27. maj 2011

Skriv under - på alles ret til fravær på barnets 1. sygedag

Fejlagtigt tror seks ud af ti forældre, at det at holde fri på barnets første sygedag er en lovsikret ret.
Siden det ikke er sådan, skal det fremover sikres ved lov, mener 81 procent.
Det viser en undersøgelse, som analyseinstituttet YouGov har lavet for Kristelig Fagbevægelse.
Faktisk er det langt over 100.000 lønmodtagere, der ikke har ret til at holde fri på barnets første
sygedag.

Skriv under
Det kan vi ikke være bekendt, og derfor kæmper Kristelig Fagbevægelse for denne ret.
Vil du være med i kampen så klik ind på vores facebookside og skriv under på den elektroniske underskriftsindsamling.

Rolf Weber, politisk konsulent, Kristelig Fagbevægelse

20 kommentarer:

6. juni 2011 kl. 21.27 maxxmaler

Hej Rolf

har ventet længe at få en kommentar ?

For at du føler dig ikke overset vil jeg anføre dette:
Din indsats for de stakels børn er meget sympatisk.
Nor de lykkes for andre at få en OVERENSKOMST ,hvad skal statten blander sig?
Vi har also en "fri" marketsøkonomi.
Er du socialist ?
Men ,nej ,selvfølgelig de er i Krifas interesse at gøre almindelige overenskomster overflødige.
Soden en konservastivt strategi er svært at forholder sig til.

7. juni 2011 kl. 09.47 Mia Sørensen, Kristelig Fagbevægelse

Hej maxxmaler
Jeg tillader mig at kopiere noget tekst fra sidste blogindlæg omkring emnet:

"Fagforeningerne i Danmark har haft mere end 100 år til at overenskomstdække hele arbejdsmarkedet, og det er ikke lykkedes. Der er heller ikke noget, der tyder på, at det sker i fremtiden. Det er på tide, at alle lønmodtagere sikres fundamentale rettigheder. Det skal ske gennem lovgivning. Men fagforeningerne har stadigvæk en vigtig opgave i at lave gode overenskomster, der bygger oven på de forskellige minimumsstandarder."

7. juni 2011 kl. 22.57 maxxmaler

Hej Mia
Lovgivning haft mere end 100 år til at skabe en minimumsret til hele arbejdsmarket.Der er ikke noget ,der tyder på,at staten har kompetance ,resurser og viljen til at skabe en minimumsret til alle lønmodtager.At der exsistere stadig nogen fjollede minimumsstandarder er også en resultat af den mangelfulde solidaritet Krifa viser over for andre fagforeninger .
De undres ikke at de meste som ikke har ret til fraver af barnets 1. sygedag er forsikret hos Krifa .-Pinligt :)

8. juni 2011 kl. 08.24 Mia Sørensen

Maxxmaler, du skriver: "De undres ikke at de meste som ikke har ret til fraver af barnets 1. sygedag er forsikret hos Krifa"

Hvilke undersøgelser begrunder du denne konstatering ud fra?

8. juni 2011 kl. 11.28 Rolf Weber

Maxxmaler - Undersøgelser viser, at 40% af lønmodtagerne på det private arbejdsmarked ikke er underlagt nogen overenskomst. Krifa´s medlemmer udgør et repræsentativt udsnit af lønmodtagerne i Danmark, derfor gælder de 40% også Krifa´s medlemmer - hverken mere eller mindre. Når Krifa kæmper for en lønmodtagerlov er det ikke for at undergrave overenskomstsystemet. Vi kan bare ikke være bekendt, at der er så mange lønmodtagere i Danmark, der ikke har krav på grundlæggende rettigheder. Det er så Krifa´s og for den sags skyld LO´s opgave at bygge gode overenskomster oven på de minimumsrettigheder som en lønmodtagerlov giver.
I øvrigt er det en underlig måde du argumenterer på overfor Mia. Hun spørger til, hvor du har dine påstande fra, og dit svar er om hun kan bevise det modsatte. Nej lad os høre hvorfra du ved, at Krifa har de fleste medlemmer blandt dem der ikke har ret til fravær på barnets 1. sygedag.
Rolf Weber, politisk konsulent, Krifa

8. juni 2011 kl. 13.26 maxxmaler

Hej Rolf
40%- en fin rund tal - og hvad så ?
Hvad siger de om barnet 1. sygedag?
Tror nogen virkelig at de er de same klientel hos krifa som på exempel LO ? Minimumsstandarter er naturligvis generellt bedre for lonmotager som er organiseret hos LO ,de siger i jo selv nor i påstå at krifamedlemmer bliver mobbet og behandlet ulige.

Prinzipiellt er din argumentation i orden, men vi lever i en verden hvor de gælder hvem er stærk og hvem er svag, so er de kun plads til en fagforening med en prinzipiellt overenskommst.
De ville være tåbelig at forvente af staten at den regulere arbejtsmarket, nor de er ikke i stand til at regulere finanzmarket.

8. juni 2011 kl. 14.45 Gordon Shumway

Til Rolf Weber

Hvor vil du får dit flertal i folketinget til en lønmodtager lov.

Det er rigtigt at flere borgerlige politikere har udtrygt sig positivt omkring en lønmodtager lov - Men ikke den tybe lønmodtager som Krifa taler så varmt for.

Det de har udtrygt sig positive omkring at få sammenskrevet de gældende lovpligtige rettighedder på arbejdsmarked til en samlet lov - en lønmodtagerlov - og ikke andet

9. juni 2011 kl. 08.57 Rolf Weber

Gordon - du har ret. Det er op ad bakke når det drejer sig om at få flertal for en samlet lønmodtagerlov. Det er også derfor, at vi har delt den op i små bidder og tager en ting af gangen. Vi er startet op med at sætte fokus på alles ret til fravær på barnets 1. sygedag. Senere følger så mange af de andre helt grundlæggende og fundamentale rettigheder som almindelige lønmodtagere uden overenskomt ikke har. F.eks. saglig opsigelsesgrund, arbejdsmarkedspension, opsigelsesvarsler, fuld løn under barsel osv.
Rolf Weber, Politisk konsulent, krifa

10. juni 2011 kl. 05.25 Anonym

der wer jo også nogle der ingen born har de har jo hellere ikke ret til en barnsyg eller omsorgs dage. og så er seniordage blevet rykket fra 55 år til 58 år det er da hellere ikke rigtigt

10. juni 2011 kl. 11.32 Henrik Jacobsen

Det er da rigtigt at der ikke er flertal i folketinget for en lønmodtagerlov. Men derfor skal kampen da kæmpes alligevel. Der gik også mange år før eksklusivaftalerne blev forbudt ved lov. Kæmp videre Krifa.

10. juni 2011 kl. 11.56 Rolf Weber

Til Henrik - Godt med optimisme og kampgejst. Den har vi også i Krifa. Vi kæmper det bedste vi har lært for dem uden rettigheder på arbejdsmarket - også selvom det er op ad bakke!
Rolf Weber, politisk konsulent, Krifa

10. juni 2011 kl. 13.58 Gitte

Til den anonyme.
Jeg har ingen børn selv, men derfor kan jeg da godt sætte mig ind i det pres det må være for dem der står med problemmerne, og vil da også gerne støtte dem. Det er jo netop når der skal laves noget om at vi ikke kun må tænke på os selv

11. juni 2011 kl. 07.53 Gordon Shumway

@ Henrik Jacobsen

Lad nu være med at prøve at sammenlige forbudet omkring eksklusivaftalerne og barns første sygedag.

Eksklusivaftalerne blev udelukkende forbudt pga. en dom fra menneskeret-domstolen i strasbourg.

Stort set ingen i dansk politik ville gøre noget - kun da dommen kom, blev der gjort noget ved det.

Men måske skulle krifa anlægge en sag ved menneskeret-domstolen i strasbourg, og påråbe at det er en menneskeret at holde fri med fuld løn, hvis en barn bliver syg

13. juni 2011 kl. 00.10 Henrik Jacobsen

@Gordon Shumway
Enig, de to ting kan ikke sammenlignes. Alligevel tror jeg det er en kamp Krifa kan vinde. Der findes jo allerede lovgivning, f.eks. ferieloven og funktionærloven.
@Maxxmaler
Jeg fatter ikke hvad du vil med dine indlæg, kan hverken finde hoved eller hale i dem...

13. juni 2011 kl. 11.31 maxxmaler

Hej Henrik

Jeg har svært ved med at finde mening i at en arbejdgiver skal alene subventionere udgifter som er opstået i kølvandet af to vokse borgers frivillige handlinger.-
Nor børn eller voksne har brug for hjælp ,er staten forpligtet.

14. juni 2011 kl. 07.03 Gordon Shumway

@ Henrik Jacobsen

Du kan ikke alene lovgive omkring Barns første sygedag.
Såfremt at barns første sygedag skal være lovbestemt, bliver man også nød til at lovgive omkring afskedelses. dvs. at der også skal lovgivelses omkring opsigelsesvarsel samt grund til at man er blevet opsagt.

Ellers kan en arbejdsgiver hvor den ansatte som Krifa udtrykker det "ikke har nogle rettigheder" bare vælge at opsige en medarbejder. som har taget barns første sygedag - straks efter at medarbejderen vender tilbage til arbejdet.

Stop nu alt med med at vi allerede har lovgivning, f.eks. ferieloven og funktionærloven.

funktionærloven giver ikke længere nogle real bekskyttelses

ferieloven tager "røven" på lønmodtageren. Hvis man ikke bruger alt sin ferie, kan arbejdsgiver uden nogen stor risiko stikke de ubrugte feriepenge i egen lomme.

Hvis man er så helidig at de ubrugte feriepenge bliver overført til feriefonden, så har den siddende regering til vane at stjæle disse penge.

Indtil at man fra vores lovgivere side får vedtaget at ubrugte feriepenge skal udbetales til ejermanden. samt at arbejdsgiver ikke kan råde over dem, kan jeg ikke på nogen måde tage lovgivning omkring lønmodtagere alvorligt

14. juni 2011 kl. 23.34 Henrik Jacobsen

@Gordon S.
Du har ret. Opsigelsesvarsler mm skal også med. Hvorfor skal arbejdsgivere der ikke vil indgå overenskomst slippe billigere end de der har ordnede forhold? Det er en beskyttelse af de "svage" på arbejdsmarkedet hvis der kommer noget lovgivning.

15. juni 2011 kl. 00.06 maxxmaler

Lovgivning er en beskyttelse af en demokratisk flærtalsbesluttning af nogen lobbister . Exempelvis stejkeretten er noget som statten har gjørt til grin.
Manager i de store firmaer fik 40% lønforhøjelse siden 2009 samtidig er mange lønmotager og små iværksetter blevet insolvent.
Denne udvikling er også en resultat af en konfliktsky fagforeningspolitik., Krifa prøve at profilere sig med børnets rettigheder ,helt i orden , so ansætter vi ikke forældre og særlig ikke kvinder, særlig nor vi skal arbejde 12 minutter længer om dagen, og dine arbejdsløse bedste forældre har ikke tid at dit passe dit forkølet barnet nor de skal arbejde sort for at få smør på brødet.

17. juni 2011 kl. 09.53 Anonym

Barnets første mig her og der! - Hvorfor denne gallopperende forskelsbehandling? Hvad med alle de, der ikke har børn? Det er dem, som bliver hængende lidt længere , dem som tager de mindre fede ferieuger for ikke at gå i vejen for de hellige forældre - hvad med dem? Skal der være straffe-point for ikke at være en del af avlsholdet? Højest mærkværdigt - navnlig efter det ved analyser har vist sig at børn ikke kan betale sig for samfundet - det går ikke engang lige op - der er tale om en merudgift uanset hvor længe nutiden børn i fremtiden vælger at blive på arbejdsmarkedet. Lad os dog hellere få nogle ekstra ferie/fridage og så lad forældrene bruge af dem.

3. januar 2012 kl. 18.57 Anonym

Jeg er helt med på den med barnest 1.sygedag..alle skal have ret til dette..men kan det være rigtig at ens arbejdsplads kan forlange, at hvis ens barn er sygt, skal man møde på job når anden pasningsmulighed forlægger...Kan de gøre det, selvom den ene forældre er hjemmegående..har man da ret til barnest 1.sygedag aligevel eller hvad...???

Skriv kommentar

Skriv ikke som anonym! Vælg "Navn/webside". Webside er valgfri.