8. oktober 2010

Er du forsikret rigtigt i a-kassen?

Så længe du arbejder, vil du ikke opdage, at der er noget problem i at være forsikret forkert i a-kassen. Det er først, hvis du bliver ledig eller skal på efterløn. Det gælder både lønmodtagere og selvstændige.

Fra deltid til fuldtid
Har du arbejdet på fuldtid (mere end 30 timer), men er forsikret på deltid, får du beregnet en dagpengesats som deltidsforsikret. Det vil sige, at du får færre dagpenge, end du egentlig burde ud fra dit fuldtidsarbejde.

Læs mere

Fra lønmodtager til selvstændig
Er du deltidsforsikret lønmodtager og dropper jobbet og bliver selvstændig (også som medhjælpende ægtefælle), giver det problemer at være forsikret forkert, hvis du får brug for at få dagpenge eller efterløn. For har du glemt at fortælle a-kassen, at du er selvstændig, kan dine timer som selvstændig ikke tælle med i det såkaldte arbejdskrav, fordi du står som deltidsforsikret lønmodtager. Det betyder, at du hverken har ret til dagpenge- eller efterløn.

Læs mere

På efterløn
Har du tænkt dig at gå på efterløn fra et job på fuldtid, skal du være opmærksom på, at du skal være forsikret på fuldtid i a-kassen i 10 år inden for 15 år, før du går på efterløn - det sidste år som fuldtidsforsikret. Hvis du ikke opfylder det krav, får du mindre i efterløn. For din efterlønssats bliver beregnet, som om du havde haft deltidsarbejde.

Læs mereSusan D. Hansen, specialkonsulent Kristelig A-kasse

Skriv kommentar

Skriv ikke som anonym! Vælg "Navn/webside". Webside er valgfri.