5. maj 2011

Mindre bøvl fremover

Beskæftigelsesminister Inger Støjberg satte sidste forår gang i projektet "Væk med Bøvlet, Inger" og inviterede alle til at komme med ideer til forenklinger af a-kasse-reglerne.

Kristelig Fagbevægelse på banen
Vi kontaktede vores ledige kunder, og mange var aktive med at komme med ideer. Det samme med vores medarbejdere. Det resulterede i, at vi gav ministeren mere end 80 forslag til forenklinger.

Politisk forlig – med vores fingeraftryk
Nu er der indgået en bred politisk aftale om mindre bøvl for ledige. Vi kan se, at vores politiske indsats har givet resultater, for flere af de nye regler svarer til noget, vi har foreslået.

Blandt forenklingerne i den nye aftale er, at ledige kun skal søge job, der er relevante, og ledige på vej i job, på barsel, pension eller efterløn inden for seks uger, skal ikke i aktivering. De skal heller ikke møde op til samtaler hos a-kassen, jobcentret eller anden aktør.

Væk med bøvlet – men først fra 2012
De 44 nye forenklinger skal vedtages i Folketinget, før de gælder. Ændringerne træder i kraft fra 1.januar 2012. Dog er der visse undtagelser:
• Fra 1. juli 2011 bliver det lettere for medarbejdende ægtefæller at udtræde af virksomheden på baggrund af tro og love-erklæring.
• Fra 1. maj 2012 skal ledige, som er på vej i job, på vej på barsel eller efterløn, ikke længere møde op til samtaler i jobcentret, a-kassen eller hos anden aktør. De skal dog fortsat søge relevante job, dvs. vikar-eller afløserjob. Det samme kommer til at gælde for kunder på arbejdsfordeling eller kunder der er hjemsendte pga. vejrlig.

Læs mere på Beskæftigelsesministeriets hjemmeside.

På krifa.dk opdaterer vi løbende, hvis der sker ændringer.

Søren Fibiger Olesen, landsformand, Kristelig Fagbevægelse

22 kommentarer:

6. maj 2011 kl. 20.41 maxxmaler

Væk med bøvlet ?
Væk med Inger!

6. maj 2011 kl. 20.59 Anonym

Væk med maxxmaler !!!

11. maj 2011 kl. 16.52 Annie C.

Håber at der også bliver forenklinger eller bortskaffelse af reglerne om G dage og supplerende dagpenge, selvom jeg regner med/ håber på at være fuldt i job, når de træder i kraft.
Er ansat i 4 vikarbureauer, men ingen vil bruge mig når de risikerer at skulle betale G dage. Supplerende dagpenge ophører efter 30 uger og ingen tør jo springe ud i et arbejdsforhold, hvor man kan risikere, at stå og ikke vide om man har 0 timer, 16 timer eller 37 timer om ugen. Som sosuassistent og pædagog kunne det jo ellers være vejen frem til et fast job, at komme rundt i institutioner og på sygehuse.

13. maj 2011 kl. 20.58 Anonym

Krifa er som bekendt meget gode venner med Venstre og Inger S. især - Men de store ændringer i regelsættet indenfor dagpengeområdet mv, er der jo slet ikke tale om. "VÆK MED INGER" - det må være parolen - Se dette ville gøre en forskel.
Det næste budskab fra Søren F. Olesen må nødvendigvis være at Krifa støtter regeringen`s store forringelser af vore velfærds ydelser. Krifa har jo tidligere støttet forringelserne af dagpengene - så hvorfor ikke ? - Tommysmed

14. maj 2011 kl. 07.23 Gordon Shumway

@ Tommysmed

Det bliver spændende at høre hvad Krifa mener om efterlønsreformen og at personer som har pensioner på over 1. mio straffes.

14. maj 2011 kl. 10.11 maxxmaler

Hjernemassen har ingen smertesans ,derfor er Klaus lord fredriksen og Inger støjberg i stand til at kan misbruge den.
At efterlønsreform giver penge i statskassen er en meget kortsigtet beregning , desværre skaber effektivfisering mindre efterspørsel,og behov for rigtige arbejdspladser for de unge i de sidste ende en minus. Ovenikøbet føler middelklassen at de bliver taget på næsen, og vis middelklassen gider ikke at bidrage længer so bryder alt sammen.

16. maj 2011 kl. 05.59 Stone

væk med Inger Støjberg*s*

16. maj 2011 kl. 08.43 Anonym

Ja, man kan kun håbe at middelklassen og arbejderene kan blive enige om at sætte deres kryds det rigtige sted når der bliver valg så vi kan få skiftet faven på regeringen ud til nogle der vare tager de svage i samfundet og ikke heletiden tørrer skattelættelser til de rige af på dem der ikke har noget at give af.

16. maj 2011 kl. 14.32 NN

Det er noget meget, meget små ændringer der bliver foretaget. Vi er stadig som ledige et mistænkeliggjort folkefærd, der skal kontrolleres i hoved og r.... Man går automatisk ud fra, at vi er ude på at snyde og at vi ikke gider arbejde. Jeg glæder mig til vi får en ny regering.

16. maj 2011 kl. 20.38 maxxmaler

Hvad forventer i af Helle og hendes sklave?
12 minuter mere arbejde og en masse warm luft ?
Efter Willy er kommet under Helles komando bruge han sine reflekser
til at forsvare stakels Helle og hold op med at tænke selvstændig.
Tros at regeringen laver en nummer efter den anden er S og SF en pubertær diskussionsklub,med soden en som stalin eller idi amin ville danmark få en klar perspektiv ,-kongehus, fagforening ,og regeringen skulle til wellness i arbeitslager.

16. maj 2011 kl. 22.40 ida

hahaahaaa... Læser i egentlig selv det i skriver????

17. maj 2011 kl. 20.50 Anonym

Det samme latterlige ævl og kævl fra Inger som støjer.. PUHA..

20. maj 2011 kl. 11.40 Jette Jespersen

Respekt???? Skrev du respekt???

INGEN har respekt for arbejdsløse.. Pr. definition er arbejdsløse en flok dovne, ugidelige samfundsnassere som IKKE gider arbejde.. Bliver nemlig jagtet som en flok af samfundets værste forbrydere.

Sandheden er en HELT anden!!!!!!!!! Men hey, hvem gider høre sandheden?

Dumme Inger S. aner ikke hvad der foregår i det virkelige liv. UD af butikken med den kælling og ind i arbejdsløsheds kø'en med madammen!

22. maj 2011 kl. 17.37 Voss

Maxxmaler,- du kunne med fordel give dig tid til at tage et danskkursus, hvor du lærer at stave og formulere dig; - det ville gøre det så meget lettere for os andre at læse, hvad du skriver.

25. maj 2011 kl. 01.15 maxxmaler

Voss,- jeg har blevet tvunget ( aktiveret) til sprogskole .
Jeg er ikke blevet en dansker, men på swahili har jeg lært meget.
De er dejlig nor en Inder taler english eller en Italiener taler tysk!
Skal vi alle tale lige som Dronningen? -gud bevare et levende sprog.

25. maj 2011 kl. 22.18 Anonym

Medens vi afventer Krifa`s stillingtagende til efterlønsindgrebet, kan vi fundere over krifa`s samarbejde med den borgerlige regering. Upolitisk eller ej.
Med overskriften "fra 2012 bliver det lettere at være ledig" i mente, fremfører Krifa frejdigt Inger Spetakelmagers budskaber.
Sandheden i overskriften er desværre at de flere tusinde ledige ikke får lettere, - men derimod ryger mange ud af dagpengesystemet. Derved får Inger det lettere - hvis vi lader hende fortsætte. - Tommysmed

26. maj 2011 kl. 20.14 Holmfjeld

Pt er jeg sammen med et par 100 andre i Odense, blevet anbragt i intivsiv aktivering.......Det er simplethen så meget spild af min tid.
Kære Inger Giv mig et job i stedet for, eller lad mig selv gøre det der skal til, og spar kommunen for penge.(900 kr om ugen )

28. maj 2011 kl. 14.36 Jesper

Super dejligt.

På tide noget af alt bøvlet forsvinder for de ledige

7. juni 2011 kl. 23.31 Anonym

Ja det er så svære at fået penge fra Fagforening ud at se hvad man er, alt for mange parpir arbejde får at fået pengen :(

7. juni 2011 kl. 23.32 Anonym

selv man har betale 10-12 år igennem øv

8. juni 2011 kl. 12.16 Anonym

Det handler vel i bund og grund om, at vi har fået indført forkerte formål på forskellige politiske områder. Jeg foreslår, at folketinget flytter fokus fra at få folk ud af systemet til at få folk i arbejde. Lige nu jagtes man i systemet med henblik på kontrol og at fange synderne. Der er og vil altid være nogle, der ikke arbejder. Spørgsmålet er, om det kan svare sig at bruge al den energi, tid og penge på at jagte dem. Mon ikke der ville være ligeså meget økonomi i positiv motivation og hjælp til dem der gerne vil eller bare fred og så positiv hjælp til dem, der ikke vil arbejde. Systemet burde også støtte folk i at arbejde sig frem mod eget levebrød i stedet for et ensidigt fokus på lønmodtagerstillinger. Giv plads til vikararbejde og freelanceopgaver og gør det nemt, så folk kan arbejde sig ind på et job. De fleste skal arbejde sig til et job ikke skrive sig til et.

7. august 2012 kl. 12.20 Anonym

Nu har jeg i mere end 3 måneder ventet på at få dagpenge. Jeg har været ledig siden d.30 april 2012.
Lidt baggrundsviden : Jeg havde sammen med min samlever 2 blomsterbutikker. Pga finanskrise er vi desværre nødsaget til at lukke den største butik. Ved samme lejlighed afskediger vi alt personale, og derefter skal min samlever så køre den anden blomsterbutik videre uden anden personale.
Begge butikker er kørt under samme I/S…. altså samme cvr nummer.
Jeg melder mig ledig efter tømning og istandsættelse af lejemål, som er opsagt og nøgler afleveret.

Lejemål kan ikke afleveres før marst 2012 pga bindende kontrakt, og derfor melder jeg mig først ledig derefter (sådan er jeres underlige regler jo)
Jeg sender alle mine papirer til KRIFA, og forventer at det er en formsag at blive godkendt som ledig da jeg har været medlem af en A-kasse siden jeg var 17 …. Altså i mere end 30 år…. Men nej, det er ikke lige til.
Jeg får afslag på min ansøgning på dagpenge, og samtidig råder KRIFA os til at lukke den anden butik også, da jeg så vil stå meget bedre iht dagpenge ….. altså ikke kun én ledig, men 2 …. Hvilken politiker vil lægge navn til den regel….. I tvinger os ligefrem til at lukke en butik som godt kunne have kørt videre.
Men som anbefalet (presset til) så lukker vi vores sidste butik så vi begge kan komme på dagpenge.
Vi bruger en hel søndag på at udfylde en stak af formularer med ens spørgsmål til vores A-kasser….. KRIFA og en anden større A-kasse…. 2 ens kuverter sendes af sted.
Nu ser vi straks forskellen ….. KRIFA vil bare trække det hele i langdrag…… vi havde sendt kopi af vores opsigelse af lejemål, samt kopi af mail hvor lejer accepterer denne….. endvidere medsender vi en kopi af vores postkvittering på rekommanderet brev hvor vi sender nøgler retur til lejer ….. men de er ikke nok !!!! Nu vil Krifa have et brev fra lejer med bevis på at nøgler er afleveret ….. Helt ærligt, hvad er det for nogle regler ….. Jeg kan ikke se hvad vi får ud af at beholde et lejemål og dermed en udgift til en tom butik.
Endvidere kan jeg oplyse at jeg har tegnet en ekstra-sikring som kommer til udbetaling hvis jeg godkendes til dagpenge …. Denne forsikring er tegnet hos KRIFA`s eget forsikringselskab, og dermed har de en stor fordel i at jeg ikke godkendes til dagpenge ….. øhhhh er det kun mig der kan se det er forkert !!!
Jeg er den lille mand imod KRIFA’s mange jurister …. Hvor kan jeg hente hjælp ???
Skal jeg på kontanthjælp ?? ….. Medlem af A-kasse i mere end 30 år !!!!
Hilsen
Leif

Skriv kommentar

Skriv ikke som anonym! Vælg "Navn/webside". Webside er valgfri.