9. maj 2011

Mere uddannelse til alle

Kan det danske samfund klare sig i fremtiden med en grunduddannelse på 10 års undervisningspligt, eller skal vi have 11-13 års undervisningspligt? Det er et spørgsmål, Kristelig Fagbevægelse overvejer.

Mere konkret overvejer vi, om 10. klasse skal være en obligatorisk erhvervsklasse for dem, der ikke går i gymnasiet, og som ikke er klar over, hvad de vil være.

En anden model kunne være 12-13 års undervisningspligt, hvor de afsluttende år bruges på gymnasiet, en erhvervsuddannelse eller et lærings- og udviklingsforløb for dem, der er skoletrætte eller ikke ved, hvad de vil være.

Uddannelse er vigtigt
Vi har fokus på uddannelse, fordi uddannelse er vigtigt for at klare sig på arbejdsmarkedet og for, at det danske arbejdsmarked kan klare sig i den globale konkurrence.

Søren Fibiger Olesen, landsformand, Kristelig Fagbevægelse

4 kommentarer:

11. maj 2011 kl. 10.53 Anonym

Maxxmaler tak for et som altid "fantatisk" indlæg til overstående.

17. maj 2011 kl. 13.41 anti-maleren

Hvor er du barnlig maxxmaler - har du virkelig ikke andet at bruge din tid på? det må virkelig være et sørgeligt liv..

22. maj 2011 kl. 22.41 rødekroer

hej

der findes jo mange forskellige typer mennesker ,med hver sig måde at lære på,og det gør længer undervisning periode ikke om på da der ikk er tid plads til dem der kræver mere for at klare sig godt i den folkeskole der nu.

men det ville være godt hvis alle have en mulig hed for at om uddanne sig f.sks er der lige nu ansættelse stop aabenraa kommune oo det vælter ud med nye pædagoger , sundhedpersonale , lærer til en sikker arbejdesløshed, heltdigvis hvis man kan sige er mange af dem unge og ikke i en aldre hvor en hvis mdr indtjening har betydning for famillie livet, jeg ville meget gerne tage en ny uddannelse men har ikke råd til igen at have et stort lån til uddannelse igen, når det ikke er så mange år side jeg har fået betalt tilbage, jeg ser ikke skævt til de ufaglærte, men de få så mange mulighede som man bare se på til og blive ja jeg må nok sige ked af , så er det til at blive syg af at gå hjemme og høre regnings løsninger. Nej lad dem der gerne vil noget og bak dem op 100%, og lad os få nogel muligeheder, og ikke nej det må du ikke du er uddannet og!!!! du skal bare kikke på dit liv smulre

venlig hisen
rødekroer

31. maj 2011 kl. 13.13 Peter

luk dog røven maxxmaler,det er jo ikke andet en brok du lukker ud,er du sådan eller er du meget ensom.Det var et lille side
spring i for hold til emnet.jeg kunne ikke lade være.

Skriv kommentar

Skriv ikke som anonym! Vælg "Navn/webside". Webside er valgfri.