1. november 2011

Det er løgn - HK indrømmer fejl

HK indrømmer fejl
I en blogkommentar til dette blogindlæg skriver redaktør hos HK Niels Møller Madsen, at HK har bragt en historie om Krifa, som ikke var ordentligt researchet, og at der ikke er grundlag for at sige, at Krifa ikke kan føre sager for sine kunder.

Herunder er teksten fra det oprindelige blogindlæg. Hele HK's tekst om, at de indrømmer at have begået en fejl, kan læses blandt kommentarerne.

HK lyver og vildleder om Kristelig Fagbevægelse
På sin hjemmeside skriver HK, at Kristelig Fagbevægelse skulle have tabt en højesteretsdom, som skulle vise, at Kristelig Fagforening ikke kan føre sager for sine kunder ved de civile domstole.

Løgn og vildledning
Men HK lyver. Den omtalte højesteretssag er ikke ført af Kristelig Fagforening og har intet med os at gøre. Og HK vildleder, når de udlægger højesteretsdommen, som om den skulle betyde, at vi ikke kan føre sager for vores kunder ved de civile domstole. Det er ikke bare en overfortolkning af den omtalte dom. Det er en direkte fejlfortolkning. Selvfølgelig kan vi føre sager for vores kunder ved de civile domstole. Og vi gør det jo hele tiden.

Vi kan altid hjælpe vores kunder
Der er er helt særlige tilfælde, hvor en sag skal startes op i det fagretlige system, før den kan gå videre til en civil domstol. Men så gør vi jo det. Så er det blot den måde, vi hjælper vores kunder på. Vi kan altid hjælpe vores kunder.

Søren Fibiger Olesen, landsformand, Kristelig Fagbevægelse

15 kommentarer:

1. november 2011 kl. 17.08 thm100

Det lyder rigtig godt. Jeg fik den selv samme artikel fra HK tilsendt på min arbejds-e-mail fra tillidsmanden på min arbejdsplads.
Når det nu ikke var Krifa, der førte og tabte den omtalte sag ved højesteret, hvem var det så?

2. november 2011 kl. 07.54 Lotte D

Jeg kan da kun sige hvis HK har SÅ travlt med at starte en smæde kampagne imod Krifa må det da være fordi de ikke selv har rent mel i posen. Det virker på mig temmeligt utroværdigt :O

Lotte

2. november 2011 kl. 12.40 Birger Vestergaard Høst, advokat, Kristelig Fagbevægelse

§thm100
Sagen er ført af advokat Christian Riewe fra Advokatfirmaet Bjørst, som Kristelig Fagbevægelse ikke har nogen forbindelser til. Sømændenes Forbund skal betale sagens omkostninger.

2. november 2011 kl. 13.51 Redaktør Niels Møller Madsen

Ved en meget beklagelig fejl bragte vi i Nyhedsmagasinet HK fredag den 28. oktober historien ”Kristelige får det røde kort”.

Det viser sig nu, at historien helt usædvanligt ikke var ordentligt researchet.

Historien bygger på en gammel højesteretsafgørelse og handler ifølge juridiske eksperter om helt særlige forhold, der ikke giver grundlag for historiens meget generelle udlægning af Krifas evne til at føre sager eller ej. Det beklager vi overfor Krifa.

Vi har derfor fjernet artiklen fra HK’s hjemmeside.

Med venlig hilsen

Niels Møller Madsen
Redaktør, Nyhedsmagasinet HK

2. november 2011 kl. 14.03 Henrik Jacobsen

Flot at historien nu er fjernet HK. Meen synes nu også i burde lægge en undskyldning ud på hjemmesiden og sende den til div. medier.

2. november 2011 kl. 14.25 Redaktør Niels Møller Madsen

Berigtigelsen ligger på hjemmesiden og er deuden sendt ud til Nyhedsmagasinets abonnenter.

2. november 2011 kl. 14.35 Søren Fibiger Olesen, landsformand, Kristelig Fagbevægelse

§Redaktør Niels Møller Madsen
Respekt for det!

2. november 2011 kl. 17.18 Anonym

Nu må det holde op. HK har begået en fejl. Det har de indrømmet. Det er ikke en fejl, at Krifa ikke har overenskomster og dermed ikke er en del af Den Danske Model, men må gå den lange vej gennem de civile domstole for deres medlemmer. Den rigtige fagbevægelse har genvejen gennem forhandlingsystemet og kan derfor klare sagerne hurtigere og smidigere. Det er sagens kerne.
Sagen bør lukkes, og så kan man mødes lanse til lanse på åben mark, som Krifa reklamerer med.

2. november 2011 kl. 19.49 Anonym

Læs om Krifas overenskomster her: http://www.krifa.dk/fs/overenskomst/overenskomster.aspx

3. november 2011 kl. 13.58 J.H. Svendsen

Det er da også på sin plads, at HK undskylder. Men,de skal også huske at gøre det i al offentlighed. De er presset nu, fordi de taber medlemmer. Men,bruge så ufine metoder og lyve overfor KRIFA, kan de ikke være bekendt. KRIFA har eksisteret siden 1899, og har altid haft sin berettigelse. KRIFA har vundet sager igen og igen, sågar ved domstolene for menneskerettigheder. Lad nu KRIFA være i fred. De bliver større og større. HUSK der er fagforeningsfrihed!

6. november 2011 kl. 11.34 Thomas Petersen

Krifa = fagforening


Den var god

11. november 2011 kl. 11.17 Anita Holt, Nordjylland

Det er synd der stadig er folk der ikke ved at Krifa til fulde har overenskomster.
Men faktisk synes jeg det er sjovt man endnu engang vælger at afspore en debat om den fejlagtige historie lavet at HK, som de iøvrigt har valgt at trække tilbage. Det har jeg iøvrigt også meget stor respekt for.
Men at lede HK historien over på vi endnu engang ikke er "en rigtig fagforening" er da slet ikke sammenhængende.
Vi er i den grad en fagforening der støtter og hjælper vores medlemmer, og det endda uanset om det er via retten, menneskerettigheds domstolen, eller via de overenskomster vi har.
Krifa yder hver eneste dag et flot stykke arbejde for mange mennesker, og ingen sag er for stor eller for lille for dem. Det kan jeg da kun have respekt for.
Noget andet er, et af de største angreb på os skrives af en anonym, det er da kedeligt, tør man ikke stå ved det man skriver.
Der opfordres til på denne side at skrive navn under, ikke fuld oplysning af hvor man bor eller andet, et navn er da det mindste man kan skrive under sådant en svada.

20. november 2011 kl. 19.47 Anonym

Det er da godt at HK vil andkende at de har taget fejel , men man skal også bare ikke tro at det er sidste gang at en fagforening under OL laver sådan nogle nummer ,de er trængte og de vil gører alt for at skade krifa men det er da godt at folk er ved at få øjene op for ders løgne venlige hilsen bo hjelmager højberg århus

24. juli 2012 kl. 12.29 Torben Sierbæk

Krifa markedsfører sig som en fag-"forening".
I Danmark er vi verdensmestre i foreningsdemokrati - noget som ethvert medlem af den rigtige fagbevægelse ved - og sætter pris på - for det giver indflydelse til det enkelte medlem.
Hvem har stemmeret på Krifas generalforsamling? Hvornår er der medlemsmøder? Hvordan forhandler Krifa overenskomst, og hvordan får "medlemmerne" (alias kunderne) indflydelse på krav og forhandlingsresultat?
Det er usandt af Krifa at påstå at firmaet leverer det samme som en rigtig fagforening. Og derfor er der heller ikke nogen fornuftige arbejdsgivere, der vil indgå aftale emd Krifa. De kan nemlig GODT se fordelen ved den danske arbejdsmarkedsmodel - hvad Krifa ikke kan.
Krifa er både arbejdsgiverorganisation og leverandør til ubevidste lønmodtagere. Hvem tror på at de to parter har fælles interesser i så høj grad at deres forhold kan reguleres i samme foretagende? Man skal til det hedengangne østeuropa for at finde en lignende måde at tryne lønmodtagerne på!

22. august 2012 kl. 20.17 Frank Pedersen

Til Anita Holt, Nordjylland
Krifa forhandler ikke overenskomster, det er KUN LO og deres forbund der sidder ved forhandlingsbordet når der skal forhandles overenskomster!

Til thm100
Det kan kun ha været en anden gul fagforening eftersom den blev behandlet i Højesteret, for havde det været i "en rigtig" fagforening var den blevet behandlet i det Fagretlige system, som Krifa (og andre gule) IKKE har adgang til.

Til alle jer der er "kunder" i jeres fagforeninger vil jeg gerne spørge;
Hvem sikrer jer mod løndumpning?
Hvem uddanner Tillidsrepræsentanter?
Hvem kæmper for jeres løn og arbejdsvilkår i form af overenskomster?
Og svar nu ærligt?

Skriv kommentar

Skriv ikke som anonym! Vælg "Navn/webside". Webside er valgfri.