22. oktober 2010

Slut med meningsløs aktivering, lover ministeren

Beskæftigelsesministeren Inger Støjberg melder ud, at det skal være slut med meningsløs aktivering. Det glæder os.

Efter enorm debat og et utal af eksempler på forkastelig aktivering, har beskæftigelsesministeren nået frem til denne konklusion. Hun tilstår ifølge Berlingske Tidende, at staten har ladt de ledige i stikken med det elendige refusionssystem. Inger Støjberg udtaler følgende:

"Jeg vil have højere refusion fra staten til kommunerne for den virksomhedsrettede aktivering. Til gengæld gør vi op med kurser, hvor folk skal sige som pipfugle eller lege med skumfiduser. Det skal være slut med aktivering, der ikke flytter noget."

Derudover vil hun ikke udelukke, at staten kan spare penge ved at sende færre i aktivering end i dag. Hun indkalder forligspartierne, De Radikale og Dansk Folkeparti, efter efterårsferien.

Kristelig Fagbevægelse glæder sig til en fremtid, hvor de ledige bliver vist respekt.

Erik Bertelsen, politisk konsulent, Kristelig Fagbevægelse

14 kommentarer:

22. oktober 2010 kl. 10.23 Anonym

HMM....ikke kun som arbejds søgende skal man i meningsløs aktivering.. jeg var uheldig at komme til skade med venstre knæ på mit arbejde..blev kaldt til samtale på kommunen.hvor jeg fik at vide jeg skulle starte i aktivering.ellers ville man stoppe mine syge dagpenge..skal opereres den 2 dec.man kan desverre ikke overholde behandlings garantien øv øv.
kører nu 30 km hver vej for at være i aktivering 2 timer dagligt. man kan lave hvad man har lyst til .drikke kaffe snakke styrke træne eller . ja bare man møder op
ER det menings fyldt.??? NEJ. MVH. Arne Frandsen.

22. oktober 2010 kl. 14.55 Bjørn Ibsen

Jeg kender godt fornemmelsen , - at det blot at skulle møde op i aktivering ( som ikke aktiverer noget somhelst ), føles som ren og skær tidsspilde. Det syntes jeg bestemt også at det er , og jeg syntes at tiden ALTID kan bruges bedre , end i et aktiveringsforløb. Men når det er sagt , så er jeg overbevist om , at nogle af de mennesker som jeg har mødt ved aktivering , faktisk har haft stor gavn af ,- både det sociale samvær , og det at "pille" lidt ved en computer , hvilket forbavsende mange står fremmede overfor. Bare man kunne finde frem til hvem der har disse behov , og så fokusere på netop dem.

22. oktober 2010 kl. 16.03 R.Løvgren

Ikke for at være negativ over de "nye" tiltag..

Den sang har vi hørt så mange gange, samtlige ministre indenfor de sidste 13 år er kommet med den smøre...

Det system har ikke ændret sig på alle de år, så hvorfor nu..
Der er dog kommet flere ansatte og mindre service, men det pynter selvfølgelig også på tallene i sidste ende..

Den eneste grund til at jeg valgte A-kasse, var for at slippe for aktivering.
Nu skal vi så det alligevel, fordi det giver illusionen af at nogen gør noget..

For nylig læste jeg at Kommunerne havde brugt op 77 millioner på virksomheder udefra skulle lave det, der var kommunes opgave til at starte med...
Tænk hvad man kunne have sparet, og gav vide om de stakkels klienter ikke havde været bedre hjulpet med at få pengene..
Skulle selv møde op i sådan et firma, Hartmans hed det.
3 gange til Kbh for egen regning for at få at vide at de ikke kunne gennemføre noget, det skulle jeg snakke med kommunen om..
Og hvem havde sendt mig ?? ---->KOMMUNEN..

Skulle vi ikke tage hul på, hvilke folk har tjent på det????
Ville ikke overraske hvis det er de samme mennesker som har fundet på reglen...

Jeg skrev til Claus Hjort Frederiksen da han havde pinden, og håbede på meningsfuldt svar.
Fik standardbrev med "hans" underskrift ikke med svar på spørgsmål, men et tomt politikersvar.


VIRKSOMHEDSPRAKTIK????? Hvis vi vil have slaver, kunne vi så ikke hente dem i udlandet?? Så er de også bedre hjulpet.

Jeg har kørt lastbil imellem 60-80 om ugen, på det tidspunkt for bistandshjælp.. Skal da endelig ikke tro at man føler sig til grin NEJ NEJ..
Det gjorde jeg så i 4 måneder, for at finde ud af jeg var "afløser"

Nu skal man så også det når man er i A-Kasse!!

DET er sjovt at tænke på at man tror man får noget ud af at tvinge folk til noget..

Hvornår har man nogensinde det????

Så jo tro bare naivt på en politisk udtale om regel ændring!!
Lad os se de tomme ord i aktion.
Når man sidder så højt oppe ved man ikke hvad der foregår på gulvplan.

Så vil du sparer Inger. Så luk jobcentre og aktivering...

23. oktober 2010 kl. 16.12 K. Pedersen

Fuldstændig enig med R. Løvgren. Jobcentrene er totalt spild af samfundets penge. Vi skal jo alligevel gøre alt arbejdet selv med at finde arbejde, løntilskudsjob, kurser, osv - misforstå mig ikke, det gør jeg også hellere end gerne, for jeg kan nemlig godt lide at have kontrollen over mit eget liv selv. Men det kunne jo være rart, om bare én jobkonsulent kom med en smule kvalificeret sparring, bare ét forslag, én god ide eller måske ovenikøbet henviste til et rigtigt job!

Hvis jeg nogensinde bliver henvist til såkaldt "ordinær beskæftigelse" af jobcentret tager jeg en spand rød maling med og maler et stort rødt kryds i loftet. Spørger nogen hvorfor, vil jeg svare at det er til minde om den dag jobcentret gjorde sit arbejde og formidlede mig arbejde!!!

Nu vil Støjberg lukke meningsløs aktivering. Hvad er så alternativet? Jo, hun vil sælge ideen om, at løntilskudsjob og virksomhedspraktik er det eneste saliggørende.

Som jeg har læst andetsteds på bloggen så bliver jobcentrene efterhånden storleverandører af gratis arbejdskraft. Er vi så overhovedet nået videre i forhold til begrebet "meningsfuldt"?? - for ikke at tale om samfundsøkonomisk ansvarlighed!!???!!

24. oktober 2010 kl. 12.25 Pia V

Jeg kan kun give de øvrige ret i at jobcentrene ikke har nogen aktiv rolle.
Andet end at henvise komunerne gratis arbjdskraft.
Jeg kender mere end et tilfælde hvor ledere på div plejehjem ringer og "bestiller" 10-15 ledige for den kommende periode....
Svineri er hvad det er - aktivering skaber mere arbejdsløshed, færrer får et job, det er skruen uden ende.
RÅB OP
Jeg føler det er som at tale for døve øre, jeg har forsøgt at være på kommunen for at bede om hjælp til at overskue mine muligheder og fremtid....
Men Nej, intet, der sidder en sød og forstående dame med tomme øjne og lytter og ja du har udfyldt papirene korrekt... NÆSTE.

Der kræves meget af arbejdsledige i dag, fint, jeg vil også kræve at få kvalifiseret behandling der fører mig tilbage på arbejdsmarkedet.

24. oktober 2010 kl. 13.39 Anonym

Synes fandma alle har ret her med alt det der bliver sagt og vil sige at de eneste der tjener på det her er de kurser man bliver sendt til og er for for for langt ude!!!! tror ikke det hjælper en pind at man gøre opmærksom på dette problem for tror inderst inde at alle politikere er med i dette og gør sku grine med os andre med meningsløse aktivering min r.. såe..... surt show

24. oktober 2010 kl. 19.42 Patrick

Jeg håber, at der reelt foretages et opgør med den meningsløse aktivering. Der kommer ikke flere jobs ud af at presse de ledige - herunder at halvere dagpengeperioden, hvilket blot bringer flere danskere ud i økonomisk uføre med opgivenhed og stigende kriminalitet til følge, hvilket er en anden historie.

Velfærdssamfund? Kun for eliten, desværre ...

25. oktober 2010 kl. 09.24 Ole

Jeg har også hørt omfolk som bliver sendt på rygestopkursus som aktivering under sygedagpenge, selv om de aldrig har røget. Totalt til grin. ;)))

Personligt selv går jeg selv på sådan et håbløst "aktiveringskursus", hvor vi bla. skal se film (Bucket List) med Morgan Freeman og Jack Nicholson.

- De penge kunne nok godt bruges bedre.

25. oktober 2010 kl. 16.32 Michael

Selvom at jeg har været ledig i længere tid har min aktivering endnu ikke været så håbløs som man kan læse om her på kommentaren.
Jeg har haft udmærkede kurser som vagt, taxa og IT, senere er det så blevet tid til det sædvanlige jobsøgningskursus med efterfølgende virksomhedspraktik.

Jobsøgningskurset indeholdt af og til lidt sære ting, dog ikke at man skal finde ud af hvad dyr man er eller lege med skumfiduser, så det var til at leve med.

Og jeg fik da "forbedret" mine i forvejen udmærkede jobansøgninger, men blev også lidt overrasket at møde mennesker der havde været ledige i lang tid, men ikke kunne skrive en ansøgning ?? (jobsøgningkursus før alt andet aktivering).

I virksomhedspraktikken faldt kæden lidt af da alle mine praktik ønsker aldeles ikke var mulige, men de havde en aftale med en virksomhed som godt kunne bruge en måneds gratis arbejdskraft.

Jeg var til at lokke med løftet om fast arbejde selvom at jobbet lignede det produktionsjob jeg i sin tid sagde op p.g.a. stress, men man er jo parat til hvad som helst for at slippe for jobcentrets påfund ;)

Det viste sig at efter den måneds arbejde var det alligevel ikke noget job.... det eneste jeg fik ud af det var at få forværret en gammel knæskade, som jeg i øvrigt havde erhvervet mig i forbindelse med jobcenterets aktivering tidligere grrr.

Så jeg kan kun glæde mig over at der nu langt om længe bliver gjort noget m.h.t. meningsløs aktivering.

28. oktober 2010 kl. 15.04 Jytte

Tænker på hvorfor min kommune, kvit og frit, kan rekvirere gratis arbejdskraft til deres daginstitutioner hele tiden. Har kendskab til et sted hvor der er 2-3 i aktivering hele tiden uden at få mere end deres dagpenge i op til et halvt år. Det kalder jeg for groft udnyttelse af gratis arbejdskraft, ja faktisk er det jo at pisse på folk. Desuden bevirker det at vi,som brænder for en stilling i en daginstitution, ikke har en chance for at få job der. Stillingerne bliver jo ikke opslået, da man jo har billig arbejdskraft i flæng. Jeg synes at aktivering kan være godt for nogle, men ikke for os alle, da det er et samlebåndsprojekt nu. Håber at Støjberg mener det seriøst med at håbløse aktiveringer skal være slut, fordi, for mig synes det, som om at det ødelægger mine jobmuligheder indenfor daginstitutioner. der er ingen ledige jobs der, men jeg kan da søge 150 km herfra, så er der da en lille chance.

29. oktober 2010 kl. 18.05 RITA

Eftersom ledigheden igen er begyndt at stige, mener jeg at regeringen må gøre noget for de ledige NU.
De kan ikke være bekendt at behandle ledige som undermennesker,
mit råd er at skabe rotation på det danske arbejdsmarked.
De ledige og dem der har et arbejde skal deles om arbejdet indtil der igen kommer gang i hjulene. De skal skiftes til at gå ledige f.eks i 1-2 måneder af gangen, så ville alle være opkvalificeret til den dag der er brug for alle.
Der er ingen fremtid i al den meningsløse aktivering, det bliver ingen mere arbejdsparate af, tværtimod.

30. oktober 2010 kl. 10.15 anonym

Hvad skal vi egentlig med jobcentre, når de ikke formidler noget arbejde ? Det er jo et job vi har brug for og ikke en skid andet.

2. november 2010 kl. 14.17 Jan

Inger Støjberg mener det skal være slut med meningsløs aktivering
det er rigtig rigtig godt hvis hun får det gennem ført,men lad os nu se politiker er trods alt ikke så kloge.
Bare se den nye dagpengeregel som regeringen har lavet,er de da
gået fuldstændig amok?
Der skal ikke meget visdom til,for at se hvad der her vil ske
når vi er i 2012.
Gud ske tak og lov for at jeg kan gå på efterløn,inden 1.7.2012.
så er jeg da ude af det gedemarked.

21. november 2010 kl. 12.53 Anonym

Tror bare at den kvinde der hedder Inger Stæjberg sammen med dem som sidder og tror de er så dygtige at sende vi andre på meningsløs aktivering, selv skulle de prøve at se hvordan de ville have det hvis det er DEM som skulle udnyttes til Praktik pladser eller i jobtilskud som de kalder det.som bare er en form for GRATIS medarbejder. Nej for det er os(Regering og Jobcenter og Kommuner ) som bestemmer over jer som er uden job. De tænker ski ikke ret meget kun på sin egen fede løn. Og disse Aktør som køre disse Aktivering,s forløb tjener også fedt. Så pyt med om vi andre kommer på Bistandshjælp efter de 2 år man evt kun har på fagforeningen og ikke var heldig at få et ordinært job... og så lige til os selv som klager vores nød her på siden. Tror i at Krifa,s Blog her hjælper noget, nej det tror jeg så ikke, det skal andre steder hen, De sidder også bare med deres hænder i skødet og siger, VI FÆLGER JO BARE LOVEN... Hvor er det dem som skulle kæmpe lidt for den MENIG MAND, gælder det ikke også over for Regeringen ville da ikke være rart at det som vi betalte til også ikke kun sad og trillede tommelfinger og kun vil hjælpe os når et firma ikke holdte sig til loven men også her hvor det virkligt er galt.. Så JO kære DK borger,, vi er og bliver slaver og om et par år har vi også FATTIG Gårde igen så AKTIVERING skulle være VALGFRI, har man brug for det , ja så gå ind i det. har man ikke eller mener ikke man har brug for det, ja så lad dem da gå hjemme i de 2 år de har på fagforeningen. For gøre man ikke noget selv hvad ang JOB, Ja så, er der jo kun Bistanden tilbage, Jeg personligt har ikke en dyt til overs for den Aktiveringen eller Jobformidling og langt mindre til Regeringen...

Skriv kommentar

Skriv ikke som anonym! Vælg "Navn/webside". Webside er valgfri.