30. oktober 2011

3F afsløret

3F's forbundsformand Poul Erik Skov Christensen taler ikke sandt, når han påstår, at Kristelig Fagbevægelse ikke har nogen overenskomster.

Det konkluderer Danmarks Radios Detektor-redaktion på P1 Morgen den 26. oktober. Da DR konfronterer Poul Erik Skov Christensen med, at Kristelig Fagbevægelse har overenskomster, indrømmer han kun delvis, at han har sagt noget usandt.

Ny usandhed
På den ene side medgiver han, at Kristelig Fagbevægelse har overenskomster. Men på den anden side påstår han, at Kristelig Fagbevægelse kun har overenskomster, der er indgået med enkeltstående virksomheder, og det er ikke, hvad han forstår ved traditionelle overenskomster. De skal dække brancher og være indgået med en arbejdsgiverorganisation.

Men sandheden er, at Kristelig Fagbevægelse har begge former for overenskomster. Poul Erik Skov Christensen forsvarer sin første usandhed ved at komme med en ny. Og DR hopper på den og gengiver hans forklaringer som rigtige.

Men hvor meget kan man egentlig manipulere med sandheden og stadig blive opfattet som troværdig og seriøs?

Ove Klausen, kommunikationsmedarbejder, Kristelig Fagbevægelse

9 kommentarer:

1. november 2011 kl. 07.23 Gordon Shumway

Ove Klausen

Du glemmer at fortælle at det kun er 10% af Jeres kunder som arbejder under en KRIFA Overenskomst. Således er de resterende 90% dækket af andre overenskomster eller arbejder uden overenskomst og dermed uden retten til barns første sygedag

Så måske kunne der være noget om snakken - Ar KRIFA nasser på den andre :-)

1. november 2011 kl. 10.37 Finn Hansen

Ove Klausen du skriver - "Men hvor meget kan man egentlig manipulere med sandheden og stadig blive opfattet som troværdig og seriøs?"
Det spørgsmål skal du da også stille til jer selv, Men det tør i måske ikke, for så finder i jo ud af at i ikke er seriøse, men kun ude på at tjene penge.

1. november 2011 kl. 11.01 Henrik Jacobsen

Gordon

Det er da ingen hemmelighed. Jeg er medlem af Krifa, men arbejder under en 3f overenskomst. Der er også LO-medlemmer der arbejder på en arbejdsplads med Krifa-overenskomst. Krifa bliver ofte forhindret i at tegne overenskomst fordi LO-forbundene blokerer. Ellers ville Krifa have flere overenskomster.

2. november 2011 kl. 19.43 Finn Hansen

Henrik -
Tager du så også til sammenskudsgilde uden at have noget med?

6. november 2011 kl. 11.41 Thomas Petersen

det er LO-medlemmerne som betaler for overenskomsterne.

Krifa's medlemmer nasser på LO-medlemmerne.

8. november 2011 kl. 02.57 Claus

Så giv Krifa mere plads og lad dem tegne flere overenskomster. De vil gerne.

10. november 2011 kl. 19.33 Finn Hansen

Ja så kunne de lave nogle overenskomster der dårliger end dem vi har nu , nej tak, og her et link der viser at de overenskomster som krifa laver er dårliger end de andre.

http://www.hk.dk/handel/nyheder/nyhedsarkiv/sep_2011/elev_fik_10_000_kroner_og_en_bedre_overenskomst

Ja det viser så også at de ikke helt er inde i sagerne, men går den så går den.

11. november 2011 kl. 10.20 Kurt Bech

Til Finn Hansen
Ja, den sag kan vi ikke løbe fra.
Men det kommer jo an på hvornår man ser på tingene.
Skal vi sammenligne idag, så ligger vore mindstelønninger for elever lidt højere end de tilsvarende hos HK - i alle år man er elev. Og i begge tilfælde er der tale om mindstelønninger, så den reelle løn kan meget vel være højere.
Derudover har vi i vor overenskomst pension fra 18 år, hvor det i HK's først er fra 20 år, og vi har 12 ugers forældreorlov med fuld løn, hvor HK har 9 uger (ovenikøbet med et lønmaks, der så ikke er så aktuelt for elever).

Det betyder at en der bliver elev som 18-årig, hvilket er meget normalt, vil få ca. 20.000 mere under vor overenskomst for hele elevtiden under ét, end under HK's.

Så kære Finn Hansen, jeg synes bestemt ikke vore overenskomster for elever står tilbage for andres.

19. juli 2012 kl. 11.18 Tanja

Jeg har først i en alder af 30 år meldt mig ind i en fagforening, da jeg ikke har haft lyst/behov for at melde mig ind før nu.
Jeg har stadig ikke behovet for at være medlem af en fagforening, men mener at min alder taget i betragtning gør at det var på tide at tage et valg.
Da jeg skulle vælge fagforening vægtede jeg det højt at jeg har rettigeheden til selv at forhandle min løn, bonus, pension etc. Det bør ikke være fagforeningen der skal forhandle for mig, men min egen evne til at forhandle der giver mig den løn jeg har ret til!

Endvidere ser jeg generelt at alle andre fagforeninger (LO-forbundene) end Krifa koster langt mere i kontingent samt tvinger mig ind under regler der ikke giver mig frihed til selv at vælge.

Derfor valgte jeg at blive medlem af Krifa og jeg er den dag i dag stadig fuldt ud tilfreds med at være her (jeg er ateist og har derfor ikke taget mit valg af religiøse hensyn).
Krifa tager i bund og grund alle der ønsker at være medlem, de viser stor forståelse for alle medlemmer og dømmer ikke folk fordi de vælger dem fra.

Af disse årsager ser jeg en god fremtid for Krifa og en dårligere fremtid for de gamle snæversynede fagforeninger der kun kan klare sig ved at true og tvinge sig til medlemmere.
Flere og flere fortæller om hvordan man fra LO-forbundene's side vender ryggen til Krifa og deres medlemmer fordi man ikke mener at de er en rigtig fagforening, i uddannelses systemet hvor LO-forbundene er til stede, mener man at folk der enten er medlem af Krifa eller arbejder for Krifa ikke er værd at høre på, det er set at man systematisk nedgradere disse personers viden og bevidst ikke vil støtte dem undervejs i uddannelsen.

En sådan mafia metode bør og skal IKKE accepteres i dagens Danmark.

LO-forbundene bør acceptere at nye fagforeninger er kommet på markedet og LO reelt set nu skal til at arbejde for at bibeholde deres medlemmer.

Skriv kommentar

Skriv ikke som anonym! Vælg "Navn/webside". Webside er valgfri.