31. januar 2011

NemID - fremtidens login til Selvbetjening

NemID er et nemt og sikkert login til det hele. For eksempel netbank, jobnet, SKAT og mange offentlige hjemmesider. Mere end tre millioner har allerede NemID. Og du kan naturligvis også bruge NemID hos Kristelig Fagbevægelse.
I løbet af kort tid bliver NemID det eneste login til Selvbetjening hos os. Det er derfor vigtigt, at du begynder at bruge NemID til Selvbetjening hos os.

Bruger du for eksempel Den Fælles Pinkode som login til Selvbetjening, skal du hurtigst muligt skifte til NemID, som du måske kender fra din netbank.

Læs mere om NemID
Se film om NemID
Log på Selvbetjening

44 kommentarer:

1. februar 2011 kl. 13.10 Nielsen

Til Krifa....
Synes dette er et seriøst dårlig servicesystem "nemid"... Hvorfor vil I nu tvinge folk til, at bruge dette...? Når de gang på gang enten ikke virker, eller systemet er brud ned....!
Hvad skal vi så gøre? Dem der ikke ønsker at have NemID....?
Kan vi så ikke, komme til at bruge Jeres selvbetjening....?
I så tilfælde må man sige, at dette kan betegnes som dårlig kundeservice over for Jeres kunder...!

1. februar 2011 kl. 20.27 Pallesen

Hvis i kræver brug af NemID for at bruge selvbetjening, vil i få mig som fast kunde på kontoret når jeg skal i kontakt med jer.

2. februar 2011 kl. 13.35 Karsten Degn, Kristelig Fagbevægelse

Hej
Undersøgelser viser, at 75% allerede er meget tilfredse med NemID. Bankerne er tæt på at have skiftet til NemID. SKAT og Jobnet bruger NemID. Vi har derfor valgt en fremtidssikker løsning, som er på vej til at blive en del af hverdagen for alle der bruger nettet. Vi tror på NemID og har tillid til at det er Danmarks nye login på nettet. Fremover bliver der fx også udviklet SMS løsning til NemID.

2. februar 2011 kl. 14.08 Anders Bystrup

Hvad er der galt med brugernavn + password?
Nemid er da seriøst overkill til login i en fagforening... Så følsomme er oplysningerne jo ikke.
Det eneste i udretter er at gøre det mere besværligt at logge på.

2. februar 2011 kl. 14.45 Broberg

Det er seriøst den værste form for service længe, fra Krifas side. Skat og Jobnet bruger bl.a NemId, men ikke kun.

Det er alt for besværligt og tager alt for lang tid at logge på.

Det er muligt at I tror på NemId, det er jo så meget tydeligt at det er mange der ikke gør.

Og hvilke 75% er det I henviser til? Den slags statistik siger jo ikke en disse.

Det er simpelt hen for ringe Krifa.

2. februar 2011 kl. 15.16 Anonym

Hej Krifa

Det er en total dårlig ide med det nemid.
Jeg er stor modstander af det og bruger det ikke.

Så hver gang jeg skal ordne dagpenge kort og andet der kræver logind bliver der pr telefon eller møder op på kontoret

2. februar 2011 kl. 15.16 Carsten Nielsen

Hvor er jeg dog skuffet over at i skifter til NemID.
Ustabilt, problematisk og usikkert. Systemet bryder f.eks. næsten alle regler om sikkerhed mht. passwords. Hvis i følger med i dabatterne på f.eks. version 2 - for IT professionelle, kan i læse om de mange problemer - også sikkerhedsmæssige - der er med dette system.
Ja - der har da også tidligere været en debat her på krifa bloggen om dette elendige system. Se f.eks. http://blog.krifa.dk/2010/11/nemid-og-hva-sa.html
Der er da heller ingen tvivl om., hvorfor dette NemID system, er blevet kåret til årets itfuser 2010. Se http://www.computerworld.dk/art/112701/her-er-aarets-it-fuser-2010
Borgerservice mange steder, er blevet bestormet af folk, som ikke kan få det til at virke. Og borgerservice kan i mange tilfælde ikke hjælpe. http://epn.dk/teknologi2/branchen/article2267942.ece

Vi får dette møg system trukket ned over hovedet, hvilket mange er særdeles utilfredse med.

Hvis i også skifter til kun at bruge NemID, er der ingen tvivl om, at jeg KUN logger på jeres side, hvis jeg ikke kan undgå det.
Alternativt vil jeg heller ringe til jer, eller køre ind til jer. Jeg vil for alt i verden undgå dette møg system.

Jeg er skuffet - meget skuffet.

2. februar 2011 kl. 15.35 Carsten Nielsen

Iøvrigt - så er bankerne jo ikke selv tilfredse med sikkerheden i NemID.
Se f.eks: http://www.computerworld.dk/art/113638/nemid-for-usikker-banker-kraever-stadig-fotokopier
http://www.business.dk/tech-mobil/bankerne-stoler-ikke-paa-nemid
220000 har klaget til NemID: http://www.computerworld.dk/art/113451/220-000-danskere-har-klaget-til-nemid-039-s-support
NemID forsvarer sig ofte med, at antallet af brugere stigere kraftigt, hvorfor de betegner det som værende en succes. Selvfølgelige stiger antallet af brugere. Vii kan jo ikke undgå det skrammel.
Jeg kunne blive ved med at grave links op, som fortæller om problemer og brugernes oplvelse med dette elendige system. Men det hjælper intet. Hverken NemID - politikerne eller de organisationer, firmaer osv. vil lytte til brugerne.

2. februar 2011 kl. 15.49 Unknown

http://nejtilnemid.dk/underskriv

2. februar 2011 kl. 16.32 Kirsten Steenberg

Forstår ikke den modstand, har nu brugt NEM-ID et halvt år både privat og firmamæssig og har aldrig haft problemer. Det er fremtiden, så hvorfor ikke fagforening???
Samme logind til alt, det kan da ikke blive nemmere:)

2. februar 2011 kl. 16.37 Anonym

Hvorfor bliver folk vrede over NemID. Det forstår jeg ikke. Kan både IT og telestyrelsen og bankerne tage så meget fejl? Hvorfor kan kritikkerne ikke se fordelen i større sikkerhed og en kode til det hele ? Er det ikke lidt naivt alene at basere sin holdning ud fra de dårlige eksempler i pressen? Det der er forskellen på gode og dårlige systemer er viljen til konstant udvikling og læring af egne fejl. Som jeg ser det har NemID lært af fejlene i starten, så systemet er forbedret og kører fint.

2. februar 2011 kl. 17.14 Anonym

Jeg har NEMID til min netbank, da jeg - som alle andre - blev tvunget til at udskifte min Digital Signatur. I den forbindelse svarede jeg Nej til at benytte NEMID andre steder, hvor det er muligt at bruge Digital Signatur.

Jeg har anvendt Digital Signatur siden det kom frem og har en bærbar, som registrerer adgangskoder med mit fingeraftryk. Det er nemt og genialt. Alle steder jeg vil logge på, trykker jeg Digital Signatur (1 klik), OK (2 klik), fingeren over fingerlæseren og så OK (3 klik).

Hurtigt og simpelt og uendelig meget nemmere end at finde mit lille papkort frem, klikke ditten og datten, finde passende talkode, taste den ind, klikke igen, få oplyst hvor mange talkoder jeg har tilbage, før jeg støtter det skratende postvæsen (som nu er nødt til at bringe mad ud, fordi så få sende breve) og så... er jeg endelige inde med NEMID.

Et af argumenterne var, at man så kunne komme på alt overalt, men de fleste har bærbare med eget indhold incl Digital Signatur fx idag, ikke stationære maskiner - og det, der kendetegner en bærbar er jo netop at den er... bærbar. Desuden er fremtiden at alle logger på via mobilen. Her virker NEMID endnu ikke og når den kommer til det, regner man med at det bliver en betalingsløsning. Tumpet idé.

Nåmen, hvis Krifa skrifter til udelukkende NEMID, så er det jo bare endnu en i køen. Den slags man ikke som forbruger kan kæmpe imod. Det er der ikke så meget at gøre ved.

2. februar 2011 kl. 17.30 Jens Rasmussen

Forstår ikke hvorfor folk har så meget imod NemID.
Har brugt samme system gennem fler år som Jyske Netbank kunde, har fungert perfekt.

2. februar 2011 kl. 18.03 Ole Amtoft

Hvorfor så meget imod systemet. Det er da en Nem id måde at bruge

2. februar 2011 kl. 18.04 Anonym

NEM-ID ! ha ha sikken en joke at kalde det for nem-id. Aldrig har der tidligere været så mange mennesker der bøvler med dette system, særligt ældre. Bankerne udmelder p.t. at dette system ikke vil blive troværdigt nok til en ID genkendelse. Altså, når man kommer med sådan en gang lort, så får man også lort i hovedet igen. Den dag Krifa kun vil bruge nem-id, så er jeg gået tilbage til konvoluter-papir og møder op på kontoret. LORTET virker ikke. Hvordan skal jeg bevise at nem-id er nede så jeg ikke får udfyldt de nødvendige papirer til tiden - på nettet??.


Værre til crap skal man lede længe efter. Hvad er der på Krifa som er så hemmeligt? - ikke en skid siger jeg-intet!!. Krifa hopper også bare på vognen med samlede ben - og så afventer.

Krifa får lov til at sende mine lønseddler, ferieseddler m.m. med posten, da jeg ikke kan finde ud af nem-id. Alt skal tilbage til det gamle før web blev opfundet.

2. februar 2011 kl. 18.16 Anonym

Nem-id er noget l....

2. februar 2011 kl. 18.35 Bromsat

Vil det sige at man ikke kan bruge sin gamle Digital Signatur mere, det er for dårligt.
Det næste bliver vel, at ens Password skal være på mindst 256 karakterer, og en blanding af tal, store og små bogstaver, plus Urdu, for at gøre det ekstra svært. sam¨t at det skal skiftes dagligt

2. februar 2011 kl. 18.49 Anonym

P.s. det virker ikke påiPhone

2. februar 2011 kl. 18.50 Anonym

Eller iPad

2. februar 2011 kl. 18.52 Anonym

Så nu styrer Fagforeningen, hvilken Pc og Hvilket Styresystem man skal bruge, samt at det virker heller ikke med et gammelt 9.6 analog modem.

2. februar 2011 kl. 18.56 Anonym

Ja, og så kan man ikke bruge Nem-Id i en uge, hvis man glemmer kortet i bukselommen, når de bliver smidt i vaskemaskinen. Hvorfor kunne den ikke havde blevet implementeret med brug af Secure-Id token, det havde været ginialt og nemt. Nååå, nej så kunne man jo få det til at koste så mange penge samt administration!

2. februar 2011 kl. 19.11 Anonym

bestilte nem-id, kunne ikki finde ud af det. Har kun sendt til Krifa, med post, eller afleveret det selv. Helt ærligt, hvad skal man også med alle de forvirrende tal til. Om jeg fik vist det en gang, så måske jeg kunne finde ud af det. Men som det lyder, så er det jo heler ikke sikkert at det virker.

2. februar 2011 kl. 19.19 Anonym

Rigtigt, ca. 1% oppetid, og 99% nedetid. Så med lidt held, så virker det ca. 1 gang om året. Længe leve Big Brother og stats samfundet.

2. februar 2011 kl. 19.25 Anonym

Hvor folk dog brokker sig.Verden drejer rundt og det går vi
mennesker altså også. Og selvfølgelig blev Nem-id oprettet
for at gøre det "besværligt" for alle.
Lev livet og tænk positivt.Forændring fryder

2. februar 2011 kl. 19.27 Anonym

Der er kun en ting at sige, 'Frit Jylland med egen regering' lad os løsrive os fra Københavner styret, som kun tænker på sig selv og hvor meget de nu kan skrabe sammentil sig selv, på Jyder og også Fynboers bekostning!

2. februar 2011 kl. 19.41 Anonym

At adgangen til it-verdenen går gennem et pap-kort er totalt latterligt!

Jeg mindes med gru de gamle fagforenings-medlemskort, som gik tabt i vask, som én så rigtigt påpeger i et tidligere indlæg.

Kunne Krifa ikke finde en mere fremtidssikret løsning - eller bare beholde den gamle ordning, som fungerer fuldt ud tilfredsstillende?
Jeg tvivler ganske enkelt på holdbarheden for NemId! Jeg tror, at sidste salgsdato er indenfor max. et par år, fordi nye og meget smartere it-løsninger vil givet blive udviklet.

Min fremtidige kontakt til Krifa vil fremover blive via e-mail, telefon eller snailmail, hvis der indføres NemId.
Det er simpelthen for bøvlet og tidsrøvende at bruge.

2. februar 2011 kl. 20.23 Linda Sørensen

Hmm tænker lidt over hvorfor 90% af jer skriver som anonym!!!!!

2. februar 2011 kl. 20.30 Henrik K

https://www.itpol.dk/DumID

DanidID's adgang til borgernes PC-er.

Velkommen til Big Brother Banks webbank
IT-Politisk forening illustrerer her nogle af de muligheder som NemID giver DanID for gå ind på borgernes computere og for at give andre adgang til borgernes computere. Danskerne skal tvinges til at bruge NemID for at komme på webbank. Desuden skal NemID bruges for at få login i stat, kommuner osv. Men også nethandel skal fremover foregå gennem NemID. Det er DanID der har udviklet NemID. DanID ejes af PBS der ejes af bankerne.

IT-Politisk vil her vise nogle af de kæmpeproblemer der er med NemID.

klik på dette link

http://datanom.net/nemid


når du er kommet igennem, kommer du hertil..


http://www.itpol.dk/nemid/DumIDogBigBrotherBank.html


hvis du ikke tør ? læs da dette..


https://www.itpol.dk/java-appletter

eller her.

https://www.itpol.dk/tracker


Bankerne vil i løbet af efteråret tvinge netbankbrugerne over på NemID. Når det er sket, går staten over til at bruge NemID. Det er klart at NemID ikke nødvendigvis giver bankerne, staten og andre institutioner adgang til borgernes data. Problemet med NemID er at der også bruges en signeret Java-applet der giver adgang til borgernes computere. Men da NemID har adgang til borgernes data og til at afvikle programmer på borgernes computere, kan de til enhver tid vælge at give bankerne, staten og andre institutioner adgang til (udvalgte) borgeres computere. Kort sagt, NemID vil gennemtvinge adgang til borgernes computere. Hvordan det vil blive brugt, er op til fremtiden at vise.

3. februar 2011 kl. 08.01 Mia

Forstår ikke, hvorfor så mange er i mod NemID.. Nu når bankerne alligevel kører med det, hvorfor så ikke bruge det samme log in over hele linjen?
Hvis I siger, det tager jer SÅÅ lang tid at bruge det papkort, så er det vel fordi, I ikke er hurtige nok til at finde tallet på kortet ;)

3. februar 2011 kl. 13.23 Anonym

Åbenbart mange, der har problemer med nøglekort, der kommer i vaskemaskinen og jeg ved ikke hvad. Forslag: Tag et billede af kortet med din mobil, så har du altid nøgletallene i nærheden!

3. februar 2011 kl. 18.51 Anonym

Rigtig god ide, da vi kan nøjes med den samme kode

Erik B

3. februar 2011 kl. 20.11 Unknown

Kunne en af de store fortalere for den såkaldte "NEM ID" ikke forklare mig hvad der skulle være galt med den fælles pinkode. I skriver at man hurtigst muligt skal benytte "Nem id" Er det for at pynte på statistikken med at Krifa nu har så og så mange procent af medlemmerne der benytter den såkaldte nemme id?

Jens Erik Christensen

4. februar 2011 kl. 08.07 Karsten Degn, Kristelig Fagbevægelse

Der er flere grunde til at vi anbefaler NemID.
a)Den Fælles Pinkode udgår helt i Danmark og kan ikke bestilles mere fra slutningen af febuar. b)Undersøgelser viser, at brugere på nettet er træt af, at bruge forskellige pinkoder/login til forskellige systemer. NemID er et login til det hele fx til Jobnet, SKAT, netbank os og andre virksomheder. c)Sikkerheden omkring NemID er langt bedre.
I Kristelig Fagbevægelse har ikke brug for at pynte på statistikkerne. Vi arbejder for at give vores kunder mest mulig værdi gennem brugervenlige og fremtidssikre løsninger.

4. februar 2011 kl. 20.35 Asger

det er en meget dårlig ide hvad så med dem som har digital log in og ikke net bank. Vi kan så ikke kommer på øv øv

5. februar 2011 kl. 08.38 Anonym

Karsten Degn--
Sikken en gang vrøvl.De fleste brugere idag er tvunget ind i nem-id.Desuden melder banker pt. ud om utroværdighed omkring nemid.
Flere og flere nedbrud. Bankerne vil ikke gennem nemid godtage dig som sikker individ. Dette skyldtes at nemid endnu ikke er en troværdig partner. Nemid er gennemtvunget gennem stat-regioner og kommuner, altså en klar ulovlig -trukken ned over hovedet-, da man jo har brugt millioner på dette værdiløse stykke værktøj.

Mange ældre stormer simpelthen banker og nemid, med det resualtet at skulle ringe til nemid for support er ligesom at ringe til lægen mandag morgen. DE ER NUMMER 16 i køen. Værse-go`hr. Degn og kom så med lidt bedre og bredere informativ viden næste gang.
MVH
Claus Larsen

5. februar 2011 kl. 08.42 Anonym

Karsten Degn

Læs lige Henriks K indlæg. Desuden er Javascript et software der er elsket af hackere da det er en simpel og let opsætteligt script, Ren guf for hackere.

Claus Larsen

5. februar 2011 kl. 08.50 claus larsen

Karsten Degn !!

Hvad er konsekvensen hvis jeg ikke vil bruge nem-id ????

Claus Larsen

5. februar 2011 kl. 09.18 Anette

Nem ID er fremtiden.

5. februar 2011 kl. 11.51 Karsten Degn, Kristelig Fagbevægelse

@Anonym
Det er helt rigtigt, at der har været rejst en række kritiske spørgsmål i computerworld og andre medier. Vi har naturligvis fulgt med i kritikken og debatten. Af samme grund har vi valgt at give vores kunder mulighed for kommentere på NemID.
Samtidig forholder vi os selv kritisk til valg af leverandører og løsninger. Vi stiller meget høje krav til fx sikkerhed mv. I den forbindelse har vi naturligvis fremsat vores egne kritiske spørgsmål omkring NemID til leverandøren DanID. Vi er trygge ved de svar vi har fået. Se fx https://www.nemid.nu/privat/sikkerhed/
og https://www.nemid.nu/support/ofte_stillede_spoergsmaal/
og http://www.comon.dk/nyheder/forfejlet-kritik-af-nemid-1.367293.html
Vi kan også konstatere at netbank, SKAT, Jobnet, e-Boks og mange andre bruger NemID https://www.nemid.nu/om_nemid/her_kan_du_bruge_nemid/
Derfor skal vi naturligvis ikke gå med bind for øjnene, men fortsat forholde os kristik til valg af leverandører og løsninger. Vores opgave er at tilbyde vores kunder brugervenlige og fremtidssikre løsninger.

@Claus Larsn
Hvis du ikke ønsker at bruge NemID, kan du bruge Digital Signatur som adgang til Selvbetjening

7. februar 2011 kl. 19.17 Claus larsen

Hej Karsten.
Ja unægtelig for Kfifa en gennemført valg af sikkerhed. Der mangler jo stadig valgfrihed for os brugere, som i jo fratager os. Indtil sidst februar 2011 overgår i jo til nem-id. Digital signatur ??, det er ikke noget valg da det er samme udbyder.

Så hvorom alting er, så bliver folk nødsaget til at flytte med jeres nem-id. Som jeg har fået oplyst vil alle de andre dermed udgå også digital signatur, iflg. oplysninger fra jeres kontor i Kolding. Okay-man dør ikke af at bruge nem-id, men man bliver pisset af når noget bliver trykket ned over hovedet, særligt når produktet som sådan, ikke endnu ihvertfald er særligt pålideligt.
Tak for dit svar, fremtiden vil vise hvor meget forbrugerne vil blive tilhængere / modstandere. Husk! antallet af brugere idag ikke indikerer hvor godt det er, men viser nærmere hvor mange der er tvunget ind på nem-id.
Bedste hilsen, Claus Larsen

7. februar 2011 kl. 19.30 claus larsen

Karsten!

Sorry, det var TDC der engang stod for digital signatur.
Bare til memo.

:)) claus

8. februar 2011 kl. 10.42 Bjarne Hansen

@anonym
Det er altid godt at læse annonyme blog-indlæg hvis man mangler et par gode konspirationsteorier :-)

Ift hvor store problemer I mener der er med nemid har jeg haft rimeligt let ved at komme til i banken for hoben af utilfredse nemid brugere...

Det har sikkert nogle fejl, men de fleste af dem der er utilfredse ser ud til at løbe videre med andres dårlige erfaringer - og dem der er positive er det fordi de faktisk har brugt systemet.

@Karsten: Tak for fine svar!

8. februar 2011 kl. 20.51 Anonym

Tag lige og klap hesten, NemID er en enkelt løsning der virker, og når de få børnesygdomme er løst er det en god løsning. Tag JA-hatten på ;-)

11. marts 2011 kl. 02.59 Anonym

Samme kode til alt, Super ide

Skriv kommentar

Skriv ikke som anonym! Vælg "Navn/webside". Webside er valgfri.