6. oktober 2011

Bredt samarbejde er afgørende

Tillykke til Mette Frederiksen med titlen som beskæftigelsesminister. Kristelig Fagbevægelse ser frem til et konstruktivt samarbejde, for der er faktisk mange ting, vi er helt enige om.
Jeg noterede mig, at Mette Frederiksen ved sin tiltrædelsestale i Beskæftigelsesministeriet lagde vægt på, at få afskaffet den meningsløse aktivering. Vi kunne ikke være mere enige
Kristelig Fagbevægelse arbejder med konstruktive løsninger, der kan bidrage til nogen af de helt store udfordringer på arbejdsmarkedet:
  • Hvordan laver vi et dagpenge- og beskæftigelsessystem, der både er individuelt og fleksibelt i forhold til konjunkturer, og som er effektivt i forhold til at skaffe arbejde til de ledige?
  • Hvordan skaffer vi den nødvendige opkvalificering og uddannelse af danske lønmodtagere, så vi matcher nutidens og fremtidens   jobmuligheder?
Positive signaler
Den nye regering inviterer til et bredt samarbejde både i og uden for Folketinget. Det har Helle Thorning-Schmidt slået fast igen og igen. Det syntes jeg er et positivt og vigtigt signal. Et bredt samarbejde i Folketinget er en nødvendighed i forhold til at skabe de reformer, der skal sikre Danmarks økonomi og fremtid. Et bredt samarbejde, der inddrager alle kræfter i det danske foreningsliv og blandt almindelige borgere, er et godt ønske og en rigtig attitude.

Krifa som medspiller
Kristelig Fagbevægelse spiller gerne vores holdninger og tanker på banen. Vi ser derfor frem til et godt samarbejde med den nye minister og regeringen.

Søren Fibiger Olesen, formand, Kristelig Fagbevægelse

6 kommentarer:

11. oktober 2011 kl. 14.09 Henrik Jacobsen

Ja, tillykke til Mette. Håber hun har lidt mere mod end sin forgænger og tør invitere Krifa med til forhandlinger og anerkende at mange ikke vil være med i et LO-forbund.

12. oktober 2011 kl. 10.26 Anita Holt, Nordjylland

Jamen vi kan jo kun gå ud fra der er hold i noget af det de lover, og Helle har jo flere gange i valg kampen udtalt at hun var hele Danmarks statsminister.
De ord indeholder efter min mening at hun skal tage os med i forhandlingerne for vi er vel også en del af hele Danmark.
Men ingen tvivl om det bliver et opgør med gamle "traditioner".
Så spændende at se hvad fremtiden bringer!

29. oktober 2011 kl. 16.20 Mirco Fischer, Slagelse

Helt enig Henrik. Lønmodtagerne står jo svagt i trepartsforhandlinger, fordi alene LO, FTF, AC og COII repræsenterer lønmodtagerne. Der er brug for en stærk lønmodtagerrepræsentation i trepartsforhandlinger, hvor både medlemmer i Krifa, LO og medlemmer i de andre fagforeninger føler sig repræsenteret.

30. oktober 2011 kl. 16.32 Anonym

jo, jo, men når Krifa nu har tabt en stor og vigtig sag i Højesteret, som jeg ikke kan finde omtalt her på hjemmesiden, så kan det jo være svært at se, hvordan Krifa kan være en del af et selskab, når Krifa ikke er forhandlingsberettiget på de arbejdspladser, hvor Krifas medlemmer befinder sig.

1. november 2011 kl. 14.50 Rolf Weber, Krifa

Til anonym:
Den historie har du, fordi HK lyver og vildleder. Det handler om, at HK netop har udsendt et nyhedsbrev, hvor de skriver at Krifa skulle have tabt en højesteretsdom. Men HK lyver, for den omtalte sag er ikke ført af Krifa og har intet med Krifa at gøre.

3. november 2011 kl. 10.37 Anonym

Hej Søren.

Ja,:tillykke og velkommen til den nye beskæftigelsesminister.

Håber og ønsker at hun virkelig vil handle og være konstruktiv lydhør på vegne af os ledige også, så det hele ikke kører på regler og love igen.
Jeg ønsker personligt, på mine egne vegne som ledig, at omdrejningspunktet i det kommende nye ledighedspolitik, må primært være individualitet flettet sammen med fleksibelitet, så man på en mere effektiv og hurtigere måde kan komme videre ud af sin ledighed på.
Bliver spændende at se hvilke resultater hun som den nye beskæftigelsesminister kan komme frem med,-
Og sidst men ikke mindst, om vi som ledige bliver behandlet mere humant den her gang!
Hilsen den håbefulde fleksible jobsøger

Skriv kommentar

Skriv ikke som anonym! Vælg "Navn/webside". Webside er valgfri.