30. juni 2011

1+1=3

Så er mangfoldighed på dagsordenen igen. Jeg har lige været på en konference, hvor det handlede om, at alle typer mennesker burde være repræsenteret på en arbejdsplads - kvinder, mænd, sorte, hvide, handicappede, homoseksuelle og så videre.

Kvoter og tvang
Et forslag gik på at lovgive om kvoter. Det vil tvinge virksomhederne til at ansætte en vis procentdel af hver type. Der er ingen tvivl om, at det vil være en fordel for virksomhederne, hvis de ansatte repræsenterer en mangfoldighed af kompetencer, erfaringer og baggrunde. Men skal det ske via kvoter og dermed tvang?

Fravalg og tilvalg 
  • Hvordan ville du have det med at blive valgt til og fra på grund af dit køn, din hudfarve, din seksualitet med videre?
  • Hvis der bliver indført kvoter, hvem skal så bestemme de kategorier, der skal bruges til at praktisere mangfoldighed?
  • Fjerner vi ikke bare fokus fra det væsentlige: folks kompetencer?
Man er ikke nødvendigvis bedre til et job, fordi man er kvinde, mand, sort, hvid…

Rolf Weber, Politisk konsulent, Kristelig Fagbevægelse

5 kommentarer:

30. juni 2011 kl. 15.42 L

Et lille hjørne af den sag er så også, at det fx er rart ikke at være den eneste mand, der arbejder på en kvindearbejdsplads :-)

4. juli 2011 kl. 21.14 Anonym

Spørgsmål: hvordan kan det være at i har en politisk konsulent ansat? Jeg er netop medlem fordi i ikke er politiske. Overvejer kraftigt at melde mig ud.

5. juli 2011 kl. 10.56 Anonym

Krifa er selvfølig politiske blot støtter de ikke et parti som så mange andre, viile da være skuffende hvis de ikke have en politisk konsulent. Krifa er som ALLE andre a.kasser/Fag. med i politisk debat og for at komme med input til div politikker er man da nød til at have en politisk konsulent. Så bliv du trykt men den forvisning om at du IKKE støtter et bestemt parti.

5. juli 2011 kl. 11.47 Allan Bruhn, leder af politisk afdeling

Kære "Anonym"
Tak for din kommentar om at vi har ansat en politisk konsulent. Jeg forstår godt dine overvejelser. Arbejder vi politisk? Men nu er det sådan, at den lovgivning, der regulerer vores arbejde som fagforening og A-kasse, i væsentlig grad er bestemt af politikere. Den måde vi rådgiver og servicerer vores kunder på, er påvirket af den lovgivning politikerne har bestemt. Derfor har vi faktisk flere politiske konsulenter ansat. MEN de arbejder ikke partipolitisk. De arbejder på tværs af alle partier på af forbedre forholdene på arbejdsmarkedet til gavn for vores kunder. Hver gang der vedtages nye love, er Kristelig Fagbevægelse fast høringspart. Vores politiske konsulenter arbejder blandt andet med at undersøge, hvilke konsekvenser lovgivningen vil få for vores kunder. På den måde kan vi være med til at påvirke udviklingen på arbejdsmarkedet

7. juli 2011 kl. 06.27 Gordon Shumway

@ Allan Bruhn.

Moral er godt - At mene at det er ikke korkert politisk arbejde at støtte S+SF politik som LO fagbevægelsen gør - Men der er i orden hvis man ikke støtter op om nogle bestemte partier. Det er "sku" for plat.

Hvis men som alm. lønmodtager skulle stemme alene ud fra patiernes arbejdsmarkeds politik -Ja så ville det være svært at stemme anden end enten S eller SF.

Regeringen.

Har/vil Afskaffe efterlønnen

Har halveret dagpengeperioden.

Forringet Det arbejdsmiljømæssige arbejde.

Regeringen ved trepartsforhandlingerne Først afskaffet lægeerklæringen ved af erstatten den af mulighedserklæringen, men tilhårende sygesamtaler. Men da arbejdsgiverne bagefter ikke var tilfredse, gav regeringen kom lov til at indføre såkaldte frihåndsattest som er det samme som en lægeerklæring.

Regeringen for forringet mine fradragsmuligheder mht. fagforening - Men ikke gjort noget tilsvarnede omer for arbejdsgiverne.

Så hvis KRIFA mener at når det kommer til det arbejdsmarkedspolitik arbejde - godt kan samarbejde med VKO - sp bliver man noget urolig

Skriv kommentar

Skriv ikke som anonym! Vælg "Navn/webside". Webside er valgfri.