1. november 2010

Slut med meningsløs jobsøgning

Inger Støjberg giver endelig efter. Det giver ikke mening, at ledige skal søge mindst to job om ugen, hvis de skal på barsel, på efterløn eller allerede har underskrevet ansættelseskontrakten.

A-kasse, arbejdsgivere og kommuner er alle sammen enige om, at det ikke giver mening. Nu giver Inger Støjberg sig. Det glæder os, at ledige med job på hånden eller skal på efterløn eller barsel inden for en måned, bliver fritaget for kravet om aktivt at søge job.

Jeg har ikke vat i ørene
” Jeg har ikke vat i ørene. Det er jo spild af ressourcer både for de ledige og for virksomhederne, at ledige tvinges til at sende pseudoansøgninger af sted. Og jobcentrene kan bruge deres ressourcer bedre på rigtig ledige, der har brug for hjælp til at komme i job”, siger beskæftigelsesministeren Inger Støjberg.

Det er glædeligt, at der ikke fremover skal bruges en masse spildt tid og kræfter hos den ledige til at søge job, når vedkommende allerede har afklaret sin fremtid.

Vi ser frem til at de nye regler bliver vedtaget, så tiden kan bruges på noget meningsfyldt. Indtil lovgivningen ændres skal den ledige dog stadig fortsætte med det urimelige tidsspilde.

Erik Bertelsen, politisk konsulent, Kristelig Fagbevægelse

2 kommentarer:

2. november 2010 kl. 08.22 Thomas

Rigtig god idé, at hun er kommet med.
Desværre nævner hun ikke noget om, de lovpligtige møder både hos A-kassen og jobcentrene. For det vil jo være dejligt, hvis folk ikke skulle møde op til dem heller, når de har "bestået" det krav, at have et job på hånden.

4. november 2010 kl. 09.52 ole

Det vil være godt, at slippe for hendes forgængers (Hjorten) forfejlede tyrani.
Selvfølgelig skal man søge relevante stillinger, men hvis der ikke er noget at søge som man er enten er kvalificeret til, eller hvis stillinegn ligger i den anden ende af landet, kan det være særdeles stressende, at man SKAL søge x-antal job pr. uge.
Kun til stor irretation for den enkelte, men i særdeleshed også de mange virksomheder, som må døje med et utal af mindre seriøse ansøgninger.

Skriv kommentar

Skriv ikke som anonym! Vælg "Navn/webside". Webside er valgfri.