der er godt trætte af systemet
og det er da forståeligt, er selv træt af st blive mistænkeliggjort, jeg har godt nok fået job men slet ikke ved hjælp af det latterlige system vi har her i landet.
her er et par forslag til et bedre system.
1. del de ledige op i nogle kasser
2. find ud af hvem har det værst rent økonomisk
3. find ud af hvem, kan egentlig godt klare sig nogenlunde
på understøttelsen
4. find ud af hvem gider ikke at arbejde
fokuser så målrettet på dem der har det slemt økonomisk.
dem der ikke gider er der ikke brug for på arbejdsmarkedet
som de første vel?? det er nok en anden problematik.
dem der kan klare sig kan man vente med at angribe
dermed har man gjort skaren af ledige en hel del mindre.
og som situationen er lige pt.skal vi sgu ikke
lære at skrive ansøgninger. vi skal bare have et
sted at sende den hen, og det kan systemet ikke klare

17. september 2010 kl. 19.05 Carsten

Man kan mærke jobnet er sulten for at beholde deres ansatte, men dog mangler kommunerne mill. af penge. Fyr dog de mennesker,de tager os ikke seriøs alligevel.

18. september 2010 kl. 07.25 Anonym

Anden aktør, jobdk, et datterselskab af Kristelig Fagforening. Hvor jeg har været på jobsøgningskursus. Et kursus som jeg ikke har kunnet bruge til noget, meget af undervisningen sad underviseren i kontoret og skulle vi arbejde selv. Med hvad????
Kristelig fagforening vil ubrugelig aktivering til livs. De kunne starte i egne rækker.

18. september 2010 kl. 09.55 Anonym

Jeg er helt enig, fordi der er nogen der har misbrugt systemet engang, så skal alle bøde for det, men det er jo ikke kun her men overalt i samfundet. love og regler blever lavet på baggrund af de relative få mennesker der ikke kan finde ud af at leve med respekt for andre mennesker, det skal alle vi andre desværre bøde for.

18. september 2010 kl. 11.26 Lisbeth

Jeg er meget overrasket over at læse indslag fra (desværre anonym) den 18. september 2010 kl. 07.25, at JOBDK også er datterselskab af Kristeligfagbevægelse. Jeg ved at Job Vision er datterselskab af Kristelig Fagbevægelse og har været en tæt samarbejdspartner i mange år. De har da også til huse dør om dør i samme hus som Kristelig Fagbevægelse i Næstved afdelingen. Til indslagets afsluttende opfordring kan jeg kun tilslutte mig.

Citat:
I 2003 bliver Job Vision medlem af ACP – verdens største faglige organisation inden for karriererådgivning, og året efter har Job Vision 100 medarbejdere og 20 afdelinger i Danmark.
I 2005 bliver Job Vision solgt til Krifa Holding A/S, men fortsætter som selvstændigt datterselskab i Kristelig Fagbevægelse Koncernen.
For tredje år i træk nomineres Job Vision som "Entrepreneur of the year" af Ernst & Young.
I 2006 fratræder Axel Ramsing og Bjarne Sunder, og Henry Haahr tiltræder som ny direktør i Job Vision.
I 2009 er Job Vision en fortrukken samarbejdspartner i beskæftigelsesindsatsen. Job Vision har ca. 90 faste medarbejdere og en række freelance konsulenter fordelt på landets 20 afdelinger, med hovedkontor i Hillerød.
Citat slut.

18. september 2010 kl. 16.13 Anne-Marie Madsen

Til Torben Schmidt

YES tak for dit brev til Inger Støjberg, 13. september 2010.

Jeg er glad for at have en kollega, som dig.

Mange hilsner fra Anne-Marie

18. september 2010 kl. 22.41 René Clausen

Ja, STOP den sindsyge aktivering, det er surt nok i forvejen at være arbejdsløs. Folk tror sku man smitter!!. Med de kurser køres man bare helt ned i kul kælderen, når man for 24 gang skal høre... sådan skriver du et CV. Kan snakke med om mosten har været på bla. Job vision, iku, a2b...

19. september 2010 kl. 11.23 Karina

Når man ikke bliver behandlet menneskeligt, vil der kun opstå modstand mod systemet.
Respekten er væk og de eneste det drejer sig om, er at sno sig uden om.
Tror ikke der er nogen der frivilligt vil være ledig, tror faktisk ALLE vil gøre hvad de kan for at tjene deres egne penge og rent faktisk en månedsløn man kan leve af.
Der bliver ikke taget hensyn til om man er enlig forsøger eller har en kone eller mand der tjener kassen, ved ihvertfald i mit tilfælde som fuldtids enlig mor at det ikke er muligt at leve af dagpenge og min gæld bare vokser måned for måned og når man samtidig bliver behandlet umenneskeligt og ikke lyttet til eller på nogen måde eller bliver taget alvorlig, så bliver man underlig forkrampet og kun stresset af det system. Faktisk vil jeg påstå at det fastholder mig langt længere i ledighed, fordi der ikke bliver givet plads til at man selv når frem til noget...men hele tiden bliver bremset af fuldstændig håbløse møde af forskellig art, man skal møde op til.
Forstår simpelthen ikke man skal dobbelt tjekkes af både A-kasse og jobcentret om præcis de samme ting.....kunne de evt. tale sammen!!!!????????
Jobcentret er jo en KÆMPE joke, jeg spørger bare, hvornår har de rent faktisk formidlet et job????? Har aldrig hørt om nogen der har fået job af den vej! De har aldrig interesseret sig for reelt at hjælpe mig, kun tjekke mig!

19. september 2010 kl. 12.39 Jens

Jeg er helt enig i Søren Fibiger's blog og det er skønt at se at man ikke står alene med sine holdninger til dette cirkus. Er der ikke noget med at man ikke må fremvise vilde dyr i et cirkus? Men åbenbart er det fint at gøre det med de ledige. Man bliver i den grad fremmedgjort og nedgjort af systemet!

19. september 2010 kl. 13.33 Jean

Det har været helt galt siden denne regering trådte til, vi skal følge alt for mange regler og er blevet et overvågnings samfund og en flok nikkedukker, det er til at blive dårlig over. Jobcenteret hører dårligt efter hvad folk siger til dem, det hele skal være kæft, trit og retning. Imens sagsbehandlerne bliver sygemeldt på stribe med stress! Stress hvad tror de vi andre har, med trusler om at få stoppet dagpengene hvis vi ikke følger alle DERES forslag! Hvad med vores rettigheder, har vi overhovedet snart nogen? Frit Danmark - vi vil have den tilbage!

20. september 2010 kl. 14.15 Karen Wethje

Det skal blive interessant at se, hvad ministerens tiltag i forhold til at standse alt bøvlet mon resulterer i. Megen af den frustration, som kommer til udtryk her på siden har forhåbentlig fundet vej til ministerens bord i form af de 1700 forslag hun har modtaget.

I det mindste tyder siden her på, at der vidst er rigtig mange, som har lyst til en medarbejder-samtale med Inger Støjberg. Jeg er i al fald en af dem, som gerne møder op med argumentation i lange baner for det uansvarlige i den nuværende beskæftigelsespolitik, både samfundsøkonomisk og i forhold til den enkelte samfundsborger.

Det seneste års tid har jeg nemlig mødt flere - både ledige, a-kasse- og jobcentermedarbejdere, der er nået helt derud, hvor de mest af alt har lyst til at give op eller måske "nedlægge arbejdet" og ikke genoptage det, før det indebærer indholdsrig, kompetencegivende og meningsfuld aktivitet for alle parter - med jobgaranti efter endt forløb for de ledige.

I coaching taler man om, at sproget skaber virkeligheden. Så foruden et ændret indhold i beskæftigelsesindsatsen, kunne ændret sprogbrug være ønskelig. Aktivering er noget man kan gøre i forhold til en maskine eller i kemiske sammenhænge. Man aktiverer en maskine ved at trykke på en knap og starte den, så den går fra stilstand til bevægelse. Man aktiverer kemiske processer f.eks. ved at tilføje et stof.

Men MENNESKER ER ALLEREDE AKTIVE simpelthen fordi vi er levende , pulserende organismer, som konstant producerer tanker, følelser, ord og handlinger. Mennesker er altså ikke maskiner og det er derfor utroligt nedværdigende at tale om "aktivering". Ordet er blevet indført samtidig med den stadigt stigende mistænkeliggørelse af ledige i forhold til, at de "ikke gider lave noget".

Førhen talte man om jobtilbud eller uddannelsestilbud. At der så dengang også fandtes skrankepaver, som benyttede deres AF-job til at få frit løb for deres personlige fordomme er så en anden sag, men på daværende tidspunkt var der dog mere arbejdsformidling i arbejdsformidlingen end der er idag. Sprogligt set er det helt misvisende at kalde det for jobcenter. Det burde snarere ændres til kontrolcenter.

En rigtig god ting er selv at sætte sig ind i så mange af reglerne som overhovedet muligt via ministeriets og arbejdsdirektoratets hjemmesider. I sommers var jeg til samtale med en jobcentermedarbejder, som i adskillige år har været kendt for sin nedværdigende facon. Det irriterede hende tydeligt, at nu sad hun overfor en, der kendte paragraf-junglen ligeså godt som hun selv, så hun fik ikke et ben til jorden. Det er bare trist, at det skal være sådan, for dybest set burde et jobcenter være et service-organ, hvor arbejdsledige borgere kunne hente værdifuld og anvendelig information og ikke mindst få adgang til fagligt indholdsrig og kvalificerende kursus-/uddannelses-og job-TILBUD.

20. september 2010 kl. 14.16 Jytte

Jeg er helt enig med Jean og mange andre, det overvågning, overvågning og endnu engang overvågning. Alt dette bliver gjort for at bevare deres egen pind. Kursus mig her og kursus mig der, Jobvision og hvad det eller hedder, intet af det har givet arbejde, tværtimod, nu går jeg sygemeldt med stress og depression og er nok ikke den eneste:(

22. september 2010 kl. 09.46 else

jeg er efterlønner, og har lige udfyldt et skema - så kom jeg til at læse - jeg har ikke læst alle indlæg, men mange - det er så forfærdeligt - sygdom stress og depression - jeg er ved at være på højkant igen, men det tog faktisk lang tid, for livet som ledig og jobsøgende kan dræne den mest aktive og positive menneske fuldstændig, jeg håber af min sjæls inderste, at det lykkes at stoppe den negative spiral al den DÅRLIGE aktivering fører til, for god aktivering kan da være en gave, og give mulighed for bedre fremtid.

22. september 2010 kl. 10.40 Thomas

Hej Alle

Nu vil jeg sige, at det er jo ikke alle former for aktivering, der er meningsløs.
Det kræver jo også selv meget af en, at, når man skal til samtale på jobcentret, at man har nogle idéer til kurser, virksomhedspraktikker m.m. med. For har man ikke selv noget med, som kan gavne ens mulighed, for at komme tilbage på arbejdsmarkedet, så må man (jobcentret) nødt til at følge de gængse lovgivninger.

Et rigtig godt redskab man har med, for netop at få foden indenfor hos en virksomhed og få et få udvidet sit netværk er en virksomhedspraktik i 4 uger.
Nogle vil kalde det gratis arbejdskraft, og et er i teorien også rigtigt overfor virksomheden. Men det som det gør for en selv, er at ens netværk bliver godt udvidet, og jobs idag bliver besat via netværk.. Så det gælder jo om, at udvide det så absolut meget som muligt. Dermed sagt, at hvis en praktik på 4 uger, er det som skal til, for at man kan få nogle gode kontakter eller job på fuld/deltid, vikar osv.. Så er det måske ikke helt spildt alligevel.

Ellers er der jo også muligheden, at begynde at tænke i andre baner.
F.eks. hvis man ikke har en erhvervsuddannelse, men gerne vil have papir på det, som man står og kan. Så er det måske en idé, at tænke på evt. voksenlærling (over 25 år, udd. på positivliste, og ingen erhvervsudd.) For vi ser jo ofte i de her dage, hvor der er store svingninger i konjukturen, at dem uden udd. ofte er dem som ryger ud i arbejdsløsheden først..

Så der er absolut muligheder fremfor KUN at se begrænsninger.

Vil kort sige, at jeg er ansat på et jobcenter, men kan bestemt godt følge MANGEs frustrationer ang. aktiviering..

22. september 2010 kl. 11.25 Anonym

Anne:

Til BHM der skrev et indslag den 15. sept. kl. 21.08....

Du er godt klar over, du STADIG tælles som ledig i din dagpengeret-periode, selvom du er i løntilskudsjob, ikke??? Du skal såvel søge job som bestride dit (fuldtids-)arbejde med tilskud, så efter min opfattelse, skal du ikke være ked af, du har taget jobbet fra en anden, de ikke kunne få tilskud til. Du skal arbejde dobbelt så hårdt for dine penge!

22. september 2010 kl. 15.38 Anonym

Ja det er fuldstændig meningsløst, at sende folk på jobsøgningskursus, de kan udemærket se, hvem der kan og dem der ikke kan finde ud af at skrive en ansøgning, så brug pengene på dem i stedet.Som sagt ja vi er voksne mennesker selv om man nogle gange føler vi er børn, der er jo ikke ret meget arbejde i øjeblikket og slet ikke når man nærmer sig de 60 selv om det grå guld skulle være meget hver.

23. september 2010 kl. 21.28 Anonym

til Thomas
godt med dine bemærkninger - og korrekt for mange er ikke uddannet og har endnu værre chancer.
Men mig selv - jeg råder over to uddannelser, har været god i begge brancher, jeg har definitiv skabt gode resultater.
Mine kvalifikationer er lige pt på toppen (det siger også jobcenter-konsulent) - men jeg ser på to fyringer indenfor et år. fagforeningen ser ikke store chancer i at føre sager. Hvad så?

23. september 2010 kl. 23.28 fuat

Tak for denne blog: Søren Fibiger Olesen, formand Kristelig Fagbevægelse:-)

Jeg er helt enig med alle der skriver herinde med at det er meningsløs med aktivering, og det hele konstant drejer sig om "KONTROL" sig mig engang er det ikke nok med at sende ansøgninger, uopfordret ansøgninger, banke på virksomheds dørerne, som smækker tilbage pga. arbejdsløshed og det ikke har brug for nogen. Jeg har selv været ledige og har nu fundet arbjde på 20 timer, og ved godt det ikke er nok som fuldtid. Vi kan jo ikke trylle arbejde til os selv ledige. Det er op til virksomhederne at ansætte ledige mennesker!!! Jeg er møg træt og møde fremtil meningsløse kontrol hos min fagforening og jobcenteret! Jeg ved udmærket godt hvordan man skriver CV og ansøgning. Vi ledige behøver ikke aktivering, vi har brug for arbejde!! vi har brug for fastansættelse og ikke løntilskudsjob! Fatter heller ikke, jobcenterne bruger en masse meningsløse tid på at lave jobplan til ledige mennesker,,,, og sender os enten i aktivering eller til kursus. Whatever, er ikke enige med at formålet med aktivering er at få ordinær arbejde. Har selv prøvet aktivering og hvad var formålet???? øhmmm. ordinær arbdejde ikke sandt udfra jobplanen fra jobcenteret... Sig mig engang er vi dumme eller hvad??? send dog os i rigtige arbejde i stedet alt det pjat!!!! det er simpelthen til grin...

Job hænger ikke på grenene... ligesom penge heller ikke hænger på træerne!! jeg har selv knoklet få at komme i arbejde,,, kan ikke gør mere! stop det latterlig kurser og aktivering... vi er stressede i forvejen. Vi er VOKSNE mennesker og ikke børn!!!

30. september 2010 kl. 17.45 Jette Julius Kristiansen

Endelig nogen der gider råbe lidt op omkring dette. Det bliver værre og værre. Og alle de ledige bliver mere og mere frustrerede over at blive kastet sådan rundt. De kan slet ikke bevare fokus på det mest vigtige - nemlig at finde et job der passer til dem.
NOGET HELT ANDET ER....... LAD DOG DEM DER VIL UDDANNE SIG. jeg har selv været igang med at undersøge muligheden for at læse til socialrådgiver....:-O men helt umuligt. jeg er meget motiveret til det, men som tingene er skruet sammen er det en økonomisk umulighed. Men regering vil hellere lade folk gå arbejdsløse og bruge uanene mængder af penge på at aktivere folk, i stedet for at give dem dagpenge-sats eller Voksen-løn i den tid det nu tager. Og så var den studerende ude af systemet...

20. oktober 2010 kl. 13.13 Dianna

Fint nok med alle der her "smarte" kurser osv. Men var det ikke en ide, at på disse kurser at der fx kom en og fortalte om fx muligheden for at tage 9-10 klasse (der findes nogle få der ikke har den), videregående uddannelser, muligheden for voksen lærlinge. Det er da noget man kan bruge til noget. Min mand var på et kursus i 1 mdr og de lavede ikke andet end og surfe på nettet, drikke kaffe. De skulle være der fra 12-17 også selvom de blot skulle sidde og surfe rundt på nettet i 5 timer.

9. december 2010 kl. 19.10 Dorte

Hvis det er Krifa's holdning, så er der da visse medarbejdere der ikke har forstået dette.

Vi skal søge adskillige jobs. og kun "grønne jobs"
hvis der er 30 jobs jeg kunne varetage, så skal jeg således søge alle disse.. Seriøst spild af tid af min tid og af arbejdsgiverens tid. Hvorfor søge et job som vinduespudser når jeg ikke har lyst.. Jeg tager jobmuligheden fra en som brændende ønsker at komme ind i faget... Hvorfor ikke tage en personlig samtale med jeres kunder, og find ud af hvor mange jobs er rimeligt, og inspirer dem til at komme igang med jobsøgningen, hjælp med at finde nogle brancher, som ville være relevante.

Jeg har en prolaps i nakken og en tarmsygdom. tarmsygdommen kommer udelukkende til udtryk ved meget stressende situationer, såsom salgsarbejde. desuden giver den et lavere energiniveau til tider... prolapsen gør at jeg ikke kan tåle ensformigt arbejde og tunge løft... Dvs jeg kan ikke sidde i kassen i fakta, men med en arbejdspladsindretning, vil jeg godt kunne arbejde på et kontor.. Men sygeliggjort det bliver man, skal jeg da lige love for. Nu skal jeg så sende en liste til den pågældende i a-kassen, med ALLE de jobtitler jeg kan varetage, selvom det er et fåtal jeg ikke kan.. Men ok, jeg kan jo heller ikke være dørmand, og det kan min søster i øvrigt heller ikke, er hun så syg også? - det er ikke manglende vilje, at jeg ikke har et job. det er manglende kompetencer.. Men hvis jeg skal søge 30 jobs om ugen, så bliver det unægteligt lidt svært at overskue noget som helst andet..

Jeg er skuffet over den pågældende medarbejder, da hendes holdning til mig var at jeg ikke skulle have dagpende.. og helt ærligt.. Så er jeg ikke syg og vil ikke sygeliggøres, bare fordi der er nogle jobs jeg ikke kan varetage. Kan desuden fortælle at jeg er igang med en jobplan, som a-kassen faktisk har godkendt, så at hun stiller sig sådan på bagben overfor mig, det forstår jeg overhovedet ikke. og at hun truer mig med at de er nødt til at se på om jeg overhovedet kan få dagpenge, det er at true mig på min eksistens, fordi jeg ville have noget vejledning om hvilken type job..

Alle de andre medarbejdere i Krifa jeg har haft kontakt til har været søde at snakke med, og professionelle. - de har i øvrigt sagt at jeg skal søge to jobs om ugen.. så måske skulle de tale sammen derinde..

14. december 2010 kl. 21.10 Janus

Mange 2 aktører har ikke særlig interesse i at skaffe folk i job eller hjælpe folk. Jeg har set og hørt meget i de 4 uger, hvor jeg var i praktik (gratis arbejdskraft) netop hos en 2 aktør. Der skulle sælges kurser og forløb i den store stil. De gik højt op i, at jeg skulle skaffe praktikpladser med løntilskud til deres kursister. Det gjorde jeg så, men hvad skete der lige. Jeg fik selv lov til at gå min vej efter de 4 uger UDEN løn tilskudsjob hos dem, skønt lovet inden start. Det er fandeme uhyrligt, hvad man skal finde sig i. Jeg føler mig totalt udnyttet. Nu ryster de i bukserne over at refusionen til aktivering omlægges, så mister de jo kunder. På tide dette cirkus stoppes. Alt for mange lever af os, der er blevet ledige, syge eller på anden vis har det svært. Ressourcerne kunne klart bruges langt bedre. Alle ledige skulle stå sammen og nægte mere aktivering, praktik eller andet der ikke fører til noget som helst. Så ville hele systemet bryde sammen. Vi kunne fx få indført en slags borgerløn istedet. De truer jo med at tage de få penge fra os ledige, vi får. Tænk hvis vi havde is i maven til at stoppe dette cirkus - en for alle, alle for en på en nærmere fastsat dato. Det gad jeg godt opleve :-)

4. februar 2011 kl. 08.22 Anonym

Tænk en gang hvis alle arbejdsløse blev enige om at lave et parti der ville kæmpe for arbejdsløses rettigheder... 170000 er godt nok mange stemmer... man ville være et større parti end feks. enhedslisten... det kræver bare at nogen har overskudet til at få det sat i gang men jeg kan godt forstå mange ikke har det =(

21. juni 2011 kl. 09.23 Anonym

Seneste geniale påfund er nu at aktivering erstattes med praktik.

Alle tiders ide altså bortset fra det igen betyder "gratis arbejde" til virksomheder og ikke at glemme det offentlige, fremgangsmåden er enkelt kommunen/staten finder et passende antal ledige giver dem mulighed for selv at finde en praktikplads er dette ikke muligt kastes den ledige ud i offentlig virksomhed.

Det er for mig at se bare endnu et smuthul for at tildele gratis arbejdskraft og lokke private virksomheder til at ansætte ledige i op til 12 uger selvfølgelig med mulighed for forlængelse uden omkostninger for virksomhed.

Mon ikke rigtig mange virksomheder kunne bruge nogle måneders gratis arbejdskraft ?

Det må da kaldes "nutidens slavehandel"

Jeg har fuld forståelse for at du som arbejdsløs ikke bare skal sidde hjemme og varme sofaen men måske det var en bedre ide at man fra kommunerne satte mere fokus på at tilrettelægge evt. kurser eller andet til den enkelte og dermed give den ledige bedre værktøjer til fremadrettet at finde job.

10. juli 2011 kl. 22.11 endnu en jobsøgende...

http://politiken.dk/erhverv/ECE1330587/loentilskud-goer-ledige-mere-arbejdsloese/

18. august 2011 kl. 16.44 Anonym

"win win" situation for de såkaldte "anden aktør" eller rettere kaldt "oppervarings og ydmygelseanstalten". Kommer en ledig i arbejde under aktiveringsperioden får anstalten bonus og godt renommé. Kommer den ledige ikke i et eller skodjob så hæver de et nyt beløb fra jobcentret til en gentagen ydmygelse og opbevaring kursus.

18. august 2011 kl. 16.59 Anonym

har i dag hørt endnu en grotesk historie fra aktiverincirkuset.
En 50 årig ledig kvinde har fået 17 vikartimer på et plejehjem, med lovning på flere timer og muligvis fast stilling på sigt. Det er vel en god aftale for alle parter, tænker du. Men nej. Hun skulle på aktiveringskursus hos integro, som er så godt beskrevet på www.dagpengeland.dk. 17timer er under 20 timer derfor bestemte jobcentret i Fredensborg at hun skulle på aktiveringskursus.
Det er chikane af værste skuffe. Det er vel heller ikke det Jobcentre er sat i verden til, -at forhindre ledige i at få arbejde.
Men sådan er VKO´s lov og moral skruet sammen...

23. januar 2012 kl. 17.01 Anonym

har også været på job.dk dagen gik med at høre om wc papir og køkken ruller ( lange 4 uger ) ransdal er nu heller ikke meget bedre sidder og glor på en comp fra 9-15 ellers skal man hører på at job med løntilskud er vejen frem til fast arbejde osv . hvis man ikke ønsker det så er man en dovne hund i deres øjne .

7. juni 2012 kl. 20.30 Anonym

Jeg har ingen fidus til Krifa efter jeg har fundet ud af at de ejer både Jobdk og Job Vision - begge er ramt af hård kritik. Man det gav da mening, idet jeg har følt, at løbe panden mod en mur, når jeg fotalte om mine egen oplevelser med Integro.

Jeg troede der var en vis interesse i hvordan a-kasse regler bliver forvaltet ude i det virkelige liv, men det ansvar kaster de tilbage til jobcentre. Jeg er ligeledes modstander af at fagforeninger skal overtage opgaverne fra kommunernes jobcentre.

Jeg fornemmer ikke noget reelt ønsker om at hjælpe den enkelte ledig i job. Fagforeninger lukker de lokale afdelinger for at samle det hele på et sted. Derfor vil de ikke have kendskab til jobmulighederne i de enkelte byer. Efter jobcentrene overgået til kommunerne er det blevet få sammenspist, der bliver plejet fælles interesser som ikke kommer den ledige tilgode. Det var langt bedre da Arbejdsformidlingen var stedet for de arbejdsløse.

Jeg har meget svært ved at se mig selv fremover frivilligt give penge til til både a-kasse og fagforening - en meget dårlig forsikring, der på ingen måder hjælper den arbejdsløse (ej heller den arbejdende) I min verden har fagforeningerne udspillet deres rolle - og jeg byder kun velkommen til et samfund der er i forandring.

8. januar 2014 kl. 12.36 Rebecca Andersen

Arbejdsløse bliver sat til at lave en collage hos det private jobfirma Hans Knudsen Instituttet, HKI, afslørede Magisterbladet i juni 2012.
Jobfirmaet HKI, på Glentevej i København NV, vurderer de lediges arbejdsevne ud fra, hvor godt de klarer at løse opgaven med at fremstille en collage.

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen har efterfølgende meddelt, at hun vil aflive meningsløs aktivering, hvor folk bliver sat til at lave collager.

6. februar 2014 kl. 15.09 Ronni

Hvad er jeres holdning til de seks ugers selvvalgt kursus?

Skriv kommentar

Skriv ikke som anonym! Vælg "Navn/webside". Webside er valgfri.