23. juni 2011

Vis respekt og få respekt

I lørdags var jeg på en byvandring i København. Temaet var i Grundtvigs fodspor. Det var spændende at følge Grundtvigs virke gennem et besøg i Vartov, Vor Frelsers kirke, de steder, han havde studeret, boet og virket.

Grundtvig præger også os
Jeg fik et brush up på den kolossale betydning, den mand har haft for udviklingen i Danmark. Det angår kirken, hvor han gjorde op med hele rationalismen; politisk, hvor han var en af fadderne til grundloven; og folkeligt i forhold til hele højskoletanken og livslang læring. Han producerede et hav af skrifter, sange og salmer og satte så stor præg på sin samtid, at det rækker helt op i vore dage.

Plads til mindretallet
En af Grundtvigs kongstanker var tanken om åndsfrihed. Alle skal have ret til at tænke, tro og ytre sig frit. Især flertallet skal give plads til mindretallet. En åndsfrihed som for mig at se er under voldsomt pres i samfundet i dag. Vi bliver mere og mere intolerante i forhold til anderledestænkende.

Intolerancen trives
Rød og blå blok ligger nærmest i krig frem for at tage fælles ansvar for samfundets udfordringer. Vi lukker os mere og mere om os selv. Både som samfund, grupper og enkeltpersoner. På vores egen boldbane fagforeningsbanen trives intolerancen i fuldt flor. Her tænker jeg på den konstante ordkrig mellem LO-fagbevægelsen og os i de frie fagforeninger.

Vi skal være bedre til at vise respekt
Der er brug for, at vi udviser langt større respekt for hinanden. Vi skal respektere de resultater, som LO har skabt for danske lønmodtagere, og samtidig arbejde på den måde og med de virkemidler, som vi tror er bedst for danske lønmodtagere.

Først når vi giver frihed og respekterer andre, kan vi forvente at få samme respekt og frihed tilbage.

Søren Fibiger Olesen, landsformand, Kristelig Fagbevægelse

6 kommentarer:

23. juni 2011 kl. 20.52 Henrik Jacobsen

Jeg er enig med dig Søren. Jeg synes dog at jeg har stor respekt for de resultater den traditionelle fagbevægelse har skabt, men de har ikke meget respekt for mig. De vil bare ikke anerkende Krifa og de resultater og overenskomster Krifa har indgået. Desværre tror jeg ikke det bliver bedre de første mange år, men eftersom LO mister medlemmer og Krifa vokser kan man da håbe de indser at samarbejde er vejen frem.

23. juni 2011 kl. 23.56 maxxmaler

Intollerance er en "produkt" som produzeres i forbindelse med at respektere på en forkert made.
I humanistisk ond betyder respekt ikke meget.
Nor man er respektløs betyder de ikke at man krænke den anden.
At få respekt kan man efter min forståelse gøre sig fortjent til , ofte med at være respektløs ( exempel: Frank Grevil).
At kræve respekt som en prinzip høre ikke til en demokratisk samfund og har heldigvis ingen betydning i de dansk lovgivning.
Nor Søren Fibiger Olesen beklager sig i denne andledning over LO, so kan han ikke regne med min respekt nor han ikke en gang kan bruge de danske sprog på en forstålig og sammenhænget made.
Ordkrig er også en paradox. Ordet er et medium til at finde ud af hvad er rigtig og hvad er forkert.
Krig er et medium til at finde ud af hvem er stærk og hvem er svag.
VIS KÆRLIGHED OG FÅ KÆRLIGHED

24. juni 2011 kl. 09.48 Gordon Shumway

@ Henrik Jacobsen

Regner du med at nogle år ude i fremtiden har mange flere Danskere forståret at det eneste rigtege sted at være medlem er hos krifa - således at vi alle kan vise hinanden og gud respekt.
Du er "sku" ikke meget bedre end dem du selv kritiserer - Du har tydeligtvis er stort had til alle som ikke mener det samme som dig og krifa - respekt starter hos dig selv

Hvor er Krifas respekt over for os - som selv ønkser at forhandle vores løn og ansættelsesforhold, når krifa vil trække en lønmodtager lov ned over hovedet på os.

24. juni 2011 kl. 14.40 maxxmaler

Vis respekt eller dør.
Lønmotager lov og Overenskomst kan funger samtidig .Jeg synd vi mangler ud over minimumsløn en meget bedre lovmæssig grundsikring for lønmotager i ond af Grundigs kongstanker.PÅ exempel a-kasser må ikke stoppe udbetaling af dagpenge nor en arbejdsløs kunde ytre sin tanker og tro i sin egen personlig beskrivelse.
Lykkepillertvang for arbejdsløse og defetistiske tudekikse er en byggesten i vores nye nationale bevisthed som gøre de muligt at bombe andre primitive lande intil de respektere os.
ohhh satans jeg har glemt min piller.

24. juni 2011 kl. 15.58 Henrik Jacobsen

@ Gordon
Jeg kritiserer absolut ingen, hverken LO eller de der ikke er medlemmer nogen steder. Jeg mener bare der skal være et reelt frit valg, og det er der åbenbart flere og flere der mener. Jeg tror ikke Krifa vil trække en lønmodtagerlov ned over hovedet på nogen, men landets love gælder jo for alle.
God weekend også til Maxxmaler.

27. juni 2011 kl. 19.08 maxxmaler

Henrik

Du betaler for en skoda og samtidig mene at har ret til en merzedes , de kalder jeg frit valg , men er de reelt ?

Skriv kommentar

Skriv ikke som anonym! Vælg "Navn/webside". Webside er valgfri.