11. oktober 2010

Vis de ledige respekt

Nu går diskussionen igen - bliver de ledige snydt med de aktiveringstilbud, de får af jobcentrene?

Nogle jobcentre har tilsyneladende mere fokus på økonomisk at score kassen end på, hvordan de ledige fremover bedst kommer i varig beskæftigelse. Der er forslag fremme om, at hele aktiveringsindsatsen skal flyttes fra de kommunale jobcentre og til en statslig eller regional styring.

Vi mener ikke, at der i den nuværende situation igen er brug for at flytte ansvaret. Men vis i stedet de ledige respekt, og fokusér på deres behov for at få et fast job!

Regler skaber adfærd
Nogle kommuner tænker tilsyneladende i systemer frem for i mennesker. Reglerne om, hvor meget staten betaler til kommunerne, kan desværre få kommunerne til at sætte fokus på kortsigtet aktivering.

Det er en kendt sag, at regler skaber adfærd. Der er brug for at tage udgangspunkt i den enkelte lediges behov frem for i regler mellem stat og kommune. Er de gældende refusionsregler med til at fremme en forkert adfærd over for de ledige, må reglerne omgående laves om. Det vil være at vise respekt - men det er det ikke, hvis vi igen bare flytter rundt på ansvaret mellem kommuner og stat.

De menneskelige ressourcer
Arbejdsmarkedet har brug for, at vi bruger såvel de menneskelige som økonomiske ressourcer ansvarligt. Det handler om at fokusere på de langsigtede behov - både for den ledige og for samfundet. Menneskelige kompetencer er det råstof, Danmark skal overleve på.

Erik Bertelsen, Politisk konsulent, Kristelig Fagbevægelse

11 kommentarer:

17. oktober 2010 kl. 13.21 Anonym

Jeg har desværre haft flere kritisable oplevelser med såkaldt "anden aktør"! Jeg har været nødt til, at klage over forløbet til jobcenteret. Om det hjælper ved jeg ikke, men ellers må jeg jo videre "op" i systemet...

Havde jeg "fulgt" rådende fra anden aktør havde jeg i 2 omgange mistet mine dagpenge! Så I skal virkelig selv være inde i hvad reglerne er. Ellers kan I ende med "håret i postkassen"!!!

19. oktober 2010 kl. 15.17 Anonym

Jeg er arbejdsløs Social- og Sundhedsassistent, og har arbejdet indenfor social- og sundhedsvæsen i over 35 år.
Som SSA har jeg autorisation fra Sundhedsstyrelsen. Men for tiden er der næsten ingen stillingsopslag indenfor mit fag. Næsten alle institutioner og sygehuse har "ondt i økonomien", og også til næste år ser det ud til at der skæres i antallet af ansatte, for at kunne overholde budgetterne.

Jeg har været ledig i 3½ måned, og søger alle jobs jeg kan bestride indenfor mit fag i over 100 km's afstand.

Nu skal jeg deltage i et 6 ugers kursus hos "anden aktør", og kursus hedder "Målrettet forløb mod aktivering".

I det tilsendte kursusprospeckt står der:
VIGTIGT:
Såfremt dette kursus ikke resulterer i ordinær beskæftigelse skal du finde 26 ugers aktivering i form af jobtilskud.

Jeg har ikke brug for aktivering, jeg har brug for arbejde!

Hvad mon jobcenteret betaler "anden aktør" for et 6 ugers kursus?
Det er garanteret ikke småpenge.

Og hvem skal efter kursus have mig som gratis arbejdskraft i 26 uger? Jeg tror nemlig ikke på at der opstår ekstra arbejdspladser fordi jeg tager omhandlede kursus.

Findes der nogen former for opgørelse over hvad der anvendes af midler på "anden aktør", og opgørelse over hvor mange rigtige job der ikke etableres fordi Jobcentrene leverer hel eller delvis gratis arbejdskraft til diverse arbejdsgivere?

Misforstå mig ikke. Jeg har altid holdt af at gå på arbejde og tjene mine egne penge, og er absolut interesseret i et job - det virker bare som tåbeligt at sende mig på det omhandlede kursus.

19. oktober 2010 kl. 16.03 Anonym

Det er jo noget vrøvl jeg skrev i ovenstående kommentar. Der skulle have stået:
VIGTIGT:
Såfremt dette kursus ikke resulterer i ordinær beskæftigelse skal du finde 26 ugers aktivering i form af job med løntilskud.

21. oktober 2010 kl. 13.08 Anonym

Det er godt, at der endeligt er nogen der tager fat i det borgelige politiske svindelnummer, det har været med anden aktør.
9 mia. lige ud af lommen, det var hvad venstre og konservative og lalle partiet Dansk folkeparti kunde byde på.
hjælp til det private initertativ, humbug og plattenslageri det var hvad de kunde drive det til, hvorherre bevars.

21. oktober 2010 kl. 15.32 K.W.

Næ, men som altid sker der ikke noget før det er arbejdsgiverne, der brokker sig over indholdsløs aktivering og læssevis af ukvalificerede ansøgninger fordi man SKAL søge x antal jobs pr. uge eller når man som nu opdager, at pengene til såkaldt aktivering har været totalt spildt. Sikke en falliterklæring! - ikke kun økonomisk, men i høj grad også politisk, samfundsmæssigt og menneskeligt.

Ledige/sygemeldte har i årevis gjort opmærksom på, at de ikke har fået den nødvendige faglige sparring de har brug for, men ingen gad lytte før pengene og kapitalen er begyndt at tale sit tydelige sprog.

Og jeg spørger igen: Hvor er fagforeningerne henne i hele aktiverings-halløjet? Hvorfor er de kørt med på aktiverings-vognen og bilder sig selv og medlemmerne ind, at løntilskudsjob fører til et rigtigt job? Alle i systemet ved jo godt, at det kun er tilfældet for under halvdelen af de såkaldt aktiverede?

Hvis en arbejdsgiver kan bruge min arbejdskraft i kortere eller længere tid, så har han altså også råd til at ansætte mig på overenskomstmæssige vilkår til en overenskomstmæssig løn!
Er der ikke råd til det kan man vel med rimelighed diskutere virksomhedens økonomiske eksistensberettigelse.

Løntilskudsjob er og bliver udnyttelse af ledige medborgere - intet andet!

21. oktober 2010 kl. 15.52 K.W.

P.S. Til den anonyme SSA og andre: På Det Lokale Beskæftigelsesråds hjemmeside (findes ofte som link på kommunens eller jobcentrets hjemmeside) kan I finde deres dagsordner, referater fra møder og oversigt over ansøgninger fra "anden aktører". Siden er offentligt tilgængelig og her kan du læse lidt om, hvilke "anden aktører", der får godkendt deres kursustilbud til jobcentrene, indholdet af kurserne og ikke mindst, hvad "anden aktør" får for kurserne.

På "jobnet i tal" og ved at skrive dit lokale jobcenters navn i google-søgefeltet kan du også få megen værdifuld baggrundsviden, som er supergod at kende til især når man sidder på den "forkerte" side at skrivebordet. Håber denne info kan hjælpe dig videre, men håber allermest du snart får et dejligt job.

22. oktober 2010 kl. 07.54 Thomas

Til K.W.

Du skriver at, Løntilskudsjob er og bliver udnyttelse af ledige medborgere - intet andet! -

Det er ikke helt korrekt. Hvis du snakker indenfor det offentlige, vil jeg til dels give dig ret. Men finder du et løntilskudsjob indenfor det private, så vil du også få overenskomstmæssige vilkår og løn.
Ulempen er kun for den ledige, at du skal stå registreret som ledig, og derved er løntilskudsperioden en "død" periode, i forhold til positive timer.
Men med alle de løntilskudsjob, som jeg har lavet, er 95% af dem fortsat i ordinær stilling bagefter.
Dette vil jeg sige igen, kun er indenfor det private.

Men jobs'ene findes skam også ude i det danske land. Det er bare blevet hårdere at finde dem, idet at mange arbejdsgiver IKKE har lysten til at opslå dem, da de vil vælte i ansøgniger. Dette gælder både rigtige og "forkerte" ansøgninger.

25. oktober 2010 kl. 10.17 L.A.N.

Jobnet.dk har ufærdig programmer,der hæmmer jobsøgningen, men - som fagforeningerne bruger, som argumentation for, at man er jobsøgende og reelt søger jobs.
Når flere ufuldstændige programmer sættes sammen, så kan man ikke forvente at slutresultatet kan bruges.
Lav dog jeres programmer, så de kommunikerer sammen, hvis i forventer, at bruge hinanden gensidigt, som referancepartnere?!

Med venlig hilsen
Lars A. Nielsen.

3. januar 2011 kl. 16.46 Anonym

Til Erik Bertelsen, Krifa

Vis medlemmerne og lovgivningen respekt

Man skal ikke brokke sig! Man skal gøre noget ved det!

I som fagforening og a-kasse skal varetage medlemmernes interesser.
I loven om en aktivbeskæftigelses indsats står der at aktivering skal indskrives i en jobplan og at jobplanen skal have et konkret jobsigte og så SKAL den i øvrigt være skrevet under af den ledige.

I skal lade være med at sætte folk i karantæne, når de ikke møder op til nytteløs aktivering, som de ikke har skrevet under på i jobplanen, så vil i stoppe al diskussion om nytteløs aktivering fra den ene dag til den anden. Det er jer som a-kasse der skal være med til at danske love følges.

Med det tør i jo ikke. I er der kun for at være lakajer for arbejdsministeriet og hjælper ikke der hvor medlemmerne har loven med sig.

SKAM JER KRIFA.

Med venlig hilsen
ku@msbook.dk

22. august 2011 kl. 18.45 Martin Henngaard

Det handler meget om at have krav til anden aktør iform af sted som man bliver praktikant hos: har prøvet et gå ind i et forløb uden at være afklaret = og blev røvrendt. Men har efterfølgende været i et forløb med en virksomhed som var lydhør overfor mine krav og grænser = fedt og meget lærerigt forløb.

Så husk at være afklaret mht dine kompentence udvikligns behov og præsenter dem råt for usødet :-)

Good luck til alle.

2. maj 2012 kl. 22.22 Kent

Min veninde er i kløerne på JobDK Kolding, hvor hendes "sagsbehandler" opfinder hendes egne regler for hvad hun kan forlange. F.eks har min veninde nu 1 uge til at finde en praktikplads ud af den blå luft, ellers....

Hun bliver mindet om møder som ikke er blevet aftalt, ikke er blever notificeret og ikke er slået op på jobnet´s side. Altså ingen steder er det blevet fortalt.

Min veninde har en rygskade, som JobDK selv har fortalt om på deres indtastning på jobnet. For at få en afklaring med hende selv og komme igennem et givtigt forløb har hun bedt om at komme 4 uger til ZubstanZ, men nej det må hun ikke. Men hun kan få 4 uger på skrivebænken og en afbleget version af hvad ZubstanZ tilbyder.

JobDK er kun interesseret i at presse enhver krone de kan ud af systemet og få folk ud i et forløb der giver JobDK ekstra penge.

Men hvad kan man forvente når JobDK er ejet af KRIFA...

Jeg kan kun foreslå enhver der kommer i JobDK´s kløer at melde sig psykisk syg pga mobning fra JobDK så vi kan få lukket det lort ned.

Skriv kommentar

Skriv ikke som anonym! Vælg "Navn/webside". Webside er valgfri.