10. juni 2011

Fleksibel dagpengeperiode

Højere ledighed skal give længere dagpengeperiode.
Hvis den to-årige dagpengeperiode var indført nu, ville 20.000 ledige falde ud over dagpengekanten. Det fremgår af en analyse fra a-kassernes sammenslutning AK-Samvirke. Det bør få politikerne til at reagere.

Skal kunne nå at finde et nyt job
I et forslag til en ny beskæftigelsespolitik foreslår Kristelig Fagbevægelse bl.a., at dagpengeperioden skal være konjunkturafhængig. Dagpengeperioden skal have en længde, så det er muligt at få et nyt job igen inden for dagpengeperioden. Ellers er det en forsikring uden reel dækning.

Politikerne skal sikre trygheden
Vi mener, politikerne for at sikre tryghed om dagpengesystemet, må spille ud med, at dagpengeperiodens længde skal være afhængig af, hvor høj ledigheden er.

Søren Fibiger Olesen, landsformand, Kristelig Fagbevægelse

9 kommentarer:

11. juni 2011 kl. 09.44 maxxmaler

Helt i Orden Søren!!!

Flexibel Dagpenge for dem som kan dokumentere at han søger jobs.
Og for dem Dagpenge forhøjelse efter 2 år nor jobcenter er ikke i stand til at skaffe en job .Dagpengeperioden må udbetales maximalt 53 år.-de kalder jeg en reel dækning.

7. juli 2011 kl. 21.56 Anonym

Absolut enig. Vi havde en lignende situation for 25 år siden - ikke helt ens, fordi det var en reel dårlig beskæftigelsessituation - idag er det "selvgjort" (i det private arbejdsmarked med "udhulning" af arbejdspladser gennem beskæftigelse af udenlandsk arbejdskraft med løn langt under fattighedsgrænsen / i det offentlige gennem politiker-produceret budgetproblemer og besparelser der kun producerer stress/langtidssygemeldinger (hos de ikke-opsagte) og ledige.
For 25 år faldt man ikke i fattigdom, når det tog et år længere indtil konjunktur kom igang.
Der kunne ses, at der findes færre jobtilbud - og det var plotikkernes begrundelse for at forkorte DP-periode - mon de ønskede at en del af befolkningen mister hele deres eksistens?

15. juli 2011 kl. 22.52 en bekymret jyde

Hvor mange har tænkt over hvordan danmark har det 1 juli 2012 når for mange's vedkommende dagpenge udbetalingen slutter med et brag

Ved ikke lige hvordan jeg skal starte denne debat men prøv at læs diverse artikler og så giv en mening herom i forhold til at der snart kommer et valg

http://www.jv.dk/artikel/1155038:Indland--Arbejdsloese-frygter-langtidsledighed

http://www.jv.dk/artikel/1108011:Mit-Kolding--Mange-ledige-i-Kolding-risikerer-at-miste-dagpengene-1--juli-2012

http://www.jv.dk/artikel/962922:Skjern---Tarm--Faglig-advarsel--Mange-ledige-paa-vej-til-kontanthjaelp

søg f.eks under langtidsledige på jv.dk så får du forskellige artikler

20. juli 2011 kl. 20.03 Anonym

Glædeligt at Krifa omsider finder fodslag med den rigtige fagbevægelse i kritikken af dagpengeindgrebet (Krifa er jo (fortsat) ikke er en rigtig fagforening) - Nu mangler vi bare at Krifa erkender at deres tilstedeværelse på det danske arbejdsmarked skader lønmodtagernes interesse, da organisationen i dens virke - til dato - har modarbejdet sammenholdet og resultaterne af 100 års arbejdskamp i Danmark. - Krifa kunne passende tilsluttet sig kritikken af efterlønsindgrebet nu de er igang. - Tommysmed

23. juli 2011 kl. 00.27 JanP

Interessant "tråd", men ærlig talt! Hvornår tager fagforeninger og A-kasser ansvar for de ændringer der plottes ned over medlemmerne, istedet for at hytte deres eget skind? Det syntes utroligt nemt at spørge ind til "hvad syntes du, istedet for at komme i gang med det relle arbejde. Efterlønnen er nu i udtryksform ændret "skal gælde for de svage" et helt nyt udtryk ... efterlønnen blev jo indført for at sikre beskæftigelse og imødegå ungdomsarbejdsløshed - et forhold der på ingen måde er ændret. Dagpengeperioden er nedsat til 2 år, men samtidig er beregningsmodellen for dagpenge ændret pr. 1/5 så en stor del medlemmer ved en kommende ledighedsperiode vil opleve en mindre netto understøttelse - også et forhold der er blevet omgået i stor tavshed - så frem i skoene og få taget noget ansvar!

31. juli 2011 kl. 10.39 Marie Jørgensen

Det er en jungle at være ledig, og når der ikke lykkes at finde eller blive oplyst om selv de mindste regler, kan det gå helt galt. Jeg er på vej i kontanthjælp som 63 årig med mere end 40 års erfaring fra arbejdsmarkedet, netop på grund af en regel, jeg ikke engang som tidligere konsulent for ledige var klar over. Men her skal ikke lyde den klage, her skal gøres opmærksom på en regel, en af dem som jeg finder uhensigtsmæssig. Som ledig har man mulighed for at arbejde med selvstændig bibeskæftigelse i en vis periode, og når man står ved kanten, kunne det jo være en af de løsninger, som jeg ville vælge. Men ... de timer jeg kan oparbejde på den måde, tæller ikke - altså at sammenligne med løntilskudsjob osv. Det er nærliggende at opleve det som en stavnsbinding, eller manglende forståelse for, at ledige er fuldt ud nyttige og ligeværdige borgere, der faktisk gerne vil arbejde, men som oplever så mange regler, at en fastholden i dagpengesystemet bliver en realitet, altså en stavnsbinding.

2. august 2011 kl. 23.03 E

det er godt at læse om sådan noget her - man kan begynde at identificere sig igen med krifa. der er rigtig mange værdifulde mennesker med værdier og med lyst til at bestille noget fornuftig - og endda med lyst til at gøre en forskel - i gråzonen af de mistænkt dumme og dovne og snydende ydelsesmodtagere. mon gråzonen ikke nærmere er en stor gruppe arbejdskraft, der hellere vil betale skat af løn end skat af dagpenge?

Selvom krifa nu er 3. største a-kasse/fagforening...
intet kan man gøre en indsats for alene.

hvordan ser det ud med samarbejde med andre fagforeninger og en FÆLLES indsats?

ja - og der skal også være fleksibiltet mht. bibeskæaftigelse.
een grund til bibeskæaftigelse er også for at beholde berøring med arbejdsmarkedet ............................det skal man ikke blive afskrækkes fra.

23. august 2011 kl. 20.58 Per

Som fagforening må i lægge pres på de borgelige,og få dem til at tage de nye dagpenge regler af bordet,ellers bliver det en katastrofe og i vil også miste mange medlemmer,da det ikke kan betale sig at være medlem når først dagpenge er ophørt.Så kan man kun håbe på man finder et nyt job og samle timer og derefter blive medlem igen.

28. august 2011 kl. 19.57 Anonym

Har haft arbejde i 40år har kæmpet og nedlagt arbejdet for at få en ordentlig løn (150kr i timen)er nu blevet ledig og er kommet ud i løntilskud til 113kr,alt hvad man kæmpet for er væk og fagforening kan ikke gøre noget.Den 12juli 2012 ryger man så ud af dagpenge.Så jeg gå nu tænker, hvad skal jeg i grunden med en fagforening ?

Skriv kommentar

Skriv ikke som anonym! Vælg "Navn/webside". Webside er valgfri.