30. september 2011

Uddannelse - nej tak

Næsten halvdelen af de unge på den københavnske vestegn, som er børn af ufaglærte forældre, tager ikke en uddannelse. Det skriver Ugebrevet A4 på baggrund af en undersøgelse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd.
Det er bekymrende tal, når vi ved, at der i fremtiden bliver større og større brug for at have en uddannelse for at begå sig på den danske og globale arbejdsmarked.

Ringkøbing rykker
Til sammenligning får næsten fire ud af fem unge af ufaglærte forældre i Nordsjælland en uddannelse. Det er måske ikke så overraskende, at unge fra det rige Hørsholm klarer sig bedre end unge fra det fattigere og mere socialt belastede Albertslund. Mere overraskende er det måske, at flere vestjyske udkantskommuner klarer sig godt, når det handler om at bryde den sociale arv. I Ringkøbing/Skjern får tre ud af fire børn af en ufaglært forælder en uddannelse. Undersøgelsen indikerer altså, at det er sværest at bryde den sociale arv i storbyer.

Krifa arbejder med
I Krifa ønsker vi at tage ansvar, når det gælder om at bryde den sociale arv i forhold til uddannelse. Vi arbejder på at finde de bedste måder at støtte vores unge, ufaglærte kunder til at tage en uddannelse. Hvilke ting mener du, der først og fremmest afholder unge med ufaglærte forældre fra at tage en uddannelse?

Gitte Krogh Nørgaard, Politisk konsulent, Kristelig Fagbevægelse

2 kommentarer:

4. oktober 2011 kl. 07.51 Gordon Shumway

Tja måske hænger det sammen med at unge med ufaglærte forældre ikke har den store mulighed for at få "faglig hjælp" af forældrene i folkeskolen og under en evt. uddannelsen og heller ikke særligt meget økonomisk støtte. særligt i storbyen hvor der også er mange med sociale problemer og arbejdslønhed.

hvis man vil havde med i gang med en uddannelses kunne en kombination - hvor man i den ene uge havde et alm. arbejde og ugen efter sad på skolebænken måske være en løsning.

Således ville han kunne optjene alm. løn i den ene uge og få SU den efterfølgende uge. og dermed havde mulighed for at få økonomien til at hænge sammen samt at man ikke kun skulle sidde på skolebænken.

14. oktober 2011 kl. 09.39 Anonym

Hvad skal man tro og tænke?????

I hele mit liv har jeg satset på uddannelse og også "skubbet" de unge i hjemmet at lære noget, at tage en uddannelse.

Er glad for, jeg ingen unger har længere derhjemme.
Hvad skulle man råde dem i dag?

Som uddannet er man ligeså meget arbejdsløs som en ufaglært.
Og oven ikøbet - men det burde være datid!!!! - oplevede man truelser, når man ikke havde tilstrækkelig antal jobsøgninger om ufaglært arbejde på jobsøgningsskema.

Skriv kommentar

Skriv ikke som anonym! Vælg "Navn/webside". Webside er valgfri.