31. januar 2011

Motivation på jobbet

Vi skal kunne se den sammenhæng, vores arbejde indgår i – og selv få noget ud af det. Så fungerer vi godt på jobbet. Det er en af pointerne for coachen og foredragsholderen Mark Anthony i et interview i Krifa Magasinet.

- Hvis jeg forstår, hvad min indsats er værd, så kan jeg sige: Hold da op, det der er jeg med til at lave! erklærer han.

Fælles ansvar
Mark Anthony understreger, at ledelsen har et ansvar for skabe mulighed for, at den enkelte medarbejder føler en høj grad af motivation. Ledelsen skal støtte, bakke op og vise vej. Men, tilføjer han:
- Det er også for let for medarbejderen at sige: ”Min leder motiverer mig ikke.” Motivation er et samarbejde mellem ledelse og medarbejdere. Lederen kan kun motivere dig, hvis du vil lade ham gøre det.

3 gode råd om motivation
• Tal positivt – det motiverer.
• Brug din energi på det, du vil, i stedet for det, du ikke vil.
• Drop multitasking og indfør singletasking.

Læs mere i Krifa Magasinet, som kommer ud til alle kunder i uge 6.

Af kommunikationsmedarbejder Anette Broberg Knudsen, Kristelig Fagbevægelse

4 kommentarer:

2. februar 2011 kl. 16.19 Anonym

"Lederen kan kun motivere dig, hvis du vil lade ham gøre det".

Påstand: Mange ledere kan ikke motivere, fordi de kun kan tage udgangspunkt i egene grunde til at de selv bliver motiveret. Grunde som typisk for ledere er: Magt - og følelsen af st styre tingene. Hvor midlet til målet kommer i anden række - og faktisk også det fælles mål i "firmaet".
Mange "lønmodtagere" er ikke magt-mennesker, og bliver derfor ikke motiveret af det samme som lederen.
Mit CV er meget langt, og det som jeg har oplevet, i gennem mange år på arbejdsmarkedet er, at medarbejderen tit har større "øje" for fælles mål i firmaet - end lederen. Netop på grund af at lederen, er drevet af andre "indre" tilfredsstilles mål.

3. februar 2011 kl. 09.00 lønmodtager

Hvor det dog, desværre,lyder bekendt. Det er vist på tide der indføres en helt ny lederuddannelse, hvor den menneskelige factor igen bliver taget alvorlig. Det er sørgeligt gang på gang at erfare, at en leders "gode intention" viser sig at være en snegen vej til "indre" mål. DET fremmer ikke motivation.

3. februar 2011 kl. 18.04 Anonym

Hvad nu hvis man er 59 år, og arbejder i en virksomhed med er rigtigt dårligt arbejdsmiljø, både fysisk og psykisk, kolegaerne prutter højlydt og nyder nærmest stanken, bøvser, hoster og hakker totalt uden manerer i små lokaler, håndklæderne på tiolettet bliver måske skiftet hver anden måned, de er næsten levende. Sådan et sted arbejder jeg. Jeg glæder mig til at kunne gå på efterløn derfor synes jeg ikke at efterlønnen skal afskaffes.

17. februar 2011 kl. 23.45 maxxmaler

Anette de er ok at du bliver betaget nor jeres velklæde og godt udseende overbetalte peptalker Mark komme med noget som passer mer til Krifa end til en normal virksomhed.
Problemet med Krifa er at de er ingen leder som viser vej og nor en medarbejder tænker :" Hold da op ,det er jeg med til at lave!" so er de sandsynlig at at han siger op med de same.

Skriv kommentar

Skriv ikke som anonym! Vælg "Navn/webside". Webside er valgfri.